ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ!
27/03/2015 15:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής έγραψε ιστορία αλλά έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον γίγαντα της πολιτικής ΓΑΠ του 2009. «Λεφτά υπάρχουν» γράφει σήμερα η κυβερνητική Αυγή.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής έγραψε ιστορία αλλά έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον γίγαντα της πολιτικής ΓΑΠ του 2009. «Λεφτά υπάρχουν» γράφει σήμερα η κυβερνητική Αυγή.

Και με μαθηματικά της πρώτης δημοτικού, χωρίς να περιμένει καν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών «μετράει» σε 500 εκ τα έσοδα από τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Βγάζει πόρισμα για 700 εκ ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού όταν ακόμα δεν έχει κατατεθεί νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα - πολύ δε περισσότερο δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου νόμου στην είσπραξη εσόδων - και προσμετράει επίσης άλλα 2,5 δις από τη φοροδιαφυγή σε ότι αφορά τις περιβόητες λίστες που υπάρχουν σε διάφορες τράπεζες τους εξωτερικού.

Πότε αυτά θα αρχίσουν να μπαίνουν στα δημόσια ταμεία; Ε λοιπόν στην περίπτωση της Αυγής ισχύει το «με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια» και στο μεταξύ ο χρόνος τελειώνει μαζί με το ρευστό, ενώ οι ημερομηνίες αποπληρωμής υποχρεώσεων του δημοσίου στέκουν πάνω από την ελληνική οικονομία ως ικρίωμα.

Θυμόμαστε όλοι ότι και ο ΓΑΠ πλειοδοτούσε σε τέτοιες δημαγωγικές διακηρύξεις το 2009 και τελικά κατέληξε στο Καστελόριζο ψηφίζοντας ένα μνημόνιο που του ήρθε κατά παραγγελία απ’ έξω, ούτε καν να το μεταφράσουν στα ελληνικά δεν πρόλαβαν, καλά δε μιλάμε για κάτι απίθανους τύπους σαν τον Χρυσοχοΐδη που δεν πρόλαβαν ούτε να το διαβάσουν.

Η διαφορά είναι ότι τότε ο ΓΑΠ τα έλεγε τουλάχιστον προεκλογικά κυρίως. Οι σημερινοί τα λένε μετεκλογικά και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Βέβαια μπορεί να έχουν και δίκιο αν εννοούν ότι λεφτά υπάρχουν αν δεσμεύσουν τα αποθεματικά όλων των δημοσίων οργανισμών και κάνουν εσωτερική στάση πληρωμών όπως κάνουν τώρα με τον ΟΑΕΔ, την περιφέρεια της Αττικής κλπ. ΟΚ. Αλλά ας το πουν και μη μας κοροϊδεύουν.

Σίγουρα πάντως με τέτοιες εμπνεύσεις δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να βάλουν διευθυντή της Αυγής το Γιωργάκη τον Παπανδρέου. Είναι ο μόνος που λείπει από τη «μαγική ομάδα» του 2009 και δεν έχει καταλήξει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι όπως το πάνε αυτό που θα περιμένουμε να μάθουμε στη συνέχεια είναι πόσοι από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσουν το καλοκαίρι ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το …τρίτο μνημόνιο. Ίσως να έχουμε μια ακόμα διαφορά σε σχέση με εκείνη την περίοδο. Ο ΓΑΠ ανήγγειλε το μνημόνιο από το Καστελόριζο. Θα προτείναμε στον Τσίπρα το δικό του τρίτο μνημόνιο να το αναγγείλει από τη …Μύκονο μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ, όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί «λεφτά υπάρχουν».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.