06/08/2009 02:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Big Brother εισβάλλει στα βρετανικά σπίτια για να «προστατέψει» τους ανηλίκουςΠληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) σε 20.000 σπίτια πολιτών. Για την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος έχουν ήδη εγκριθεί περίπου $670 εκατομμύρια.

Στόχος του προγράμματος παρακολούθησης είναι  ο 24ωρος έλεγχος της συμπεριφοράς των «προβληματικών» παιδιών και εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 2. 000 σπίτια οικογενειών που παρουσιάζουν προβλήματα αντικοινωνικότητας. Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικογενειακής ζωής, η οποία με την σειρά της θα αποτρέψει τα παιδιά από το να μπλέξουν με το έγκλημα, ή τα ναρκωτικά.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Express, η κυβέρνηση έχει επίσης στα σκαριά  τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης η οποία θα έχει ως αποστολή «να πηγαίνει στις διάφορες κατοικίες και να πραγματοποιεί ελέγχους». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα προβληματικά παιδιά και οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να υπογράψουν και «συμβόλαια συμπεριφοράς», βάσει των οποίων θα τίθενται σαφή καθήκοντα για τους γονείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα παιδιά θα συμπεριφέρονται κόσμια και θα διαβάζουν τα μαθήματά τους.

Και όλα αυτά βέβαια, από μια «αριστερή» κυβέρνηση. Τι λένε όμως οι συντηρητικοί; Ο σκιώδης υπουργός εσωτερικών Chris Grayling θεωρεί πως τα σχέδια αυτά «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά» υπονοώντας πως μάλλον χρειάζονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα.

Πηγή: http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/britain-to-put-cctv-cameras-inside-private-homes/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 06/08/2009 11:29:09

  Πιο ουσιωδώς φασιστική χώρα από τη Βρεττανία υπάρχει;

  Η Βρεττανία διατηρεί την ταξική κοινωνία, η οποία κάπως θολώνει στο πολυεθνικό Λονδίνο, αλλά λίγο παραέξω αν πας, βλέπεις τη σημασία που έχει ο τοπικός λόρδος στη λήψη αποφάσεων. Η δομή τής βρεττανικής κοινωνίας είναι στην ουσία προ-διαφωτιστική.

  Την ίδια ταξική διαστρωμάτωση πέρασαν οι Βρεττανοί σε όλες τις αποικίες τους, χωρίζοντας τους ντόπιους σε ανώτερες και κατώτερες κάστες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα πόλεμος ή διαμάχη στη γη που να μην έχει τις ρίζες του στον βρεττανικό διάβολο. Από τη Βόρεια Ιρλανδία και την Κύπρο, στο Ισραήλ/Παλαιστίνη καιτη Νιγηρία... ακόμη και οι ταραχές στο Θιβέτ και στο Αφγανιστάν σχετίζονται με βρεττανικά παιχνίδια.

  Μέσα στη Βρεττανία, δεκάδες χιλιάδες ψυχικά ασθενείς κλείνονται στις φυλακές ως "αντικοινωνικά στοιχεία", ενώ η άρχουσα τάξη βάζει τα δικά της παιδιά εσώκλειστα σε ιδιωτικά σχολεία όπου με σαδιστικές μεθόδους σκοτώνεται κάθε ίχνος ανθρωπιάς μέσα στους μελλοντικούς ηγέτες τής Αλβιώνος.

  Πιο διεφθαρμένη, σαδιστική και υποκριτική χώρα από τη Βρεττανία δεν υπάρχει.
  Δεν εκπλήσσομαι από τίποτα το αρνητικό που μπορεί να προέρχεται από εκεί.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Στέργιος 06/08/2009 11:44:22

   Συμφωνώ απολύτως.

 2. lypon avatar
  lypon 06/08/2009 12:09:08

  Δεν είναι τυχαίο που το "1984" γράφτηκε από Άγγλο και αναφέρεται στην Αγγλία...

 3. sweet avatar
  sweet 06/08/2009 12:43:06

  γουστάρω...θα τους βάλουν κάμερες και κάπου αλλού γιατί τους ’αρέσει’...Σπουδαία χώρα που την τσαλαπάτησε η Θάτσερ και την αποτέλιωσε ο δούλος των ΗΠΑ Μπλερ για να συνεχίσουν οι επόμενοι...Λαός βρώμικος[πλένεται όλη η οικογένεια με το ίδιο νερό στη μπανιέρα για λόγους οικονομίας..]...Οσο για το πολυεθνικό Λονδίνο,,κάθε μεγάλη πρωτεύουσα τείνει να είναι πολυεθνική πλέον.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ sweet 06/08/2009 12:53:49

   Σιγά μην πλένονται, φίλε sweet.

   Πώς νομίζεις ότι κολλάνε τη νέα γρίπη κατά χιλιάδες;
   Από την απλυσιά τους και τα βρωμερά σπίτια στα οποία μένουν, τα οποία όλα ανεξαιρέτως έχουν την ίδια άπλυτη μοκέτα από το 1950 (γι'αυτό και μυρίζουν κατουρλίλα).
   Βάλε με το νου σου τι χλωρίδα και πανίδα ζει μέσα στις μοκέτες των Άγγλων.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ sweet 06/08/2009 16:06:39

   Η μαμά πλένεται τελευταία για να ξυρίσει τα πόδια της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.