24/08/2009 16:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ: δεν είναι η ώρα για κριτικήΓια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στην Αττική έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα σβήσουν και οι τελευταίες εστίες φωτιάς.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως ακόμα δεν είναι η ώρα για τον εντοπισμό των αιτιών και των ευθυνών για τη νέα καταστροφή, και αρνήθηκε επανειλημμένως να υπεισέλθει σε πολιτική συζήτηση για το θέμα.

Η συζήτηση αυτή δεν πρέπει ακόμη να ανοίξει, σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως μία τέτοια συζήτηση θα αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Είναι γνωστή η κριτική μας για το συντονισμό και τη γενικότερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, όπως και η διαπίστωση ότι τα παθήματα του 2007 δεν έχουν γίνει μαθήματα, όμως δεν είναι ώρα να ανοίξει καμία πολιτική συζήτηση για το θέμα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής ζητά να πραγματοποιηθεί στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με αίτημα την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του για το ζήτημα των πυρκαγιών, την αποτροπή μελλοντικών καταστροφών αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών.

 Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 24/08/2009 17:37:37

  Εφ'όσων στην Αττική συντελέστηκε πρωτοφανής οικολογική καταστροφή όπως λέει ο επαναστάτης της εκπροσώπησης και ανένδοτος παιδιόθεν έχει να μας προτείνει κάποιο πραγματικά οικολογικό μέρος? Ας πούμε την περιοχή της Εορδαίας όπου πραγματικά εκεί έχει συντελεστεί ένα οικολογικό θαύμα τις τελευταίες δεκαετίες. Η ποιότητα του αέρα εκεί σε τίποτε δεν συγκρίνεται με αυτή του Αττικού ακόμα και μετά την πραγματικά μεγάλη καταστροφή της οικολογίας!

  • αχβαχ avatar
   αχβαχ @ Orestios 24/08/2009 18:31:24

   Λίγο άκομψη η αντιπαραβολή. Η Εορδαία έχει μπουκώσει επειδή δίνει ρεύμα σ' όλη την Ελλάδα. Οι σταθμοί στην Πτολεμαΐδα νομίζω ότι είναι έργο Καραμανλή του αυθεντικού (οι αρχικοί).

   • Orestios avatar
    Orestios @ αχβαχ 24/08/2009 19:00:28

    Κάνεις λάθος αχβαχ. Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ οικολογική καταστροφή έγινε στην Αττική και όχι στην Εορδαία. Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις τις έννοιες των λέξεων που χρησιμοποιεί ο εκπροσωπούλης. Στην Εορδαία ο αέρας είναι καθαρός και όπως πολύ καλά μπορείς να καταλάβεις δεν αντιμετωπίζει πρωτοφανή οικολογική καταστροφή η περιοχή.

 2. Le canard avatar
  Le canard 24/08/2009 18:30:28

  Καλά, να συγκληθεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως λένε Παπαρήγα και Τσίπρας. Για να φανεί μια εθνική ενότητα, καλό είναι. Συνήθως τα κόμματα ζητούν κάτι τέτοιο, είτε για να αδειάσουν την κυβέρνηση που δεν διαχειρίστηκε σωστά μια κρίση, είτε για να την στηρίξουν -έμμεσα- και βέβαια για να αποκομίσουν τα ίδια κάποια πολιτικά οφέλη, δείχνοντας ότι είναι ευαίσθητα στα μεγάλα εθνικά προβλήματα. Συνήθως, δεν βγαίνει τίποτα από τέτοιες πρωτοβουλίες (όχι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν, αλλά να είναι ειλικρινείς και να γίνονται, προκειμένου να λυθούν προβλήματα και όχι για τις κάμερες ή για να μπούν κάποιοι στο επικοινωνιακό "παιχνίδι"). Επι της ουσίας όμως, ποιό είναι το ζητούμενο; Να συγκληθεί άμεσα η Βουλή, να δημιουργήσει μιά Επιτροπή που θα επανεξετάσει το -πολύ καλό- πόρισμα που είχε βγάλει μια αντίστοιχη Επιτροπή προ δεκαετίας (αν θυμάμαι καλά) και, με βάση αυτό, να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων (δεν είναι μόνον οι φωτιές, ε;) στην Ελλαδα. Τα πορίσματα υπάρχουν, απλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν. τα κόμματα της αντιπολίτευσης (αριστερά κυρίως) έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί αφησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εφαρμόζουν πολιτικές που ήταν ολοφάνερο ότι ήταν αδιέξοδες και αναποτελεσματικές. Και στη συνολική πολιτική των δασών και της γής (τα δάση γύρω μας καίγονται, τα τελευταία φιλέτα ελεύθερης γής στην Αθήνα κτίζονται -μην ξεχνάμε το τελευταίο. Οι "λογικές" οικοδόμησης και κέρδους απέναντι στη γή, είναι ίδιες παντού και στα δάση και στις πολεις), και στην πρόληψη και στην καταστολή-αντιμετώπιση καταστροφών.

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 24/08/2009 19:19:11

  Ορεστιε έχεις χάσει τα λογικά σου ή ποτέ δεν τα είχες;Τι ψάχνεις και τι βρίσκεις δήθεν πίσω από τις λέξεις;Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Πως σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι από τον περίγυρο σου και γραφεις στα μπλογκς όπου δεν υπάρχει επαφή και προσωπική γνωριμία για να εκτονώσεις την κρίση μεγαλείου σου.Κατά βάθος πιστεύεις πως είσαι πολύ αδικημένος από την κοινωνία που δεν σε αναγνωρίζει.......Περαστικά

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γιάννης 24/08/2009 19:28:14

   Το concept είναι να μην σχολιάζουμε τα όσα λέει ο εκπρόσωπος? Αυτός βγαίνει και τα λέει φίλε μου. Δεν περίμενα να ενοχλείσαι τόσο από μια τόσο αθώα κριτική εκτός αν είσαι κολλητός του (ή και ο ίδιος). Αλλά και αν δεν είσαι, πάλι δύσκολα δέχεσαι την κριτική. Να το κοιτάξεις αυτό.

 4. Γιάννης avatar
  Γιάννης 24/08/2009 22:20:34

  To concept είναι να μη ξεφεύγουμε και να είμαστε το δυνατόν σοβαροί και αξιόλογοι αναγνώστες-σχολιαστες.Όταν βλέπω paparology θα το γράφω γιατί δεν το αντέχει το νευρικό μου σύστημα να υπάρχουν τέτοια.....Όσο για το κολλητός ή ο ίδιος.Ο Παπανδρέου είμαι και μαθαίνω από εσένα(μ'αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθώνομαι),άλλωστε τιμή μου να ασχολέισαι μαζί μου

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γιάννης 24/08/2009 23:29:12

   Θα ήθελες πολύ να ήσουν. Ευαίσθητο νευρικό σύστημα έχεις φίλε μου. Να το κοιτάξεις διεξοδικά. Ίσως να αλλάξεις χώρα ώστε να διαβάζεις paparologies σε ξένη γλώσσα για να το αντέχεις.

 5. Ου τις avatar
  Ου τις 24/08/2009 22:46:30

  Γιαννης
  Όσο για το κολλητός ή ο ίδιος.Ο Παπανδρέου είμαι

  Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε από το στύλ και τα γραφόμενα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.