#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2010 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ: Από …πατριωτισμό φέραμε το ΔΝΤ και την Τρόικα !!!Όταν η εκχώρηση εθνικής κυριαρχία γίνεται  …πατριωτισμός«Πατριωτικό μας καθήκον ως Έλληνες και Σοσιαλιστές ήταν να σώσουμε την Ελλάδα και όχι να αποδεχθούμε αμαχητί την χρεοκοπία της». Αυτό το εκπληκτικό και ομολογουμένως απίστευτο αναφέρεται σε ειδικό δελτίο του «Τομέα Τύπου και ΜΜΕ» του ΠΑΣΟΚ που διανέμεται από σήμερα προκειμένου να εξοπλίσει τις οργανώσεις και τα στελέχη του Κινήματος με επιχειρήματα μπροστά στην γενικευμένη κατακραυγή της κυβερνητικής πολιτικής (βλ. και Eντυπωσιακή φθορά της κυβέρνησης).

Διαβάστε το όλο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εμείς θα πούμε μόνο ότι όπως προκύπτει από το κείμενο, η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και γι αυτό το λόγο προσπαθεί απεγνωσμένα να παίξει στο γήπεδο του Σαμαρά.

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΑΘΗΝΑ  2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΒΑΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ

1. Τους πρώτους 10 μήνες κάναμε το ακατόρθωτο. Σώσαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες από τη χρεοκοπία.

-       Γιατί ακατόρθωτο; Γιατί όλη η διεθνής κοινότητα έλεγε ότι θα χρεωκοπούσαμε κάτω από το βάρος του δυσβάσταχτου ελλείμματος και του χρέους που κληρονομήσαμε. Ας θυμηθούμε τον όγκο των δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επί μήνες μιλούσαν για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

-       Και μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κυριολεκτικά λιποτάκτησε από την εξουσία, «πήδηξε από το πλοίο», όταν θεώρησε ότι η χρεοκοπία ήταν πλέον αναπόφευκτη και θέλοντας η βόμβα να σκάσει στα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που εγκατέλειψαν την εξουσία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η παρέα του «καταλληλότερου» θα παρέμενε στην εξουσία, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στην παρακμή, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011…   2. Όλοι γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα ήταν σε κρίση, κανείς όμως δεν ήξερε – εκτός από εκείνους που εγκατέλειψαν άρον - άρον την εξουσία – ότι βρισκόμασταν στα όρια της χρεοκοπίας.

-       Το τι παραλάβαμε τον Οκτώβριο του 2009 δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε παρέλαβε οποιαδήποτε κυβέρνηση στο παρελθόν. Δεν περιγράφεται ούτε ως «καμένη γη» ούτε ως «χάος». Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Και κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα αποτελούσε τελικά το επίκεντρο της διεθνούς κρίσης και βίαιων κερδοσκοπικών επιθέσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βρεθήκαμε μπροστά στο ιστορικό δίλημμα: σωτηρία ή χρεοκοπία;.3. Πατριωτικό μας καθήκον ως Έλληνες και Σοσιαλιστές ήταν να σώσουμε την Ελλάδα και όχι να αποδεχθούμε αμαχητί την χρεοκοπία της.

-       Παραλάβαμε μία Ελλάδα με υπονομευμένη κυριαρχία, όχι από το Μνημόνιο, αλλά από αυτούς που με τις εγκληματικές πολιτικές τους την έβαλαν 2 φορές σε σκληρή επιτήρηση και διέλυσαν την αξιοπιστία της.

-       Ο πατριωτισμός, που είναι μέρος της ιδεολογίας μας, μας επιβάλλει τη σωτηρία της χώρας ως πρώτιστο καθήκον. Σε μας έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας μας. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από δουλείες του παρελθόντος. Δουλείες που μας έκαναν εξαρτώμενους και επιτηρούμενους. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον. Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την επιτήρηση.

-       Θα μπορούσαμε να πάρουμε τον εύκολο δρόμο, να σκεφτούμε μικροκομματικά, να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, να αποδεχτούμε την χρεοκοπία και να αφήσουμε το μοιραίο να συμβεί αφού η ευθύνη ανήκε ούτως ή άλλως στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά εμείς δεν φυγομαχήσαμε, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο – να σώσουμε πάση θυσία την Ελλάδα. Και δεν θα απολογηθούμε γι’ αυτό. Η λαϊκή εντολή ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να την αλλάξουμε εκ βάθρων. Αυτή την εντολή υλοποιούμε.

-       Με τις αποφάσεις μας σώσαμε πολύ περισσότερα από όσα χάσαμε. Γιατί όσο και να πονάνε οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα ακόμη και αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα για την κρίση, η χρεοκοπία θα είχε αδιανόητες συνέπειες ειδικά για τους ασθενέστερους. Δεν θα μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη, αλλά για την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί τον 4ο και 5ο μισθό και σύνταξη. Θα δημιουργούνταν κλίμα πανικού, με δεκάδες χιλιάδες Έλληνες να "σηκώνουν" τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και κάποιος άλλους να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Αυτή την κατάσταση πανικού θέλαμε να αποφύγουμε. Και το καταφέραμε.

-       Όσοι κάνουν εύκολη κριτική από τα τηλεπαράθυρα, δεν έχουν καταλάβει τι πέρασε η Ελλάδα και πόσο δύσκολη ακόμα είναι η θέση μας, ή κάνουν εύκολα τον τιμητή χωρίς ποτέ να παρουσιάζουν μία οποιαδήποτε σοβαρή και τεκμηριωμένη εναλλακτική πορεία. Διότι εμείς ξέρουμε καλά. Καθόλου πατριωτικό δεν θα ήταν αν  είχαμε κηρύξει στάση πληρωμών. Αν δεν πληρώναμε καν συντάξεις και μισθούς. Με τους κερδοσκόπους που έχουν τζογάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας να τρίβουν τα χέρια τους.

-       Και κανείς βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν αφήναμε αυτά να συμβούν. Κανείς τους δεν μας εξηγεί που θα βρίσκαμε τα 110 δισ. ευρώ για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της χώρας, που συσσωρεύτηκαν με την εγκληματική πολιτική, ειδικά των τελευταίων ετών. Τι θα συνέβαινε αν η πρώτη δόση του δανείου δεν ερχόταν στις 18 Μαΐου και στις 19 Μαΐου δεν αποπληρώναμε τα 10 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας.4. Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς, γιατί το σύστημα είναι άδικο. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε. Αλλά χρόνος δεν υπήρχε.

-       Πολλοί ρωτάνε: «Γιατί να πληρώνουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι την σωτηρία της Ελλάδας; Γιατί προεκλογικά λέγατε πώς λεφτά υπάρχουν; Γιατί δεν τα βρήκατε από εκεί για να σώσετε την Ελλάδα;»

-       Με την αποκάλυψη της εγκληματικής διαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές και την βίαιη κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στη χώρα μας, αναγκαστήκαμε να πάρουμε εξίσου άμεσα και έκτακτα μέτρα – να κάνουμε δραστικές, πρωτόγνωρες περικοπές και κάποιες αποφάσεις που πήραμε επιβάρυναν τα συνήθη «υποζύγια» και ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Γιατί; Διότι  για να επιμερίσεις τα βάρη δίκαια  θα πρέπει πρώτα να ξέρεις ποιοι είναι οι έχοντες και κατέχοντες και ποιοι δεν είναι. Το σύστημα, δεκαετίες τώρα, προστατεύει τους πρώτους και τιμωρεί τους δεύτερους, τους πολλούς, ιδιαίτερα όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να αλλάξουμε το  σύστημα, να εντοπίζει τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει με πρώτο βήμα την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, για να μην επιβαρυνθούν οι πολλοί. Αυτός τον χρόνο όμως δεν τον είχαμε. Δεν υπήρχε χρόνος. Και δεν υπήρχε εξαιτίας των εγκλημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης που άφησε τη χώρα έρμαιο στη λυσσαλέα επίθεση των κερδοσκόπων.

-       Ταυτόχρονα, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε πλευρές του προγράμματός μας που έχουν σχέση με δημοσιονομικό κόστος, παροχές ή αυξήσεις, μέχρι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την επιτήρηση και να επανακτήσει τη δυνατότητά της να καθορίζει το μέλλον της μόνη της, υπεύθυνα πια, χωρίς κανέναν επιτηρητή να εγκρίνει ή όχι όσα αποφασίζει.

-       Οι σκληρές αποφάσεις που λάβαμε δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα για να επιζήσουμε ως χώρα και είναι το τίμημα της δυσβάσταχτης κληρονομιάς μας.5. Σώσαμε τους Έλληνες από τη χειρότερη βαρβαρότητα. Άλλαξε η κυβέρνηση και δεν βούλιαξε οριστικά η χώρα.

Πολλοί μας λένε ότι «κάνετε τα ίδια με την προηγούμενη κυβέρνηση. Βυθίζετε τον κόσμο στη βαρβαρότητα». Όμως…

-       Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φυγομάχησε, λιποτάχτησε μπροστά στα προβλήματα. Εμείς σηκώσαμε στο σταυρό και επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, το δρόμο της αποφυγής της χρεοκοπίας, το δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας.

-       Η αλήθεια είναι ότι σώσαμε την Έλληνες από τη χειρότερη βαρβαρότητα. Γιατί βαρβαρότητα είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας στα τέλη του 2009. Ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα θα ζούσαμε αν δεν είχαμε κινηθεί αποφασιστικά για να βάλουμε τάξη σε ένα σύστημα που αιμορραγούσε από καιρό. Ακριβώς αυτή η βαρβαρότητα την οποία βιώσαμε είναι που καθιστά ακόμη πιο επιτακτικές τις μεγάλες τομές που κάνουμε για δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα, για το ξερίζωμα της κρατικής σπατάλης και του πελατειακού κράτους, για ευνομία στο δημόσιο βίο, για ένα κράτος που σέβεται και υπηρετεί τον πολίτη.

-       Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μοίραζε αδικία από τη μια με τα προνόμια στους λίγους και ημετέρους, ενώ από την άλλη βύθιζε τη χώρα σε μία όλο και βαθύτερη κρίση. Επαγγελλόταν ότι έβαλε τάξη στα οικονομικά μας ενώ έκανε το αντίθετο. Εμείς μπορεί με κάποιες αποφάσεις μας να αδικούμε κόσμο, ταυτόχρονα όμως βάζουμε τάξη στο κράτος και αλλάξαμε το φορολογικό σύστημα ώστε να μην αδικήσουμε κανέναν στο μέλλον.

-       Η αλήθεια είναι ότι κανονικά η θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή θα τερματιζόταν το Σεπτέμβριο του 2011! Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας. Λέγαμε προεκλογικά «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Κάθε μέρα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε6. Το  Μνημόνιο είναι ο λογαριασμός του χθες. Το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα για τα εγκλήματα της Ν.Δ. Είναι η πικρή αλλά εθνική αναγκαία συμφωνία σωτηρίας.

-       Από τη μία το Μνημόνιο μας εξασφάλισε το πρωτοφανές για τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα ποσό των 110 δισ. για τη χρηματοδότηση του χρέους μας. Μας εξασφάλισε ένα απάνεμο λιμάνι μέσα στην διεθνή κερδοσκοπική καταιγίδα για να πάρουμε τις ανάσες που χρειαζόμαστε και να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει.

-       Από την άλλη το Μνημόνιο περιλαμβάνει και σκληρές αποφάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες για να απαντήσουμε άμεσα στη βίαιη κερδοσκοπική επίθεση που δέχθηκε η χώρα. Για αυτό και το Μνημόνιο είναι ο λογαριασμός που κληθήκαμε να πληρώσουμε όλοι σήμερα για τα εγκλήματα της τελευταίας εξαετίας. Είναι η ταφόπλακα και το μνημόσυνο και των πελατειακών πολιτικών που οδήγησαν την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ: ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

1. Μπορεί να σώσαμε την Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος δεν θα περάσει αν δεν αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα.

-       Όσοι έχουν καταλάβει την κατάσταση της χώρας, όσοι κοιτούν το μέλλον της με υπευθυνότητα, ξέρουν ότι το βασικό διακύβευμα δεν είναι να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. Αυτό το θέλουν όλοι. Όλοι θέλουμε να φύγουμε από την επιτήρηση στην οποία μας οδήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

-       Το βασικό διακύβευμα λοιπόν είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα τόσο ριζικά ώστε να μην ξαναχρειαστούμε ποτέ Μνημόνια. Να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα ώστε να μην ξαναβρεθούμε στα όρια της χρεοκοπίας, να μην ξαναδούμε την Ελλάδα στην κατάσταση που την παραλάβαμε τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ποτέ ξανά. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον.

-       Και τις μεγάλες αλλαγές δεν μας τις επιβάλλει κανένα Μνημόνιο αλλά η απόφασή μας να αλλάξουμε επιτέλους την Ελλάδα και να την παραδώσουμε βιωσιμότερη και δικαιότερη στα παιδιά μας. Είναι αλλαγές για τις οποίες δεσμευτήκαμε στον Ελληνικό λαό και για τις οποίες μας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός.2. Το βασικό δίλημμα είναι «Πραγματική Αλλαγή ή όχι;». Για μας, τώρα είναι η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής.  Τώρα να κάνουμε τις αυτονόητες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια.

-       Για να μην ξαναβρεθούμε ποτέ σε επιτήρηση και για να μην χρειαστούμε ποτέ ξανά Μνημόνια, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την Ελλάδα. Για αυτό και το «ναι ή όχι στο Μνημόνιο» είναι ψευτοδίλημμα εκείνων που ανάγκασαν τη χώρα να χρειάζεται Μνημόνιο.

-       Το πραγματικό δίλημμα εξακολουθεί να είναι αυτό, με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και προεκλογικά: Είναι το δίλημμα «Πραγματική αλλαγή ή όχι;». Θα ακολουθήσουμε πολιτικές προόδου ή πολιτικές οπισθοδρόμησης; Πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση ή πολιτικές που μας βγάζουν από την κρίση; Και τελικά μας απελευθερώνουν και μας βγάζουν και από την επιτήρηση. Όσοι αρνούνται τις αλλαγές ζητούν απλά να εξαρτιόμαστε από δεκανίκια και να συνεχίσουμε να είμαστε επιτηρούμενοι. Η δική μας απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη: Είναι η ώρα της Μεγάλης, της πραγματικής Αλλαγής.3. Είμαστε η δύναμη της αλλαγής. Και είναι η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής για μια Ελλάδα που σέβεται τον πολίτη και βασίζεται στις δυνάμεις της, πραγματικά ανεξάρτητη.

-       Παραλάβαμε μία χώρα με υπονομευμένη ανεξαρτησία, αντικείμενο σκληρής επιτήρησης και έρμαιο σε κερδοσκοπικές πιέσεις. Βάλαμε τέλος στον κατήφορο και στην επικείμενη χρεοκοπία με τη συμφωνία σωτηρίας που πετύχαμε. Και μήνα με το μήνα ανακτούμε και πάλι την ανεξαρτησία μας ως χώρα.

-       Είναι η ώρα της Μεγάλης Αλλαγής, Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε όλα όσα όλοι ξέρουμε ότι έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια. Οδηγός μας οι διαχρονικές μας αρχές: η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα να τις ολοκληρώσουμε.

o Είμαστε το Κίνημα που για άλλη μία φορά καλείται να κάνει πράξη την εθνική ανεξαρτησία, την απαλλαγή της Ελλάδας από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
o Είμαστε το Κίνημα που καλούμαστε να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να διασφαλίσουμε την ευνομία, την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη.
o Είμαστε το Κίνημα που καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, παρά τους όποιους περιορισμούς μπορεί να έχουμε λόγω της οικονομικής κατάστασης.
o Και εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι φέρνουμε μια νέα προοπτική και ελπίδα, και μια άλλη ανάπτυξη, πράσινη και βιώσιμη, για τη χώρα, που συνδυάζεται με τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε.4. Για να κάνουμε την Ελλάδα δικαιότερη, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το υπάρχον σύστημα και τις νοοτροπίες. Αυτά που λέγαμε πάντα και πιστεύουμε ακόμη περισσότερο σήμερα.

Ό,τι και να αντιμετωπίσαμε, όποια απόφαση κι αν αναγκαστήκαμε να πάρουμε, σε τίποτα δεν αλλάζει τους στόχους μας, τις σοσιαλιστικές αξίες μας, τις αρχές μας, το που θέλουμε να πάμε την Ελλάδα. Ίσα-ίσα η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια που ζήσαμε μας έκανε να πιστεύουμε όσο ποτέ άλλοτε στις σοσιαλιστικές αξίες και ιδέες. Οι στόχοι που είχαμε θέσει ισχύουν στο ακέραιο. Ακριβώς επειδή απαντούν στη ρίζα των προβλημάτων  και όχι μόνο στα συμπτώματα. Αλλάζουμε ριζικά σύστημα, νοοτροπίες, πρακτικές, ώστε…

-        Να εντοπίζεται ο πλούτος και να φορολογείται εκεί που πραγματικά υπάρχει,

-        Να μην την πληρώνουν τα συνήθη «υποζύγια» όταν προκύπτει έκτακτη οικονομική ανάγκη,

-        Να μην τη γλιτώνει κάποιος που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος, προς την πολιτεία.

-        Στο δημόσιο να διορίζονται, να αξιολογούνται και να αξιοποιούνται, όσοι πράγματι αξίζουν, όσοι χρειάζονται και εκεί που χρειάζονται,

-        Μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα να αποτελεί κανόνα και όχι είδηση,

-        Να διασφαλίζονται δικαιώματα για όλους τους πολίτες και όχι προνόμια για λίγους. Όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, στη σύνταξη, με ποιότητα και πάντα με αξιοπρέπεια, ώστε να αισθάνεται ο πολίτης ότι το κράτος τον σέβεται, όπως σέβεται και τα χρήματά του, το κάθε του ευρώ.

Αυτοί είναι οι στόχοι που απορρέουν από τις αξίες μας, είναι αυτά που πάντα πρεσβεύουμε, είναι αυτά που λέγαμε προεκλογικά και γι' αυτά δεν έχουμε αλλάξει λέξη.ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ»

1. Οι πολιτικές μας έχουν αποτέλεσμα. Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε.

-       Είχαμε δεσμευτεί στους Έλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους, οι θυσίες όλων μας, θα πιάσουν τόπο και αυτό δεν είναι πια μόνο μια υπόσχεση. Γίνεται ήδη πραγματικότητα, που αποδεικνύεται και στην πράξη και είναι ορατή και στους εταίρους μας και στη διεθνή κοινή γνώμη. Κι αυτό γιατί ο λόγος μας έχει αξία. Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε:

Είπαμε ότι θα σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία και το κάναμε.
Είπαμε ότι θα μειώσουμε τις σπατάλες και το κάναμε. Πετύχαμε μείωση του ελλείμματος στο 1ο εξάμηνο κατά 45%. Και η μεγάλη μείωση του ελλείμματος δεν είναι από τους μισθούς και τις συντάξεις -αυτή είναι μόλις το 3,6%- είναι κυρίως από τις υπόλοιπες καταναλωτικές δαπάνες που μειώθηκαν κατά 52%.
Είπαμε ότι θα ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα και το κάνουμε.2. Αλλάζουμε ήδη την Ελλάδα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την «επανάσταση του αυτονόητου» που έλειπε από τη χώρα μας.

-       Μερικές μόνο από τις δεκάδες αποφάσεις και πρωτοβουλίες που πήραμε μέσα σε μόλις 10 μήνες: α) διακυβέρνηση ανοιχτή στον πολίτη, με τα νομοσχέδια να τίθενται σε διαβούλευση σε ολόκληρη την κοινωνία, β) ΑΣΕΠ παντού, γ) αξιοκρατία στην εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, δ) φορολογικός νόμος – πραγματική επανάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, ε) Καλλικράτης – νέο μοντέλο στη διάρθρωση του Κράτους, αλλά και στη φιλοσοφία της παροχής της υπηρεσίας που οφείλουμε στον πολίτη, στ) νέο Ασφαλιστικό που εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος, και εξασφαλίζει το δικαίωμα των επόμενων γενιών στη σύνταξη και την περίθαλψη, ζ) νέος μεταναστευτικός νόμος ώστε να εξορθολογιστεί η κοινωνική λειτουργία και να αποδοθούν δικαιώματα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ζουν εδώ και χρόνια ανάμεσά μας, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με μας, όμως ποτέ δεν απολάμβαναν τα ίδια δικαιώματα, η) διαφάνεια σε κάθε πράξη της διοίκησης και  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την υποχρεωτική δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, θ) απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης των επιχειρήσεων, για να δώσουμε άμεση ώθηση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη, ι) αλλαγή των πολιτικών μας για την καταπολέμηση της ανεργίας, με νέα προγράμματα επιθετικής πολιτικής, κ) ολοήμερο νοσοκομείο, λ) άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κ.ο.κ.

-       Έχουμε κάνει ήδη μεγάλες τομές. Και όπως έχουμε πει και προεκλογικά, ουσιαστικά κάνουμε την «επανάσταση του αυτονόητου». Γιατί πολλά από αυτά τα οποία κάνουμε, είναι πραγματικά αυτονόητα. Το να ξέρουμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτονόητο. Το να μην υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα είναι αυτονόητο. Το να φορολογείται ο πλούτος εκεί που πραγματικά υπάρχει είναι αυτονότο. Το να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι αυτονόητο. Αλλά το αυτονόητο ήταν που έλειπε στη χώρα μας, λόγω των συγκεκριμένων συμφερόντων, των στρεβλώσεων από τα μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν να επικρατήσει η ορθή λογική και ιδιαίτερα, δεν επέτρεπαν και την αίσθηση του Δικαίου και της ευνομίας.3. Είμαστε ακόμη σε κρίση, σε βαθειά κρίση, αλλά έχουμε πάρει το δρόμο της εξόδου από αυτή. Αρχίζει να μπαίνει μία τάξη στο κράτος, που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε προοπτική. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια «κάτι αλλάζει» επιτέλους στην Ελλάδα προς το καλύτερο.

Είναι ατελείωτη η λίστα των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η κρίση, η βαθειά κρίση, είναι ακόμη εδώ. Αλλά εδώ, παρούσα, είναι και η αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε επιτέλους τα πράγματα και να βγάλουμε την Ελλάδα μια για πάντα από την παρακμή.

-   Πρώτη φορά, αρχίζει να μπαίνει τάξη στα οικονομικά μας, πρώτη φορά έχουμε μείωση 45% στο έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο.

-   Πρώτη φορά, έρχονται στο φως όλες οι σκοτεινές υποθέσεις. Πρώτη φορά οι εξεταστικές επιτροπές αρχίζουν να παράγουν αποτέλεσμα.

-   Πρώτη φορά, κάνουμε μεγάλες τομές στο κράτος, για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, και όχι τις πελατειακές σχέσεις.

-   Πρώτη φορά, αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η φοροδιαφυγή κατηγοριών εχόντων που για χρόνια παρέμεναν στο απυρόβλητο.

-   Πρώτη φορά ελέγχονται και τιμωρούνται επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

-   Πρώτη φορά γίνονται τόσο αποφασιστικά βήματα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

1. Συνεχίζουμε το νοικοκύρεμα στο κράτος και την οικονομία. Επόμενα βήματα: αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας και αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

-   Η μάχη για την ανάταξη και το νοικοκύρεμα της οικονομίας μας συνεχίζεται. Η μάχη για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό, συνεχίζεται. Η μάχη για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, συνεχίζεται. Θεραπεύουμε σιγά - σιγά τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, με ένα τίμημα που για τους Έλληνες ήταν και είναι βαρύ. Σώσαμε όμως πολύ περισσότερα από όσα χάσαμε και κυρίως, δεν απωλέσαμε τη δυνατότητα, όσο βάζουμε τάξη στην οικονομία μας και όσο μειώνουμε τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με στόχο να επανέλθουμε σε θετικούς ρυθμούς, να αρχίσουμε έως το τέλος της τετραετίας να αποκαθιστούμε όσους θεωρούμε ότι αδικήθηκαν σήμερα.

-   Όλοι θέλουμε να μπούμε σε μια νέα τροχιά ευημερίας, ανάπτυξης, προστασίας και κράτους Δικαίου. Και εκεί πάμε. Γνωρίζουμε όμως, ότι και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, μπορεί να είναι όμως και μια δημιουργική χρονιά. Να ρίξουμε βάρος στο κοινωνικό πρόγραμμα της Κυβέρνησής μας, με στοχευμένες πολιτικές, αλλά και μια ολόκληρη καινούργια θεώρηση γύρω από την κοινωνική πρόνοια. Και βεβαίως, να δώσουμε βάρος και στην αναπτυξιακή μας πορεία, ακόμα μεγαλύτερη από ότι έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, με επενδύσεις, με τη διαμόρφωση του απαραίτητου επενδυτικού κλίματος, μέσα από ένα σχέδιο, που θα αλλάξει και το πρότυπο της ανάπτυξης της χώρας μας, ώστε να είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη.2. Στόχος μας στο τέλος της τετραετίας είναι, μέσα από την ριζική αλλαγή του κράτους, ο κάθε πολίτης να βλέπει αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητά του.

-   Είμαστε περήφανοι που σταματήσαμε τον κατήφορο της χώρας. Αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία μας τόσο θα βάζουμε τάξη και θα αλλάζουμε το κράτος – εκεί είναι το κλειδί της επιτυχίας – ώστε: να πυροδοτήσει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, να προσφέρει κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους και όσους σήμερα αδικούνται, να εγγυάται την δημοκρατία, την ευνομία και την ισότητα όλων έναντι των νόμων, και να υπηρετεί αποτελεσματικά τον πολίτη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του στην υγεία και στην παιδεία.

-   Στόχος μας στο τέλος της τετραετίας είναι, μέσα από την ριζική αλλαγή του κράτους, ο κάθε πολίτης να βλέπει αισθητή βελτίωση στην καθημερινότητά του. Να βλέπει με προοπτική το μέλλον του. Να έχουμε βάλει τα θεμέλια της νέας Ελλάδας.3. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Μεγάλη Αλλαγή χωρίς συμμετοχή του πολίτη, δεν γίνεται.

-   Η επιτυχία του «κινήματος των αποδείξεων» απέδειξε ότι, οι μεγάλες αλλαγές μας χρειάζονται όλους, όλους τους πολίτες. Ανάλογο ήταν το συμπέρασμα από την ηλεκτρονική διαβούλευση για κάθε νομοθέτημα της κυβέρνησής μας. Ανάλογη επιτυχία προσδοκούμε και από τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στον έλεγχο των αποφάσεων του κράτους, μέσα από το πρόγραμμα «Διαύγει@» και την ανάρτηση όλων των υπογραφών στο διαδίκτυο.

-   Ναι, υπάρχει ήδη φως στο τούνελ. Αλλά για να φύγουμε οριστικά από τις επιτηρήσεις και να σπάσουμε εξαρτήσεις και δουλείες χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε. Να σταθούμε αυτοδύναμοι στα πόδια μας. Χρειάζεται να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο έχουμε και να μην πνιγόμαστε στη μιζέρια μας. Να μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, η ώρα του Έλληνα, της Ελληνίδας, να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Μαζί, συλλογικά να αλλάξουμε την Ελλάδα.ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ: ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ: ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΕ «ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ», ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

1. Οι σύμμαχοί μας

-   Βασιζόμαστε και θέλουμε να εκφράσουμε το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής. Όλους εκείνους που θέλουν επιτέλους να δουν το αυτονόητο να γίνεται πράξη στη χώρα μας. Όλους εκείνους που διψάνε για μία πιο δίκαιη Ελλάδα. Που βαρέθηκαν την περιγραφή των προβλημάτων και θέλουν λύσεις, ριζικές και δίκαιες λύσεις. Που θέλουν να δουν τη χώρα τους περήφανη, να προστατεύει όσους έχουν ανάγκη, να αξιοποιεί τον πλούτο της και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της, χωρίς εξαρτήσεις και επιτηρήσεις. Που μοχθούν κάθε μέρα για το καλύτερο, και για την οικογένειά τους, και για το κοινωνικό σύνολο.2. Το μέτωπο της συντήρησης.

-   Βρισκόμαστε σε σύγκρουση με κάθε αντίληψη και πρακτική που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Με κάθε έναν που είναι βολεμένος σε προνόμια. Με κάθε πελατειακή λογική, με κάθε υπόθεση ανομίας που σήμερα θεωρούμε περίπου αυτονόητη, με κάθε έναν που παρασιτεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

-   Βρισκόμαστε σε σύγκρουση και σπάμε το πολιτικό κατεστημένο της συντήρησης. Πολλές μεγάλες αλλαγές που κάνουμε, γίνονται χωρίς την υποστήριξη άλλων Κομμάτων, δυνάμεων οι οποίες κάτω από την ταμπέλα είτε του προοδευτικού είτε του φιλολαϊκού, ουσιαστικά είναι οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, είτε από τη Δεξιά είτε από την παραδοσιακή Αριστερά.3. Αυτό που ενδιαφέρει τη Ν.Δ. είναι όχι το Μνημόνιο, αλλά να διαγραφεί από τη μνήμη μας το γεγονός ότι αυτοί φταίνε που χρειαστήκαμε το Μνημόνιο, αυτοί μας οδήγησαν στην επιτήρηση.

-   Το «ναι ή όχι στο Μνημόνιο» είναι ψευτοδίλημμα εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για το Μνημόνιο, αλλά να διαγράφει από τη μνήμη μας το γεγονός ότι αυτοί ευθύνονται που χρειαστήκαμε Μνημόνιο.

-   Αν στη Ν.Δ. ήθελαν να βγούμε από το Μνημόνιο, θα στήριζαν τις πολιτικές μας. Δεν το κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι το αντιπολιτευτικό τους παρόν είναι απόλυτη συνέχεια του κυβερνητικού τους παρελθόντος. Το μαγαζί το διοικούν στην ουσία ακόμη όσοι οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής. Γι’ αυτό και παρόν και παρελθόν εναγκαλίζονται σφιχτά.

-   Αφήνουμε όσους οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους. Ό,τι και να λένε, το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της διακυβέρνησής τους, το μνημόσυνο των εγκληματικών πολιτικών τους.

-   Εμείς κοιτάμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που δεν μας επιβάλλει κανένα Μνημόνιο, αλλά το ηθικό μας καθήκον να παραδώσουμε την Ελλάδα στα παιδιά μας καλύτερη και δικαιότερη από ότι την παραλάβαμε. Έχουμε ιστορική ευκαιρία, να κάνουμε τώρα, σήμερα, τους επόμενους μήνες, όσα όλοι ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν και δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ενός κράτους ευνομούμενου, μιας παιδείας, μιας υγείας, ενός κοινωνικού συστήματος πρόνοιας, που πράγματι θα σέβεται και θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό.

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e6580883-66cc-4c3b-b00c-a71ba1f42d27

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 02/08/2010 14:25:56

  δώσε και άλλο κό.. πατριώτη!

 2. donaE avatar
  donaE 02/08/2010 14:27:56

  Δανεικα (αγυριστα;) ξερουν ολοι να περνουν σιγα το κατορθωμα που θα κανουν και σπεκουλα.

 3. ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 02/08/2010 14:35:58

  Πιστευετε οτι μπορουν να αλλαξουν τα αδερφια μας οι πρασινοι οταν θα βρισκονται στο παραβαν ??????
  Η πραγματικη αλλαγη θα ειναι να μην τους ψηφισουν πειτε του ΓΑΠ.Ενα μεγαλο ποσοστο απο αυτους ειναι σα τα σκυλια που οσο και να γαβγιζουν δε δαγκωνουν ποτε το χερι αυτου που τα ταιζει.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/08/2010 14:37:50

  Ποιος είναι ο Γεωργαλάς του ΠΑΣΟΚ;

 5. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 14:57:29

  Βρε Φακτωρ ελεος!!!

  τρικυμια στην καρδια μου
  ακουστε ολο το τραγουδι ..ιδιως εκει που λεει για κλαμματα!!
  Αληθεια ποιος μουσκευει το βραδυ το μαξιλαρι του με δακρυα οταν μας σκεπτεται;(οχι το μαξιλαρι με τα ευρω..το αλλο)

  h**p://www.youtube.com/watch?v=sFcXqmvLzaQ

 6. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 14:59:12

  ΓΕΛΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

 7. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 15:20:37

  Τα χρεη στα νοσοκομεια γιατι δεν μειωνονται;(1,2 δις το πρωτο εξαμηνο 2010)
  Βιαγκρα εχουν παρει αντι για χαπι κατα της πιεσης προς τα ανω;

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 16:07:42

   Γιατί, έχει μειωθεί το κομματικό κράτος έστω κατά ένα ευρώ?

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 17:22:40

   Ρήγα,
   τα χρέη στα νοσοκομεία δε μειώνονται για πολλούς και διαφόρους λόγους:
   1) Από το Μητσοτάκη και μετά δεν έγινε αναπροσαρμογή των νοσηλίων. Ο Μητσοτάκης είχε κάνει μια αναπροσαρμογή με βάση τιμές αγοράς για να ανοίξει αργότερα την ασφάλιση στους ιδιώτες. Δηλ. να πηγαίνεις σε όποιο νοσοκομείο θέλεις, δημόσιο ή ιδιωτικό και να καλύπτεσαι πλήρως από το ασφ. ταμείο σου. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.
   Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αφού το νοσήλιο δεν καλύπτει το κόστος θα παράγονται ελλείμματα.
   2) Σου θυμίζω ότι έπιασαν κάτι γιατρούς με μερικά εκατομμυριάκια στην πάντα. Αν βάλεις όλες τις σπατάλες (διάβαζε μίζες) που γίνονται τότε ίσως να καταφέρεις να καλύψεις το έλλειμμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένει το πρώτο που σου έγραψα.

   3) Χωρίς εξορθολογισμό των δαπανών υγείας και κάλυψη του κόστους από τα ασφ. ταμεία δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

   • Misha avatar
    Misha @ anonymous 02/08/2010 17:44:40

    Ανώνυμε, τα χρέη των νοσοκομείων υπάρχουν γιατί τα λαμόγια οι πολιτικοί είχαν και έχουν εκχωρήσει την ιατρική εκπαιδευση και μετεκπαίδευση στις φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες του χώρου οι οποίες στη συνέχεια λειτουργούν ως αρουραίοι κατατρωγοντας ότι ρευστό μυριστούν περιξ των χωρων περίθαλψης.

    Η γιγαντιαία απάτη με την πανδημία των χοίρων είναι η πλεόν κραυγαλέα απόδειξη αυτής της πραγματικότητας.Κοίταξε πόσοι και ποιοι διαφήμιζαν τον γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ποιοι παρήγγειλαν εκατομμύρια αχρείαστα και εν πολλοίς άχρηστα εμβόλια και θα δεις ότι το ψάρι βρωμάει, όπως πάντα, από το κεφάλι.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ anonymous 02/08/2010 18:25:08

    και με κατι διοικητες μην πω τι!!!
    Η Μ.Ξ. και το ΘΑΣΟΚ προεκλογικα ελεγαν οτι δεν χρειαζονται διοικησεις στα νοσοκομεια γαιτι ειναι δαπανηες Εως εδω καλα. Μετεκλογικα τι εκαναν;Αφου περασε ενα εξαμηνο πληρους αφασιας και απραγιες βρηκαν ολους τους παλιους διοικητες συν καποιους θεολογους, μαθηματικους κ.λ.π τους εβαλαν στα νοσοκομεια με μοναδικη μεριμνα να περικοψουν τις εφημεριες του ιατρικου προσωπικου.
    Μεγα προβλημα ειναι οι διαγωνισμοι, οσο για τα νοσηλεια και τα εισητηρια..ρωτα να μαθεις τι αλλο γινεται..αν τα εισπρατουν και πως

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 02/08/2010 18:34:35

    Misha,
    1,2 δις το εξάμηνο είναι πολλά λεφτά. Άντε να τρώνε 200 εκ από αυτά τα λεφτά. Δεν είναι μόνο ο λόγος που λες. Είναι κι άλλοι οι λόγοι.

 8. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 02/08/2010 16:06:56

  Καλά, ας δώσουν πρώτα μια πειστική απάντηση για το Τ10 και το κουτόχορτο μας το διανέμουν μετά.
  Μιλάμε, οι άνθρωποι έχουν σπουδάσει Ψυχολογία Μαζών, έγραψαν ό,τι θέλει να ακούσει ο μέσος χαζοπασόκος που έχει πάθει κρίση ταυτότητας με τα ανήκουστα που γίνονται...

  • apis22 avatar
   apis22 @ Ευαγγελία 02/08/2010 17:08:41

   +1000

 9. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2010 16:21:31

  Τρικυμία εν κρανίω στο ΠΑΣΟΚ.
  Έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
  Άραγε αυτά τα τσιτάτα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της διακύρηξης της 3ης του Σεπτέμβρη?

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/08/2010 16:31:47

  Πατριωτικό μας καθήκον ως Έλληνες και Σοσιαλιστές...φαντάζομαι ότι το και δεν είναι μόνο συνδετικός σύνδεσμος...

  Μας οδήγησαν στο ΔΝΤ που δεν θα πηγαίναμε...για να μας σώσουν
  Μείωσαν μισθούς και συντάξεις για να μας σώσουν
  Μείωσαν αποζημίωση απόλυσης και επιδόματος ανεργίας για να μας σώσουν
  Μας επέβαλαν εργασία έως τα 40 χρόνια εργασιακού βίου για να μας σώσουν
  Αύξησαν ΦΠΑ και θα τον ...ξανά αυξήσουν (στο 23%)για να μας σώσουν
  1.000.000 άνεργοι, 5,2 πληθωρισμός, αμοιβές στο 1984 για να μας σώσουν

  Αλλά κουράγιο θα μας ξανά σώσουν, αρκεί να :

  -δώσουμε την ΔΕΗ όχι όλη το 40% μόνο
  -να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες το 2011
  -να πάνε και τα υπόλοιπα στο 23% από 11% του ΦΠΑ
  -να υπογράψουμε μια νέα έκθεση που θα είναι νέο μνημόνιο ...μάλλον για έξοδα μετάφρασης και τα 2 μαζί..

  Αλλά μην ανησυχείτε αν δεν μας σώσουν θα μας ξανά σώσουν το 2012: υπάρχουν ΕΥΔΑΠ, αεροδρόμια κλπ αλλά πάνω από όλα υπάρχουν 11.000.000 Ελληνες που θα πρέπει να γίνουν Σοσιαλιστές και Πατριώτες για να σωθούν...μόνο που αυτή η χώρα έχει και ένα χούι όταν πάρει ανάποδες βάζει άλλες προτεραιότητες από το σώσιμο ...και ποιος θα σωθεί τότε δεν ξέρω.

  • donaE avatar
   donaE @ Ο Ιθαγενής 02/08/2010 16:59:56

   40% του ελληνικού χρέους βρισκεται στην ΕΚΤ,ολο συγκεντρωμενο πρωτη φορα σε ενα φορεα.Αυτο λεει πολλα για το τι μπορουν να κανουν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ donaE 02/08/2010 18:21:42

    Η ΕΚΤ είναι μια bad bank μήπως? Έχει μαζέψει τα σκουπίδια που έφτιαξε το GAP με τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs.

   • donaE avatar
    donaE @ donaE 02/08/2010 20:13:15

    Κοβει χρημα Ορεστιε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ donaE 02/08/2010 20:25:41

    Να βοηθήσω με τον printer μου. χο! χο!
    Πολεμάμε τα fiat dollars με fiat euro?
    Τί πλάκα.

   • ataktos avatar
    ataktos @ donaE 02/08/2010 20:51:56

    το άρθρο του πατέρα μου, Δημήτρη Σαραντάκου, δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Μυτιλήνης.
    Σε συνέδριο «για την υπεράσπιση της κουλτούρας», που έγινε στο Παρίσι το 1935, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσίασε ένα σχετικά σύντομο αλλά εξαιρετικά περιεκτικό και εύστοχο κείμενο με τον τίτλο: «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια». Αξίζει τον κόπο να το ξαναδούμε, ιδίως να το έχουν στο μυαλό τους όσοι καταγίνονται με το γράψιμο σε εφημερίδες και περιοδικά.
    Γράφει λοιπόν ο Μπρεχτ:
    «Όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψευτιά και την αμάθεια και να γράφει την αλήθεια, έχει να ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες:
    1. Πρέπει να έχει το θάρρος να γράφει την αλήθεια, που παντού την καταπνίγουν.
    2. Να έχει την εξυπνάδα να την αναγνωρίσει, παρ’ όλο που τη σκεπάζουν παντού.
    3. Να έχει την τέχνη να την κάνει εύχρηστο όπλο.
    4. Να διαθέτει την κρίση σε ποιους θα την πει, ώστε στα χέρια τους η αλήθεια να αποχτήσει δύναμη.
    5. Τέλος, να έχει την πονηριά για να τη διαδώσει, κάτω από τη μύτη αυτών που ελέγχουν τα μέσα πληροφόρησης.
    Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος οδηγός για όποιον θέλει να γράφει, ανεξαρτήτως αν κάποτε δημοσιευτούν ή όχι τα κείμενά του.
    Αν θέλουμε, για παράδειγμα, να γράψουμε για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση, κινούμενοι μέσα στο πνεύμα του Μπρεχτ, νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε με τη σωστή χρήση των λέξεων και των όρων. «Αρχή σοφίας, ονομάτων επίσκεψις» που λέγανε και οι Αρχαίοι ημών (πιο συγκεκριμένα, ο Αντισθένης).
    Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον όρο κρίση. Για ποια κρίση μιλάμε; Γιατί δεν υπάρχει μία αλλά τρεις, τουλάχιστον, κρίσεις: Η κρίση του κεφαλαίου (μείωση κερδών, χρεωκοπία επιχειρήσεων, υπολειτουργία εγκαταστάσεων), η κρίση των δημόσιων οικονομικών (αύξηση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους, μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος) και η κρίση της εργασίας (αύξηση της ανεργίας, μείωση των μισθών, απώλεια ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων).
    Εφόσον λοιπόν δεν πρόκειται για μία και ενιαία κρίση, δεν μπορεί να μιλάμε για κάποια ενιαία και καθολικά αποδεχτή πρόταση για την έξοδο από την κρίση.
    Το δεύτερο βήμα είναι να διαχωρίσουμε τις αλήθειες από τα ψέματα, γιατί τόσο οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες όσο και τα παπαγαλάκια τους στον Τύπο και την Τηλεόραση, μας έχουν φλομώσει στα ψέματα.
    Ψέμα είναι πως το ελληνικό δημόσιο χρέος, που πλησιάζει στα 120% του ΑΕΠ, είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Της Ιαπωνίας είναι 200% και πολλών άλλων ισχυρών, υποτίθεται, οικονομιών, ανώτερο από το δικό μας.
    Ψέμα είναι πως το δημόσιο χρέος αυξήθηκε λόγω των κοινωνικών παροχών και της αύξησης των μισθών. Κατά την 35ετία 1975 – 2005, το δημόσιο χρέος το αύξησαν η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, από 45% – 40% (το1981) στο 25%, και οι ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων τομέων και επιχειρήσεων, που στέρησαν από τον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικά έσοδα.
    Ψέμα είναι πως έχουμε υπερβολικά πολλούς δημόσιους υπάλληλους. Η Δανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Ιταλία έχουν, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, πολύ περισσότερους. Απλώς εκεί ο κρατικός μηχανισμός είναι σωστά οργανωμένος, η Διοίκηση έχει αποδεσμευτεί από την Κυβέρνηση και συνεπώς εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν.
    Το τρίτο βήμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στον καναπέ και την τηλεόραση από τη μία και στη συζήτηση και τη δράση, από την άλλη. Να διαλέξουμε δηλαδή αν θα είμαστε παθητικοί θεατές και άκριτοι καταναλωτές ή ενεργοί και υποψιασμένοι πολίτες.
    Θα πρέπει να δείξουμε στους γνωστούς και φίλους πως σήμερα γίνεται, σε παγκόσμια κλίμακα, αναμέτρηση ανάμεσα στον κόσμο του Κεφαλαίου και τον κόσμο της Εργασίας, μεγαλύτερη ίσως από εκείνη που ακολούθησε την κρίση του 1929 και η οποία κλόνισε κυριολεκτικά τα θεμέλια του καπιταλισμού. Μόνο που η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να επιταχύνει την ανατροπή του ήταν τότε απασχολημένη με τη λύση του προβλήματος αν ο Μπουχάριν, ο Κάμενεφ και ο Ζηνόβιεφ ήταν προδότες ή όχι.
    Τελικά η κρίση αυτή, που προκάλεσε από τη μια μεριά τα Λαϊκά Μέτωπα και από την άλλη την άνοδο του Φασισμού, λύθηκε μόνο με τον παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο που σήμερα παγκόσμιος πόλεμος δεν έχει προοπτική. Εξ αιτίας των πυρηνικών όπλων θα κατέληγε σε αυτοκτονία της Ανθρωπότητας. Γίνονται βέβαια παντού μικροπόλεμοι, αλλά αυτοί δε λύνουν το πρόβλημα.
    Η λύση θα έρθει από αλλού: Όταν γίνει κοινή συνείδηση πως μια επιχείρηση μπορεί θαυμάσια να λειτουργήσει χωρίς κεφαλαιούχους, είναι όμως αδύνατο να σταθεί έστω και μια μέρα χωρίς τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ donaE 02/08/2010 21:02:08

    μην ανησυχείς είναι το σατανικό σχέδιο του υιού του Αντρέα, αντί να βγάλει την χώρα από την ΕΟΚ (1981) της φορτώνει το χρέος και την καταστρέφει...απλά πρώτα εξαφανίζει εμάς...

    ΥΓ

    σοβαρά τώρα εμείς τι λες να μπορούμε να τους κάνουμε; γιατί το χρέος σε έναν και μάλιστα σε τέτοια μεγέθη ...ο ένας έχει το πρόβλημα το έλεγε και ο παππούλης ο Κέινς...

 11. αντιλογισμός avatar
  αντιλογισμός 02/08/2010 16:38:39

  Και αυτό δεν είναι τίποτα

 12. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 02/08/2010 16:59:11

  Το σύστημα αντεπιτίθεται διαδικτυακά προσπαθώντας να γλιτώσει την αναπόφευκτη κατάρρευσή του. Το παρακάτω άρθρο δεν φέρει μεν υπογραφή, αλλά είναι ακραία νεοφιλελεύθερο, μητσοτακικό και παπανδρεικό ταυτόχρονα και ουσιαστικά συμπληρώνει το παραπάνω δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-08-01-21-59-09-2010080126335/

  • Misha avatar
   Misha @ Ευαγγελία 02/08/2010 17:32:11

   Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει ο Φάκτωρ αλλά θα είχε πολύ μεγάλο η αποκάλυψη του επικοινωνιακού μηχανισμού που έχει στήσει το ΔΝΤ με το Φλέσσα της Σίβιτας (όπως τουλάχιστον γράφτηκε) ή με όποιους άλλους.

   Ποιοι δημοσιογράφοι μετέχουν στις πριβέ ενημερώσεις κλπ

 13. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 02/08/2010 17:06:39

  αν θεωρήσουμε πως ο γιώργος πραγματώνει το νεοφιλελεύθερο μητσοτακικό ιδεώδες, με τον ίδιο τρόπο που ο σημίτης ολοκλήρωσε το καραμανλικό ευρωπαϊκό όραμα, τότε όταν εκλεγεί ο βενιζέλος πρωθυπουργός δε θα μείνει κοψίδι ως τη λάρισα.

 14. Ex-pasok voter avatar
  Ex-pasok voter 02/08/2010 17:31:53

  Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
  -Αφελληνισμός
  -Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
  -Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
  -Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
  -Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
  -Επιβολή ΔΝΤ
  -Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
  -Ιδιωτικοποίηση των πάντων
  -Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
  -Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
  -Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)

 15. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 17:32:32

  Σύντροφοι του ΠαΣοΚ

  "Διότι για να επιμερίσεις τα βάρη δίκαια θα πρέπει πρώτα να ξέρεις ποιοι είναι οι έχοντες και κατέχοντες και ποιοι δεν είναι."

  40 χρόνια κόμμα σοσιαλιστικό και του λαού και της αλλαγής και δεν ξέρετε ακόμη ποιοι είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες; Εμ, πόσα χρόνια δηλαδή θα σας πάρει για να το μάθετε; Δεν σας κάνουν οικονομο-τεχνικές μελέτες για τέτοια ζητήματα; Τι; Δεν βρίσκετε "επιστήμονες";

  Τι λέτε συντροφόπουλα; Σε ποιο σχολείο σας έμαθαν να λέτε τέτοια ΑΤΕΧΝΑ ψέμματα; Τζάμπα πληρώσατε τότες. Ούτε για εσωτερική κατανάλωση δεν κάνουν τέτοια ψεύδη. Τουλάχιστον εσείς οι κομματικοί στον τομέα αυτό είχατε τα καλύτερα σχολεία. Τους καλύτερους δασκάλους. Τους μισούς στο Χάρβαρντ και στο Λόντον σκουλ φο ηκονόμικς σας στείλαμε. Με έξοδά μας. Και σας και τα παιδάκια σας. Πολύ πεσμένους σας κόβω τελευταία στο σπορ.

  Που μου δίνετε τώρα και πονηρές ιδέες για δικαιολογίες και στους άλλους της ΝΔ που κυβέρνησαν ΜΟΝΟ 5,5 χρόνια. Και που ετοιμάζονται τώρα για τη σκυτάλη. Ιδέες τους δίνετε να μας λένε κι αυτοί τέτοια. Σαν την "καμμένη γη" που αφήνετε ο ένας στον άλλον.

  Σωπάτε που δεν ξέρετε ποιοι τα έχουν σύντροφοί μου. Ρωτήστε έναν τυχαίο έλληνα και θα σας πει αμέσως. Εναν τυχαίο. Ποιον ρωτήσατε και δεν ήξερε;
  -τους τραπεζίτες
  -τον κ. Χριστοφοράκο
  -τον κ. Τσουκάτο
  -τον κ. Μαντέλη

  Αυτοί που σας χορηγούσαν με εκατομμύρια και διακοσάρες χιλιάδες τα έχουν. Εσείς ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ότι αυτοί μπορεί να είναι οι έχοντες; Τόση αθωότητα; Τόσο αθώα είστε μωρέ συντροφόπουλα πατριωτάκια;

  Αλλα κι άλλα πως τα ξέρετε; Ακτινογραφία το έκανε με το μάτι του το Αιγαίο ο κ. Αντιπρόεδρος και μας είπε ότι δεν έχει πετρέλαιο. Τι μάτι ο άνθρωπος! Και το Ιόνιο, και το Ιόνιο. Και το Παγγαίο.

  Εμ, άμα μας ομολογείτε ότι δεν ξέρετε ποιοι τα έχουν, τι έρχεστε και μας ζητάτε τη δουλειά του κυβερνήτη ωρέ σύντροφοι αητοί και παλληκάρια. Εσείς δεν ξέρετε το άλφα και το βήτα. Την τύφλα σας δηλαδή δεν ξέρετε. Τι τα θέλετε τα κυβερνητηλίκια αφού είσαστε άσχετοι;

  Και πως ξέρατε ωρέ συντροφάρες ότι "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", γμ το κέρατό μου; Ψευταράδες! Αδικο έχω εγώ που λέω και ξαναλέω (και μάλλιασε Ο στόμαΣ μου) ότι τα κόμματα ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, και δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ούτε γνώση, ούτε τίποτε; Εχω άδικο; Πως μόνο την εξουσία θέλουν τα κόμματα;

  Είναι δυνατόν κόμμα να ζητάει την ψήφο μας και να γίνεται κυβέρνηση και να μην ξέρει ποιοι είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες και ποιοι δεν είναι;


  "Είμαστε ακόμη σε κρίση, σε βαθειά κρίση..."

  Εμ, εγώ να δείτε σε τι κρίση είμαι λεβέντες μου. Οχι σε κρίση. Εκτός εαυτού είμαι. Και διαβάζω και τις ΨΕΜΜΑΤΑΡΕΣ σας και θέλω να έρθω με τα πόδια στην Αθήνα. ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ συντροφόπουλα πατριωτάκια. Να βρω αυτό το παλληκάρι, παλλήκαρέ μου εσύ, που έγραψε αυτές τις ψεμματάρες και να του σπάσω τα δακτυλάκια. Ενα-ενα. Τσακ τσακ τσακ. Να μην τις ξαναγράψει.

  Και ξέρετε γιατί είμαι θυμωμένος τόσο; Γιατί βλέπω γέροντες τελευταία πολλούς που ψάχνουν στα σκουπίδια. Στους κάδους σκουπιδιών ψάχνουν οι γέροντες για φαί. Με καθαρά ρούχα ακόμη. Ακόμη. Οι γέροντες ρε σεις. Οι πατεράδες μας. Με 50.000 ένσημα στο ΙΚΑ ο καθένας. Ψάχνουν στα σκουπίδια.

  Και σήμερα το πρωϊ τον είδα πάλι τον γέροντα. Κάτω από το σπίτι μου. Στον κάδο. Ευπρεπής και ίσιος και λεβέντης. Λέβεντας. Με το πουκαμισάκι του σιδερωμένο το κοντομάνικο. Και μου φάνηκε σαν νάχε κι ένα δάκρυ στο μάτι του.

  Και τέτοιο δάκρυ δεν το σκουπίζει καμμία ψεμματάρα σας σύντροφοι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Για τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης, τι να πω; Να την κρατήσουμε ως μνημείο πολιτικής εξαχρείωσης. Να την εντοιχίσουμε για να την βλέπουμε και να αποστρέφουμε τους οφθαλμούς.

  ΥΓ2. Η φράση τα "συνήθη «υποζύγια»" είναι αγαπημένη μου και την χρησιμοποιώ συχνά. Ελπίζω να μην την διάβασες από μένα σύντροφε συντάκτη της ανακοίνωσης. Αν όμως είναι έτσι τότε μην ξεχάσεις να με ευχαριστήσεις αν ποτέ συναντηθούμε. Θα είμαι αυτός με το μακρύ μακρύ στυλιάρι.

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 18:26:20

   Φίλε Θράκα στην ανακοίνωση οι ΓΑΠίτες θα ήταν καλό να προσθέσουν και την φωτο του ΓΑΠ με τη γροθιά υψωμένη στις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ το 2008.
   Για να επιβεβαιώσουν το θεώρημα του πατριώτη σοσιαληστή που ειδικεύεται στη επιστήμη του ψεύδους.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Misha 02/08/2010 18:29:26

    ΤΕΛΟΙΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!
    και εκεινη με τον αδελφο Μιχα στο λιμανι που κλαινε απο τα δακρυγονα!!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 02/08/2010 18:27:41

   στον στρατο λεγαμε χ.ψηλα και αγναντευε...μερικοι ουτε αυτο δεν αξιζουν

 16. no more mr. nice guy avatar
  no more mr. nice guy 02/08/2010 18:46:45

  αν βαρουσαμε πτωχευση στις 19 μαιου .και αυτη απο πατριωτισμο θα ηταν

 17. Vicky avatar
  Vicky 02/08/2010 19:49:25

  Δυστυχώς το ΘΑ-ΣΟΚ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον ευατό του. Έγινε χειρότερο. Μπλά - μπλα - μπλα και κείμενα για πλύση εγκεφάλου της δεκαετίας του '80. Απόδειξη ότι υπερτερεί το βαθύ - παλιό ΘΑ - ΣΟΚ. Ας μη ξεχνάμε και ας τσιμπάμε. Μπράβο Θράκα για τη πένα σου. Τσακίζει κόκαλα, για όσους καταλαβαίνουν. Και ελπίζω να μην είναι λίγοι. Φάκτορα, βάλτο πρώτο μπροστά, αξίζει το κόπο.

 18. MN avatar
  MN 02/08/2010 22:05:15

  Για την πατριδα τους το Ισραηλ! Jeff, you made mammy proud.

  • ataktos avatar
   ataktos @ MN 02/08/2010 22:09:55

   ΑΙΑΙΑ ..Το στιγμιαίο κέρδος είναι . τίποτα άλλο .όλα στο βωμό του χάος ..καθυστερημένα και επικίνδυνα τέκνα ..ολα τους ..αρρώστα …σκουλήκια είναι

 19. ataktos avatar
  ataktos 02/08/2010 22:16:31

  http://istorikathemata.blogspot.com/2010/08/george-orwell.html

 20. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 03/08/2010 09:10:35

  Το πασοκ δημοσίευσε γιά τα στελέχη του το κείμενο που διαβάσαμε. Η Νέα Δημοκρατία έχει δημοσιεύσει - και στείλει με mail - στα δικά της στελέχη ανάλογο κείμενο; πότε επιτέλους θα ξυπνήσει; Διότι, υπάρχει ο κίνδυνος, το πασοκ να φτιασιδώσει λίγο την γενική εικόνα, να διαχειριστεί προσωρινά τις δυσκολίες - κυρίως με τους δικούς του - και να αιφνιδιάσει, όπως το 1996 και το 2000.

 21. sovokai avatar
  sovokai 03/08/2010 11:28:56

  Ειδατε ο καπιταλισμος τι ποικιλία φρούων παραγει. Και που να δείτε τι εχει στο ψυγείο για το Μέλλον

 22. aurora3363 avatar
  aurora3363 09/08/2010 00:45:54

  τα σκουληκια..30 χρονια ψεματα!!!ημουνα νια και γερασα και τουτοι ακομα θυμουνται την αλλαγη...που τωρα θα γενει "μεγαλη αλλαγη"..δλδ θα μας αλλαξουν τον αδοξαστο..αρε στιλιαρι λαμογια, που γενικατε μεγαλολαμογια..αχ να μπορουσα να σας δαγκωσω το λαριγκι,που εχετε ακομα μουτρα και μιλατε.....γ@μ@τ@

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.