05/05/2010 10:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο server του antinews κατέρρευσε από την κίνηση !

Αυτό που έγινε χθες το βράδυ δεν έχει προηγούμενο. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να μπουν στο antinews μόλις τέλειωσε το «διάγγελμα» Σαμαρά, αλλά ο server μας κατέρρευσε. Ούτε την βραδιά της εκλογής του Αντώνη δεν είχε συμβεί αυτό. Πράγμα που υποδεικνύει από μόνο του την απήχηση του ΟΧΙ του Σαμαρά.

Το έχουμε πει άλλωστε ξανά. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου έπαψε, συντομότατα, να είναι η «ελπίδα» και η κοινωνία αναζητεί στον Αντώνη Σαμαρά ηθικό και οικονομικό στήριγμα.

Χίλια ευχαριστώ στον πολύ μεγάλο, πρωτοπόρο, ανεπανάληπτο τεχνικό σύμβουλό μας Κώστα που παρά το μπάχαλο που γινόταν εκείνη την ώρα «ξεκόλλησε» το μηχάνημα.

Εκείνη η Μέρκελ φταίει Κώστα, πρέπει να τον πάρουμε από εκεί

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/05/2010 10:29:24

  Αυτή η κατάρρευση του σέρβερ από την φιλική "επίθεση επισκέψεων" που δέχθηκε, δείχνει, πέρα από τον αυξανόμενο κεντρικό ρόλο του antinews στην ενημέρωση, και τη σημασία που είχε το ζήτημα για τον κόσμο.

  Όχι άδικα τη χαρακτηρίζαμε χθες τη δήλωση του Αντώνη κίνηση-συνέχεια της 29ης Νοεμβρίου. Η στάση του κόσμου το απέδειξε. Οι κινηματικές διαδικασίες συνεχίζονται.

 2. Factorx avatar
  Factorx 05/05/2010 10:33:38

  Μεταξύ μας επώνυμε, αν στείλει στο ΠΙΚΠΑ και μερικούς απο όσους έχουν μαζευτεί γύρω του θα πάρω πίσω όλη την κριτική που έχουμε κάνει αυτούς τους πέντε μήνες που μας έβγαλαν την πίστη

  • ellen avatar
   ellen @ Factorx 05/05/2010 10:40:41

   Factorx

   Με καλύπτεις Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α.

   • ataktos avatar
    ataktos @ ellen 05/05/2010 10:42:33

    ειμαστε ολοι εδω!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 05/05/2010 10:43:56

   Μακάρι. Αν την πατήσει, θα την πατήσει από ευγνωμοσύνη, επειδή νομίζει ότι χρωστάει ευγνωμοσύνη ακόμη και στα λαμόγια που τον στήριξαν, είτε επειδή διέβλεπαν τη νίκη του, είτε επειδή θα ηταν τελειωμένοι με τη Ντόρα (θα τους αντικαθιστούσαν άλλα λαμόγια).

   Ευγνωμοσύνη χρωστάει μόνον στους 800.000. Εμείς τον βγάλαμε. Πρέπει να το καταλάβει. Δεν θα πουλήσει εμάς για πέντε-δέκα επιτήδειους.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Factorx 05/05/2010 13:57:48

   Το καλοκαίρι είναι κοντά, θα πάρουν το κουβαδάκι τους να παίξουν σε άλλη παραλία.

 3. ΣΟΦΙΑ avatar
  ΣΟΦΙΑ 05/05/2010 10:53:03

  Ευχαριστούμε για όλη αυτή την έγκυρη ενημέρωση!! Ευχαριστούμε και για το γόνιμο διάλογο!

  • καινός avatar
   καινός @ ΣΟΦΙΑ 05/05/2010 13:21:30

   Για το 2ο περισσότερο. Έψαχνα καιρό σπίτι και παρακολουθούσα καιρό την κουβέντα που γινόταν εδώ μέσα πριν αποφασίσω να... αρχίσω να μιλάω :)

   Η έγκυρη ενημέρωση δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα έγκυρη αφού δίνεται (παρακαλώ προσέξτε την κατάληξη, είναι -αι και όχι -ε) τόση σημασία στο Σαμαρά. Κυμαίνεται όμως σε ΑΡΙΣΤΑ επίπεδα και αυτή, διότι η πλειοψηφία του κοινού του antinews δεν έχει παρωπίδες και είναι ανοιχτοί στο διάλογο και - πάνω από όλα - στο χιούμορ (Μολονότι μερικές φορές μπλάκ).

   Με μια κουβέντα, ευχαριστούμε πραγματικά.

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/05/2010 11:06:33

  Πραγματικά χθες αρκετή ώρα πριν και αρκετή ώρα μετά την δήλωση του Α. Σαμαρά δεν υπήρχε πρόσβαση στο Antinews ( ! ) , περίπου για δύο - τρείς ώρες !

  Γεγονός που σημαίνει ότι το αναγνωστικό κοινό στις ¨κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητες πολιτικές δυνάμεις της Ν.Δ. ¨ είναι μεγάλο.

  Και ποιος δεν χάρηκε με την δήλωση του Α. Σαμαρά ( ; ). Όμως στο δελτίο ειδήσεων άκουσα πως η δήλωση αυτή περιελάμβανε και την φράση :

  ¨Η Ν.Δ. έχει από το παρελθόν δήλωση ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις ( πλειοψηφικές ) του ελληνικού κοινοβουλίου ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ...¨ . Προφανώς στην βάση της τρισκατάρατης ¨δημοκρατικής¨ αρχής της ¨συνέχειας του κράτους¨ ( ! ) ..., βλέπε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ ( με την γνωμοδότηση , εάν θυμάμαι καλά , του Α. Βγόντζα ) το 1994 , όταν συνέχισε την σύμβαση παραχώρησης στον Σ. Κόκκαλη του ¨Ξυστού" ( έτσι απλά ένα ¨μπόνους" των 4 δις ανά τρίμηνο στον επιχειρηματία , χωρίς να υπάρχει λόγος ), όπου προεκλογικά , τότε , δήλωνε πως θα καταργήσει όταν θα ανέβαινε στην Εξουσία , όπως και άλλες πολλές συμβάσεις και νόμους...

  Θα περίμενε κανείς και μια διευκρινιστική δήλωση του Α. Σαμαρά σήμερα στην Βουλή που θα λέει:

  ¨ Η. Ν.Δ. στον βαθμό που εκτιμά σήμερα ότι πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα είναι άδικα και μη αποτελεσματικά , στον βαθμό που εκτιμούμε πως προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι αναγκαία ( και μην ξεχνάμε προτάσεις Κίνας και Ρωσίας για πολύ χαμηλότοκα δάνεια - γεγονός που οι Ανθύπατοι της Πασοκικής εξουσίας το έκαναν ¨γαργάρα¨ , ενώ παράλληλα δεν προχώρησε σε έκδοση ¨λαϊκού ομόλογου¨ -για να μην θίξουν τις καταθέσεις στις Τράπεζές ¨μας¨ ... ) , θα ανακαλέσει αυτά τα μέτρα και θα επαναδιαπραγματευθεί τις σημερινές ¨διεθνείς συμβάσεις¨ με στόχο την αποδέσμευση από αυτές , όταν ο Λαός την εμπιστευτεί στις επόμενες εκλογές , οι οποίες θα πρέπει να επισπευτούν , διότι διαπιστώνουμε μία αναντιστοιχία μεταξύ λαϊκής βούλησης και της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας , η οποία προήλθε από ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που δεν σχετίζονται με τα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ...¨

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ ΝΤΑΝΤΟΝ 05/05/2010 11:47:51

   ηταν δηλωση για να χαϊδεψει κεντρα αποφασεων.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΝΤΑΝΤΟΝ 05/05/2010 12:09:55

   Αγαπητέ Νταντόν,

   Δεν μπορει να γίνει δυστυχώς έτσι όπως το λες. Καλά θα ήταν να γινόταν, αλλά απλώς δεν γίνεται. Τα χρήματα τα δίνουν αφού συμφωνήθηκαν αυτοί οι όροι. Αν δεν τηρηθούν, αν παρθούν πίσω τα μέτρα, δεν έχει άλλα χρήματα.

   Τι κάνεις σε μια τέτοια κατάσταση; Όταν σου έχουν το πιστόλι που ΕΣΥ, ως χώρα, ζήτησες στον κρόταφο;

   Πολύ απλά, πας παραπέρα. Ο τρόπος για να βγεις από το ΔΝΤ είναι να σε δανείσουν οι αγορές. Να σε εμπιστευτούν και να σου δώσουν τα λεφτά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα χάσουν. Τότε απαλλάσσεσαι από το ΔΝΤ.

   Το ΔΝΤ λειτουργεί ως λογιστής. "Δεν βγαίνουν τα νούμερα, κόψε αυτό αυτό κι αυτό να βγουν τα νούμερα και μετά σου δανείζω". Δεν κόβεις; Δεν σου δανείζει. Βγαίνεις από τη μέγκενη όταν σου δανείσουν οι άλλοι. Να το πούμε απλά: οι τράπεζες.

   Την τράπεζα την πείθεις με τον ίδιο τρόπο που την πείθεις ως ιδιώτης: Αν της δείξεις "εκκαθαριστικό" που τη διαβεβαιώνει ότι έχεις αρκετό και ασφαλές για το μέλλον εισόδημα για να πληρώνεις τόκους και δόσεις.

   Αυτό δεν θα επιτευχθεί εύκολα, διότι δυστυχώς τώρα πια οι τράπεζες θα πειστούν πολύ πιο δύσκολα από ότι ένα χρόνο πριν, έξι μήνες πριν, τρεις μήνες πριν, έναν μήνα πριν. Πάλι θα χρειαστούν μέτρα. Πάλι θα χρειαστούν θυσίες. Πάλι θα χρειαστεί να πληρώσουν και οι πιο αδύναμοι κάτι.

   Το γράφω αυτό για να μην έχετε ψευδαισθήσεις ιδίως εσείς οι αριστεροί που διάκειστε κάπως φιλικά προς τον Αντώνη για το τι πολιτική θα ακολουθήσει. Φυσικά και δεν γνωρίζω τις προθέσεις του, απλή εκτίμηση κάνω, όμως νομίζω ότι είναι καλό να λέγεται η αλήθεια για να ξέρουμε όλοι πού θα κατευθυνθούμε, τι θα στηρίξουμε. Αν νομίζουμε ότι με το Σαμαρά δεν θα υπάρξουν επώδυνες θυσίες, κάνουμε λάθος. Θα υπάρξουν.

   Το στοίχημα είναι να κάνει αυτό που δεν κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ: Να πείσει ότι οι θυσίες δεν θα πάνε για να ταϊστούν τα λαμόγια που λυμαίνονται το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του.

   Αν το καλοσκεφτουμε, στο ελληνικό κράτος αρχικά έτρωγαν λίγοι πολλά. Μετά ήρθε ο Ανδρέας και έδωσε και λίγα στους πολλούς, χωρίς να σταματήσουν να τρώνε οι λίγοι πολλά. Αντιθέτως, το ότι και οι πολλοί έτρωγαν κι αυτοί κάτι λίγα (νόμιμα, ημι-νόμιμα δεν έχει σημασία, έτσι κι αλλιώς και οι λίγοι τα πολλά νόμιμα ή ημινόμιμα τα τρώνε) έγινε άλλοθι για να συνεχίσουν να τρώνε ανενόχλητοι οι λίγοι τα πολλά. Έτσι εκφυλίστηκε το κοινωνικό κίνημα που έφερε τον Ανδρέα στην εξουσία το 1981 σε μια από κοινού μάσα εις βάρος της χώρας. Και οι μεγαλοτέτοιοι έτρωγαν πολλά, αλλά και οι υπόλοιποι "δικαιούνταν" να τρώνε κι αυτοί λίγα από το δύσμοιρο ελληνικό κράτος.

   Αν το καλοσκεφτούμε, το άλλοθι αυτό των λίγων από τη γενική μάσα των πολλών (στην οποία περιλαμβάνεται, ας πούμε, το "νόμιμο" δικαίωμα της γυναίκας για σύνταξη στα 50! αν έχει ανήλικο παιδί - 17 χρονών ας πούμε που έχει ήδη μεγαλώσει...), είναι παρόμοιο με τη δικαιολογητική βάση του σοσιαλισμού: Ο πλούτος έχει συσωρευθεί οπωσδήποτε άδικα, άρα η σοσιαλιστική επανάσταση είναι οπωσδήποτε δίκαιη.

   Οι μη μαρξιστές αρνούμαστε ότι ο πλούτος έχει συσωρευθεί οπωσδήποτε άδικα. Αρνούμαστε τον πλούτο ως κύρια προσωπική στόχευση όσοι έχουμε κοινωνική συνείδηση, αλλά δεχόμαστε το δικαίωμα άλλων να τον έχουν ως κύρια στόχευση, αρκεί αυτό να γίνει με ηθική (όχι νομική) εντιμότητα έναντι της κοινωνίας.

   Δεχόμαστε δηλαδη ότι πρέπει να επιτρέπεις συνεχώς τη δημιουργία πλούτου στην κοινωνία και όχι να τον δημιουργήσεις μια φορά και μετά να τον πάρεις, όπως πρεσβεύει η μαρξιστική θεώρηση.

   Από αυτή την άποψη, ο Σαμαράς ποτέ δεν θα έχει θέση "να πληρώσουν οι πλούσιοι". Με τον δεξιό Σαμαρά, θα πληρώνουν όλοι. Και αυτό που θα μπορείς να περιμένεις και να απαιτείς από το Σαμαρά, είναι να μην γίνονται πλούσιοι εις βάρος της κοινωνίας (π.χ., Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ.), παρεμποδίζοντας την υγιή ανάπτυξη των λοιπών και την κοινωνική αξιοκρατία του να παίρνει κανείς από το κοινωνικό προϊόν αυτό που δικαιούται με βάση την ευφυία του, τη δημιουργικότητά του, την τόλμη του, την αξιοσύνη του, την εργατικότητά του ή ακόμη τα λεφτά του πατέρα του. Αν π.χ. κάποιος είναι καλός ηλεκτρονικάκιας, να μπορεί να κάνει δουλειές στην Ελλάδα και να μην βλέπει παντού μπροστά του την Ιντρακόμ. Αν κάποιος μπορεί να παράγει, να μην βλέπει παντού μπροστά του τους εισαγωγείς να τον πετάνε εκτός αγοράς. Παραβιάζοντας νόμους ή φτιάχνοντας άλλους νόμους που τους καλύπτουν.

   Από το Σαμαρά δηλαδή ο αριστερός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε άλλο, σε κοινωνικό επίπεδο, παρά μια πιο έντιμη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος. Για μένα, αυτό είναι αρκετό. Δεν ξέρω αν είναι για κάποιον που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως αριστερό.

   Ο Σάββας Ξηρός είχε πει "αν λειτουργούσαν οι θεσμοί, εμείς δεν θα είχαμε ρόλο". Θέτω δηλαδή το ερώτημα στους αριστερούς της ομήγυρης αν αυτό θα σας ήταν αρκετό να το έκανε ο Αντώνης, ή θα επιμείνετε στη σοσιαλιστική επανάσταση.

   Για να μην υπάρχουν απαιτήσεις από τον Αντώνη που δεν θα είναι ρεαλιστικές και θα πλήξουν την εμπιστοσύνη σας σε αυτόν, όταν στο μέλλον διαψευστούν.

   • CHEMICAL YOUTH avatar
    CHEMICAL YOUTH @ Επώνυμος 05/05/2010 15:13:31

    Οι αριστεροί δεν περιμένουν τοπικά αμεσοδημοκρατικά συμβούλια ούτε δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αυτά προυποθέτουν άλλη ποιότητα πολίτων και είμαστε ακόμη έτη φωτός μακρυά. Απλά περιμένουν μια στοιχειώδη κοινωνική προστασία - όχι μόνο σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά και σε επίπεδο αξιοπρέπειας - και μία υποτυπώδη εξασφάλιση ίσων ευκαιριών.
    Άν τα καταφέρει αυτά στο 1/10 θα είναι υπερεπιτυχημένος πολιτικός. Δυστυχως όμως η τράπουλα είναι σημαδεμένη τόσο σε τοπικό, όσο κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ακόμη και αν ξεπεράσει κάθε αισιόδοξη προσδοκία. Ιδίως αν οι πολίτες έχουν τη νοοτροπία του να στηρίξουν απλά τον πιο ικανό ψυχοπονιάρη πολιτικό.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ ΝΤΑΝΤΟΝ 05/05/2010 12:23:29

   ΝΤΑΝΤΟΝ συμφωνώ μαζί σου, αν και φαντάζομαι ότι δέχθηκε απίσευτες πιέσεις γι'αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δε θα αναγνωρίσει και δε θα αποδεχτεί παραχώρηση εδάφους, σε περίπτωση αδυναμίας εξόλφησης του χρέους.

 5. Δημητρης Κ avatar
  Δημητρης Κ 05/05/2010 11:08:15

  Νέος στην παρέα σας αν και σας παρακολουθώ καιρό.. Καλά χτες το βράδυ αυτό που εγινε δείχνει την απήχηση της στάσης του Σαμαρα στο κόσμο! Και αφήστε μετά το press gr και το parapolitika να λένε πως η εκλογική βαση ηταν διχασμένη και αηδιες.. Εγω την μόνη δημοσκόπηση που είχα ει στο site του e-typou η συντριπτικη πλειοψηφία ηταν κατά!!

  Σε τι server το τρέχετε το site και πόσα hits είχαμε χτες το βράδυ για να χουμε καλό ρωτημα?

 6. kanenas avatar
  kanenas 05/05/2010 11:14:20

  Να είστε καλά παιδιά, με εσάς και 2-3 blogs ακομα δεν "χρειαζόμαστε" τα επίσημα ΜΜΕ.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 05/05/2010 11:21:41

  Παραγοντες, μηπως ειναι καιρος να μεγαλωσει ο υπολογιστης σας;

 8. Abarug avatar
  Abarug 05/05/2010 11:21:57

  Φάκτορα

  Φοβού τούς συμβούλους και δώρα φέροντες, γενικώς καί αορίστως.

 9. Spm avatar
  Spm 05/05/2010 11:54:54

  Ασε ρε Φακτορα, αν δε μπορεις να τη λειτουργεις σωστα τη σελιδα, κλειστο το μαγαζι ή αφησε το σε κάποιον ...νεώτερο -που ξέρουμε σίγουρα ότι μπορεί, ονόματα δε λέμε, Π..ο ακούς!!!- να το τρέξει. Αλλώστε τα συνταξιμα τα έχεις συμπληρώσει.
  Είναι δυνατόν να μας έχεις αφήσει, τουλάχιστον 1 ώρα, χωρίς ενημέρωση. Απαράδεκτα πράγματα.

  ΥΓ. ...με την κάλη εννοια πάντα!!!

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 05/05/2010 14:07:10

  ΠαραγοντεςΧ, μην ακουτε τον Spm. ειναι "ειδησοτοξικομανης". Εμεινε μια ωρα διχως την "πρεζα" του και εφριξε. Χαχαχαχαχα!

 11. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 05/05/2010 14:24:25

  αφού εδώ έχει και καμιά είδηση που δεν είναι καπελωμένη τι περίμενες;
  ο κόσμος διψάει για καθαρή ενημέρωση.

  κουράγιο και αναβάθμιση.

 12. Dimi avatar
  Dimi 05/05/2010 14:40:12

  Go, Antinews, Go!

  Absolutely. Positively. The Leading Team of FactorX Antinews Is Simply The Best!

 13. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 05/05/2010 15:08:25

  Η Μέρκελ μια χαρά παιχνίδια παίζει:

  http://techiechan.com/?p=315

  Το μεγάλο κόλπο της VW (σε ταλιράκια)

 14. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 05/05/2010 16:06:47

  Πρέπει να τους στείλει πριν το συνέδριο!

  Με το ΟΧΙ έχει νέα ευκαιρία για πράξεις!

  ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ MOMENTUM!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.