#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2011 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάλι έξω έπεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου !Στις  18-2-2011 γράφαμε εδώ στο Antinews «Το ανέκδοτο της χρονιάς: «η κυβέρνηση λέει την αλήθεια», με αφορμή μια δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή που έλεγε: H σημερινή κυβέρνηση πάντα λέει την αλήθεια και αυτό το έπραξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε η χώρα προς του απολύτου αδιεξόδου...Η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ"

 

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η Εκθεση του ΙΟΒΕ.

Αντιγράφω: «Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα υποχωρεί για δεύτερο κατά σειρά μήνα τον Απρίλιο και διαμορφώνεται στις 74,2 μονάδες (από 78,4 μονάδες). Η νέα πτώση εκπορεύεται από την επιδείνωση του κλίματος κυρίως σε Βιομηχανία και Λιανικό Εμπόριο, ενώ και στην πλευρά της ζήτησης σημειώνεται πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.  Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ερευνών οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, για τον Απρίλιο 2011, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ουσιαστικά βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα χρόνο μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, οι προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών δεν έχουν βελτιωθεί.
Δεν έχουν διαμορφωθεί δηλαδή συνθήκες σταθεροποίησης της οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα για πλήθος παραμέτρων της οικονομικής πολιτικής εμμένει. Διστακτικότητα και αδράνεια χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα αφενός οι επιχειρηματικές προσδοκίες να είναι φτωχές, αφετέρου οι περισσότεροι καταναλωτές να δυσπιστούν απέναντι στη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας».

 

Έχω μια απορία: Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να μας αναφέρει μια και μόνο μία εκτίμησή του στην οποία έπεσε μέσα;

Εκτός και  δεν κάνει εκτιμήσεις, αλλά μας έχει ταράξει στα παραμύθια!

Αδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 04/05/2011 18:08:36

  Στην υπογραφη υου Μνημονιου, μονο εκει επεσε μεσα.
  στο ξεπουλημα.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/05/2011 18:12:45

  Επεσε μεσα στη Φυλακη !

  ΠΠ

 3. spiros avatar
  spiros 04/05/2011 18:16:26

  Το άλλο με την παραίτηση το γνωρίζετε;

 4. spiros avatar
  spiros 04/05/2011 18:17:07

  Πήγαινε για μάγος και τον κόψανε στα θαύματα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ spiros 04/05/2011 18:29:34

   Spiros,
   Εχω πέσει ξερός!
   Απίστευτη ατάκα!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/05/2011 18:23:52

  Το πείραμα που παίζεται στην Ελλάδα, είανι κράτα τους στο λουρί, και να δούμε εάν θα τους έχουμε να σέρνονται και να παρακαλάνε να κουβαλάνε καμία βαλίτσα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

  Δις ιζ Πάρτα, τώρα!

 6. antanistimi avatar
  antanistimi 04/05/2011 18:40:11

  Σε λιγα χρονακια δεν θα εχει μεινει κανενας.
  Αυτο θελουν ????
  http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2212990&nid=1185423

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/05/2011 20:02:38

  Έχει πέσει ποτέ μέσα;

  ΥΓ

  ...τελικά ζήτω το LSoE όλοι οι απόφοιτοί του ....επιτυχίες βρε παιδί μου

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/05/2011 20:48:02

  Μερικές επιτυχίες του Παπακωνσταντίνου (με δικά του λόγια):

  1)"Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει στο τέλος του 2011", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  2) "Το 2012 θα βγούμε πάλι στις αγορές", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  3) "Οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  4)"Είμαστε και σε μία συγκυρία, όπου με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης αρχίζουμε να ανακτούμε στο εξωτερικό την αξιοπιστία που έχει χαθεί", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  5)"Εμείς, έχουμε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  6) "Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να τονώσουμε την αγορά και να ενισχύσουμε τις επενδύσεις προκειμένου να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής. Ο στόχος αυτός της Κυβέρνησης θα επιτευχθεί όταν θα υπάρχει η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και, ταυτόχρονα, η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου καθώς και η αναθέρμανση της οικονομίας. Αυτά τα δύο πάνε μαζί", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  7)"Σας θυμίζω ότι, τον Ιανουάριο, ξεκινά ο δανεισμός της χώρας για τον επόμενο χρόνο. Δεν έχουμε κάποιο άμεσο πρόβλημα. Δεδομένου όμως ότι κάποιος δανείζεται στις διεθνείς αγορές, πρέπει να ενημερώνει, με απόλυτη διαφάνεια, με ανοιχτά χαρτιά για τις πραγματικές ανάγκες, για το πώς σκοπεύουμε να δανειστούμε και, το πιο σημαντικό, να τους δίνει συνέχεια την εμπιστοσύνη ότι κινούμαστε στην κατεύθυνση, την οποία έχουμε προαναγγείλει", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  8)"Η Κυβέρνηση, όπως έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013", Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπ.Εθ. Οικονομίας

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/05/2011 20:50:48

   ...και αν ξανά πάρω νέα μέτρα θα είναι σημάδι αποτυχίας και θα παραιτηθώ...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Ιθαγενής 04/05/2011 21:06:11

    Μα είναι ατέλειωτη η λίστα!..

 9. Roter Platz avatar
  Roter Platz 04/05/2011 20:48:55

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
  ΤΑ ΜΑΣΤΕΡ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ Η ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ Η ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
  τΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΕΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ) ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΗΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΒΗΤΟΥΡΕΣ.

  ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κε ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΗΗΗΗΗ;

 10. δημης avatar
  δημης 05/05/2011 01:01:01

  ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ......
  -ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ...
  -ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...
  -ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ....
  -ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ- ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.....
  -ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ...

 11. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/05/2011 08:57:19

  Υστερα από τα παιδαριώδη λάθη του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, θα είναι ενδιαφέρον να σας μεταφέρω τα σχόλια γνωστών Τραπεζιτών στο Λονδίνο για τον κύριο.
  ".....μιλάει χωρίς να λέει τίποτα σοβαρό, οι δε επαφές του με αναλυτές περιορίζοντα σε επίπεδο β΄κλάσης. Στην Αθήνα και για λόγους επικοινωνιακούς, οι επαφές αυτές παρουσιάζοντα ως πραγματοποιούμενες με αναλυτές - στελέχη ανωτάτου επιπέδου και παγκοσμίως αναγνωρίσιμους". Αυτή είναι η πραγματική του εικόνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.