18/12/2009 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάλι για τον κ. Ρόβλια και για την γυναίκα του ΚαίσαραΌταν κάποιος δικηγορεί δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι διαπλέκεται με τον πελάτη του κι ότι αυτό τον σημαδεύει σε όλη του την υπόλοιπη σταδιοδρομία και καριέρα. Οφείλουμε να πούμε, όμως, ότι το να είσαι νομικός σύμβουλος σε αναδόχους μεγάλων έργων (που ξέρουμε ποιοι και πώς τα παίρνουν στην Ελλάδα) ε, αυτό είναι αν μη τι άλλο αντικείμενο σχολιασμού.

 Κι επειδή πολύς λόγος έχει γίνει περί της αποπομπής του Ντίνου Ρόβλια αλλά και του «λιβανίσματος» από εφημερίδες και ραδιόφωνα, οφείλουμε να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Αλλωστε, το να ακούς από γνωστό –ας τον πούμε- δημοσιογράφο μέσα από ραδιοφωνική συχνότητα ότι ο κ. Ρόβλιας ήταν ο πιο έντιμος πολιτικός, ο καλύτερος άνθρωπος και ότι η Ελλάδα έχασε ένα έντιμο και καλό τέκνο και τέλος ότι το Κοινοβούλιο δεν έχει άλλον τέτοιο βουλευτή, είναι τουλάχιστον «εξυπηρέτηση», αν όχι κάτι άλλο.

 Λοιπόν, ο κ. Ρόβλιας ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, Χρήστου, που άνοιξε το 1947 και με τις σπουδές που έκανε στο Παρίσι, απέκτησε καλή φήμη. Βασικός του στόχος ήταν να είναι νομικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες και δη από τον κατασκευαστικό κλάδο όπου κι έχει εξειδικευτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με βιβλία γύρω από τη νομοθεσία των μελετών δημόσιων έργων και αρχιτεκτονικών σχεδιασμών. Ο κ. Ρόβλιας υπήρξε σύμβουλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το σημαντικότερο, σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών (στο βιογραφικό του δεν αναφέρει ονόματα αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;) και νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Η’ τάξης (http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/d247e113-3ef3-4b95-8b7b-fdb1cf0a0ffb)

 Πρόκειται για τους μεγάλους εργολάβους με τα υψηλά πτυχία που παίρνουν κι όλες τις μεγάλες δουλειές στο Δημόσιο. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο site της νομικής φίρμας Christos Roblias Law Office, τη θέση της νομικής συμβούλου στο Σϋνδεσμο των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών κατέχει η σύζυγος του Ντίνου Ρόβλια, κ. Εφη Καράβη – Ρόβλια.

 Όσο για το Christos Roblias Law Office, όπως διαβάζουμε στο site του  έχει παράσχει υπηρεσίες νομικού συμβούλου σε αναδόχους έργων όπως το Μετρό της Αθήνας, την υποθαλάσσια Πρέβεζας – Ακτίου, το Ολυμπιακό Χωριό, το Μέγαρο Μουσικής, τα γκαράζ στην Αττική, το Μουσείο Ακρόπολης, το μετρό Αθήνας κ.λπ. (http://www.lor.gr/site/Firm.htm)

 Πώς ταιριάζουν όλα τα παραπάνω με το γεγονός ότι ο κ. Ρόβλιας ήταν πολέμιος του νόμου για τον βασικό μέτοχο της προηγούμενης κυβέρνησης, σας αφήνουμε να το σκεφτείτε.

 Και πάλι επαναλαμβάνουμε ότι η δικηγορική δράση κάποιου δεν τον σημαδεύει σε όλη του τη ζωή. Αλλά...

Quiz για την παραίτηση Ρόβλια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thrilos avatar
  thrilos 18/12/2009 12:23:25

  Θα κλάψουν ΚΑΡδιές και ΚΑΡδούλες

  Δεν πήρε χαμπάρι ο γενικός ότι τον μαγνητοφωνούσε ο διοικητής…

  Ήταν βράδυ, εννέα μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, όταν ο γενικός γραμματέας άνοιγε την πόρτα του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης ΔΕΚΟ. « Έχουμε καθυστερήσει και δεν θα προλάβουμε», λέει αμέσως ο διευθύνων του οργανισμού στον γενικό γραμματέα. « Μην ανησυχείς, γι αυτό είμαι εγώ, θα το σχεδιάσουμε όπως πρέπει, άλλωστε κι εγώ σαν δικηγόρος και το δικηγορικό μου γραφείο έχουν ασχοληθεί με τέτοια πράγματα». Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας… « Όπως ξέρεις, ο υπουργός ενδιαφέρεται για το έργο. Ο γνωστός μεγαλοεργολάβος είναι φίλος του υπουργού. Καταλαβαίνεις…». « Ναι , αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται περί διαγωνισμού, αλλά για απευθείας ανάθεση», απάντησε ο διευθύνων. Τότε ο γενικός είπε ένα ανέκδοτο που το αναφέρουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην πατρίδα του τη Θεσσαλία και στη δική του εκλογική περιφέρεια.
  Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και ο γενικός γραμματέας, σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να ξεχάσει τη συζήτηση και να φορτώσει τα πάντα στον διοικητή. Έλα όμως που ο πονηρός διοικητής μαγνητοφώνησε τη συνομιλία και όταν τη βγάλει θα κλάψουν καρδιές και καρδούλες.

  Τα παραπάνω αποτελούν αυτολεξεί δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» της 10/6/2007. Αν σας πω, ότι η μεγάλη ΔΕΚΟ είναι ο ΟΣΕ και το έργο είναι η αμαρτωλή σύμβαση 994/2005 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, για την οποία την περίοδο εκείνη η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου ήταν σε πλήρη εξέλιξη, εύκολα μπορείτε να βρείτε τα πρόσωπα, στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, το οποίο είχε προφανή διπλό στόχο.. Αφενός να προειδοποιήσει, ο πονηρός διοικητής, το δραστήριο τότε στις αποκαλύψεις σκανδάλων βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και νυν παραιτηθέντα Υφυπουργό κ. ΡΌΒΛΙΑ, ότι τον «κρατάει» και αφετέρου να στείλει «μήνυμα» στον οποιοδήποτε άλλο( Υπουργό, Γενικό Γραμματέα…) που του έδωσε εντολή να υπογράψει τη σύμβαση του εν λόγω έργου(Η σύμβαση υπογράφτηκε επί Κυβερνήσεως Ν.Δ. το 2005) , ότι , όπως μαγνητοφώνησε τη παραπάνω συνομιλία, μπορεί να έχει μαγνητοφωνήσει και κάθε άλλη σχετική συνομιλία…Όμορφος κόσμος, Αγγελικά πλασμένος… Είμαι περίεργος,μετά τη χθεσινή εξέλιξη για εξεταστική Επιτροπή για τη siemens,που συμμετέχει στην κοινοπραξία του έργου, για τη συνέχεια, αν και ο Βασικός εργολάβος είναι πραγματικά MEGAλος και έχει φίλους ισχυρούς και στη σημερινή Κατάσταση, όπως είχε και στην προηγούμενη (το όνομά τους μπορεί να σε …κουφάνει)…Εύχομαι,ειλικρινά, η καρατόμηση του κ. ΡΌΒΛΙΑ να σηματοδοτεί από την πλευρά του Γιώργου ότι έχει τη βούληση να συγκρουστεί με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και να μη είναι μια παράπλευρη απώλεια στον ανελέητο πόλεμο μεταξύ των φατριών του ΠΑΣΟΚ..Και ανάλογη φυσικά βούληση να υπάρξει και από την άλλη πλευρά,της Αξιωματικής δηλαδή Αντιπολίτευσης,με δεδομένη την εμπλοκή της Άγιας Οικογένειας στην υπόθεση siemens γενικά, αλλά και ειδικότερα στο παραπάνω έργο, μέσω διΑΚΡΙΤών Αντιδημάρχων της στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και πιο υψηλών θερμών υποστηρικτών της στη μάχη για την εκλογή στην Ηγεσία της Ν.Δ….

 2. Παρατηρητικός avatar
  Παρατηρητικός 18/12/2009 12:27:31

  Δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι απόδειξη ικανότητος να είναι κανείς επιτυχημένος δικηγόρος. Όταν όμως οι πελάτες σου είναι αντισυμβαλλόμενοι του Δημοσίου, προφανώς ισχύει το ασυμβίβαστο με το κυβερνητικό αξίωμα! Αφού χριστιανέ μου τα έχεις καταφέρει τόσο καλά, τι το θέλεις το υπουργηλίκι; Τόση απληστία πιά;
  Στη μπανανία, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει...
  Αυτά είναι πασίγνωστα, τα ήξεραν και πριν, όπως και όοολος ο κόσμος, προφανώς κάτι καινούργιο χοντρό συνέβη για να τον διώξουνε, και δεν μας το έχετε πεί ακόμη...

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Παρατηρητικός 18/12/2009 15:33:26

   Κάνεις κι εσύ κάτι ερωτήσεις αδερφέ μου...το υπουργηλίκι δεν έχει να κάνει με σταδιοδρομίες κι αηδίες όπως θα γνωρίζεις αλλά με αποκατάσταση ζωής των δις μη σου πω και τιςέγγονων.

 3. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 18/12/2009 15:23:06

  Δεν γνωρίζω αν η δικηγορική δράση κάποιου τον σημαδεύει σε όλη του τη ζωή είναι σίγουρο πάντως ότι τον σημαδεύουν δηλώσεις όπως η περίφημη ότι " η ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του εθνικού συμφέροντος" Στο καλό κ Ρόβλια!

 4. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 18/12/2009 22:01:44

  ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ:
  Α)ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ.
  Β)ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝΕ.
  -ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ <>;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.