#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ: Εφτά νομά σ' ένα δωμά και ο Βενιζέλος άντε γειαH συνεδρίαση τη ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι άλλοτε κόμμα εξουσίας έχει βαρέσει διάλυση, μετά τη χρεοκοπία που έτσι κι αλλιώς έχει αναγγείλει.

Είναι γεγονός ότι αυτό το κόμμα, αν η εθνική ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε την, ανάγκη δεν το επέβαλε να είναι στην κυβέρνηση, θα είχε σίγουρα διαλυθεί.

Στην παρούσα χρονική στιγμή μόνο η εξουσία είναι αυτή που το κρατά κάπως ενωμένο, αλλά με τον Ευ. Βενιζέλο σφόδρα αμφισβητούμενο και την κυβερνητική συνοχή να απειλείται από «ατυχήματα» στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ως εκ τούτου, ο ελληνικός λαός που ψήφισε όπως ψήφισε και ο Σαμαράς που έκανε πρώτο μάγκα τον Βενιζέλο (είπε η ανάγκη φιλοτιμία) είναι αυτοί που σώζουν το ΠΑΣΟΚ από τη διάλυση.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ τα είχαμε όλα. Τον Βενιζέλο εκτός εαυτού να επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με απίστευτη σφοδρότητα και χαρακτηρισμούς όπως «τσογλανισμός». Τον Μ. Χρυσοχοϊδη να φεύγει εκνευρισμένος γιατί δεν τον άφησαν να μιλήσει πολύ και άλλους να κάνουν απολογισμό στα ταμεία και να δείχνουν το πάρτι που γινόταν επί χρόνια. Γενικώς η ΚΠΕ θύμισε το γνωστό τραγούδι ελαφρώς παραλλαγμένο. «Εφτά νομά σ’ ένα δωμά κι ο Βενιζέλος άντε γεια».

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί το αίσθημα του εκφασισμού και του εκχυδαϊσμού της κοινωνίας.

Μάλιστα, αφού ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη του κόμματος, πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας».

Αναφορικά με το εσωτερικό μέτωπο ο κ. Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή στελεχών του κόμματος τονίζοντας ότι από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία «ποτέ δεν τηρήθηκε ομόφωνα απόφαση που είχε λάβει το κόμμα».

Αφήνοντας αιχμές κατά του Παπανδρέου και όσων τον στηρίζουν ο κ. Βενιζέλος απάντησε στις αιτιάσεις πως κόμμα χάνει την ταυτότητά του εκφράζοντας το ρητορικό ερώτημα «πότε συνέβη αυτό, τώρα που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μόνο του τη Νέα Δημοκρατία; Οταν στήριζε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, ή όταν στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου;»

Σχετικά με την κίνηση των 58 επισήμανε ότι πρόκειται για πρόταση διαλόγου και δεν προτίθεται ούτε να αλλάξει τα σύμβολα ούτε να διαλύσει το κόμμα.

Προανήγγειλε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα μετά τις γιορτές, ενώ για πρώτη φορά τόνισε ότι η χώρα θα πετύχει δημοσιονομικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια χωρίς νέα μέτρα.

Επανέλαβε, τέλος, την άποψη πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και κατέληξε προτείνοντας για ακόμη μια φορά τον Μίκη Θεοδωράκη ως τον πρόσωπο κοινής αποδοχής που μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποχώρησε από τη συνεδρίαση αφού κατήγγειλε το προεδρείο φανερά δυσαρεστημένος εξαιτίας παρέμβασης που δέχθηκε για τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Ο προεδρεύων της διαδικασίας Γιάννης Δριβελέγκας, την ώρα που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο βήμα του ομιλητή, παρενέβη και του συνέστησε να συντομεύει γιατί είχε ξεπεράσει τον προβλεπόμενο χρόνο.

Τότε ο υπουργός είπε: «Προφανώς υπηρετείτε άλλους στόχους, δεν είναι σώμα αυτό», απάντησε τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης και αποχώρησε από την αίθουσα.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Σαλαγιάννης έδωσε στοιχεία – σοκ.

Ο κ. Σαλαγιάννης είπε πως οι συνολικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι 110.000 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 2 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε πως την επόμενη χρονιά το ΠΑΣΟΚ θα δικαιούται 2,6 εκατ. ευρώ από κρατική χρηματοδότηση, όταν το 2013 χρωστούσε σε τράπεζες 11 εκατ. και το 2014 χρωστάει 12 εκατ. Είπε πως το 2011 η κρατική χρηματοδότηση για το ΠΑΣΟΚ ήταν 22 εκατ., ενώ συμπλήρωσε πως ούτε ένα ευρώ από τη χρηματοδότηση δεν κατευθύνεται στα ταμεία του κόμματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κόμμα χρεοκόπησε και μένει να μπει στο… άρθρο 99.

Σε σχέση με τα έξοδα είπε πως στα προηγούμενα γραφεία μόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ άγγιζαν τα 13.000 ευρώ, ενώ σήμερα τα ενοίκια που πληρώνει το κόμμα περιορίζονται στα 7.500 ευρώ.

Σημείωσε πως το βασικό έσοδο του κόμματος πλέον προέρχεται από τις προσφορές  των βουλευτών, οι οποίες φτάνουν τα 17.000.

Τέλος αναφορικά με τους εργαζόμενους είπε πως 245 άτομα πληρώνονταν πέρυσι στις αρχές του χρόνου και παράλληλα υπήρχαν 118 αποσπασμένοι. Μόνο για την περίοδο 2006 έως 2011 προσελήφθησαν 60 άτομα. Σήμερα το κόμμα απασχολεί 83 άτομα και το ΙΣΤΑΜΕ 6. Επίσης είπε ότι φέτος απολύθηκαν 60 άτομα, τα οποία δεν εμφανίζονται καν στο κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ωρε μανα μου avatar
  ωρε μανα μου 22/12/2013 16:07:05

  αυτός τα έχει κανει πάνω του...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/12/2013 17:37:04

  ΠΟΤΕ δεν υπήρχε εθνική ανάγκη να είναι στον θώκο της εξουσίας η συμμορία που διέλυσε την χώρα και που έχει το θράσος να μικλά ΑΚΟΜΗ.

  • Όστρια avatar
   Όστρια @ Νίκος Αργεάδης 23/12/2013 07:52:14

   Ποτέ; Και σήμερα γιατί βρίσκονται σε όοολους τους δημόσιους θώκους;
   Δε γίνεται αυτό για τη σωτηρία της πατρίδας; Παρ΄όλα αυτά, θα χαρούμε να καταλήξουν στο βυθό του βάλτου, τάχιστα. Η πατρίδα θα ...σωθεί και χωρίς αυτούς ....

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 22/12/2013 17:47:15

  Άγρια επίθεση βενιζελικών βουλευτών στον Σαχινίδη!
  Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα ξέφυγαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ
  Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές να χωρίζονται σε στρατόπεδα.
  Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση προς τον Φίλιππο Σαχινίδη μόλις ο πρώην υπουργός τελείωσε την ομιλία του.
  Τότε ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο πρόσωπό του χαρακτηρίζοντάς τον "υπάλληλο του Παπακωνσταντίνου" ...αναφερόμενος στην κοινή τους θητεία στο υπουργείο Οικονομικών με τον Σαχινίδη να του απαντάει "σα δεν ντρέπεσαι εσύ"
  Ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους αναφέρθηκε με πολύ σκληρά λόγια για τους βενιζελικούς βουλευτές.

 4. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 22/12/2013 17:57:31

  α ρε μπενι ενα κομμα μονος σου εισαι! αχαχαχα

 5. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 22/12/2013 18:31:58

  Τώρα που διαλύονται κυριολεκτικά ως κόμμα και οι μισοί θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί στην Κ58 μην τυχόν και το χρέος 100,000,000 ευρώ που έχει το ΠΑΣΟΚ να ξεχαστεί. Το πιο ουσιαστικό θέμα είναι αυτό. Να πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ οι μεγάλοι κεντροαριστεροί σοσιαλιστές!

  • ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
   ΝΕΜΕΣΙΣ @ Skeptikisths 22/12/2013 19:18:54

   "Να πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ οι μεγάλοι κεντροαριστεροί σοσιαλιστές!" ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ
   ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΑΣΟΚΛΗΤΑΡΑΙΟΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ;

 6. δημης avatar
  δημης 22/12/2013 18:58:44

  Θυμίστε μας...
  -Πότε να βάλουμε τη γάτα μας να κλαίει.
  Εκτός ,περίοδος χειμερινών μεταγραφών γάρ, ετοιμάζεται ηχηρή μεταγραφή ...αθώων στη ΝΔ.....

 7. Ιαβέρης avatar
  Ιαβέρης 22/12/2013 19:03:04

  Φεύγει διακοπές ο Μπένι και θα κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο ΧΟΝΤΡΟκόφσκι!

 8. Όστρια avatar
  Όστρια 22/12/2013 19:13:38

  Κρίμα μωρέ κρίμααααα.
  Άντε και στα κατάβαθα του βάλτου, καραγκιοζοπροδοτοσωτήρες!

 9. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/12/2013 19:28:48

  Ο ποιό άθλιος και σιχαμένος πολιτικός όλων των εποχών.
  Οι ηλίθιοι της ΝΔ που συνεχίζουν να τον προστατεύουν , να ξέρουν ότι δεν έχουν τέτοια εντολή και θα το πληρώσουν ακριβά.
  Οι νεοδημοκράτες θυμώσαν ακόμη περισσότερο.

 10. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 22/12/2013 19:44:12

  Μακαρι να πεσει ο Βενιζελος και να διαλυθει εντελως το ΠΑΣΟΚ. Ειναι ο μονος τροπος για να γλυτωσουμε απο τον Σαμαρα.

  • anarcholiberal avatar
   anarcholiberal @ Δαρβινος 23/12/2013 09:09:53

   Μην ανησυχείς φιλαράκι, θα "γλυτώσεις" απ τον Σαμαρά και θα χεις τον Τσιπράρα Πρωθυπουργο για καμμιά εικοσαετία και θα χαίρεσαι με την ψυχή σου που τα "παιδιά" των Εξαρχείων θ αναλάβουν την αστυνόμευση της χώρας. Ακόμη δε πιο πολύ θα χαρείς όταν θα κυκλοφορουν παρέα σου καμμια διακοσαριά χιλιάδες μπαγκλαντεσιανοί ως ισότιμοι πολίτες με εσένα, οι οποίο θα ψηφίζουν ασφαλώς κι έτσι θα είσαι ακόμη πιο σίγουρος ότι δεν θα ξαναρθει κανένας Σαμαράς στην εξουσία. Γενικώς, σ αυτήν την ζωή αγαπητέ, θα πρέπει να προσέχουμε τί ευχόμαστε διότι όντως μπορεί και να πραγματοποιηθεί!!

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ anarcholiberal 23/12/2013 13:15:45

    Δεν θα απαντησω βεβαιως σε σενα, θελω ομως να ευχαριστησω το ANTINEWS που δημοσιευσε το σχολιο μου. Οπως εχουν επισημανει και αλλοι, φαινεται οτι κατι εχει αρχισει να αλλαζει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.

 11. falcon avatar
  falcon 22/12/2013 19:50:03

  Κάντας, φιλαράκι του νυν Γενικού διευθυντού Εξοπλισμών Γεωργιόπουλου στη ΝΔ θα βάλουν ποτέ μυαλό

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/12/2013 20:41:22

  Ο Γκαίπελς προσπαθεί σώσει την "δημοκρατική"...παράταξη.

 13. παραμεθοριος avatar
  παραμεθοριος 22/12/2013 20:48:38

  εν τω μεταξυ, 11 εκτ. για φετος και 12 για του χρονου εχει παραχωρησει απο τις κρατικες ενισχυσεις που τωρα ειναι μονο 2εκτ. Οι υπευθυνοι των τραπεζων που δεχθηκαν αυτες τις αθλιες εγγυησεις, εχουν απαλαγει εκ των προταιρων απο καθε ευθυνη, με νομο που εισηγηθηκε ο Βενιζελος.
  Ναι αυτο το χοντρο τσογλανι, που μας κουναει ακομη το δακτυλο.

 14. Dimitris avatar
  Dimitris 23/12/2013 01:25:14

  Να κάνουν ό,τι θέλουν με το κόμμα τους. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μόνο να επιστρέψουν στο ακέραιο τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση και πήγαν για χρηματισμούς ψηφοφόρων, μετακινήσεις πασόκων, διορισμούς στα πασοκικά γραφεία και άλλα τέτοια ωραία. Μετά μπορούν να διαλυθούν με την ησυχία τους.

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/12/2013 06:15:33

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλλιεργεί τον «εκτσογλανισμό» της κοινωνίας. Μακάρι να ήταν λίγο τσογλάνια οι Έλληνες, δεν θα ψήφιζαν Βενιζέλους. Από χαϊβάνια...
  σε τσογλάνια, θα ήταν μια κάποια πρόοδος.

  Πρέπει να είναι σε πολύ δύσκολη θέση ο Βενιζέλος, για να λέει πως μια κοινωνία -την οποία ο ίδιος και η παρέα του οδήγησαν στην χρεοκοπία και τον εξευτελισμό- κινδυνεύει να εκτσογλανιστεί.

  Είναι σαν να δολοφονείς κάποιον και -αντί να σε συλλάβουν- να θέλεις να έχεις γνώμη και για τα ρούχα που θα φοράει το πτώμα μέσα στην κάσα.

  Ελπίζω και εύχομαι ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βρεθεί σε ακόμα χειρότερη θέση. Ελπίζω να πληρώσει για τα κορμιά που πέφτουν γύρω μας.

  Αν η Ελλάδα θέλει να έχει μέλλον, η θέση ανθρώπων όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στην φυλακή.

  Επίσης, θα πρέπει να του αφαιρεθεί το επίθετο. Στο εξής, να τον λένε Ευάγγελο Τσογλάνογλου.

 16. Tsoglani avatar
  Tsoglani 23/12/2013 10:04:15

  Άσε μας βρε Βάγκο καραγκιοζοπαίχτη, αθώε, αγωνιστή ...σωτήρα!
  Κοντοφτάνει η ώρα σου κι έχεις τελείως πανικοβληθεί κακόμοιρε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.