12/05/2008 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ: που πήγαν 160 εκ για τους πυρόπληκτους;

Σοβαρή καταγγελία για την διαχείριση του λογαριασμού για τους πυρόπληκτους έκανε σήμερα το ΠΑΣΟΚ με ερώτηση βουλευτών του που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε 15 ημέρες (21/1/08 – 6/2/08) αναλήφθηκαν από τον λογαριασμό για τους πυρόπληκτους πλέον των 160.000.000 ευρώ, ενώ η συνολική αναλυτική κίνηση του τραπεζικού αυτού λογαριασμού, όπου κατατίθενται οι δωρεές χιλιάδων συμπολιτών μας και λοιπών φορέων προς το ΕΤΑΕΑ (Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) εμφανίζει ύποπτες κινήσεις και υπέρογκες ανεξήγητες εκταμιεύσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις Κυβερνητικές ανακοινώσεις….. Με δεδομένο ότι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις μόνο 23 εκ ευρώ έχουν διατεθεί για δαπάνες που αφορούν στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνηση να κρατά ενήμερους τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό για το πώς διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα, εάν τοκίζονται ή επενδύονται, με ποιους όρους και με τι απόδοση, εάν έχουν διατεθεί κάπου αλλού, εάν υπάρχει πρόβλεψη και χρονοδιάγραμμα για την τελική αξιοποίησή του και την τύχη τους μέχρι τότε». Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν επίσης την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού 0023/2341103053 στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόσφατα σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Π. Μολυβιάτης (που προΐσταται του ταμείου) είχε δηλώσει ότι «η πολιτεία μέχρι σήμερα έχει δώσει 400 εκ. ευρώ» (τα μισά περίπου στην Ηλεία) και ότι «υπάρχουν άλλα 195 εκ. ευρώ εντόκως κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας» από τις «δωρεές των ιδιωτών» (που περιμένουν την αξιοποίηση τους). Το ερώτημα είναι βεβαίως που πήγαν αυτά τα 400 εκατομμύρια και σε ποιους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 12/05/2008 20:46:15

  Σε «υπόθεση Τσέκου Νο2» εξελίσσεται το σκάνδαλο της Siemens, μετά την εμφάνιση στον εισαγγελέα της «γαλάζιας» εφοριακού, Αντωνίας Μάρκου. Στην κατάθεσή της, η ίδια αναφέρει ότι:

  -«Το 1984 γνωρίζομαι με τον Δημήτρη Νέγρη που ήταν προϊστάμενός μου στο Ολύμπικ Κέτερινγκ. Από τότε αρχίζει μια στενή προσωπική επαφή με κοινά κομματικά ενδιαφέροντα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας που εξελίσσεται σε συναισθηματική».

  -«Υπήρξα επί σειρά ετών γραμματέας του στην τοπική οργάνωση που ήταν πρόεδρος και στην Α1 ΝΟΔΕ της ΝΔ που επισης ήταν πρόεδρος».

  -«Ο Νέγρης ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά, δεν χώριζε και με κορόϊδευε. Ηταν ένα άτομο ικανό για όλα με μεγάλη ευφράδεια και ανέντιμο, όπως απεδείχθη στις προσωπικές μας σχέσεις».

  -«Με ενέπλεξε στις βρώμικες υποθέσεις του χωρίς να τις γνωρίζω και χωρίς κανένα για μένα οικονομικό όφελος».

  -«Το 1993 ο Νέγρης με πείθει να ανοίξω λογαριασμό στην Ελβετία και να δώσω πληρεξούσιο ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στον συμφοιτητή του από τη Γερμανία και μετέπειτα συμπέθερό του, Ηλία Γεωργίου (ο υϊός Νέγρης παντρεύτηκε την κόρη του Γεωργίου) προκειμένου να διαχειρίζεται το λογαριασμό». Ο κ.Η.Γεωργίου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ζημενς Ελλας έως το 1998. Εχει κληθεί στον εισαγγελέα.

  -«Την ίδια ημέρα που άνοιξα εγώ το λογαριασμό άνοιξε λογαριαμσό και ο Νέγρης και η τότε σύζυγός του Χηνοβία Νέγρη (πλέο έχουν χωρίσει)».

  -«Το 2003 όταν χώρισα με τον Νέγρη αναρωτήθηκα τι έγινε ο λογαριασμός. (…) Ταο Μεγάλο Σάββατο στις 26-4-2008 στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία είδα το όνομά μου και κάποιον λογαριασμό στην UBS, στη Ζυρίχη. Επειδή διαπίστωσα ότι ο λογαριασμός αυτός ήταν ο λογαριασμός που διατηρούσα στην Τράπεζα κατά το χρονικό διάστημα 1993-2003, ήρθα ενώπιόν σας (σ.σ. εισαγγελέα)».

  -«Υπήρχαν μεγάλα ποσά στο λογαριασμό». Η ίδια δεν αναφέρει ποσά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 20 εκ.ευρώ,

  -«Δεν πήγε το μυαλό μου στις μίζες της Ζημενς αλλά πιο πολύ ότι ήταν τα χρήματα επενδύσεων του χρηματιστηρίου. Το 2006 εξ’αφορμής του παραδικαστικού σκανδάλου που συμμετείχε και ένας γνωστός του Νέγρη, ο Τρύφων Αποστολόπουλος, ο οποίος είχα ακούσει ότι ήταν γνωστός και το Γεωργίου, φοβήθηκα πάλι».

  -Πρόσφατα «πήρα τηλέφωνο τον Γεωργίου για διευκρινίσεις. Αυτός με καθησύχασε και μου είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό, έχει παραγραφεί και ότι σε κάθε περίπτωση που άνοιγε ο λογαριασμός θα με κάλυπτε. Μου είπε ότι θα με κάλυπτε εάν φερόμουν έξυπνα και συνεργαστώ μαζί τους, γιατί τα στοιχεία αυτά γύρω από το λογαριασμό και την κίνησή του δεν πρέπει να βγούν προς τα έξω διότι θα καεί πολύς κόσμος».

 2. asade avatar
  asade 12/05/2008 20:50:02

  Καλά μην τρελαθούμε ; Τώρα αντιγράφουμε και το PRESS

 3. Le canard avatar
  Le canard 12/05/2008 21:03:52

  An deis tin wra pou to steila mallon tha allaxeis apopsi. Kommenoi etsi!

 4. Le canard avatar
  Le canard 12/05/2008 21:16:10

  Προς "καλοθελητή" asade: Ακουσε κουτοπόνηρε φίλε. Επειδή οι αναγνώστες δεν ξέρουν πως δουλεύουν οι δημοσιογράφοι και πως κυκλοφορούν τα θέματα, μην τους περνάς για αδαείς. Και προ πάντων μην προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος απέναντι σε μένα. Διότι οι καταθέσεις έχουν δοθεί σχεδόν σε όλο το δικαστικό ρεπορτάζ από το μεσημέρι και αύριο θα τις έχουν όλες οι φυλλάδες. Που την είδες την αντιγραφή; Οταν έβαζε το πρεςς την κατάθεση του αδελφού, εγώ έστειλα στο Ανιτνιους τα βασικά σημεία της κατάθεσης της Μάρκου. Εσύ γιατί μπαίνεις στο ρόλο του προβοκατοράκου διαφημιστή; Τόσο πολύ σε κόφτει; Τι δεν μπορείς να καταλάβεις; Οτι, όπως και σε άλλα μπλόγκς υπάρχουν δημοσιογράφοι που συνεργάζονται μαζί τους, έτσι υπάρχουν και εδώ. Μα αυτό είναι η μαγκιά των μπλόγκς. Εσύ γιατί ψάχνεις μονοπώλια; Κάτι τέτοιες ηλίθιες λογικές καταστρέφουν τις πρωτοβουλίες στον ηλεκτρονικό χώρο.

 5. TOX avatar
  TOX 12/05/2008 21:51:39

  Σωστή η ενασχόληση με το θέμα των 160 εκατ. €. Τα άσχετα, με το ζήτημα αυτό, σχόλια δεν καταλαβαίνω...

 6. Factorx avatar
  Factorx 12/05/2008 23:00:16

  «Αποκλειστικό» είναι ένα θέμα όταν το μέσο (εφημερίδα, τηλεόραση ή μπλογκ) που το δημοσιεύει, το έχει μόνον αυτό. Δεν είναι αποκλειστικό ένα θέμα που το έχει όλο το δικαστικό ρεπορτάζ από τα μεσημέρι. Αν λοιπόν δείτε την ώρα εμείς έχουμε σηκώσει την κατάθεση της Τσέκου από τις 8:46 pm, εδώ: May 12th, 2008 at 8:46, σε σχόλιο συνεργάτη μας. Δεν το κάναμε όμως θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.