#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2012 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάει ... χάλασε η Ευρώπη. Και ο Ρεν υπέρ της ανάπτυξης και κατά της λιτότητας!Μια ακόμη φωνή υπέρ της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, αυτό που στην ουσία διαλύει τη μια χώρα μετά την άλλη, καταγράφηκε, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα. με δηλώσεις του στους «Financial Times»  ο πολλές φορές σκληρός Ολι Ρεν τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας και της αύξησης των κρατικών δαπανών καθώς και στην αναπροσαρμογή των όρων που έχουν τεθεί.

Το δημοσίευμα των «Financial Times» είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι ενώ κάποιοι στη Γερμανία ακόμη επιμένουν ότι η νίκη Ολάντ δε θα αλλάξει τίποτε. Ένας σκληρός πόλεμος επικράτησης της πολιτικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια και που θα κρίνει και το μέλλον της Ελλάδας, εφόσον αυτή επιλέξει φυσικά την ευρωπαϊκή πορεία κι όχι την απομόνωση.

 «Το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας δεν είναι χαζό.Ναι, το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ βασίζεται σε κανόνες...αλλά ταυτοχρόνως δίνει σημαντικό περιθώριο προσαρμογής όσον αφορά την εφαρμογή του» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Ρεν. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι σημερινές δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου αντανακλούν το νέο κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, με τις φωνές που τάσσονται πλέον ανοιχτά υπέρ της ανάπτυξης να πληθαίνουν.

Φαίνεται ότι ο Ρεν αποφάσισε να πατήσει πόδι και να ταχθεί κατά του Βερολίνου προτείνοντας αύξηση των δαπανών για την ανάπτυξη και κονδύλια που θα κατευθυνθούν σε μεγάλα έργα και σε νέες θέσεις εργασίας.

Η νίκη του Ολάντ δημιουργεί ελπίδες ότι χώρες όπως η Γαλλία θα πάψουν να είναι το «σκυλάκι» της Μέρκελ και θα οδηγήσουν σε αλλαγή της συνταγής της λιτότητας που ακολουθείται.

Ασφαλώς η στροφή του Ολι Ρεν και άλλων Ευρωπαίων όπως ο Ντράγκι, δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό την Ελλάδα. Τους επόμενους μήνες θα κριθούν πολλά για τη χώρα μας και η πολιτική των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο κράτος, δεν πρέπει να σταματήσει. Ότι δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, πρέπει να γίνουν:

Διότι η ανάπτυξη μ,ε τη βοήθεια των άλλων είναι καλή. Όχι όμως για χώρες που θα συνεχίσουν να είναι βουτηγμένες στη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα. Ιδού, λοιπόν, το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης και το νέο όραμα της ελληνικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 05/05/2012 18:58:20

  Ε...ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ!!!.

 2. Ακαυτος avatar
  Ακαυτος 05/05/2012 19:08:18

  Ψευτοδιλήμματα. Ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Ευρώπη για το πως τελικά θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη το συντομότερο είναι αλήθεια. Αλλά το νομίζει κανείς ότι θα φύγουμε από την λιτότητα γιατί κάποιος θα ανεβάσει το "διακόπτη ανάπτυξη" είναι επιεικώς αφέλεια και στο ίδιο μήκος κύματος με το "λεφτά υπάρχουν" του πανμέγιστου γιου του ντάντι.

 3. S.P. avatar
  S.P. 05/05/2012 20:04:40

  Ο κ. αυτός μας κοροϊδεύει άνετα, αλλά και ο κόσμος βλέπω τσιμπάει.
  Δηλαδή μπορούμε να ονειρευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε το βιολί βιολάκι: Να ζούμε με δανεικά και ρουσφέτι, όπως γίνεται από το 1974 και κυρίως από το 1981 και μετά. Καλή προόδο (όχι πρόοδο αλλά προόδο) που έλεγε και η γιαγιά μου.

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 05/05/2012 21:12:19

   S.P
   Καλησπέρα,
   θα σου παραθέσω τα λόγια ενός Μεξικανού του Οκταβιο Παζ:
   ''Ο άνθρωπος ,ο εφευρέτης ιδεών και μηχανημάτων ,ο δημιουργός ποιημάτων και νόμων, είναι πλάσμα τραγικό και γελοίο.Είναι ένας ακατάπαυστα δημιουργός ερειπίων''.
   Από τον λαβύρινθο της μοναξίας.
   Ο κόσμος πάντα θα τσιμπάει.Το ότι επιδεικνύουν την ματαιότητά τους δεν σου λέει τίποτε;

 4. S.P. avatar
  S.P. 05/05/2012 22:11:27

  Juliet,
  Καλησπέρα, αυτή είναι η αλήθεια. Μου αρέσει όμως που θεμελιώνεις την άποψη σου ποιητικά!!! Πρέπει να έχεις διαβάσει πολύ ποίηση.
  Καλό βράδυ!

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 06/05/2012 08:43:04

   S.P
   καλημέρα,αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
   Ο πρώτος ξάδελφος του παππού μου ,δάσκαλος,ήτανε ο εκδότης μιας σατυρική εφημερίδα ''Το πυροφάνι'' ,έγραφε ποιήματα και ανέλυε ....αριστερός ων.
   Εγώ μεγάλωνα κοντά σ'εναν πατέρα ,πολιτικό πρόσφυγα από Ρουμανία ,δεξιός ων.Ανθρωπος κοσμοπολίτης ,του άρεσαν τα ταξίδια και μιλούσε 6 γλώσσες.Βέβαια πέθανε όταν ήμουν περίπου 8.Μέχρι τότε είχα μόνο βιώματα από το δικό του περιβάλλον.
   Μετά ..άρχισα να αναζητώ τα ίδια ,το παιδί όπως το μάθεις.Η επαφή με αυτόν τον άνθρωπο ,δεν είχε παιδιά,και σε μένα ίσως έβλεπε το εγγόνι που δεν θα είχε.Αποτέλεσμα .Εκεί έμαθα τη ποίηση ,μου άρεσε ο χορός ,η μουσική και είχα ένα πάθος τον αθλητισμό,τον ερασιτεχνικό.Απ'αυτόν έμαθα να γράφω στη δημοτική σ'εποχές που ήτανε η καθαρεύουσα .
   Μετά σπουδές ,τις οποίες τις παράτησα.....με έστειλαν από την επιχείρηση που δούλευα ...αλλά κάπου εγκλωβίστηκα .Μια ζωή ...γεμάτη επαναστάσεις ,χωρίς συμβιβασμούς-αυτό είχε μεγάλο τίμημα ...η αχίλλειος πτέρνα τα παιδιά.
   Δούλευα στο marketing πολυεθνικών ,ήξερα πολύ καλά την επικοινωνία και τον πλασάρισμα.Δεν μ'ενδιέφεραι ποτέ η προβολή ,πάντα έφευγα ..ήθελα να είμαι ελεύθερη.
   Βέβαια πέρασα μ'εξετάσεις στο κρατικό λογιστήριο από τους πρώτες και τελευταία στιγμή στην Ελλαδα της μεταπολίτευσης αλλάχτηκαν τ'αποτελέσματα ...πήγε χαρτί από την Ασφάλεια ότι ο πατέρας μου ήταν πολιτικός πρόσφυγας.Τι να κάνουμε ...πλήρωσα ότι ήθελα με την αξία μου και όχι άλλιως...Με τσίγκλησες που έλεγε και η νόνα μου,μέρα εκλογών ...οι άλλοι έχουν πάει σαν αντιπρόσωποι και εγώ ένεκα της γιαγιάς ..επρεπε καποιός να μείνει.Φίλε μου ,έμενα πάντα ένα πρέπει με τρώει.Ν'είσαι πάντα καλά.

 5. franc avatar
  franc 06/05/2012 00:54:06

  Tα αναπτυξιακά Ευρωομόλογα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των Υπερτραπεζιτών μπροστα στην έντονα αυξανόμενη λαική οργή και πίεση για την εσωτερική υποτίμηση που τους επέβαλλαν. Ετσι, δίνοντας μερικά "αναπτυξοομόλογα" στις τράπεζες πιστεύουν οτι τελικά θα αποτρέψουν τον απ' ευθείας δανεισμό των κρατών απο την ΕΚΤ. Ομως και αυτό το οχυρό τους δεν θα κρατήσει πολύ όσο η πίεση απο κάτω και η εξαθλίωση θα αυξάνονται.
  Οσον αφορά την άποψή σου αγαπητέ S.P. για το τι ονειρευόμαστε εμείς, δεν έχεις καταλάβει οτι οι τραπεζίτες μας έχουν χ@σμένους?. Μήπως νομίζεις οτι την Ισλανδία την χρεοκωπήσαμε εμείς με το να ζούμε με δανεικά και ρουσφέτι? Η μήπως πιστεύεις οτι μόλις τη σκαπουλάρουν οι τραπεζίτες, δεν θ' αρχίσουν πάλι να μας τηλεφωνούν για διακοποδάνεια? Εχεις την εντύπωση οτι μετά την κρίση ο καπιταλισμός θα νοικοκυρευτεί και ο κόσμος θα ζεί χωρίς δάνεια και οι τράπεζες θα γίνουν απλά καταθετικά ταμιευτήρια? Μακάρι, αλλά αυτό ούτε η Παπαρήγα στα πιο τρελλά της όνειρα δεν το βλέπει. Μόνο κανας παραζαλισμένος οικολόγος ίσως...

  • pinokio avatar
   pinokio @ franc 06/05/2012 09:24:30

   !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.