ΠΝΠ με πρόσχημα την πίεση χρόνου;
25/06/2015 19:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΝΠ με πρόσχημα την πίεση χρόνου;

Αν τελικά έρθει συμφωνία πως θα περάσει;

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ποντάρουμε εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι ή τι θα περιγράφει το τελικό κείμενο –εξάλλου με αυτήν την κυβέρνηση όλα μπορείς να τα περιμένεις- το ζήτημα είναι πως στήνεται ένα ωραίο σκηνικό «κατ’ επείγοντος».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα όπως αποτυπώνεται από τη ροή των διαπραγματεύσεων, η όποια απόφαση δε θα ληφθεί πριν το Σάββατο το βράδυ.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη πως πρέπει να κυρώσουν την απόφαση και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, η μόνη ανοικτή μέρα, είναι η Δευτέρα. Θα φέρει λοιπόν ο κ. Τσίπρας τη συμφωνία στη Βουλή ή θα θέσει λόγους επείγουσας ανάγκης και θα την περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει την ύψιστη αντι-κοινοβουλευτική και αντι-δημοκρατική ενέργεια της μεταπολίτευσης, με το πρόσχημα της πίεσης του χρόνου αλλά με σκοπό να αποφύγει τις κοινοβουλευτικές αναταράξεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν μπροστά στο φόβο της Ζωής και των υπόλοιπων να παρακαμφθεί ολόκληρο το Κοινοβούλιο, και κυρίως να αγνοηθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φρουρός avatar
  Φρουρός 25/06/2015 21:04:10

  Ούτε ο ΓΑΠ δεν τόλμησε να το περάσει έτσι τέτοιο νομοσχέδιο. Η Δημοκρατία που λέγατε, τι έγινε , θα πάει περίπατο; Αν γίνει αυτό θα είναι πραγματικά Α Ι Σ Χ Ο Σ!!!!

 2. kromanos avatar
  kromanos 25/06/2015 21:22:53

  ..και κυρίως να μην αγνοηθεί ο ιστορικός του μέλλοντος.. http://wp.me/p5N5EW-aA

 3. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 25/06/2015 22:06:49

  Εάν έλθη στην Προεδρία το αντικοινοβουλευτικό πραξικόπημα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα είναι η πρώτη δοκιμασία για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Έ ρέ ''γλέντια'' !!!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ξενοφώντας 26/06/2015 12:53:57

   Η δοκιμασία θα είναι κυρίως για την Πρόεδρο της Βουλής. Το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι να τον εξαναγκάσει η ΠτΒ να το φέρει ως κανονικό νομοσχέδιο και να εκλιπαρεί την ΕΚΤ να μην του τραβήξει την πρίζα μέχρι να ψηφιστεί το "κανονικό" νομοσχέδιο. Δεν θα τον πειράξει αυτό το σενάριο, με δεδομένο ότι παραμένει πρωθυπουργός και διατηρεί την πιθανότητα να πει στους δικούς του "ψηφίστε τώρα για να σωθούμε και μετά δεν το εφαρμόζουμε, ξέρω εγώ πώς, αλλά δεν μπορώ να το πω αυτό δημόσια, όπως καταλαβαίνετε". Και θα πάμε σε μια πορεία αέναης "μη συμφωνίας", ακόμη και εάν τυπικώς υπάρχει η συμφωνία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.