#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2010 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάγκαλος: ένας …άτυχος κληρονόμοςΑνακοίνωση του Γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβερνήσεως

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η δήλωση του «Πόθεν Έσχες», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Τύπος αξιολογεί τα στοιχεία, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας» και γίνεται αποδεκτός με τέτοιους χαρακτηρισμούς από το σύνολο των εφημερίδων (Απογευματινή, Το Βήμα, Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Τα Νέα κλπ).

Αν, όμως, η έμφαση ήταν στο «πόθεν» και «πότε», αλλά και ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν επεδείκνυαν την γνωστή ραθυμία ως προς την μελέτη των στοιχείων, θα προέκυπτε μια διαφορετική εικόνα, μια εικόνα ενός κάπως άτυχου κληρονόμου.

Τα τρία τελευταία χρόνια αποβιώνουν διαδοχικά ο πατέρας του Θεόδωρου Πάγκαλου σε ηλικία 91 ετών και η πρώτη ξαδέρφη του πατέρα του, Αγλαΐα Γ. Παγκάλου, η οποία τον καθιστά κληρονόμο με διαθήκη. Επέρχεται, λοιπόν, ως εκ τούτου, μια ριζική αλλαγή στην φορολογική κατάσταση του μέχρι τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος, ακόμη μέχρι σήμερα, πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν. Όπως γνωρίζουν εκατομμύρια συμπολιτών μας, όταν μπλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με την σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελείς οικογένειες, τελικά μπορείς να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου: 1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κλπ.

Για να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα του πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας», το περίφημο αμπέλι του έκτασης 12,5 στρεμμάτων απεικονίζεται –ορθώς- ως 4 διαφορετικά ακίνητα, διότι προέρχεται από διαφορετικές αγορές από το 1987 έως το 1994.

Τα περισσότερα ακίνητα από αυτά που δεν προέρχονται από κληρονομιά έχουν αγοραστεί με δάνεια, τα οποία ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει ξεχρεώσει ακόμα. Πχ το διαμέρισμα 80 τ.μ. στην οδό Πατριάρχου Φωτίου που, πλέον, δεν του ανήκει, έχει αγοραστεί με χρηματοδότηση από την Τράπεζα που δανειοδοτούσε την αγορά γραφείων από Βουλευτές.

Ασφαλώς, δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι μπορεί κάποιος να έχει 30 αγροτεμάχια (όπως είναι τα περισσότερα από τα ακίνητα του Θεόδωρου Πάγκαλου), αλλά η αξία τους να υπολείπεται εντυπωσιακά από ένα μόνο οικόπεδο ή σπίτι, αν αυτό βρίσκεται στην σωστή τοποθεσία…

Το εισόδημα του Θεόδωρου Πάγκαλου για το οικονομικό έτος 2009 ήταν 42.553 ευρώ και της συζύγου του 49.195 ευρώ. Τα 646.000 ευρώ που καταγράφονται ορθώς στη δήλωση «πόθεν έσχες» προέρχονται από την πώληση κληρονομούμενων ακινήτων. Παρά την ενδόμυχη επιθυμία του Θεόδωρου Πάγκαλου τα χρήματα αυτά να παραμείνουν στον λογαριασμό του, δυστυχώς αυτά απλώς διήλθαν για να καταλήξουν στην Εφορία. Ως γνωστόν -και ορθώς, διότι έτσι αποφεύγεται η υπερσυγκέντρωση ακινήτων σε λίγους- οι φόροι κληρονομιάς είναι υψηλοί. Ο έτερος λόγος που επιλέχθηκε η πώλησή τους είναι, φυσικά, ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπλέξεις οριστικά με τα 1/20, 1/16 κλπ.

Συμπέρασμα: ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι ακόμα -διότι υπάρχουν και άλλοι συγγενείς του εν ζωή που θα μπορούσε να κληρονομήσει- μεγαλοκτηματίας.

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται τώρα που το θέμα δεν απασχολεί πλέον τον Τύπο, διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνει κάποιος στα σοβαρά περισσότερο απ’ ότι τους αξίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 23/09/2010 13:48:12

  Βούρκωσα λέμε...

 2. Minnie avatar
  Minnie 23/09/2010 13:49:30

  Ω τον καημενο!
  Ο ανθρωπος εχει προβλημα, να βαλουμε ολοι πλατη βρε παιδια!

 3. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 23/09/2010 13:51:07

  ΟΛΟΙ ΦΑΓΑΜΕ....ΕΣΚΑΣΑ....ΛΙΓΗ ΣΟΔΑ...

  Α ρε λαέ .......

  • corfiot avatar
   corfiot @ ΦΩΤΕΙΝΟΣ 23/09/2010 13:54:05

   Πώς το λέγανε στον Μαυρογιαλούρο;

   Α, ναι:

   «Φάγανε!», «φάγανε!», «φάγανε!»

   Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι – αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα – να μας το πούνε και κατάμουτρα: «Είστε μ…»!

   «Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

   Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου.

   Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το «πού πήγαν τα λεφτά;». Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»;…

   *

   Μάθετε, λοιπόν, ότι η «πτώχευση», η «χρεοκοπία», η «εντατική», ο «Τιτανικός» προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις του ανεπρόκοπου λαού και τον «διόριζαν» στο Δημόσιο!

   Τι διαφορετικό έκανε ο τσιφλικάς, που ενώ γέμιζε την κοιλιά του με το αίμα των κολίγων, κραδαίνοντας την εξουσία του βούρδουλα και του κνούτου, γύριζε στους «χωριάτες» και έλεγε απαιτώντας να τον προσκυνήσουν: «Εγώ σας ταΐζω»!

   *

   Πράγματι, πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία αθλιότητας. Ετσι την αποκάλεσε ο Πάγκαλος: «Αθλιότητα». Μόνο που πρόκειται για τη δική τους, την ολόδική τους πολιτική και προσωπική αθλιότητα.

   Οι «κοτζαμπάσηδες» του δημόσιου βίου, οι εκμαυλιστές συνειδήσεων, οι «τζουμπέδες» της ρουσφετοκρατίας, τα κόμματα της εξαγοράς ψηφοφόρων και της κατασκευής εκλογικής πελατείας, είναι τα… θύματα!

   Τους πήρε στο λαιμό του ο λαός!

   *

   «Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου ανέργων.

   «Φταίει» ο λαός των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

   «Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων που ζουν με 600 ευρώ και κάτω.

   «Φταίει» ο λαός με το 50% των ιδιωτικών υπαλλήλων να αμείβεται με κάτω από 1.011 ευρώ.

   «Φταίει» ο λαός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων – δασκάλων και καθηγητών (που λείπουν κατά χιλιάδες από τα σχολεία), των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών (που λείπουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα νοσοκομεία), που ζουν με «τρεις κι εξήντα».

   «Φταίει» ο λαός των 11 εκατομμυρίων, γιατί oι 500.000 από αυτούς (το χαμηλότερο κατ’ αναλογία πληθυσμού ποσοστό στην ΕΕ) διορίστηκαν στο Δημόσιο και οι κρατούντες, αυτοί που «τους διόρισαν», οι ίδιοι που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά τους κομματικούς τους στρατούς, οι ίδιοι που αναφωνούσαν «εσείς είστε το κράτος», έρχονται σήμερα και ισχυρίζονται: «Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

   *

   Ας το μάθει ο ελληνικός λαός.

   Ας το μάθουν πρώτοι απ’ όλους οι χτεσινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ,

   όλοι αυτοί που τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που τους έχουν πεθάνει στους φόρους:

   Τα 28 δισ., τα επόμενα 15 δισ., τα μεθεπόμενα 10 δισ. και τα τελευταία 25 δισ. προς τους τραπεζίτες… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα 100 δισ. καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία που ενθυλάκωσαν 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα 500 δισ. που διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις «οφ σορ»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα ομόλογα… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα λεηλατημένα από τη Σοφοκλέους… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα κτηματολόγια… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα φέσια της Ολυμπιάδας… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα «μαύρα» της «Ζήμενς»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα μυστικά κονδύλια και τις χορηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους εκλεκτούς των ΜΚΟ… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα λεφτά για τα «υποβρύχια που γέρνουν»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα «χαβιάρια» της ξιπασιάς πάνω στα «κότερα»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα κλεμμένα από τους «συντρόφους που πλουτίσανε» και από τους «συντρόφους που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα «απροσδιόριστα βάρη για τον προϋπολογισμό» που (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις αιτιολογικές εκθέσεις τους) συνιστούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές υπέρ πλουτοκρατών… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   Τα λύτρα υπέρ εργολάβων στις εθνικές και λοιπές οδούς… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
   *

   Η αλήθεια είναι τούτη:

   Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί»… παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

   Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» υπογράψαμε υπέρ των «νομίμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

   Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων εκείνο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

   *

   Η αλήθεια είναι τούτη:

   Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες,
   τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια,
   τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων «τοκογλύφων» δανειστών,
   τα 60 δισ. «ρευστό» που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με «private banking» λογαριασμούς,
   είναι από μόνα τους ασφαλή στοιχεία για να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ποιοι «τα φάγανε» και ποιοι συνεχίζουν να «τα τρώνε».

   *

   Οσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρό της, τον Πάγκαλο, εφόσον όπως έχει δηλώσει για τον εαυτό του

   «δεν είμαι δημαγωγός, δεν είμαι λαοπλάνος, δεν είμαι ένας ξεφτιλισμένος πολιτικάντης»,

   δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

   Γράφει:
   ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
   http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=23/9/2010&columnId=1821   Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/?p=15647#ixzz10LgxIbuW

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ corfiot 23/09/2010 14:42:01

    @corfiot

    Με το ΚΚΕ διαφωνώ. Σε πολλά κιόλας. Αλλά έχω να πω με σιγουριά, πως αυτές τις πληροφορίες σχεδόν μόνο στο Ριζοσπάστη τις βρίσκεις. Εκτός κιαν είναι κάποιος ειδικός και συχνάζει σε ειδικά site, με οικονομικές πληροφορίες. Και καλά κάνεις corfiot που το αναδημοσιεύεις εδώ.

    Και κακώς κάνω εγώ, που δεν πάω τακτικά στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη, ή κι όταν πάω κοιτάω μόνο την πρώτη σελίδα, βαρετότατη ως συνήθως, και φεύγω βιαστικά.

    Θα το αναδημοσιεύσω και στο δικό μου μπλογκ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Enzo avatar
    Enzo @ corfiot 23/09/2010 17:38:00

    τα κουκουεδια πρεπει να ρθουνε μαζι μας.
    θα δειτε που ο αντωνης θα ειναι ο ανθρωπος που θα ενωσει την δεξια με την αριστερα

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/09/2010 13:54:35

  "Παραπονεμένα λόγια, έχουν τα τραγούδια μας
  Γιατίτο άδικο το ζούμε, μέσα από την κούνια μας"

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/09/2010 02:46:29

   τον καημένο τον νταλάρα και η γυναίκα του, το ίδιο πρόβλημα με τον πάγκαλο ρε παιδί μου.
   πω πω, περενόσπορος στο σοσιαληστρικό στρατόπεδο έπεσε βαρύς.

 5. φουκαρας avatar
  φουκαρας 23/09/2010 14:05:19

  Το πιάσαμε το υπονούμενο....Αν θελήσει κανείς μας να αφήσει κάτι στον Πάγκαλο να είναι 100%.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ φουκαρας 23/09/2010 14:17:24

   ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ!

 6. kiki avatar
  kiki 23/09/2010 14:16:50

  τοσες καταθεσεις εχει γιατι δεν ξεχρεωνει τα δανεια,και σιγα τοτε που πηρε το αμπελι στην Τζια μια δεκαρα εκανε.Ειμαι σιγουρη,οτι θελει να μπει στην ρυθμιση για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια.Να το δειτε,ο γυφτουλας.

 7. Paranoia avatar
  Paranoia 23/09/2010 14:33:23

  Το πόθεν έσχες των πολιτικών οφείλει να γίνεται για την περιουσία τους για το διάστημα από την είσοδο τους στη πολιτική μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο για ακίνητα αλλά και για οποιαδήποτε τραπεζική και χρηματοπιστωτική συναλλαγή τους. Επίσης θα πρέπει να συνεχίζεται για χρόνια μετά την έξοδο τους από την πολιτική και να περιλαμβάνει γυναίκες και παιδιά.

 8. ataktos avatar
  ataktos 23/09/2010 14:36:13

  quiz- ποιος είναι ο λόγος που ο φίλτατος ..
  δινει συνεντεύξεις και κάνει δηλώσεις μόνο στα δικά του ΜΜΕ ..
  ποιος είναι ο λόγος που 1 χρόνο τώρα κοτζιαμ αντιπρόεδρος ...δεν μετέβη ποτέ στο εξωτερικό για μπλα μπλα .. φοβάται ...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ataktos 23/09/2010 17:13:02

   Δεν φοβάται.
   Καταλαμβάνει τρεις θέσεις στο αεροσκάφος και σε καιρούς λιτότητας, τρία εισιτήρια είναι πάρα πολύ μεγάλο έξοδο...Οικονομία.

 9. spyros avatar
  spyros 23/09/2010 14:37:16

  Πεινάνε... Με αυτά που έχουν δηλώσει, απορώ πως οι φτωχοί έλληνες βουλευτές βγάζουν τον μήνα. Να γιατί φθάνουν να δανείζονται τα κότερα απο το υπερβολικά πλούσιο υπηρετικό προσωπικό

 10. Misha avatar
  Misha 23/09/2010 15:16:22

  Are hippos the most dangerous animal?

  http://www.straightdope.com/columns/read/1862/are-hippos-the-most-dangerous-animal

 11. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 23/09/2010 15:19:44

  "Ακίνητα: Διαθέτει 38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδα, αγόρασε από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα"

  Από τα ΝΕΑ, 20-9-2010.

  Και πλήρωσε φόρο κληρονομιάς 646000 πουλώντας μερικά 1/16, 1/20 κλπ; Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά μάλλον.....

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Professor Moriarty 24/09/2010 02:49:33

   Απορώ σε ποιά πυρκαγία θα "εξαγνιστούν" οι εν λόγω βοσκότοποι...

 12. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/09/2010 15:30:31

  ...διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνει κάποιος στα σοβαρά περισσότερο απ’ ότι τους αξίζει

  Πρώτη φορά συμφωνώ με κάτι, που αφορά τον συγκεκριμένο Π Α Γ Κ Α Λ Ο με τον τόνο σταθερό όσο και οι θέσεις του

 13. nyfitsa avatar
  nyfitsa 23/09/2010 15:50:13

  συμφωνώ, πράγματι, μόνο για χιούμορ κάνει!!!

  http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=277780&fbid=113865105293712&op=7&o=global&view=global&subj=264419792957&id=100000106702501

 14. αντισταση avatar
  αντισταση 23/09/2010 15:53:16

  Ακουστε το Γιώργο,τα Νεφελιμ kai th global goverment
  http://www.youtube.com/watch?v=Br42ih1oqg8

 15. aengus avatar
  aengus 23/09/2010 16:36:56

  «κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνει κάποιος στα σοβαρά περισσότερο απ’ ότι τους αξίζει.» Αυτή είναι απολογία για την προσβλητική της αξιοπρέπειας κάθε Έλληνα δήλωσης του;

 16. vasiliou avatar
  vasiliou 23/09/2010 16:57:35

  Εγω είμαι συνταξιούχος τραπεζουπάλληλος.
  Η γυναικα μου και αυτή συνταξιουχος Δ.Υ.
  Δουλεψαμε μαζι 72 χρονια .
  Πληρωναμε κανονικα , στη πηγη που λενε, ολες τις εισφορες επικουρικα-συνταξεις .
  Αποτέλεσμα σε μένα ναχει κοπει η επικουρικη συνταξη 2χρονια τωρα 600 ευρω γιατι το ταμειο δεν εχει . Τα παιξανε στο χρηματιστηριο του Σημίτη & του Λαλιωτη σε σαπακια για να παιρνουνε και την προμηθεια . Γιααυτους ουτε γατα ουτε ζημια.
  Οι Δ.Υ θα παρουν στο τέλος το μακρυερο, ομολογα οπως αρχιζουν τα κολαιγιοπαιδα και ταυλιζουν .
  Εμεις ομως πλωρωναμε ζεστο χρήμα . Ουτε περαιωση καναμε ουτε εισφοροκλοπη καναμε .
  Ετσι δεν ειναι κ. Παπανδρεου ;;; Εαν κατα τυχη βρισκεσαι στην Ελλαδα;;
  Γιααυτο δεν εξελεγεις με 10 μοναδες διαφορα από τον βουδα;; Για να τα τακτοποιησεις;;

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ vasiliou 23/09/2010 23:24:00

   κ.τραπεζοϋπάλληλε,
   ελπίζω να διακρίνετε προσεκτικότερα στο μέλλον
   ποιος βούδας σας καταδυναστεύει και ποιος μεσσίας θα σας τακτοποιήσει.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ vardarskian 24/09/2010 02:51:44

    ΑΚΑΚΙΕΕΕ!! Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΒΡΑΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

 17. νους υγιης avatar
  νους υγιης 23/09/2010 16:58:29

  ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ?????

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΤΟΤΟΡΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!!!

  ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ BLACK HUMOR ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ)

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ νους υγιης 24/09/2010 02:54:54

   .την αμαρτία του ωχαδερφισμού, της έλλειψης συμπόνιας και αληλεγγύης για τον δίπλα μας (πραγματική αληλεγγύη, και όχι δήθεν τύπου ΜΚΟ)

   Και φυσικά, πληρώνουμε την λήθη μας και την μετατροπή σε μόδα το να μισείς την χώρα σου.

   ΑΠΑΘΕΙΑ=ΥΠΝΗΛΙΑ=ΣΗΨΗ=ΘΑΝΑΤΟΣ.

 18. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 23/09/2010 17:16:15

  Πέθανε ο θείος.!Πέθανε ο θείος.!Πέθανε ο θείος.!
  Συγγενείς ευπόρου, αλαλάζοντες!
  "Μια ελληνίδα στο χαρέμι"
  Βλαχοπούλου,Ξαρχάκος.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΡΑΧΟΣ 23/09/2010 18:50:48

   Είμαι ακόμα ζωντανός!
   Και αγαπώ το ρόκ.
   Ο Θείος

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΡΑΧΟΣ 23/09/2010 18:53:59

   Θόδωρα, ανήψι μου! Λίγη υπομονή, δεν είμαι αθάνατος!

 19. gloup avatar
  gloup 23/09/2010 17:26:46

  το διαμερισματάκι στην πλατεία Κολωνακίου πότε το αγόρασε; αυτός δεν έλεγε ότι μένει στα Εξάρχεια; (από το μαπαλκόνι του εκεί έβλεπε και τα επαναστατημένα παιδιά και τα χαιρόταν)

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ gloup 23/09/2010 22:49:55

   Είχα έναν κομπλεξικό συνασπισμίτη συμφοιτητή που έμενε στη Νέα Ερυθραία και έλεγε ότι μένει στα "δυτικά" προάστια. Γεωγραφικώς είχε δίκιο. Κοινονικοοικονομικώς όμως;

 20. Enzo avatar
  Enzo 23/09/2010 17:29:35

  μην ξεχνατε οτι στις εκλογες παιζουν παντα και οι ασσυμετρες απειλες!
  ΝΟΘΕΙΑ!

 21. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 23/09/2010 17:34:59

  Εγω να δεις ατυχία δεν έχω θείο και δεν μου άφησε τίποτα

 22. kiki avatar
  kiki 23/09/2010 17:35:48

  @ Aegnus
  Πριν αποσυρθω γιατι εχουμε και δουλεια,αλλη μια κομπινα του συντροφου,ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ,
  Το 82,αποστελετε στην Μεγαλη Βρετανια,η κυρια Υψηλαντη,εκπροσωπος της ΑΓΡΕΞ,για να προωθησει τις εξαγωγες αγροτικων προιοντων.Παγκαλος υπουργος Εμποριου,την προικιζει με ,κρατησου 500 εκατομυρια δραχμες,τοτε.Φιλη του.
  Επισης γιατι δηλωνει 42000,εισοδημα,τα υπολοιπα της βουλευτικης αποζημειωσης που ειναι.
  Αλλα θα τα εδωσε στον προεδρο για το ταμειο στηριξης Εκτος αν λκανει ψευτικη δηλωση,καθολου απιθανο,η δεν ξερει πολλαπλασιασμο.Υπαρχουν και κομπιουτερακια,αλλα κοστιζουν,και με τοσα που βγαζει που να μπορει να σπαταλισει .

 23. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 23/09/2010 17:43:17

  @ corfiot
  κολοσσιαιες παραλειψεις οφειλομενες στην ντροπαλοτητα, εγκρατεια,
  και μεγαλοψυχια του Αντιπροεδρου να μοιραστει με τον συνυπευθυνο λαο
  τα κατωθι

  το δουλεμποριο εκατομμυριων λαθρο και την συνακολουθη μετατροπη της χωρας
  σε ΝαρκοΠορνοΙσλαμικη Χωματερη της Ευρωπης

  τα κερδη των ναρκωτικων ανερχομενα σε δις τα οποια απολαμβανει/μοιραζεται
  σε καθημερινη βαση ο λαος

  τα εσοδα της πορνειας δις τα οποια κατασπαταλα απερισκεπτα ο λαος

  τα εσοδα απο εμποριο οπλων τα οποια ως αλλος ασωτος υιος εχει σπαταλησει

  τα δις του λαθρεμποριου που ο καταραμενος λαος δεν επενδυσε με συνεση

  τους καρπους του οργανωμενου εγκληματος που ξεπερνουν κρατικους προυπολογισμους που ο αφρων λαος σκορπισε στους ανεμους

  Θοδωρε ειναι ανηκουστο απο την υπερμετρη σεμνοτητα και μεγαλοψυχια που σε
  διακατεχει να σιωπας και ετσι να επωμιζεσαι μονος σου ευθυνες για δραστηριοτητες οπως οι ανωτερω, μην αντεχοντας λοιπον αυτη την καταφωρη αδικια δηλωνω προθυμα απο 11 000 000 Ελληνες να μου κανεις την τιμη
  να με εγγραψεις στο υπο εγγραφην
  Συλλογικων Ανομηματων Εκπεσοντων Ελληνων Καταλογον
  ως πρωτον την ταξει εγκληματια

  πιστευω οτι ο ηρωισμος μου επισκιαζομενος μονο απο την δικη σου μεγαλοψυχια να σηκωνεις μονος τον σταυρο του μαρτυριου, θα αφυπνησει
  παρομοιες συνειδησεις να ακολουθησουν το παραδειγμα μου ωστε να γραψουμε
  νεες σελιδες δοξης του λαμπρου κοσμου που μας ετοιμαζετε


  Υ.Γ Την θεση VIP που σου εχει κλεισει ο αρχοντας σου στον 9 κυκλο
  θελεις λογω μειωμενης αντιληψης ειτε αδυναμιας να εκτιμησω επαρκως
  τις υπερτατες αξιες, δεν την αποδεχομαι οχι για τα επιζηλα ακινητα
  για τα οποια σε ψεγει και φθονει μια ολοκληρη χωρα, αλλα ουτε για ολο
  το διαπλανητικο real estate. Λογω αβυσσαλεας αγνοιας ο οχλος σε
  κατηγορει για την σωματοδομη σου και σε στολιζει με διαφορα τα οποια
  σε αδικουν στο μεγιστο, ενω αν γνωριζαν τις διατροφικες συνηθειες
  του εκλεκτου ενοικου του 9 κυκλου και την διαρκεια των γευματων του,
  ειναι περισσοτερο απο σιγουρο οτι θα σε εβρισκαν ατροφικο.

  Καλη και ακορεστη ορεξη Θοδωρε

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Ηνιοχος 23/09/2010 18:41:44

   @milkman

   Είναι λυτρωτικός ο σαρκασμός σου.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ηνιοχος 23/09/2010 18:45:03

   Σωστός και σαφής ο "γαλατάς". Επαυξάνω.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ηνιοχος 23/09/2010 19:01:36

   Ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος πάντως, το είχε πεί από παλιά με στίχο, λιτό:
   Ευχαριστώ ώ Εταιρεία,
   Εν αφθονία μου παρέχεις
   Στέγη τροφή και προστασία.
   Φίλε γαλατά, το ίδιο λέει και ο Φ. Γεωργελές από κάτω.
   Μάλλον καταλάβαμε πιά, αρκετοί. Αργήσαμε, αργήσαμε, όμως.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Ο Θείος 24/09/2010 01:58:15

    Ο Νιόνιος πάντως δεν άργησε καθόλου.

    Επί Πολιτιστικής το 1997 ήρθε και κατσικώθηκε στη Θεσσαλονίκη περιμένοντας μεγάλα οφφίκια που δεν ήρθαν ποτέ, πουλώντας "μπαγιατοσύνη". Από το 1998 δεν έχει ξαναπατήσει το πόδι του στη ντεμέκ πατρίδα του.

    Η καταξίωση ήρθε το 2004 με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και τη συναυλία προς τιμήν τής Γιάννας, κατά την οποία οι μπάτσοι μπουζούριασαν πολίτες που ήθελαν να αναρτήσουν αντιολυμπιακό πανό, χωρίς ο Νιόνιος ούτε καν να διανοηθεί να διαμαρτυρηθεί.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Στέργιος 24/09/2010 13:57:34

     Ο Νιόνιος την κοπάνησε το 1965, με φορτηγό ως γνωστόν!
     Που να μπλέκει τώρα ξανά, με τους προλετάριους πιά φορτηγατζήδες , για επιστροφές στη γενέτειρα!

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/09/2010 18:36:13

  Η πυραμίδα του συστήματος
  Φώτης Γεωργελές, Athens Voice, 20/09/2010

  Μέσα στον Αύγουστο μια περίεργη υπόθεση οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Κάποια οικόπεδα της εκκλησίας στη Βουλιαγμένη πουλήθηκαν σε έναν οδοκαθαριστή του δήμου έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υπάλληλος του δήμου, με μισθό 1.300 ευρώ, μεταπούλησε την ίδια μέρα τα οικόπεδα σε 3 κυπριακές off shore αντί 15,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στις πολλές και εύλογες απορίες του ανακριτή, ο οικονομικός υπεύθυνος της εκκλησίας απάντησε ότι δεν βλέπει τίποτα μεμπτό, τα λεφτά επενδύθηκαν σε μετοχές.

  Πριν λίγες μέρες, ο εκπρόσωπος μιας συντεχνίας του δημοσίου πέρασε στην αντεπίθεση. Δήλωσε ότι όχι περιορισμός των εργαζομένων και μετατάξεις δεν πρέπει να γίνουν, αλλά αντιθέτως πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός τους από 6.500 σε 12.500 για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στην κρατική αυτή επιχείρηση έχει γίνει ήδη μείωση των εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση, με εθελούσια έξοδο η οποία οδήγησε μερικές χιλιάδες υγιείς πενηντάρηδες στη σύνταξη χρεοκοπώντας λίγο ακόμα περισσότερο τα ταμεία. Στη χρεοκοπημένη κρατική αυτή επιχείρηση, επίσης, συνέβη το περίεργο φαινόμενο οι τωρινοί λιγότεροι εργαζόμενοι να έχουν μισθολογικό κόστος μεγαλύτερο απ’ ό,τι είχαν πριν, που ήταν 9.000. Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος κατήγγειλε κι αυτός με τη σειρά του, όπως είναι φυσικό, τους «δοσίλογους» και τους «κουκουλοφόρους» που οδηγούν την «κοινωνία σε εξόντωση». Μια μικρή αμηχανία μόνο επικράτησε, όταν ένας δημοσιογράφος έκανε την εξής ερώτηση: Δεν είναι λίγο υπερβολικό να μιλάνε για «εργασιακό μεσαίωνα» εργαζόμενοι των 61.000 ευρώ το χρόνο;

  Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το σύστημα ήταν αρκετά δημοκρατικό. Σίτιζε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το σύστημα είχε τη μορφή μιας πυραμίδας. Στην κορυφή βασίλευε η κλεπτοκρατία. Και στη βάση οι πελατειακές σχέσεις. Παπάδες στην Αττική, δήμαρχοι στην Πελοπόννησο, μοναχοί στη Χαλκιδική, νομάρχες στη Μακεδονία αγοράζουν και πουλούν οικόπεδα του δημοσίου, με συμβολαιογράφους-συζύγους υπουργών να συντάσσουν τα πωλητήρια. Πολιτικοί διαχειρίζονται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, εισπράττουν μίζες από τις Ζίμενς, διανέμουν τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές. Και στη βάση, προσλήψεις υπεράριθμων, παροχές χωρίς αντίκρισμα, συνδικαλιστικά προνόμια, εθελούσιες έξοδοι, παχυλά εφάπαξ, πρόωρες συντάξεις στα 45, επιδοτούμενα επαγγέλματα, επαγγέλματα με κρατικά οριζόμενο υψηλό κέρδος, κλειστά που αποκλείουν την είσοδο άλλων, ελεύθεροι επιχειρηματίες μεταμφιεσμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, προμήθειες από «ημέτερους», 200.000 μαϊμού συντάξεις, παράνομος πλουτισμός. Στην κορυφή της πυραμίδας οι βουλευτικές off shore και στη βάση οι εισοδηματίες του δημοσίου.

  Αυτό που παρακολουθούμε 10 μήνες τώρα να διεξάγεται με μεγάλη ένταση, είναι ο αγώνας ανάμεσα στις διάφορες ομάδες των προσοδούχων του δημοσίου να μεταθέσουν το λογαριασμό της χρεοκοπίας ο ένας στον άλλον. Και όλοι μαζί στην υπόλοιπη κοινωνία. Με αυξήσεις φόρων, με έμμεσους φόρους, με αύξηση του ΦΠΑ, με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με έκτακτες εισφορές. Δηλαδή με ύφεση, με ασφυξία της αγοράς, με ανεργία.

  Αν η υπόλοιπη κοινωνία παρακολουθεί με δυσπιστία την επιθετική ρητορική για «καταστροφή, μεσαίωνα, εξόντωση, κατοχή, δοσίλογους», αν οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις συνεχώς φθίνουν, αν σε εποχή οικονομικής κρίσης και χρεοκοπίας η Αριστερά όχι μόνο δεν ενισχύεται αλλά αντίθετα διασπάται και διαλύεται, ο λόγος δεν είναι η απάθεια της κοινωνίας, η αλλοτρίωση των πολιτών. Είναι ότι η υπόλοιπη μισή κοινωνία, αυτή που δεν έπαιζε στο παιχνίδι, ξέρει ότι οι πόλεμοι αυτής της περιόδου είναι εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος. Μπορεί η χώρα να χρεοκόπησε, μπορεί η απίθανη κυβέρνηση Καραμανλή να είναι ο άμεσος ένοχος γι’ αυτό, μπορεί τα δύο κόμματα εξουσίας να ευθύνονται για την καθυστέρηση δεκαετιών, αλλά η πραγματική, ιδεολογική χρεοκοπία είναι αυτών που ακόμα και τώρα, την ώρα της κρίσης, υπερασπίζονται το χρεοκοπημένο σύστημα, θέλουν μεγαλύτερη δόση απ’ αυτό, αντιδρούν στην αλλαγή του, μάχονται για την επιστροφή σ’ ένα αδύνατο παρελθόν. Γι’ αυτό η απαξίωση του πολιτικού συστήματος είναι γενική. Γιατί αυτό το παρελθόν στο οποίο θέλουν να επιστρέψουν για την υπόλοιπη κοινωνία είναι απεχθές. Δεν το ’χουν καταλάβει, αλλά η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει πολύ τον τελευταίο χρόνο. Δεν θέλει να ασχολείται με προνόμια, με «κεκτημένα», με κλειστά επαγγέλματα, με εισοδηματίες του δημοσίου. Θέλει να μιλήσει για ανάπτυξη. Και μια καινούργια επανεκκίνηση δεν μπορεί να γίνει αν δεν σταματήσει η σπατάλη και η διαφθορά του κράτους, αν δεν ξαναμπεί το δημόσιο σε λειτουργία για να δουλέψει.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Ο Θείος 24/09/2010 03:04:06

   Πιστεύω αν μετονομάζανε το φύλο σε PASOK VOICE, θα ήταν πιο και πιο ευχάριστο στους αναγνώστες του.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ευθύμης 24/09/2010 13:52:56

    Γιατί, ψέμματα λέει παραπάνω;
    Τι ήταν οι σαγονο-συνδικαλισταράδες και Σαξονο-δημαρχαίοι;
    Οι μισοί Πάσοκες, οι άλλοι μισοί Νουδούδες!

 25. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/09/2010 22:52:43

  Δεν ξέρω πού να πάω το Σαββατοκύριακο... Στη βίλλα στο Μονακό που μου άφησε η θεία Αρσινόη, ή στο σαλέ στο Γκστάαντ που μου άφησε ο θείος Αναξίμανδρος;

  Αχ, τι άγχος μέχρι να αποφασίσω... και το Σαββατοκύριακο πλησιάζει!
  Πόσο άτυχος είμαι...

 26. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/09/2010 23:49:33

  Δυστυχώς η Πασοκική Λαίλαπα που ρήμαξε την Πατρίδα, δεν μας άφησε ούτε χαρτομάντηλο για να κλάψουμε, Πάνκαλε.Ετσι, παρόλο ότι συμπάσχουμε για την άθλια οικονομική θέση στην οποία βρέθηκες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε, οπως: να βρούμε λεφτά για κανά “φακελάκι” μήπως γλυτώσουμε τον Χάρο στα άθλια Νοσοκομεία σας, να βρούμε λεφτά για να πληρώσουμε την χιλιοστή περαίωσή σας, να βρόύμε λεφτά να βοηθήσουμε τον άνεργο αδελφό μας και την άρρωστη συνταξιούχο μάνα μας να κάνει τις εξετάσεις που δεν της εγκρίνετε και να σπουδάσουμε τα καυμένα τα παιδιά μας. Ετσι δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στον έρανο. Καμμιά μούτζα όμως την διαθέτουμε και δεν θα την λυπηθούμε

 27. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/09/2010 23:51:40

  Στο Γκστάαντ, αδελφές μου, στο Γκστάαντ!!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ευτυχια 24/09/2010 01:55:08

   Λέτε;

 28. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 24/09/2010 02:41:52

  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1909


  αυτό μόνο, τίποτ' άλλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.