#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2010 10:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑ-ΣΟΚ και δέοςΜε μισθούς... Βουλγαρίας και τιμές Γερμανίας θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε από το 2011, τουλάχιστον όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. ΠΑ-ΣΟΚ και δέος έρχεται στα μισθολογικά εκατομμυρίων Ελλήνων με τις επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες θα γίνουν σιγά – σιγά και ατομικές και θα οδηγήσουν σε πρώτη φάση στη μείωση των μισθών σχεδόν κατά το ένα τρίτο όσων ισχύουν σήμερα.

Να ήταν πολλά τα λεφτά που παίρνουν σήμερα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο εμπόριο, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία κ.λπ. να το καταλάβουμε. Να κοπούν οι μισθοί των golden boys στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν ετήσιες αποδοχές από 100.000 ευρώ και πάνω να το δεχθούμε και να πούμε και μπράβο. Σκεφτείτε ότι στο Mega ο Γ. Πρετεντέρης μόνο που δεν έβαλε τα... κλάματα για το τι περιμένει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, βάζοντας προφανώς και τον εαυτό του στα θύματα της κυβέρνησης.

Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν μισθούς του χιλιάρικου και με το ζόρι. Και καλούνται μ’ αυτά να κάνουν οικογένεια, να πληρώσουν δάνεια, να ανοίξουν σπίτι, να πληρώσουν φόρους και περαιώσεις να τακτοποιήσουν ημιυπαίθριους, κι ότι μείνει να φάνε αυτοί και τα παιδιά τους. Στον ιδιωτικό τομέα (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος) δεν υπάρχουν επιδόματα σαν αυτά που συναντά κανείς στο Δημόσιο. Δεν υπάρχουν επιδόματα για να προσέχουν τη λίμνη Κάρλα η οποία έχει αποξηρανθεί εδώ και χρόνια. Ούτε υπάρχουν επιδόματα όπως αυτά που δίνονται στους οδηγούς λεωφορείων. Εκεί δίνεται επίδομα ευθύνης επειδή λέει κουβαλάνε κόσμο και είναι υπεύθυνοι γι’ αυτούς. Επίσης, επίδομα γιατί παραδίδουν τα λεωφορεία στους άλλους οδηγούς όταν τελειώνει η βάρδια τους.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν επιδόματα για... καυσόξυλα, ούτε για χρήση κομπιούτερ ενώ δεν ξέρει κανείς ούτε να ανοίγει τον υπολογιστή.

Η μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις βολεύονται με το μισθό τους και με τα ψίχουλα που μπορεί να τους δώσει το αφεντικό τους. Στις καλές εποχές μοιράστηκε και κανένα μπόνους, εδώ και χρόνια πάει κι αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία, κι όχι οι “βολεμένοι” σφουγκοκωλάριοι της εργοδοσίας, έχουν μηνιάτικα με βάση τις συλλογικές συμβάσεις της ΓΣΕΕ και τις ωριμάνσεις που προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Ερχεται, λοιπόν το ΔΝΤ και ζητά κάθετη μείωση των μισθών, λες και το να μειωθεί ένας μισθός 800 ευρώ είναι το ίδιο με τη μείωση ενός μισθούς 3.000 ευρώ.

Αυτό που μας περιμένει από το 2011 και έπειτα είναι ένα ζοφερό τοπίο που όμως δεν είναι πρωτόγνωρο. Οπου πάει το ΔΝΤ δημιουργεί την ίδια κατάσταση. Αργεντινή, Λετονία, Ουγγαρία κ.λπ. είναι ακριβώς ότι θα γίνει η Ελλάδα σε λίγα χρόνια. Κι όλο αυτό οι κυβερνώντες μας το παρουσιάζουν ως “ευτυχία” όπως είπε και ο κ. Πάγκαλος για το Μνημόνιο.

Θα αλλάξει δηλαδή η Ελλάδα με το να μειωθούν οι μισθοί 30%, να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, να κάνουν κουμάντο οι εργοδότες, να βάζουν εκβιαστικά διλήμματα του στυλ “ή δουλειά με μικρό μισθό ή ανεργία”. Και φυσικά δε θα υπάρχει καμιά αντίδραση αφού όλοι θα επιλέγουν το μισθό που θα δίνει εν είδει ελεημοσύνης ο εργοδότης και θα του λένε και ευχαριστώ.

Με ιδιαίτερη περιέργεια, λοιπόν, αναμένουμε τις πρώτες επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες ήδη σχεδιάζονται στα γραφεία των επιχειρηματιών, τραπεζιτών, βιομηχάνων, εμπόρων κ.λπ. Η μείωση μισθών σε πολλές επιχειρήσεις, όπως στον Σκάι με την αποστολή ενός απλού... mail ή ακόμη και η υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών στην τράπεζα Πειραιώς είναι σημάδια του εργασιακού Αρμαγεδδώνα. Με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία ακούει και εκτελεί. Κι αν ο κ. Παπακωνσταντίνου βγαίνει και επιχαίρει διότι, όπως λέει, σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, έχουν γνώση οι φύλακες. Θα έλθει ο καιρός του.

Πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει ο μέσος Ελληνας και πόσες φορές είναι σε θέση να βάλει το χέρι στην τσέπη;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 25/11/2010 10:55:20

  Η φωτό πάντως είναι ή πεμπτουσία.Εξαιρετική!
  ΠΑ-νελλαδικό ΣΟ-μα Κ-εραυνόπληκτων.

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 25/11/2010 11:29:49

  Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, 38 ετών, παντρεμένος εδώ και 7 χρόνια και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου 2 ετών.

  Δουλεύω στην ίδια εταιρεία (εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας) με την ειδικότητα του βοηθού λογιστή για 10 έτη (φέτος τα συμπλήρωσα) και αμείβομαι με 1080ε μέσο όρο το μήνα καθαρά. Η δε μισθολογική μου άνοδος τα τελευταία 3 χρόνια επιτεύχθηκε χάρις στις προσπάθειες του σωματείου του εργοστασίου να μας αποδοθούν αναδρομικά οι 3ετίες που μας χρωστούσαν και σε ένα 5% λόγω του παιδιού. Και μιας και μιλάμε για επιδόματα του Δημοσίου, εγώ δεν πήρα ποτέ επίδομα γάμου π.χ. διότι "ήταν μέσα στο μισθό, εφόσον αμοίβομαι πιο πάνω από την ΣΣΕ της ΓΣΕΕ).

  Υπερωρία έχω να κάνω εδώ και 4 χρόνια! Όσο για ένα bonus παραγωγικότητας που πέρναμε, έπεσε στα 20€ το μήνα! Από εκεί βγαίνει το 1080€!

  Αν μου κόψουν 20-30% του μισθού και πάρω καθαρά 830€ (χάνοντας όσα κέρδισα τα τελευταία 3 χρόνια) πώς θα πληρώσω το νοίκι, το φαγητό και τις πάνες του παιδιού, το πετρέλαιο, το δάνειο που έχω (όχι στεγαστικό) και τις λοιπές υποχρεώσεις μου; Άλλες αποδοχές δεν έχω. Η δε σύζυγος εργάζεται part time σε super market και πέρνει 400ε το μήνα!

  Λοιπόν, κε Πάγκαλε; Θα μου τα δώσεις εσύ από τον παχυλό μισθό σου; Ή μήπως είμαι κι εγώ αντιπαραγωγικός και μου αξίζει να κάνω υποχρεωτική δίαιτα;

 3. xenios avatar
  xenios 25/11/2010 11:38:12

  Για να καταλάβετε τι γίνεται, διαβάστε το σημερινό κεντρικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας. Την απαίτηση για μείωση αποδοχών, την επέβαλαν στην τρόικα, οι μεγαλοεκδότες, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

  Πχ μεγαλοεκδότης εφημερίδος, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, στο κύριο άρθρο σήμερα, κατηγορεί την Κατσέλη, που αντέδρασε στην Τρόικα, για την μείωση αποδοχών και καλεί τον GAP, να την πετάξει.

  Την ίδια ώρα, ζητάει από τους εργαζομένους του καναλιού και του ραδιοφώνου του, νέες ατομικές συμβάσεις, με μείωση αποδοχών 10%.

  Αυτοί κυβερνάνε, οι άλλοι είναι τα πειθήνια όργανα.

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ xenios 25/11/2010 17:17:28

   Ρε αδερφέ, μη μας κουράζεις. Βάλε το link και γράψε το γ@....νο το όνομα να καταλαβαινόμαστε. Τι φοβάσαι?

   • anonyme avatar
    anonyme @ Ακροβολιστής 26/11/2010 01:48:51

    Αλαφουζόλ...

  • xbab avatar
   xbab @ xenios 25/11/2010 19:50:31

   Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...
   Αλλά με τέτοια κατοχικά media μην περιμένετε να πάρουμε ανάσα.
   Και δεν αντιδρά κανείς

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ xbab 25/11/2010 21:03:35

    Αναφέρεσαι στο κύριο άρθρο της χτεσινής "Καθημερινής", που καλεί τον ΓΑΠ να ξωπετάξει τη Λούκα Κατσέλη.
    Ως γνωστό, τα κύρια άρθρα μιας εφημερίδας τα συντάσσει ο διευθυντής, στην προκειμένη περίπτωση ο Παπαχελάς.
    Δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στη Λούκα, άλλωστε αυτή είχε φτιάξει το ιδιοφυές (...) προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά να επικεντρώνεται εκεί όλη η κριτική το βρίσκω άδικο.

 4. petros avatar
  petros 25/11/2010 15:04:46

  Πολλές φορές αναφέρθηκα στις συνέπειες του οικονομικού στραγγαλισμού του μνημονίου. Ανάμεσα στα άλλα είχα υποστηρίξει ότι φόροι και περικοπές, πέρα από την ύφεση στην αγορά γενικότερα, θα πλήξουν και το τραπεζικό σύστημα και στις ασφαλιστικές εταιρίες.

  Σημερινό δημοσίευμα του newsit.gr, δικαιώνει τη πρόβλεψη που θα μεγαλώσει το 2011, με τις νέες περικοπές, τους νέους φόρους κλπ. Αν η ΝΔ του Σαμαρά δεν δώσει πειστική οικονομική διέξοδο ( αναθεωρημένη ) στο κόσμο, τότε η λύση θα είναι ή το πεζοδρόμιο ή η πτώχευση. Οι "λύσεις" του παρασκηνίου κωμμάτων τύπου Ντόρας και Κουβέλη, απλά δεν λύνουν το αδιέξοδο, αλλά το επιτείνουν, δημιουργώντας μεγαλύτερη αγανάκτηση στους περισσότερους Έλληνες.

  Το δημοσίευμα είναι :

  - Πτώση του κλάδου των ασφαλειών ζωής - Ο κατήφορος έχει ξεκινήσει από το 2008

  - Μόνο τότε ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια

  - Το 2009 ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια!

  - Σπάνε τα συμβόλαια κυρίως μισθωτοί και οικογενειάρχες

  Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι εξαγορές συμβολαίων ζωής, ενώ πτώση παρατηρείται και στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.

  Το ζήτημα είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς και το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας : Όπως φαίνεται από την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, μέσα σε ένα έτος το ποσοστό ανεργίας για την ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών αυξήθηκε από 11,8% σε 16,4% (αύξηση κατά περίπου 40 %), στην ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών αυξήθηκε από 7,2% σε 10,2% (αύξηση 42%) και στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών από 6,2% σε 8,9% (αύξηση 43,5%).

  Οι νέοι άνεργοι που φτάνουν σε ορισμένες περιοχές το 40 και 50% με αυξητικές τάσεις, αντέχουν ακόμα λόγω των αποταμιεύσεων των γονιών τους. Όταν οι αποταμιεύσεις αυτές θα τελειώνουν, τότε η ομάδα αυτή θα εκραγεί,με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ σίγουρα δεν θα κατευθυνθεί στα κώμματα-δορυφόρους της κυβέρνησης που στηρίξουν τη συγκεκριμένη, αδιέξοδη οικονομική πολιτική. Οι υπόλοιποι νέοι θα αρκεστούν στη μαύρη εργασία των 300 ευρώ, στη ημιαπασχόληση των 500 ευρώ,την ώρα που πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και στελέχη ΔΕΚΟ λαμβάνουν υψηλότατους μισθούς άνω των 7 ή 10.000 ευρώ μηνιαίως.

  Η πρόταση για ανώτερο μισθό σε όλο το Δημόσιο τομέα τα 4.000 ευρώ ( με επιδόματα, υπερωρίες, επιτροπές ) ισχύει. Και είναι επιτακτική όσο ποτέ. Όσοι δε ( πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτες, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι ) έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές, να μειώνεται αυτόματα ο μισθός τους ή και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ΑΜΙΣΘΙ,για να δώσουν το καλό παράδειγμα σε μισθωτούς, συνταξιούχους, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ.
  Επίσης, θα ήταν συνετό οι ΟΛΟΙ υπέρμαχοι του μνημονίου να ΔΩΡΙΣΟΥΝ τη μισή ΚΙΝΗΤΗ τους περιουσία ( καταθέσεις, μετοχές, αμοιβαία, ομόλογα ) στο ταμείο απόσβεσης του Δημοσίου Χρέους.

  Αυτά μπορεί να τα κάνει από αύριο όλη η ΝΔ, αρχής γενομένης από την Κοινοβουλευτική ομάδα ; Όσοι μέσα από τη ΝΔ ζητούν στήριξη του ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, έχουν τη διάθεση να ΒΑΛΟΥΝ ΓΕΡΑ το χέρι στη τσέπη και να ΔΩΣΟΥΝ κινητά και ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία στο δημόσιο ταμείο, να δεχθούν μείωση μισθών όλα τα στελέχη της ΝΔ σε κρατικές, δημόσιες,δημοτικές υπηρεσίες για 3 χρόνια, με ανώτερο όριο τα 4000 ευρώ ; ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου, τότε θα έχει συντελεστεί η πρώτη μεγάλη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο χώρο της ΝΔ, που θα φέρει κοντά της εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, που δεν ονειρεύονται μια κοινωνία του 1/10, ανθρώπους που θέλουν μια Ελλάδα ΕΛΠΙΔΑΣ και όχι μιζέριας, παρασκηνίων και διαπλεκομένων.

  • 11888 avatar
   11888 @ petros 25/11/2010 15:50:07

   Δε διαφωνω αλλα το να περιμενεις απο ενα αστικο κομμα να δρασει με αριστερους ορους ειναι σαν να περιμενεις να σου πεσει το λαχειο.Τις ιδιες πιθανοτητες εχεις.

   • petros avatar
    petros @ 11888 25/11/2010 18:38:13

    Δεν περιμένω να δράσει με όρους "αριστερούς", γιατί απλά οι νεόπλουτοι με "δεξιές τσέπες", είναι οι διαπλεκόμενοι μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλο-υπουργοί.
    Απλά ζητώ να λειτουργήσει η ΝΔ ως κόμμα ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, δηλαδή με όρους αληθινά πατριωτικούς, ζητώντας αυτοθυσίες για 3 ή 4 χρόνια από όλο το κομματικό της μηχανισμό του, που έχει σχέση με το Δημόσιο , ώστε να πυροδοτήσει την ΕΞΟΔΟ από τη κρίση, υποχρεώνοντας το σύστημα ΠΑΣΟΚ ( και τα δεκανίκια του ) να διαλυθούν.

 5. Orestios avatar
  Orestios 25/11/2010 15:05:17

  Η κυβέρνηση και το GAP τα πηγαίνουν περίφημα.
  Βαδίζουν επάξια στον δρόμο του Τσαουσέσκου.
  Έτσι, συνεχίστε!

  • pistos avatar
   pistos @ Orestios 25/11/2010 19:56:38

   Orestie!
   Ο Tσαουσέσκου, θυμάσαι τι τέλος είχε.
   Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το σύστημα media και εξαπτέρυγων, παρέχουν τόση προστασία που κανείς δεν αντιδρά.
   Και δεν υπονοώ αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
   Πάρτε παράδειγμα τις τελευταίες εκλογές και δείτε πως ψηφίσαμε....
   Άξιοι της τύχης μας και τα χειρότερα έπονται

 6. blue nile avatar
  blue nile 25/11/2010 15:06:14

  H εφαρμοζόμενη γενοκτονία σε βάρος του ελληνικού λαού δεν πρέπει να περάσει.
  Ενότητα και πάλη για την απαλλαγή.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ blue nile 25/11/2010 15:35:00

   Ωραία τα λέμε εδώ μέσα και εκτονονώμαστε... Ποιός θα κάνει τον ξεσηκωμό? Ποιός θα τον οργανώσει και ποιοί θα συμμετάσχουν? Περιμένετε να το κάνει η αριστερά? Εάν τελικά το κάνει (που δεν το βλέπω) θα είναι και πάλι αυτή που θα κρατάει και τα ηνία, που θα προκαλέσει διεργασίες. Εμείς καθόμαστε και βγάζουμε τα εσώψυχά μας εδώ πέρα κι από πράξη ουδέν...

   • Dal avatar
    Dal @ Apollonios 25/11/2010 16:55:46

    Απολλώνιε,
    Η κατάσταση είναι τραγική.Οι Πασόκοι δεν ανττιδρούνε γιατί είναι το κόμμα τους στην κυβέρνηση, οι Νεοδημοκράτες γιατί δεν είναι μέσα στην κουλτούρα τους, οι Συνασπιζόμενοι γιατί είναι διασπασμένοι, μένει το ΚΚΕ.
    Αυτοί έχουν όμως κουράσει τον κόσμο τους με την επαναστατική γυμναστική τους. Πλήρες αδιέξοδο

 7. deldio avatar
  deldio 25/11/2010 16:27:37

  Δυστυχώς φίλοι, η φαγωμέρα και η διχόνοια στον κεντροδεξιό χώρο δεν οφείλεται ούτε στο (από)κομμα της Ντόρας, ούτε στον Καρατζαφέρη. Αυτά είναι μόνο η αφορμή. Οι διεργασίες είναι βαθύτερες και πιο σύνθετες. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του αφαιρεί κάθε λόγο ύπαρξης από την ΝΔ και αποστερεί από μία σειρά ανθρώπους το λόγο για να ψηφίσουν τη ΝΔ. Λιγότερο κράτος, μείωση φορολογικών συντελεστών σε κεφαλαιούχους για επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση τραπεζών, κίνητρα με νέο αναπτυξιακό, όχι απεργίες και διαδηλώσεις, 30/60 νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν και από τη ΝΔ. Οπότε μοιραίο είναι η εσωκομματική κρίση και οι τριγμοί να εμφανίζονται σε όποιον δεν έχει την εξουσία στα χέρια του και όχι σε εκείνον που ασκεί εξουσία και παίρνει τις αποφάσεις...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ deldio 25/11/2010 17:07:33

   Αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι "κατ' επίφαση" "δεξιά" πολιτική. Βασικά, καμία σχέση. Αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι, να το πούμε έτσι, μητσοτακική πολιτική. Αυτό που έμαθε η ΝΔ για "δεξιό" από το 1984 και μετά και στην ουσία συνέχισε και ο Καραμανλής με ένα διάλειμμα Έβερτ.

   Βασικά, η δεξιά είναι πρώτα από όλα πατρίδα. Και αυτό είναι που έχει να δώσει η ΝΔ σήμερα στον κόσμο και δεν το δίνει το ΠΑΣΟΚ.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ deldio 25/11/2010 19:55:55

   Καιρια επισημανση.Ειναι κατι που με εχει απασχολησει κι εμενα χωρις να με εχει επηρασει το ελαχιστο επηρεασει διοτι ο κωδικας του ΠΑΣΟΚ {απατεωνια,ψεμα,κλεψια,αλαζονεια ,κλπ.κλπ} δεν ταιριαζει με τιποτα με τον δικο μου εδω και 10ετιες .Με τις πολλες αναλυσεις που εχω κανει καταληγω στο εξης συμπερασμα.Το ΠΑΣΟΚ τις 2 10ετιες που κυβερνησε δημιουργησε εναν στρατο μισθοφορων που ανερχεται περιπου στο 35% των ψηφοφορων . Κατι σαν την λεγεωνα των ξενων που τα παντα εξαρτωνται απο το κουβερνο και το αλησμονητο ''την κουταλα συντροφοι'' του Γιαννοπουλου στο Σταδιο Ειρηνης & Φιλιας .Με αυτα τα λιγα που σας ανεφερα παρτε ενα μετρο συγκρισης με τους ΝΔημοκρατες και πεστε μου εαν μαντρωνονται η εαν νοιωθουν ποτε σκλαβοι σε μια ιδεολογια σοσιαλιστικη των μαζων που περιμενουν να βαλλουν οι αλλοι φαι στο τσουκαλι {διαβαζε ΔΕΚΟ & Δημοσιο } για να φανε. Καντε λιγο υπομονη να αρχιζει να μπαινει οσονουπω το μαχαιρι στις ΔΕΚΟ και το Δημοσιο{το κακο ειναι οτι συμπαρασυρει πληγωνοντας και τον Ιδιωτικο τομεα παναθεμα τους } και τοτε να δειτε πως σκορπαει το κοπαδι .Οπως η λεγεωνα των ξενων στην ερημο της Αλγεριας και τοτε αντε μαζεψε το !

 8. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 25/11/2010 16:31:42

  Στην Ελλάδα,

  ενώ η Κρίση είναι του δημοσίου τομέα, την πληρώνουνε οι εργαζόμενοι (και κακοπληρωμένοι) στον ιδιωτικό τομέα...

  Τους δημοσίους που παίρνουν μινιμουμ 1.700 Ευρώ συν 45 επιδόματα δεν τολμά να τους αγγίξει κανείς...

  Για διώξε καμιά 400.000 κηφήνες με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καμία αποζημίωση να δεις πως φτιάχνεις την οικονομία!

  Κάντε το λογαριασμό να δείτε πόσα δις το χρόνο είναι τα μισθολόγια...

  Όταν προσελήφθησαν ρουσφετολογικά θα έπρεπε να ξέρουν οτι έχουν ημερομηνία λήξεως η οποία έχει τώρα ξεπεραστεί!

  Δεν προσφέρουν απολύτως κανένα έργο, δεν έχουν αντικείμενο και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να "βάλουν" κι άλλους στο Δημόσιο...

  Έχει βαρεθεί η ψυχή μου να βλέπω εκπαιδευτικούς να απεργούν στο Σύνταγμα, οι οποίοι παίρνουν 1.800 Ευρώ μηνιαίως, δουλεύουνε 3 ώρες την ημέρα δηλαδή 20 τη βδομάδα, έχουν 5 μήνες το χρόνο διακοπές και επιπλέον έχουν ρημάξει και τον κόσμο στα ιδιαίτερα με 40 Ευρώ ΜΑΥΡΑ την ώρα...

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ oxi ki etsi 25/11/2010 17:00:59

   Εγω αγαπητέ μου είμαι στο Δημόσιο (με διαγωνισμό ΑΣΕΠ) και μετά από 10 χρόνια παίρνω συνολικά 1150 Ευρώ.
   Αν απολύσουν τώρα μαζικά απο το Δημόσιο, ο επόμενος που θα την πληρώσει χειρότερα θα είναι ο ιδιωτικός τομέας απο την τεράστια πτώση της ζήτησης και της οικονομικής δραστηριότητας. Μείωση του αριθμού υπαλλήλων ΝΑΙ, αλλά σταδιακά. Και με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατικής νομοθεσίας. Γιατί αλλιώς θα αγανακτείτε εις διπλούν σε κάθε συναλλαγή σας με το δημόσιο...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Apollonios 25/11/2010 17:09:09

    Μα δεν βλέπεις ότι είναι τρολιά?

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ oxi ki etsi 25/11/2010 21:42:05

   Το πρόβλημα σου φίλε δεν είναι οι εκπαιδευτικοί και οι λοποί ΔΥ. Το πρόβλημα σου είναι οι δοσίλογοι, η διαπλοκή τους με διάφορα κέντρα και η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας σε ξένους. Καπίς;;

 9. ΔΙΟΜΗΔΗΣ avatar
  ΔΙΟΜΗΔΗΣ 25/11/2010 16:49:19

  Οταν ακούει κανείς ότι ο Strauss-Kahn είναι σοσιαλιστής, δεν χρειάζεται καθόλου να αναρωτηθεί για το ΠΑΣΟΚ. Σωστό το άρθρο. Όσο ια το ΔΝΤ, καλά είναι να δει διαβάσει κανείς το "βιογραφικό" του στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1703.aspx

 10. Orestios avatar
  Orestios 25/11/2010 17:04:37

  Σιγά καλέ παραπαίδι του Πάγκαλου

 11. akatanomastos avatar
  akatanomastos 25/11/2010 17:23:00

  Εγω παντως θα ευχαριστηθω να κοπουν μερικοι μισθοι δημοσιογραφων ειδικα στο megaλο καναλι!!Κατι π ου ομως δεν το πιστευω διοτι αυτοι τα βρισκουν με την κυβερνηση παντα!!!
  Τουλαχιστον βλεπω στην Ιρλανδια πως τους ξεφτιλιζουν και το χαιρομαι.
  Ο κ.Ν.Χ. ειπε χτες οτι κι αυτοι κανουν στους πολιτικους μας στενο μαρκαρισμα απαντηση: To ειδαμε κυριε Ν.Χ. δεν προλαβαινεις να τους ξεφτιλιζεις με γλυψιμο!!!!!

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/11/2010 18:38:20

  Το κεραυνάκι μάλλον είναι των προλετάριων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 25/11/2010 18:53:16

   Συγγνώμη, δεν χτύπησα στο πληκτρολόγιο το "φ"!

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/11/2010 18:46:47

  Tres vulgaire, Θείο μου, tres vulgaire... Φαντάζεσαι τους σαλονάτους της Κύρκαινας να πρέπει να συναγελάζονται στο ίδιο κόμμα με τη βαρβατίλα των συνδικαλιστών; Mon Dieu! Έφτιαξαν λοιπόν δικό τους κόμμα και γλίτωσαν...

 14. Καλα τα καταφεραν avatar
  Καλα τα καταφεραν 25/11/2010 19:11:58

  Ρε παιδια...παιδια της ιδιας πατριδας και του ιδιου θεου....Πέσατε στην λουμπα τους?Καταφεραν να εναντιωσουν τους ελληνες...τους απλους ελληνες σε εναν πολεμο εμφυλιο...????Εγω λοιπον ανηκω στους "καλοπληρωμενους" του δημοσιου...με τα 1700 μινιμουμ που ανεφερε καποιος "γατος" πιο πανω...Ξυπνατε γιατι χανομαστε....η πλειοψηφια των υπαλληλων που ξερω εγω...δημοσιων λεμε..κανουν 2 και 3 δουλειες να ανταπεξελθουν μιας και τα 800 και 900 € ειναι το ημιση των 1700 και δεν μπορουν να ζησουν τις οικογενειες οπως αντιστοιχως και εσεις ιδιωτικοι....Καποτε υπηρξα και εγω ιδιωτικος...διαβασα εδωσα ενα ΑΣΕΠ και βρεθηκα να ειμαι στην "αντιπαλη" πλευρα...οπως καλα καταφεραν να μασ κανουν να νιωθουμε ολοι μας...Οπως υπαρχουν τα golden boys στο ιδωτικο...υπαρχουν και στο δημοσιο...μην τρελενεστε....οχι με αυτα..για αλλους λογουσ να τρελενεστε...κοιτατε πως πανε να μας καταντησουν αδερφια...καθονται απο μια γωνια και μας βλεπουν χαμογελωντας...δημιουργουν 4ποδα...και βλεπουν πως τα καταφερνουν....

  Ελπιζω το ξυπνητηρι να μην τελειωσε απο μπαταριες...

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/11/2010 19:21:29

  Αδέρφια, προσωπικά δοούλεψα 4 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έπειτα
  με ΑΣΕΠ( έδωσα γραπτές εξετάσεις) πέρασα στο δημόσιο, όπου και εργάζομαι τα τελευταία 6 χρόνια. Την προυπηρεσία μου δεν την δέχτηκαν και τώρα πληρώνομαι, όπως και όλοι σχεδόν οι συνάδερφοι, με 1100 ευρώ. Μετά από 30
  χρόνια θα αμοίβομααι με 1400 ευρώ. Επιδόματα; Ας γελάσουμε τώρα...το ένα
  που είχα (100 ευρώ) το κόβουν...τα δώρα; 200 ευρώ...
  Στον ιδιωτικό ο μισθός μου ήταν 1700 ευρώ. Εργάζομαι με περισσότερο ζήλο τώρα! Σας λέω την αλήθεια! Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο τον εκφράζει η δουλειά του κάποιον.
  Λοιπόν μη τσιμπάτε από την προπαγάνδα της κυβέρνησης που θέλει να
  διχάσει τον Ελληνικό Λαό και να εύχεται ο καθένας να ...ψοφήσει η κατσίκα
  του γείτονα...που δεν έχει!
  Οι εξαιρέσεις υπάρχουν! Με μισθούς 7000ευρώ και βάλε αλλά αυτά
  είναι τα διευθυντικά κομματόσκυλα που συνεχίζουν να τα παίρνουν και
  να βάζουν τα κατώτερα στελέχη να κάνουν την δουλειά τους...
  Σοβαρευτείτε!!! Ο μέσος Έλληνας δεν είναι βολεμένος και υποφέρει!είτε
  στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα...(τα "λαμόγια" που φοροδιαφεύγουν
  τόσα χρόνια τα έπιασε κανείς; )
  Τώρα δεν χρειάζονται έριδες μεταξύ απλών πολιτών αλλά ομόνοια και
  αντίσταση. Χρειάζεται να κατεβούμε στους δρόμους όλοι!!!
  Καμιά βδομάδα να γίνει αυτό, να δεις εξελίξεις...

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/11/2010 19:24:57

  όσο για το μέγεθος του δημοσίου αποδείχτηκε ...άνθρακας ο θησαυρός...
  περίπου 750.000 άνθρωποι...με πολλές υπηρεσίες να χρειάζονται πολύ κόσμο
  όπως η υγεία που αντιστοιχεί 1 νοσηλευτής στους 40 ασθενείς...

 17. tiramola avatar
  tiramola 25/11/2010 20:14:07

  Σοκ και δέος στην ΕΕ.
  Νομίζω ότι η σφαγή που θα ακολουθήσει στην Ευρωζώνη δεν πρέπει να μας βρεί στο χώρο αυτό.
  Δεν είμαστε χώρα που βασίζεται στην οικονομία της παραγωγής αλλά της κυκλοφορίας του χρήματος.
  Αν φτάσουμε στο σημείο η Ισπανία να ζητήσει βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης, καλό θα είναι να τους χαιρετήσουμε.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ tiramola 25/11/2010 20:51:09

   Βρε φίλτατε,εσύ μην ανησυχείς.Από ότι είπες έχεις και κάποιες ελιές
   Δεν πρόκειται να πεινάσεις.
   Βέβαια θα πρέπει να ξεχάσεις την πληρωμή συνδρομής τού Blackberry

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ παγωτατζής 25/11/2010 23:07:26

    Δεν πληρώνει συνδρομή, του το έχει παραχωρήσει δωρεάν η Ιπποκράτους για να αναδημοσιεύει εδώ ό,τι του στελνουν σ' αυτό. Ξέχασες τη μεγάλη παραγγελία που είχε κάνει ο ΓΑΠ μετά την ήττα του 2007; Ένα απο αυτά, το έδωσαν στον Τιραμόλα.

    • tiramola avatar
     tiramola @ Αυριανιστής 25/11/2010 23:24:10

     Να σου αγοράσω ένα αφού είσαι τόσο καψούρης, αμάν...

 18. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 26/11/2010 00:08:23

  Ειμαστε η γενια που δεν γνωρισε ουτε πολεμο , ουτε δικτατορια.Κατι θα τυχαινε και σε μας.Ελληνες,ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

 19. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2010 00:39:52

  Αγαπητοί φίλοι, η σωστή κατάστρωση της λύσεως μπορεί να μην λύσει το πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσει στην κατανόησή του. Το να λέει κανείς τον πόνο του δεν βοηθάει. Γι' αυτό θα ξεκινήσω μ' αυτό για να το αφήσω πίσω.
  -Είμαι επιχειρηματίας με καμπόσους υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής δεν απέλυσα κανέναν, ούτε μείωσα μισθό, αλλά έχω μείωση τζίρου 30% σε σχέση με το 2008 (που είχα τους ίδιους) παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων. Τα ενδιάμεσα ισοζύγιά μου, δείχνουν ότι φέτος θα είμαι τυχερός αν πάω σπίτι μου, καθαρά, περισσότερα απ' αυτούς. Λογικό, αν σκεφτείς τα έξοδα, που δεν έπεσαν, αλλά ανέβηκαν (καύσιμα, ΔΕΚΟ, εφάπαξ εισφορές που τις πληρώνουν οι έντιμοι, ενοίκια κλπ). Η ύφεση συνεχίζεται. Του χρόνου τι θα γίνει; Οι ίδιοι με καταλαβαίνουν απόλυτα. Εσείς, τι με συμβουλεύετε να κάνω;
  .
  Ας πάμε όμως στο εθνικό πρόβλημα, που έχω επανειλλημένως σχολιάσει: Δει, δη, ανταγωνιστικότητος. Και αφού δεν κάνουμε δραχμή και υποτίμηση, για να την αποκτήσουμε με μέτριες επιπτώσεις, θα πάμε υποχρεωτικά στο σκληρό ροκ: Εσωτερική Υποτίμηση. Δηλαδή μέτρα, που θα φέρουν έσοδα στο κράτος και εξαθλίωση στον λαό, ώστε οι μισθοί και συνεπακόλουθα οι τιμές των εγχωρίων να πέσουν τόσο, που η παραγωγή μας να γίνει εξ' ίσου ανταγωνιστική όσο και με την υποθετική κατάλληλη υποτίμηση. Δηλαδή, αν με υποτίμηση 20% και αυστηρή πολιτική για να μην εξανεμιστούν τα ωφέλη, είχαμε 15% βελτίωση, τώρα, επειδή η εργασία συνεισφέρει 35% του κόστους του εθνικού προϊόντος, χρειαζόμαστε κοντά στο 50% μείωση μισθών! Τόσο, ώστε να μην φεύγουν (και δικαίως φεύγουν) οι βιομηχανίες για την Βουλγαρία, που έχει μισθούς 450Ε και φορολογία 15% για τα κέρδη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΧΜΗ. Θα βαδίσουμε υποχρεωτικά προς τα πίσω, έτσι κι αλλοιώς. Όχι ότι με δραχμή δεν θα ματώναμε. Αλλά θα είχαμε το νόμισμα υπέρ ημών και των προϊόντων μας.
  Τα "εργαλεία" για την Εσωτερική Υποτίμηση: Πρόκληση αυξημένης ανεργίας, μείωση επιδομάτων ανεργίας, λαθρομετανάστευση (να που θα την πληρώσουμε διπλά), στραγγαλισμό των ΜΜΕπιχ., απολύσεις στο ευρύτερο, ή και στενότερο, Δημόσιο, πώληση ΔΕΚΟ κλπ.
  Και μην ζητάτε εναλλακτικές. Ούτε η Παπαρήγα δεν έχει κάτι να προτείνει (εκτός από το να φάμε ο ένας τον άλλον, μέχρι ενός).
  Πρέπει να ξαναρχίσουμε να παράγουμε και να πουλάμε, ή να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να ζήσουμε λίγο ακόμα όνειρο. Η Κοινωνία των Δανεικών τελείωσε! Και ο χειμώνας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι μπροστά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.