#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2011 08:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ: «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»Αν έστω κι ένας αναγνώστης του Antinews ή ακόμη κι ένας Ελληνας πολίτης αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος που επήλθε η κάθαρση στο σκάνδαλο της Siemens, τότε πράγματι θα πρέπει να ανακηρυχθεί ήρωας. Διότι αυτό το φιάσκο που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τη νυχτερινή παράδοση των πορισμάτων και τον κύριο Πρετεντέρη να αναγάγει την υπόθεση σε μείζον θέμα, δεν το έχουμε ζήσει ποτέ άλλοτε.

Αν έστω κι ένας πιστεύει ότι θα πάνε φυλακή όσοι τα πήραν, από όλα τα κόμματα, να το δηλώσει αμέσως. Κι αν νομίζει ότι εκτός από κάτι τελειωμένους πολιτικούς όπως ο Μαντέλης ή ο Ακης θα καθαρθεί και το πολιτικό σύστημα, πλανάται πλάνη οικτρά.

Διαψεύσθηκαν όλοι όσοι πριν από μερικά χρόνια, έλεγαν ότι θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Το μόνο που ζούμε σήμερα είναι μια καθαρή επικοινωνιακή διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση σε μια υπόθεση στην οποία έπρεπε να χυθεί άπλετο φως.

Εκτός από τον Μαντέλη που ομολόγησε ότι πήρε χορηγίες, όλοι οι άλλοι παραπέμπονται σε προανακριτική για… παραλείψεις ως πολιτικά πρόσωπα. Δεν έκαναν δηλαδή ότι έπρεπε για να αποφευχθεί η δράση του γερμανικού παραμάγαζου στην Ελλάδα. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.

Η κυβέρνηση είχε τον πρώτο λόγο στην επιχείρηση της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος. Ηταν ένα από τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας όταν ψήφιζε τον Γ. Παπανδρέου. Κι ας υποθέσουμε ότι ο τελευταίος είχε πράγματι όρεξη να εξυγιάνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Σήμερα, μετά το φιάσκο του πορίσματος και με το παρελθόν του Βατοπεδίου, των υποκλοπών, των κουμπάρων κ.λπ. ο κόσμος κατάλαβε ότι το πολιτικό σύστημα είναι άρρωστο βαριά και δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αντί να βάλουν κάτω προτάσεις αυτοκάθαρσης όπως αυτή που κατέθεσε ο Αντ. Σαμαράς για το πόθεν έσχες από το 1974, στην κυβέρνηση μόνο που δεν πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν με το πόρισμα να στρέψουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας. Και να είχε αποτέλεσμα να καταλάβουμε ότι ο κόσμος αποπροσανατολίστηκε. Αν κάποιος πήγαινε φυλακή ή τουλάχιστον έβλεπαν οι πολίτες ότι δεν πρόκειται για μια στημένη διαδικασία, τότε χαλάλι η αλλαγή ατζέντας. Όμως, ο κόσμο αισθάνεται και κερατάς και δαρμένος.

Δέρνεται καθημερινά από την οικονομική ανέχεια και τα μέτρα της κυβέρνησης και παράλληλα είναι κερατάς διότι πίστεψε σε κάτι και για ακόμη μια φορά του γκρεμίστηκε το όνειρο.

Προς γνώση και συμμόρφωση, λοιπόν, για όσους πίστευαν ότι υπάρχει πράγματι θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Να αναγνωρίσει τις ευθύνες της παράταξής της, κι όποιον πάρει ο χάρος. Μάλλον περιμέναμε πολλά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 25/01/2011 09:16:23

  "...ένα από τα αιτήματα (της κάθαρσης) της ελληνικής κοινωνίας όταν ψήφιζε τον Γ. Παπανδρέου".

  Absurdio ad infinitum, θα βαφτιζα την φράση και το αίτημα. Σαφες το προφανές. Είναι σαν να ζητάς απο τον κλέφτη του σπιτιού σου να ...αυτοτιμωρηθεί.
  Έχουμε πάρει διαζύγιο απο την λογική στην έρμη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των φαιδρότερων ανθρώπων. Λαού και ελιτ.

  Καλημέρα σας.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/01/2011 09:17:00

  Pass-oK!: Αποθάνετε Έλληνες υπέρ των αλλοφύλων!

 3. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 25/01/2011 09:26:09

  Τι απομένει λοιπόν να κάνουμε ? Ποιός θα αναλάβει τον ρόλο του οδηγητή ? Αν θέλει ο Σαμαράς αυτό τον ρόλο έχει να κάνει πολλά. Πρώτα πρώτα με τους κατάλληλους χειρισμούς να ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ τον λαό και να τον οδηγήσει σε δράσεις που θα πονέσουν το σύστημα (και βέβαια δεν μιλώ μόνο για το σκάνδαλο Μιζενς).
  Το πρώτο ερώτημα είναι ΘΕΛΕΙ ? Ας κάνει κάτι να μας πείσει...

  • kiki avatar
   kiki @ ΝΑΥΤΗΣ 25/01/2011 09:35:29

   @ Ναυτη,
   απολυτο δικιο, ας κανει κατι να μας πεισει οτι αυτος και οι συν αυτω εχουν την θελησει να ξεκαθαρισουν το τοπιο.
   Αλλοιως.........

 4. kiki avatar
  kiki 25/01/2011 09:36:02

  Εχουν την θεληση?

 5. spiros avatar
  spiros 25/01/2011 09:45:10

  Με το πόρισμα δεν έγινα ούτε σοφότερος ούτε δικαιώθηκα ως πολίτης ούτε αποκαλύφθηκε η αλήθεια και δεν πιστεύω ότι κάποιος θα τιμωρηθεί. Όταν υπάρχει ζημεία του Δημοσίου και δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί επισήμως είναι ότι χειρότερο για την κάμψη της μέσης. Η περίοδος δεν είναι τέτοια που μπορεί να συγχωρήσει επικοινωνιακά παιχνίδια τύπου Παμπούκη . Πολύ κρίμα γιατί θα μείνει μόνο η λέξη να ματώσουμε. Και το ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται το μάτωμα του Λαού που συνεχώς επιδεινόνεται.

 6. sawas avatar
  sawas 25/01/2011 09:58:55

  «Να αναγνωρίσει τις ευθύνες της παράταξής της, κι όποιον πάρει ο χάρος.»
  Ας κάνει το ίδιο και ο ΣΑΜΑΡΑΣ (στο κόμμα του) και να μην περιμένει από το ΠΑΣΟΚ.

  Ως πότε θα παραμένουν ανεκτέλεστες από τον ίδιο οι προτάσεις που κάνει?????

 7. zackii avatar
  zackii 25/01/2011 10:11:51

  Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι γράφουν τα ίδια και τα ίδια. Κάθαρση. Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ας σταματήσουμε την καραμέλα.
  Γιά να γίνει κάθαρση γιά το σκάνδαλο της Ζήμενς πρέπει να καταρρεύσει το πολιτικό μας σύστημα. Κι αυτό γιατί όλοι τα έχουν πάρει. Νομίζετε ότι θα ήταν δύσκολο να ζητήσουν από τη Γερμανία τις καταθέσεις γιά το θέμα? Μα αν γινόταν αυτό θα έπρεπε οι 180-200 από τη σημερινή Βουλή να μπουν φυλακή. Και κάθε ένας που θα του απαγγελόταν κατηγορία, θα έδινε άλλους 10, Γενικούς γραμματείς, προιστάμενους υπηρεσιών, εμπειρογνώμονες κλπ. Να μην πούμε γιά Υπουργούς ακόμα και πρωθυπουργούς, γιατί μην μου πείτε ότι γινόταν αυτό το πάρτι από 50-100 άτομα και οι δύο πρωθυπουργοί δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Τότε θα έπρεπε να τους αθωώσουν λόγω βλακείας...

 8. dimos avatar
  dimos 25/01/2011 11:32:37

  Είναι συγκλονιστικό πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παίζουν ακόμα με τη νοημοσύνη του Ελληνα. Φυσικά και το σκάνδαλο της siemens είναι βασικά πασοκικό πάρτυ, αλλά τι έγινε επί ΝΔ για να αποκαλυφθεί? Ας μην συζητάμε για τα δομημένα ομόλογα που έχουν ρουφήξει τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων. Ολα γαργάρα παιδιά τα κάνετε . Βασικά ο Ελληνικός λαός είναι άξιος της τύχης του αφού ότι και να του κάνουν ψηφίζει ακόμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Προσέξτε προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι αριστερός, απλως ένας Ελληνας πατριώτης που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και όχι για τα κόμματα.

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/01/2011 13:14:41

  Γιατί εγώ πιστεύω ότι το "πόρισμα" είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ δεν
  είναι φιάσκο, παρα μόνο η αρχή με όλα τα πίσω-μπρός που τέτοια
  διαβήματα εμπερικλείουν;
  Είναι δουλειά βουλευτών και όχι κομμάτων! Το ΜEGA τους ξεφωνίζει,
  άρα έπιασαν φλέβα....και έπεται συνέχεια στην Προκαταρκτική.....στο
  μεταξύ ο χρόνος θα αναδείξει κι' άλλα.... πιό ενδιαφέροντα πράγματα!
  Το πολιτικό μας σύστημα δεν χρειάζεται να καταρρεύσει για να βγούν
  αλήθειες....σίγουρα θα υποστεί ισχυρό ...restructuring!
  Aπο το Αntinews περίμενα να μήν συμμετάσχει στην συγχορδία απαξίωσης.
  Δεν χρειάζεται να εμπιστευόμαστε φθαρμένους μηχανισμούς ....υπάρχουν
  όμως ενδιαφέροντα πρόσωπα...δώστε τους μια ευκαιρία, είναι τόσο
  μόνοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.