#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάγωσε η κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ένστολωνΒόμβα στα δημόσια ταμεία και φωτιά στην κυβέρνηση βάζει απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) η οποία σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ένστολων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ένστολων και θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει.

Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ένστολων έχουν καταθέσει από τον Ιανουάριο του 2013 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών-αποδοχών τους.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει:

1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος),

2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων,

3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος,

4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,

5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού,

6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και

7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.

Οι Ενώσεις, κ.λπ. των ένστολων υποστηρίζουν την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική από την 1η Αυγούστου 2012 επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.

Ακόμη, οι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι με τις περικοπές των αποδοχών τους παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν, υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι συνταγματικά ανεκτές οι περικοπές των αποδοχών.

Οι ένστολοι επισημαίνουν ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ ρίχνοντας το βάρος της προσπάθειας της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, μονομερώς στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, η οποία ερμηνευμένη υπό το πρίσμα του άρθρου 25 του Συντάγματος το οποίο αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η μείωση των αποδοχών τους, κ.λπ., είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και στο Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Η απόφαση είναι δεδομένη, μένει μόνο να δημοσιευτεί σε περίπου 3 μήνες, αλλά από τώρα έχει πιάσει πανικός το οικονομικό επιτελείο. Αν αναγκαστεί η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τους ανώτατους δικαστές τότε είναι υποχρεωμένη να βρει χρήματα για να επιστρέψει αναδρομικά τα λεφτά στους ένστολους. Αυτό σημαίνει… ισοδύναμα, κι όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές έχουν βάλει ουκ ολίγες φορές σε μπελάδες την κυβέρνησης. Πριν μερικές ημέρες το Μισθοδικείο δικαίωσε τους δικαστές (δηλαδή του ίδιους) κι έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους όπως προέβλεπε το μνημόνιο. Επίσης με απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε πριν λίγα 24ωρα ότι τα επιδόματα των πανεπιστημιακών (κάτι που δημιουργεί δεδικασμένο) πρέπει να είναι αφορολόγητα ενώ τώρα έρχεται η απόφαση για τους ένστολους.

Δεν αποκλείεται οι δικαστές να προκαλέσουν μεγαλύτερη ταραχή από την τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 19/01/2014 20:15:54

  Θα σεβαστεί η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ ή όχι; Θα τους γυρίσουν πίσω τα λεφτά; Θα αποκαταστήσουν τις αδικίες; Για να δούμε...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Skeptikisths 19/01/2014 20:29:17

   Ποιές αδικίες ρε αδερφέ? Κανονικά με χρεωκοπημένο Δημόσιο με 300 ευρώ τον μήνα θα έπρεπε να δουλεύουν. Οπως σε όλες τις φτωχές χώρες του κόσμου. Που να τα βρουν πια οι ιδιώτες να πλερώνουν το κηφηναριό? Αυτούς που την ώρα που σκοτώναν τον Φύσα "πάγαιναν παραπέρα να μη ενοχλούν"...

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ Tassos 20/01/2014 13:55:59

    Ωστε οι αποστρατοι αξιωματικοι του στρατου, του ναυτικου και της αεροποριας ευθυνονται για την δολοφονια του Φυσσα ; Να και κατι που δεν το ειχαμε σκεφτει. Και δεν σε ενοχλει οτι η μανταμ που ηγειται του ΤΧΣ αμοιβεται με 20000 ευρω μηνιαιως, αλλα σε ενοχλει επειδη ενα αποστρατος αντιστρατηγος, αντιναυαρχος ή αντιπτερασχος παιρνουν συνταξη 1200 ευρω ; (Μηπως θα επρεπε επισης να αμοιβονται με 300 ευρω κι οι πιλοτοι των καταδιωκτικων ως .... δημοσιοι υπαλληλοι μια χωρας που την χρεωκοπησαν οι τραπεζιτες και τα λαμογια και των δυο παραταξεων; ).

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Tassos 20/01/2014 19:23:48

    Το Δημόσιο πληρώνει το κλέψιμο των αποδείξεων που κάνατε εσείς οι """"ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ""" που κερδίζατε από τα λεφτά που πέρναμε εμείς και αγοράζαμμε από εσάς.

   • δραχμοτρομος avatar
    δραχμοτρομος @ Tassos 20/01/2014 22:02:55

    "Κανονικά με χρεωκοπημένο Δημόσιο με 300 ευρώ τον μήνα θα έπρεπε να δουλεύουν. "

    Τι χρεοκοπήσαμε τελικά;Δε σωθήκαμε από τη χρεοκοπία τον Ιούνιο του 2012;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Skeptikisths 19/01/2014 23:25:52

   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δεχτεί η κυβέρνηση!

   • ΦιΧιΨι avatar
    ΦιΧιΨι @ Μανιάτης 20/01/2014 14:51:51

    Εκτός αν το υποκινεί.

  • Τριάκοντα Αργύρια avatar
   Τριάκοντα Αργύρια @ Skeptikisths 20/01/2014 08:03:59

   Άμα είναι, ας αρχίσουν την ...επανόρθωση των ''αδικιών'', από την εξ αδικίας ώθηση στην ΑΝΕΡΓΙΑ των 2.000.000 Ιδ.Υπαλλήλων και Ελευθ.Επαγγελματιών. Όταν είσαι μόνιμος, έχεις τουλάχιστον εισόδημα. Όταν όμως το ...χρεοκοπημένο κράτος προστατεύει μόνο τους ''πελάτες'' εις βάρος όλων των άλλων, τότε δεν υπάρχει ισονομία-ισοπολιτεία-Δικαιοσύνη. Κράτος κλόουν και μικροσυμφεροντολόγος καταφερτζής μόνο υπάρχει. Γι αυτό εμπρός, άμεση κομμουνιστοποίηση, όλοι οι Έλληνες πολίτες που το επιθυμούν, Δημόσιοι Υπάλληλοι. Μονάχα έτσι υπάρχει πιθανότητα να επιβιώσουν, έστω και με το ....μίζερο μισθό των 700 €. Προκειμένου τα 0,00 Ευρώ, πολλοί θα ενδιαφερθούν.

  • Δημητριος avatar
   Δημητριος @ Skeptikisths 20/01/2014 09:26:20

   να χαρω εγω "αδικημενους" ΔΥ...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Skeptikisths 20/01/2014 19:19:15

   Οσο σεβάστηκε και την απόφαση του χαρατσιού και το μετονόμασε. Τι έκανε το ΣτΕ γι αυτό;

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/01/2014 21:01:02

  Στου κουφού την πόρτα...............

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/01/2014 21:33:12

  Τραγική απόφαση ενός τραγικού Κράτους!

  • Marie Bouloubardena avatar
   Marie Bouloubardena @ Μανιάτης 20/01/2014 15:34:23

   Αν ήταν 2004 που είχαμε....ανάπτυξη, που σκίζαμε στο Χρηματιστήριο, εντάξει. Σήμερα που πια χαρτομάντηλο δεν έχουμε να κλάψουμε, είναι τουλάχιστον γελοίο.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/01/2014 21:36:13

  "Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η μείωση των αποδοχών τους, κ.λπ., είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και στο Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης."

  Κι όλοι αυτοί που καταστρέφονται οικονομικά πλήρως! Είναι συνταγματική... (κι αυτή η έννοια έγινε φαύλη) η ανεργία, οι απολύσεις;

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/01/2014 21:44:30

  Ενστολοι; Λαθος όρος, εκ του πονηρού
  Οπως είναι γραμμένο στο Σύνταγμα: Υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα
  Σώματα Ασφαλείας.

 6. guest avatar
  guest 19/01/2014 22:03:16

  Οι αποφάσεις του ΣΤΕ ήταν ανεκαθεν κατευθυνόμενες από την εκαστοτε κυβέρνηση , πολύ περισσότερο σήμερα. Οι κυβερνόντες θεωρούν τους ένστολους εκλογική τους πελατεία και κυρίως έχουν ανάγκη τη φυσική προστασία που τους προσφέρουν για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν τολμούν να αντιταχτούν ευθέως στη τρόικα ούτε για το μισθολογικό της ασφάλειας τους και βάζουν μπροστά τους δικαστές τους ΣΤΕ . Να δούμε όμως από ποιους θα βρουν τα ισοδύναμα

 7. foros1 avatar
  foros1 19/01/2014 22:25:13

  αντισυνταγματικο θα επρεπε να κριθει και το ενιαιο μισθολογιο ως προς την αυθαιρετη καταταξη σε βαθμους των ηδη υπηρετουντων.
  για παραδειγμα, υπαλληλοι με μια μερα διαφορα στην προϋπηρεσια τους (Β - Γ βαθμος), βρεθηκαν με διαφορες μισθων της ταξης των 300 ευρω απο το 2011 μεχρι σημερα!

  • kastis avatar
   kastis @ foros1 20/01/2014 14:44:07

   Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικά αφού δεν πλήττουν τούς δικαστές και τούς ένστολους :)
   Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουμε τούς περισσότερους ένστολους στην ΕΕ. Αλλά αν δεν υπήρχε το βαθύ κράτος (δικαστές, ένστολοι) ποιός θα προστάτευε την κυβέρνηση για να περνούν τα Μνημόνια;

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/01/2014 22:40:51

  «...παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, η οποία ερμηνευομένη υπό το πρίσμα του άρθρου 25 του Συντάγματος το οποίο αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.»

  Μάλιστα.

  Οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα. Όπως φυσικά οι περικοπές των αποδοχών των δικαστικών (έχει ήδη εκδοθεί απόφαση) καί γενικώς οι περικοπές όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  Νά μήν ξεχνούμε καί τό εφ' άπαξ.

  Δηλαδή τό μόνο συνταγματικό σέ αυτή τήν χώρα είναι η κρατική κλοπή τού υπόλοιπου πληθυσμού, πρός τέρψιν καί βρώσιν τών κρατούντων τάς Δημοσιονομικάς Κλείδας.

  Έξοχο!!!

  ΥΓ πρός ναυτιλόμενους μαλάκες:
  Μήν αποκρύπτετε εισόδημα πρός φορολόγηση.
  Είναι εθνικό σας καθήκον νά πεθάνετε εσείς γιά νά ζήσουν αυτοί.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ιαπετός 20/01/2014 07:54:22

   Κάπως έτσι.

   Και το πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση θέλει να το μοιράσει στους "δικαιούχους" του κρατικού κορβανά που έχουν επιπέσει στην πλάτη μας και τρώνε από την εργασία μας. Αντί να πει π.χ. ότι "φέτος θα είναι μειωμένος ο φόρος ακινήτων κατά το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος".

   Σκάστε και πληρώνετε οι υπόλοιποι.

 9. Tasos avatar
  Tasos 19/01/2014 22:45:37

  Ως συνήθως θα βγεί ο Στουρνάρας και θα πεί "θα βρούμε ισοδύναμα από αλλού, δεν υπάρχει θέμα". Μετά θα βγούν οι άλλοι και θα πούν "ναι αλλά αν είναι τόσο εύκολο να βρείτε από αλλού τότε γιατί δεν τα βρήκατε από την αρχή και βάλατε χέρι στους ένστολους?". Εκεί θα έρθει η απάντηση ότι θέλανε να δημιουργήσουν αίσθημα ισονομίας και δίκαιης κατανομής βαρών σε όλους και δεν υπάρχουν "εκλεκτές" ομάδες (σαν τους ένστολους). Και κάπου εκεί θα ακουστούν κλάμματα και γέλια μαζί γιατί κανείς δε θα ξέρει αν αυτό το εννοούν σοβαρά ή όχι.

 10. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 19/01/2014 23:13:23

  Αφού το εχει πει 10 φορές δημόσια ο ίδιος ο Σαμαράς ότι με το πρωτογενές θα αποκαταστήσει τους αδικημένους χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Άρα συμφωνεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι ήταν άδικες οι περικοπές. Γιατί να μη τις διορθώσει με 600 και βάλε εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για τέτοια πράγματα; Και πολύ θετικό είναι ότι το ΣΤΕ κάνει το σωστό.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 19/01/2014 23:24:03

   Και με ποιο δικαίωμα ο Σαμαρά θα μοιράζει τα τυχόν πλεονάσματα!
   Να η λογική που κυβερνά τούτο το μαγαζί! Λες κι είναι πριβέ!
   Κι όλοι αυτοί που υποφέρουν; Πού χάνουν τις δουλιές τους, την περιουσία τους;
   Σε τούτο το σοβιετικό κρατίδιο εχθρός της Κοινωνίας και του Λαού θα γίνει το Κράτος των ΔΥ!
   Το Σύνταγμα της μιζοκρατίας του μεγάλου συνταγματολόγου Βενιζέλου!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 20/01/2014 07:42:44

    Με το δικαίωμα του αρχηγού της κυβέρνησης. Και τι θες να κάνει; Να μην εφαρμόζει αποφάσεις του ΣΤΕ; Άλλη πρόταση αντί αφορισμών δεν έχεις; Επιχορηγήσεις για νέες επιχειρήσεις υπάροχουν. Δάνεια για μικρομεσαίους από ειδικό ταμείο με χρήματα της ΕΕ υπάρχουν. Προγράμματα του ΟΑΕΔ βγαίνουν κάθε χρόνο για νέους επαγγελματίιες είτε για πρόσληψη προσωπικού. Και που μπαίνουν οι ΔΥ στην κουβέντα πέρα των σωμάτων ασφαλείας που πεινούν; Δε σωζώμαστε αν δεν πάψουμε να είμαστε ατομικιστές και κολλημένοι σε ιδεοληψίες πάντως. Να το ξέρεις...

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 09:59:47

     Γεώργιε, μήπως ζεις σε άλλη χώρα ή δεν έχεις καμιά σχέση με ιδιωτικό τομέα και επιχειρήσεις; Που είδες τις επιδοτήσεις , τα δάνεια , τις επιχορηγήσεις και την...πείνα; Και στο κάτω κάτω της γραφής , αυτά είναι που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και επενδύσεις;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Φελίζα 20/01/2014 17:14:50

      Ξέρω πολλά που δε φαντάζεσαι για το πόσο κρατικοδίαιτος είναι ο ΙΤ στην Ελλάδα. Και όταν κόπηκαν τα λαλάκια των ΔΥ βούλιαξε η κατανάλωση και το εμπόριο και η ανεργία απογειώθηκε. Οι δημόσιες δαπάνες όταν υπάρχουν κρατούν μια ισορροπία. Όταν κόβονται απότομα όπως έγινε στα 3 χρόνια μνημονίου, κλείνουν και οι επιχειρήσεις. Κοίτα λίγο την αλληλουχία μνημονίου, περικοπών σε μισθούς ΔΥ και ρυθμού αύξησης απολύσεων και λουκετών στο εμπόριο. Ντόμινο έγινε. Μόνο άσχετοι με τα οικονομικά δεν καταλαβαίνουν με τίποτε ότι όταν ο απλός μισθωτός δεν έχει να καταναλώσει, κλείνει και το μαγαζί και μένει άνεργος και ο υπάλληλος εκείνος μαζί με το αφεντικό του. Με δανεικά και με σπατάλες στεκόμασταν τόσα χρόνια (έγκλημα) αλλά και ο τρόπος περικοπών έκανε τεράστια ζημιά στην ανεργία (2ο έγκλημα). Καιρός λοιπόν να ξανακινηθεί το χρήμα έστω και λίγο από τους αδύναμους που είναι οι περισσότεροι.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 18:07:56

      Κατανάλωση με δανεικά=ΘΑΝΑΤΟΣ

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Γεώργιος Τ. 21/01/2014 14:57:52

      Εμείς οι άσχετοι με τα οικονομικά , διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση και δη αυτή των δυ , με δανεικά βεβαίως , δεν βοηθούσε την παραγωγική Ελλάδα. Αντιθέτως...αλλά ξεφύγαμε απ' το θέμα και.... αν περιμένουμε μ' αυτό τον τρόπο να διακινηθεί το χρήμα θα παραμείνουμε για χρόνια στο φαύλο κύκλο της κρίσης.

    • Megaliora avatar
     Megaliora @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 14:50:03

     Προηγούνται οι άνεργοι. Όχι οι ψηφοφόροι - μόνιμοι υπάλληλοι. Αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα οι πλέον ...αδικημένοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν. Οι άμισθοι λοιπόν και όχι οι ...χαμηλόμισθοι. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Megaliora 20/01/2014 17:16:08

      Και για τους άνεργους είπε προσφάτως για το που θα δώσει από το 70% του πρωτογενούς. Τώρα ηρέμησες;

 11. Κωστας avatar
  Κωστας 20/01/2014 00:20:28

  Τρεξτε τωρα που ερχονται εκλογες οσοι προλαβετε να παρετε οτι μπορεσετε.Τελικα δεν αλλαζει τιποτα σε αυτη την χωρα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κωστας 20/01/2014 07:45:10

   Το να βρίζουν το Σαμαρά τη μια ως μνημονιακό και υποταγμένο και την άλλη ως λαϊκιστή, μου τον κάνει πολύ συμπαθή. Με επιβεβαιώνετε όλοι εσείς με τα σχόλιά σας κάθε φορά ότι δεν είναι σα τους άλλους. Και αυτό με το πρωτογενές το έχει πει σε όλα τα Ζάππεια. Άρα; Να μην τηρεί τις υποσχέσεις του; Αντιφάσκετε κύριοι...

   • Κωστας avatar
    Κωστας @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 09:20:28

    Κοιτα το αρθρο σημερα για τις μυστικες δημοσκοπησεις για να καταλαβεις και ασε τις παρλαπιπες.Αν τους δωσει αυτα απο αλλου θα τα παρει.Αληθεια απο ποιον ? και οι ενστολοι Δ.Υ ειναι απο την στιγμη που πληρωνονται απο το κρατος.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Κωστας 20/01/2014 17:17:48

     Δε βιάζομαι τόσο όσο οι δημοσιογράφοι να κρίνω το πως και από που. Λογικά δε χρειάζεται ισοδύναμο όταν το πρωτογενές είναι στα 900 εκατ. και το 70% είναι 600 και βάλε.

     • AR avatar
      AR @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 19:59:58

      Ακόμα πιστεύεις ότι υπάρχει πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα; Κλαίμε..

      Δηλαδή ο άδωνης δεν ξέρει τί του γίνεται με τις δηλώσεις που έκανε..

      Βρε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν χρειαστεί να τα βρει από αλλού..

 12. Διογένης avatar
  Διογένης 20/01/2014 07:58:45

  Οι δικαστές ξεκίνησαν να μοιράζουν λεφτά το 1994, που έδωσαν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Μέχρι τότε έλεγαν ότι δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα να δίνει αυξήσεις ο δικαστής. Αλλά επειδή το έκαναν για τους εαυτούς τους, αναγκάστηκαν να το κάνουν για όλους.

  Η υπερχρέωση της χώρας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτή την ξέφρενη κούρσα δικαστικώς διαταχθέντων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους και άλλους δικαιούχους του κρατικού κορβανά.

  Τώρα, μετά από τρία μνημόνια και αδιανόητες περικοπές που τις δέχθηκαν όλες χωρίς να πουν "κιχ", οι δικαστές είπαν ότι η μείωση των μισθών τους είναι αντισυνταγματική, οπότε θεωρούν και πάλι ότι έχουν την ηθική υποχρέωση να τινάξουν το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας στον αέρα.

  Να τους χαιρόμαστε. Αν έχεις τέτοιους "φίλους" τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

  Να έλεγαν εξαρχής "όχι" στο Μνημόνιο, όταν η χώρα μπορούσε ακόμη να πάει σχετικά εύκολα σε χρεωκοπία και είχε άλλη διαπραγματευτική ισχύ. Τώρα τι θέλουν;

  Δυστυχώς η χώρα αυτή αυτοκαταστρέφεται καθημερινά. Ο Θεός βοηθός, αδέλφια.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/01/2014 08:18:02

  Δεν ξερω εαν παγωσε απο την αποφαση και ο ιδιος ο Σαμαρας που ειχε στοχο να αποκαταστησει τις "αδικιες" στους ενστολους απο το πρωτογενες πλεονασμα αλλά μαλλον καταλαβαινε οτι εαν εδινε λεφτα σε μονιμους υπαλληλους ενα μηνα πριν απο τις ευρωεκλογες οταν υπαρχουν πανω απο ενα εκατομμυριο ανθρωποι θα ειχε σοβαρο προβλημα.
  Με την αποφαση μπορει να τα δωσει αποδεχομενος την αποφαση της ανεξαρτητης δικαιοσυνης και να μη μπορει να πει καποιος κατι.Μονο που βλεπω το πρωτογενες πλεονασμα να εξαντλειται ταχεως : ηδη εχουν δωσει δωρεαν ρευμα για την αιθαλομιχλη.
  Μαλλον η Μερκελ δικαιωνεται που πιστευει οτι χωρις τροικα η Ελλαδα θα εχει ελλειμματα διοτι εκ γενετης και εκ φυσεως ειναι ελλειμματικη.

 14. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 20/01/2014 08:53:07

  Να πιάσουμε και να εκτελούμε σιγά σιγά τους υπηρετούντες στις ΕΔ και τα ΣΑ, ωχ......συγνώμη τους ένστολους ήθελα να πω, για να μην μισθοδοτούνται. Το κηφηναριό τι το θέλουμε? Εμπρός για μία Ευρώπη των εργαζομένων, των λαών, της παγκοσμιοποίησης. Ζήτω ο κομμουνισμός με νέο πρόσωπο, ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός της Ευρώπης, κάτω οι αστοί, ζήτω ο νέος Ευρωκομμουνισμός (Berlingouaire). Πως θα πιάσουμε το επίπεδο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης όπως λέει το Μνημόνιο? εεε?
  Σωστά δεν τα λέω Tasos, Iapetos, Maniatis και λοιποί????? Ξεχάσαμε τι υποσχόταν προεκλογικά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης? ΑΑΑ ξέχασα... Μπορείτε να μου πείτε για κάθε 10 ΕΥΡΩ αύξηση στους Ένστολους και στους ΔΥ πόσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δημιουργούνται? Άντε να σας βάλω να σκεφτείτε και λίγο!!!!!!!

  • kastis avatar
   kastis @ Κριτική Σκέψη 20/01/2014 14:47:22

   Το μισθολογικό κόστος των πολιτικών ΔΥ, το 2012, ήταν ίσο με το 6,8% τού ΑΕΠ με ευρωπαϊκό μ.ο. στο 8,8%. Το μισθολογικό κόστος των ενστόλων ήταν 3,1% με ευρωπαϊκό μ.ο. στο 2%. Που πετάμε τα χρήματα;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ kastis 20/01/2014 15:00:59

    Τα εμπιστευόμασταν (και τα εμπιστευόμαστε) στο κράτος των προσοδούχων.
    Τσίμπησε και ο εκατομμυριούχος εργατολόγος, οι νέοι πελάτες του έρχονται.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Κριτική Σκέψη 20/01/2014 18:25:53

   Άν βάλει η κυβέρνηση δεκάρικο φόρο σέ κάθε σχόλιο πού γίνεται στό Internet, όλο καί κατι θά μαζευθεί νά δώσει στούς δικαστές.

   Μέ 30% ΦΠΑ κάτι θά γίνει καί γιά τούς ένστολους.

   Άν μπούνε διόδια παντού σέ δρόμους καί πεζοδρόμια κάτι θά γίνει καί γιά τούς υπαλλήλους τών Δήμων.

   Άν δέ φορολογήσουν καί τό νερό μέ 1 ευρώ ανά λίτρο κατανάλωση καί διπλασιάσουν τό ρεύμα μπορούμε νά αποκαταστήσουμε καί τίς αδικίες τών υπαλλήλων τής βουλής.

   Μέχρι αύξηση στόν μισθό τών βουλευτών είναι πιθανόν νά γίνει.

   • Κριτική Σκέψη avatar
    Κριτική Σκέψη @ Ιαπετός 20/01/2014 23:05:35

    Με αυτά που γράφετε βλέπω ότι πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα και φοβάμαι ότι θα χάσει πάσα ιδέα για σας η Κλυμένη. Λίγη σοβαρότητα πιστεύω ότι θα ήταν προς όφελος όλων μας. Άλλωστε ο Υπουργός επί της Υγείας μας είπε ότι η περικοπή μισθών και συντάξεων δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά επιβαλλόταν λόγω της πτώχευσης της Χώρας. Άλλο κωμικοτραγικό....όταν πτωχεύει μία επιχείρηση ο επιχειρηματίας αποφεύγει τις εμφανίσεις, πόσο μάλλον να κάνει και δηλώσεις. Εδώ η χώρα πτώχευσε και από δηλώσεις άλλο τίποτα.

 15. Κωστας Τ avatar
  Κωστας Τ 20/01/2014 08:57:06

  Για να έχετε δικαίωμα γνώμης προυπόθεση είναι η ασφάλεια της Χώρας......Κάποιοι δεν έχουν ατομικά δικαιώματα για να λειτουργήσει το Κράτος....Ευτυχώς η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της,ειδικά για αυτούς που δεν έχουν κανένα συνδικαλιστικό δικαίωμα στην χώρα που διέλυσαν οι συνδικαλιστές...... Μιλάω για τους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και να ενοχλεί ορισμένους..........

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κωστας Τ 20/01/2014 17:19:24

   Συμφωνώ. Οι διαφωνούντες ας αλλάξουν χώρα και να πάνε Ελβετία που δε χρειάζεται στρατό. Εμείς έχουμε ακόμη εχθρούς που φέρονται εχθρικά και προκαλούν συνεχώς. Δεν είμαστε επομένως πρόθυμοι να διαλύσουμε ττο στρατό ούτε την αστυνομία με τόσους λαθρομετανάστες εντός συνόρων.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Κωστας Τ 20/01/2014 20:24:17

   Οι στρατιωτικοί τών Ενόπλων Δυνάμεων μόνοι τους θά πολεμήσουν άν χρειασθεί; Γιατί μέχρι τότε τήν καριέρα τους κοιτάζουν καί πώς θά τήν βγάλουν καλύτερα μέ γνωριμίες ανέλιξης, μετάθεσης, ενδοσυναδελφικά μαχαιρώματα καί μικρομεγαλοστομίες.

   Τουλάχιστον αυτοί πληρώνονται σάν επαγγελματίες, έχουν τά «τυχερά» τους, όποιοι μπορούν βάζουν χέρι σέ βενζίνες, στρατιωτικές προμήθειες, ΚΨΜ, διακοπές σέ εγκαταστάσεις αξιωματικών μέ ορντινάτσες στρατευμένους νέους, κ.ο.κ. καί μερικοί συνταξιούχοι στρατηγοί γλύφουν καί κανένα κόκκαλο από τίς προμήθειες.

   Η στρατιωτική θητεία δέν μετράει; Όχι βέβαια. Αυτή είναι γιά τούς μή προνομιούχους. Τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί, γόνοι πολιτικών, δικαστών, δικηγόρων, στρατιωτικών, βιομηχάνων, κ.λ.π. υπάγονται στήν βυσματοκρατία καί υπηρετούν στά χαρτιά συνήθως. Αυτοί πού δέν έχουν μία, αυτοί καί οι γονείς τους, αποψιλώνουν, κάνουν αγγαρίες, υπηρετούν στά νησιά καί στόν Έβρο, καθαρίζουν, κάνουν παρελάσεις καί στίς εξόδους δέν κάθονται στά Καφέ γιατί δέν έχουν νά τόν πληρώσουν τί είναι;
   Είναι αυτοί καί οι γονείς τους πού πρέπει νά πληρώσουν τόν μισθό τών επαγγελματιών τού στρατού από αυτά πού δέν έχουν.

   Έπεσε τόν τελευταίο καιρό τό ηθικό τού στρατεύματος (τών επαγγελματιών εννοείται) γιατί κατέβηκαν οι μισθοί τους. Ενώ όταν ανέβαιναν, ανέβαινε καί τό ηθικό. Η κάθε ηθικόπλαστη μπουρδολογία παίρνεται άκριτα τοίς μετρητοίς καί ο καθένας βρίζει τό σύμπαν γιατί έρριξαν τήν δική του συντεχνία. Οι δικαστικοί λευκές απεργίες, τό ίδιο οι εφοριακοί, τό ίδιο όλοι οι Δημόσιοι.

   Αλήθεια ποιός πληρώνει όλους αυτούς;
   Οι υπήκοοι.
   Αυτοί υπάρχουν μόνο γιά τούς φόρους καί νά σκοτωθούν υπερασπιζόμενοι μιά πατρίδα πού τούς θεωρεί μιά ζωή αναλώσιμους.
   Δέν είναι καιρός νά αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια τού κάθε πολίτη στόν βαθμό πού χρειάζεται;
   Αρκετά μέ τό κλάμμα μόνο γιά τούς δημοσιοτρεφόμενους.

   Προσωπικά θεωρώ ότι παραβιάζεται συνειδητά καί είς γνώση τών κρατούντων η συνταγματική αρχή τής ισότητας γιά όλους τούς έλληνες πολίτες πού δέν είναι δημοσιοτραφείς καί δέν έχουν τά μέσα νά τήν υπερασπισθούν, σύμφωνα καί μέ τό σκεπτικό τής απόφασης γιά τίς περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

   Πού στηρίχθηκε η απόφαση; Στό σύνταγμα καί ειδικά:
   «…παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, η οποία ερμηνευομένη υπό το πρίσμα του άρθρου 25 του Συντάγματος το οποίο αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.»

   Αναγράφεται ρητά καί κατηγορηματικά στήν αρχή τής ισότητας πού αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης καί επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών :
   «τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα»

   Νομίζετε ότι τηρείτε αυτή η αρχή στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα;

   • Κριτική Σκέψη avatar
    Κριτική Σκέψη @ Ιαπετός 20/01/2014 23:13:21

    Η ερώτηση παραμένει:"Μπορείτε να μου πείτε για κάθε 10 ΕΥΡΩ αύξηση στους Ένστολους και στους ΔΥ πόσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δημιουργούνται?
    ΑΑΑ και μία ακόμη ερώτηση: Εσείς πώς κερδίζετε το άρτον υμών τον επιούσιον?

   • Padron avatar
    Padron @ Ιαπετός 20/01/2014 23:30:52

    Αυτό το σχόλιο από 'σας δεν το περίμενα ειλικρινά. Αν γνωρίζατε τους μάχιμους των Ε.Δ θα αλλάζατε γνώμη...Επίσης στην Κύπρο το ΄74 που δεν πολέμησαν κληρωτοί, ελπίζω πως γνωρίζετε τις θυσίες τους!

   • MCA avatar
    MCA @ Ιαπετός 21/01/2014 00:59:43

    Αφού πιστεύετε ότι αδικείστε γιατί δεν κάνετε προσφυγή; Σας εμποδίζει κανείς; Αμφιβάλετε για την δικαίωση σας από τα δικαστήρια;

 16. κωστας τρικαλα avatar
  κωστας τρικαλα 20/01/2014 09:15:25

  To ΣΤΕ υπακουει στα κελευσματα της κυβερνησης που προσπαθει να περιορισει τις διαρροες ενστολων προς την χρυση αυγη...Με γονατισμενο τον ιδιωτικο το μεα,2.000.000 ανεργους ,υπερφορολογηση και καταληστευση των νοικοκυριων ,τα υπολειμματα του ΠΑΣΟΚ ακομα γαντζωμενα στην εξουσια ,δανεια ακομα και τωρα σε καναλαρχες και μηντιαρχες της διαπλοκης,η κυβερνηση κανει τα τελευταια βηματα πριν την πτωση...
  Τουλαχιστον η νεα κυβερνηση να μην αφησει ατιμωρητο κανενα απο αυτους που 30 χρονια τωρα κατακλεψαν την πατριδα.

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/01/2014 09:21:19

  Οι δικαστες εχουν προκαλεσει πολλες φορες με τα "αναδρομικα" που ψηφιζουν για τους εαυτους τους. Μονιμως εχουν κατι παραπανω να παιρνουν και οχι ευκαταφρονητο. Κοινως εχουν το μαχαιρι και ευλογουν τα γενεια τους.

 18. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 20/01/2014 10:55:26

  To ΣτΕ δολοφονεί την Ελλάδα!
  Πρόκειται για πραξικόπημα!!!
  Ιδού το βαθύ Κράτος του Πασοκ και του μεγάλου...συνταγματολόγου Βενιζέλου!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 20/01/2014 17:20:29

   Ότι δε μας αρέσει πραξικόπημα έτσι; Και το μνημόνιο; Ευλογία;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 19:25:39

    Απλά και ντόμπρα. Ή αφελής είσαι ή βολεμένος.

    • AR avatar
     AR @ Μανιάτης 20/01/2014 20:04:55

     Κόβουμε και ράβουμε στα μέτρα μας τη δημοκρατία; Φιλελεύθερος αυτοπροσδιορίζομαι, αλλά νομίζω ώρες ώρες ότι ο ξηρός έχει μεγάλο δίκιο...

     Όταν η χα κλείνεται πίσω από τα κάγκελα, η δικαιοσύνη είναι σωστή. Όταν αποφασίζει για να αρθούν οι περικοπές, είναι λάθος..

     Και κάποιοι έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου.. Ωιμέ..

 19. Ivan Savidis avatar
  Ivan Savidis 20/01/2014 11:04:14

  η Κυβέρνηση δεν θα υποκύψει.

 20. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 20/01/2014 11:08:01

  Το σεβαστό ΣτΕ όταν ψήφιζε ότι το μνημόνιο κάνει καλό και απέρριπτε όλες τις προσφυγές δεν ήξερε τι αποφάσιζε? Επίσης αποφάσισε ότι καλώς διαλύθηκε η ΕΡΤ και προφανώς δεν υπήρχε πρόβλημα που κάποιοι θα έχαναν την δουλειά τους. Τώρα ξαφνικά " αγάπησε " τους ένστολους και αποφάσισε να τους αποκαταστήσει και μάλιστα αναδρομικά!!

 21. panas avatar
  panas 20/01/2014 11:12:30

  Μια αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων και το δικαστικών σε αυτό το διαλυμένο οικονομικό πλαίσιο, θα δημιουργήσει μίσος εναντίον τους από την υπόλοιπη κοινωνία. Η δικαστική εξουσία γίνεται πιο αναξιόπιστη και η εκτελεστική μισητή. Ποιους βολεύει μια τέτοια εξέλιξη και εκτροπή;
  Η απάντηση απλή: Τους βρώμικους του πολιτικοοικονομικού συστήματος και τους τρομοκράτες...

  Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο μετά την όποια ανάπτυξη και ισότιμα σε όλους. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει την πλήρη αποτυχία των επιλογών της εσωτερικής υποτίμησης. Σπασμωδικές ενέργειες βλέπω...

 22. Forget it Yannis... avatar
  Forget it Yannis... 20/01/2014 11:47:22

  Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κι όσο πλησιάζουν κι οι εκλογές, ακόμη μεγαλύτερο. Ρουτίνα .....

 23. epifanios avatar
  epifanios 20/01/2014 12:26:21

  Οι αυξησεις μισθων και συνταξεων θα αυξησουν τα εσοδα του κρατους , θα μειωσουν την υφεση, θα γλυτωσουν τις τραπεζες απο τα κοκκινα δανεια και την Ελλαδα απο το ξεπουλημα.

  Οταν λεμε οτι το προγραμμα ειναι λαθος τι εννουμε; Οτι οι δαπανες εχουν μειωθει περισσοτερο απ'οτι επρεπε με αποτελεσμα την καταρευση του ιδιωτικου τομεα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ epifanios 20/01/2014 17:23:05

   Έτσι μπράβο. Ένας που ξέρει βασικά οικονομικά. Ίσως και παραπάνω αλλά αρκούν και του λυκείου.

   ΥΓ: Η αντίφαση στα σχόλια πάει σύννεφο για τους βαρεμένους, καμμένους και χρυσαυγίτες αντιμνημονιακούς που ότι και να γίνει το γυρνούν εναντίον του Σαμαρά.

 24. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 20/01/2014 13:33:46

  Πρέπει στην επόμενη σοβαρή αναθεώρηση του Συντάγματος να ξαναδούμε πολύ προσεκτικά και από μηδενικής βάσης τι είδους εξουσίες και αρμοδιότητες είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να δώσουμε σε ορισμένους μη εκλεγμένους αποφοίτους της νομικής.

  • Κριτική Σκέψη avatar
   Κριτική Σκέψη @ Μανώλης Πετράκης 20/01/2014 23:23:47

   Αυτό μου μυρίζει περιορισμό της δικαστικής εξουσίας???? Αλήθεια γνωρίζετε για τη διάκριση των εξουσιών (Νομοθετική, Δικαστική, Εκτελεστική)? Βασική Αρχή της Δημοκρατίας!!! Αμφισβητείτε εν τοις πράγμασι (να ξαναδούμε πολύ προσεκτικά και από μηδενικής βάσης....) τη Δικαστική Εξουσία? Μήπως είστε Φασίστας????

 25. τοξο avatar
  τοξο 20/01/2014 13:58:11

  Νομίζω οτι τα οικονομικά των Δικαστικών Λειτουργών υπάγονται στο Μισθοδικειο,όπου δεν μετέχει δικαστικός.

 26. Παράδοξο avatar
  Παράδοξο 20/01/2014 14:09:20

  Εμείς οι υπόλοιποι θα τα πληρώσουμε ΚΑΙ αυτά; Δεν πάτε καλά ...σύντροφοι!

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 20/01/2014 14:58:20

  Άν δεν κάνω λάθος, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, κατοχυρώνει το δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή για όλους, ακόμη και για τους "αναλώσιμους" στη χώρα της φαιδράς αγγουρέας, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
  Και το Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης ισχυει για όλους τους πολίτες. Ή κάνω λάθος και έχουμε στο Ελλάντα βραχμάνους, ξατρίγιας, βάισας, σούντρας και παρίες;
  Και ποιό δικαστήριο άραγε, κύριοι και κυρίες δικαστές, θα βγάλει αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών και προπαντός τις απολύσεις, εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα;
  Με τέτοιες αποφάσεις, η δικαστική εξουσία απαξιώνεται και απο-ηθικοποιείται όσο και το κομματικό σύστημα. Για να μη πώ, όσο και τα ΜουΜουουουΕ.
  Το "νόμιμο αλλά όχι ηθικό", δεν είναι θεμιτό να εκπορεύεται και από τη Δικαιοσύνη. Άν εκλέγαμε οι πολίτες τους δικαστές, όπως στις ΗΠΑ, θα το συζητούσα, διότι τότε οι κρίνοντες θα κρινόταν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 20/01/2014 17:26:37

   Ή θέλουμε ελεύθερη αγορά ή κομμουνισμό Θείε. Οι μαζικές απολύσεις στον ΙΤ έχουν όρια. Οι απλές όχι. Πως αλλιώς να γίνει; Και οι ΔΥ δεν επιτρέπεται να κάνουν 2 δουλειές. Οι του ΙΤ μπορούν και το έκαναν χρόνια τώρα. Ήρθε η κρίση και δε μπορούν και φταίνε οι ΔΥ και για αυτήν; Όχι οι κυβερνήσεις, οι μίζες, οι υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες του δημοσίου, η φοροδιαφυγή από τους επιχειρηματίες; Και όλα τα προηγούμενα παράνομα στον ΙΤ κατέληγαν και το 5% σε επίορκους. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα λοιπόν.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Γεώργιος Τ. 20/01/2014 17:42:18

    Ωραία η ειρωνεία, αλλά αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Νομικοί τι να περιμένεις; Τους λείπει εντελώς η λογοτεχνική παιδεία, δυστυχώς...

 28. dim avatar
  dim 20/01/2014 16:50:18

  Ψυχραιμία. Πάγια αρχή της Δημοκρατίας είναι να σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Όχι όποτε μας βολεύουν μόνο. Όταν το ΣτΕ αποφασίζει κάτι που μας συμφέρει είναι καλό, και όταν όχι είναι κακό... Δε πάει έτσι. Ας το κρίνουμε, αλλά την απόφαση του πρέπει να την σεβόμαστε και να την εφαρμόζουμε...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ dim 20/01/2014 17:40:21

   Δεν έχω καμμιά αντίρρηση. Να την εφαρμόσουμε.
   Και μετά βέβαια, θα πρέπει να χειροκροτήσουμε την Μέρκελ που θα τους π@δήξει. Ελπίζω δηλαδή, να γίνει έτσι. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και το εύχομαι ολόθερμα.
   Όμως γιατί συνήθως δεν γίνεται έτσι, και τη νύφη για τέτοια ωραία την πληρώνουν άλλοι; Δηλαδή η Μέρκελ, ο Όλι Ρέν και οι ωραίοι μας κυβερνώντες, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, π@δάνε εμάς τους λοιπούς κοινούς πολίτες;
   - "Οριζόντια μέτρα, θα πάρουμε, κύριε Ρεν. Δεν γίνεται να θίξουμε τους εξασφαλισμένους και προσοδούχους".
   - 'Ας γίνει το θέλημά σας. Κυρίαρχο κράτος είστε, κ. Υπουργέ"

 29. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 20/01/2014 18:03:57

  Γιώργο Τ, δεν ισοπεδώνουμε.

  Τα πράγματα είναι απλά. Το Δημόσιο ως έχει, ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την υπανάπτυξη τόσα χρόνια και για την ένταση της κρίσης. Σημαντικό μέρος αυτού αποτελεί και το γεγονός πως ένας τεράστιος αριθμός ΔΥ δεν δουλεύει, και δεν δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνει – και προφανώς παρασύρει και τους άξιους στις οριζόντιες μειώσεις μισθών .

  Προφανώς κι ο ΙΤ της "κοινωνίας του Αντρέα" είναι διεφθαρμένος, αλλά μην ξεχνάς ότι έχει κτυπηθεί ανελεήτα, ενώ λόγω ακριβώς της κρίσης ένα τεράστιο μέρος εργαζομένων του ΙΤ που ήταν καθόλα άξιοι, σκληρά εργαζόμενοι και παραγωγικοί, είναι απολυμένοι και σε απόγνωση ή στην καλύτερη περίπτωση γίνονται μετανάστες - κι από αυτούς η Ελλάδα χάνει.

  Σε διαβάζω που λες συνεχώς πως αν φύγουν αυτοί οι 150000 ΔΥ που λέμε θα συντριβεί η αγορά. Μα όσο συνεχίζεται η ύφεση Γιώργο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΤ χάνουν την δουλειά τους – μια ματιά στον ρυθμό αύξησης των ανέργων τα λέει όλα. Απίο αυτούς δεν χάνει η αγορά;!

  Ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε αυτόν τον «πολυπόθητο» πλεονασματικό προϋπολογισμό και να αναχαιτιστεί ή ύφεση νωρ’ίτερα, είναι, τάχιστα, να απολυθούν ΔΥ και να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές που αυτές όμως θα αποδώσουν μεσοπρόθεσμα.

  Όσο για την Απόφαση του Στε, δεν αρκούν οι εξυπνάδες του Αδώνιδος… Στο όνομα του Συντάγματος οφείλει να βρει ισοδύναμα. Εδώ σε θέλω…

 30. Sabmarine avatar
  Sabmarine 20/01/2014 19:17:22

  Ειμαι αποστρατος και διαβαζοντας τις αναρτησεις καποιον με πηραν τα γελια ,εγω θα δεχομουν να μην μου επιστεψουν τιποτα ,αλλα να μου εδιναν το δικαιωμα να εργαστω ,και να μου αναγνωριζε τα πτυχια που εχω η χωρα μου και οχι να μου τα αναγνωριζουν αλλες χωρες.

 31. Sabmarine avatar
  Sabmarine 20/01/2014 19:22:39

  Ειμαι αποστρατος και διαβαζοντας τις αναρτησεις καποιον με πηραν τα γελια ,εγω θα δεχομουν να μην μου επιστρεψουν τιποτα ,αλλα να μου εδιναν το δικαιωμα να εργαστω ,και να μου αναγνωριζε τα πτυχια που εχω η χωρα μου και οχι να μου τα αναγνωριζουν αλλες χωρες.

  • giorgos66 avatar
   giorgos66 @ Sabmarine 20/01/2014 21:44:24

   να μας πεις την ηλικια σου που βγηκες στην συνταξη νεαρουλη αγανακτησμενε

   • αραχνούλα avatar
    αραχνούλα @ giorgos66 21/01/2014 18:17:01

    Κι εσύ να μας πεις την ηλικία που πρωτο-κόλλησες ένσημο.Εαν έγινε κι αυτό και δεν παντελόνιαζες τα μπκικίνια σε συνεννόηση με το αφεντικό.

 32. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 20/01/2014 20:00:25

  Κάντε λίγο κράτει ωρέ αδέρφια...Ας περιμένουμε να δούμε την απόφαση πρώτα.
  Αν αφορά την αναδρομική μείωση της μισθοδοσίας μετά την ψήφιση του νόμου, έχει κάποια βάση και λογική.
  Για την περίοδο μετά την ψήφιση του νόμου όμως ,τα περί αντισυνταγματικότητας είναι οι συνήθεις αστειότητες και υπερβολές.
  Άλλη μια επανάσταση των οκτώ που θα λήξει σε 2-3 μέρες.

 33. Mak avatar
  Mak 20/01/2014 22:38:46

  Αύξηση μισθών σημαίνει μείωση θέσεων εργασίας. Εκτός και αν βρήκαμε λεφτά. Αν πάμε στη δραχμή εκεί να δεις αυξήσεις. Αλλά τότε θα θες 3 μισθούς για να πάρεις ενα ipad...

 34. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 20/01/2014 23:51:36

  Αγαπητή

  Δέν έχω τήν άποψη τού πολυεκαταμμυριούχου εργατολόγου Μητρόπουλου τού ΣΥΡΙΖΑ ότι μιά θέση στό Δημόσιο δημιουργεί τρείς θέσεις στήν ιδιωτική οικονομία.

  Ούτε ειμαι τής άποψης ότι αυτό πού είναι αυτονόητο γιά τόν πολυεκαταμμυριούχο εργατολόγο Μητρόπουλο τού ΣΥΡΙΖΑ είναι δυσνόητο γιά τά υπόλοιπα κράτη τού πλανήτη καί δέν τό εφαρμόζουν από κακεντρέχεια, ώστε νά λύσουν πάραυτα τά οικονομικά προβλήματά τους

  Ούτε ειμαι τής άποψης ότι, άν η γυναίκα μου ξοδεύει όλα τά χρήματα σέ ψώνια θά τριπλασιασθούν τά μελοντικά έσοδά μου.

  Τόν άρτον υμών τόν επιούσιον τόν βγάζω μέ τόν ιδρώτα μου γιατί δέν έτυχε νά έχω μπάρμπα στήν Κορώνη νά μεσολαβήσει, παρόλο πού μικρός έλεγα - έστω καί μέ τό ζόρι - τό Πάτερ ημών στήν εκκλησία.

 35. Διοφαντος avatar
  Διοφαντος 21/01/2014 09:01:05

  Για να μας πουν ολοι αυτοι οι "ελεθευροι" επαγγελματιες που βγαζουν με τον ιδρωτα του τα προς το (ευ ) ζην:

  1. Ποσο ιδρωνουν οταν αυτοι που δουλευουν με μπλοκακι δηλωνουν οσα νομιζουν αυτοι οτι πρεπει να δηλωσουν.

  2. Ποσοι "ελευθεροι " επαγγελματιες ειναι πραγματικα ελευθεροι οταν η συντριπτικη πλειονοτητα εχει bussiness με το κρατος ειτε με εμμεσο ειτε με αμεσο τροπο και ειναι οι ιδιοι που βριζουν το κρατος που "αρμεγαν"

  3. Και ποσοι απο αυτους τους "ελευθερους" πραγματοποιησαν επενδυσεις με τα λεφτα που εβγαζαν απο το δημοσιο για να εχουν προς το ζην και καποιοι αλλοι. Κατα τα αλλα τους νοιαζουν οι στρατιες των ανεργων που δημιουργηθηκαν απο ολες αυτες τις εταιριες που κατερευσαν οταν κατερευσε και το δημοσιο.

  4. Ποσοι απο τους "ελευθερους" επαγγελματιες εκτος της φοροδιαφυγης "ιδρωναν" για τα προς το (ευ) ζην υπερτιμολογώντας τις υπηρεσιες τους προς το δημοσιο? Αρκει να σκεφτειτε ποσο κοστολογουνται τα εργα του δημοσιου, οι προμηθειες των νοσοκομειων και ενα καρο αλλες τετοιες "δουλειες". Κλοπη στο τετραγωνο δηλαδη. Απο που εβρισκε ολα αυτα τα δις το δημόσιο? Σιγουρα οχι απο τα εσοδά του.

  5. Για σκεφτητε ποσα λεφτα εχουν πεσει στην αυτοδιοικηση. Λεφτα απο τα ΕΣΠΑ, απο τον κρατικό προυπολογισμο αλλα και απο τα εσοδα των δημων. Βεβαιως και πηραν καποιοι υπαλληλοι λεφτα που δεν τα δουλευαν αλλα να μας πουν οι "ελευθεροι" επαγγελματιες ποσα εχουν βγαλει απο την αυτοδιοικηση και τι εργα εχουν κανει εκει , αν εχουν κανει.

  6. Να μας πουν οι ελευθεροι επαγγελματιες γιατι τιμολογουν άλλα με αποδειξη και αλλα χωρις. "Αν θελετε αποδειξη ειναι και ο ΦΠΑ".Μεγαλη εφευρεση.

  7. Και οταν δεησουν και κοψουν αποδειξεις γιατι δεν αποδιδεται ο ΦΠΑ? Ο ΦΠΑ ειναι ενα κρατικό εσοδο που αποδιδεται αυτουσιο ανεξαρτητα αν ειναι δικαιο η οχι. Και εκει υπαρχει απαντηση."Δεν βγαινω και θα διωξω κοσμο" λενε οι μισοι. Οι αλλοι μισοι λενε "αφου μου χρωσταει το κρατος θα χρωσταω και εγω"

  Για να αναλογιστουμε λιγο τα παραπανω μεγεθη......

  Φυσικα και ο δημόσιος τομεας πασχει σε πολλα αν οχι σε ολα. Δεν ειναι ομως αυτος η μονη πηγη του κακου.

  Αυτα ειναι λιγα απο τα κατορθωματα αυτων που ιδρωνουν στον ιδωτικό τομεα.
  Βεβαιως και υπαρχουν και παρα πολυ εργαζομενοι που ξεπατωνονται καθε μερα για 400 ευρω και αξιζουν απεριοριστο σεβασμο. Δεν ειναι αυτοι ομως που μιλανε. Συνηθως μιλανε οι βολλεμενοι που εχασαν τα κεκτημενα και γιαυτο αυξανεται η "κριτικη" τους διαθεση δειχνοντας με το δαχτυλο του αλλους.

  Τουλαχιστον αν υπαρχει "κριτικη" διαθεση να τα περιλαβανει ολα. Και οταν δειχνεις τους αλλους με το δαχτυλο με αυτον τον τροπο ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα υπαρξει ενα δαχτυλο που θα δειχνει εσενα.

  Και αν ειναι μονο δαχτυλο ειναι καλα............

 36. Grigoris avatar
  Grigoris 21/01/2014 15:13:28

  Η απόφαση του ΣΤΕ αναφέρει την ισονομία των βαρών. Κανείς από τους εκτενώς σχολιάζοντες δεν ασχολήθηκε με την κυριολεξία του όρου και την σχέση του με την πραγματικότητα. Σε ποιον άλλο τομέα του Δημοσίου οι μισθοί μειώθηκαν μέχρι και 45 %; Μήπως στις ΔΕΚΟ ή μήπως στους υπαλλήλους της Βουλής ; Σε ποια άλλη κατηγορία συνταξιούχων οι περικοπές ξεπέρασαν το 63%; Να λοιπόν τα κριτήρια της απόφασης. Τώρα για τα άλλα που γράφετε περί νεαρών συνταξιούχων, μάθετε ότι έχουν αλλάξει εδώ και πολύ καιρό τα πράγματα και το 63% αφορά συνταξιούχους με 35 και 37 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας. Όσο για τα άλλα που γράφετε περί ατασθαλιών όσοι τις τόλμησαν σας πληροφορώ ότι το πλήρωσαν ακριβά. Μην προσπαθείτε να απαξιωσετε την προσφορά τους. Έλεος με αυτή την αντιμιλιταριστικη νοοτροπία σας. Η χούντα έπεσε πριν 40 χρόνια και ο εμφύλιος έληξε εδώ και 65 χρόνια. Αλλά πού εκεί κολλημένοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.