#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2008 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Alexis, ο Evangelos και ο κεντρώος ψηφοφόρος.

Γράφει σήμερα ο κ. Παπαχελάς στο κύριο άρθρο της Καθημερινής: «Τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε δύο σοβαρά κόμματα, τα οποία θα επιχειρούσαν να μας πείσουν πως μπορούν να κυβερνήσουν καλύτερα τη χώρα. Αυτό ψάχνει ο μετακινούμενος, κεντρώος ψηφοφόρος, ο οποίος δεν είχε δυσκολία να ψηφίσει Σημίτη το 1996 και Καραμανλή το 2004… Ο ψηφοφόρος δεν περιμένει να πεισθεί από συνθήματα, ψάχνει να βρει τον καλό μάνατζερ και «διευθύνοντα σύμβουλο» της χώρας…Όταν ο κεντρώος ψηφοφόρος του μεσαίου χώρου, που είναι ο πλέον περιζήτητος πελάτης των δύο κομμάτων εξουσίας, ακούει την Άννα Διαμαντοπούλου να τάσσεται σθεναρά κατά των καταλήψεων, παίρνει μια ανάσα και αρχίζει να σκέπτεται «χμ, μπορεί και να έχω επιλογή την επόμενη φορά». Όταν όμως ακούει μετά τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να το παίζουν «Κουλούρηδες» που απλά τρώνε και σούσι, απογοητεύεται. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει τώρα να πείσει τον περιζήτητο ψηφοφόρο-κλειδί ότι μπορεί να κυβερνήσει πιο αποτελεσματικά, ότι έχει τους Πάγκαλο, Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου, Ρέππα, Ραγκούση, Λαμπρινίδη ή και τον Σημίτη αν θέλετε, ή ακόμη και τον παλιό εξωστρεφή μοντέρνο Παπανδρέου. Τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορεί να διαμαρτυρηθεί και να φωνάξει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει συνέντευξη στον ΕΤ με την οποία  εισηγείται στροφή του ΠΑΣΟΚ στα μεσαία στρώματα και απορρίπτει τις εισηγήσεις για «αριστερή στροφή». Διαψεύδει επίσης τα σενάρια περί συμφωνίας του με τον Γ. Παπανδρέου για την «επόμενη ημέρα» και κάνει άνοιγμα σε στελέχη (Φ. Γεννηματά, Κ. Λαλιώτης, Π. Ευθυμίου, Π. Οικονόμου) που, όπως λέει, αν και δεν τον στήριξαν, δεν αξιοποιούνται. Δηλώνει επίσης ότι το δεν μιλάει για «επανακρατικοποίηση» του ΟΤΕ και ότι όταν επανέλθει στην εξουσία, θα δει τι κινήσεις μπορούν να γίνουν εντός κοινοτικού πλαισίου.

Τώρα εμένα, που είμαι γνωστός για την κακοπιστία μου, γιατί μου έρχονται στο μυαλό, διαβάζοντας τα προηγούμενα,  οι ανυπόστατες και διαψευσθείσες και από τον κ. Βγενόπουλο φήμες ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα με την υποστήριξη και του ίδιου και της εκδοτικής οικογένειας του Π. Φαλήρου και της γνωστής πλούσιας κυρίας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 25/05/2008 19:58:24

  Πολύ καλά τα λέει ο Παπαχελάς.

 2. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 25/05/2008 20:56:31

  ο Αλέξης ξέρει καλά τώρα ο Βενιζέλος σε ρόλο Μητσοτάκη .Έχουμε να σπάμε αυγά !!!

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 25/05/2008 21:01:12

  Ο Παπαχελάς ορθά ασχολείται με τις ζυμώσεις της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί απο την άλλη μεριά η παρτίδα μάλλον πάει φορσέ. Γιατί όμως;
  Είναι προφανές ότι η σημερινή Ν.Δ. έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό της κύκλο με τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία. Η πολιτική λειτουργία εδώ και καιρό βρίσκεται στο μηδέν. Το άμεσο επακόλουθο είναι η φανερή αδυναμία της να τρέξει ένα κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα. Εχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο λανθασμένων επιλογών και άκαιρων προτεραιοτήτων, που συμπληρώνεται απο εμφανή αδυναμία αντίδρασης ακόμη και στα στοιχειώδη "εκτός προγράμματος".
  Ταυτόχρονα η προπαγανδιστική δομή συνεχίζει να καλλιεργεί μέσα από τα "ΜΕΣΑ" την εικονική πραγματικότητα που χρειάζονται οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων, αυξάνοντας προκαταβολικά τα ντεσιμπέλ της επερχόμενης πτώσης.
  Εσωστρέφεια συνεπώς παντού. Αυτή βασικά πηγάζει από την ενδεχόμενη ρετσινιά του κακού που θα χαλάσει το 151, αλλά ακόμη περισσότερο από το φόβο της επόμενης μέρας στο κόμμα, όταν μετά το τέλος της πολιτικής θα έρθει και το κυβερνητικό τέλος.
  Προσοχή, το εξουσιαστικό τέλος δεν θα έρθει διότι ουδέποτε "ακουμπήσανε" την εξουσία.
  Μία διέξοδος θα ήταν η αλλαγή ηγεσίας μέσα στην Κυβερνητική θητεία. Φοβούμαι ότι αυτό είναι θέμα πολιτικού επιπέδου και κουλτούρας που μάλλον δεν ανιχνεύεται στις απαραίτητες ποσότητες στο απαράτ της Ν.Δ.
  Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε, δεν είναι και δύσκολο.

 4. Factorx avatar
  Factorx 26/05/2008 01:05:30

  Σημειώστε τα εξής ονόματα, ίσως σας χρειαστούν αν και όταν αρχίσουν να αλλάζουν πολλά πράγματα.
  Ανδρέας Βγενόπουλος, Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννα Αγγελοπούλου.
  Οι τρεις έχουν συχνές επαφές, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι συναντώνται συχά-πυκνά και μάλιστα όλοι μαζί.
  Τις κινήσεις τους παρακολουθεί από κοντά (τους έχει ζητήσει να ενημερώνεται και δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις) μια "παλιά πουτάνα" στα πολιτικά κόλπα.
  Όλα αυτά, αν θέλετε, μπορείτε να τα συνδυάσετε με τη σημερινή δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο" και τη διαπίστωση της εφημερίδας, με αφορμή τη δημοσκόπηση που παράγγειλε, σύμφωνα με την οποία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
  Τα προβλήματα, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστούν.
  Ποιός θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει;

  http://orfni.blogspot.com/

 5. Helmut avatar
  Helmut 26/05/2008 10:53:06

  Μια χαρά τα λέει ο Alexis.

  Τώρα, τα δημοφιλή τελευταίως σενάρια περί Μπερλουσκονικοποίησης της Ελληνικής πολιτικής σκηνής δεν με συγκινούν ιδιαίτερα... μόδα είναι θα περάσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.