#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2011 09:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει νέα μέτραΝέες δηλώσεις διαβεβαίωσης ότι δε θα έλθουν άλλα μέτρα το 2012, έκανε ο υπουργός και αντιπρόεδρος, καθηγητής, υποψήφιος διάδοχος του ΠΑΣΟΚ και μονίμως τσαντισμένος, κ. Βενιζέλος. Βέβαια, όπως και τις άλλες φορές ξέρει να χειρίζεται καλά το λόγο, οπότε προέβη σε ακόμη μια «ύπουλη» και «σκοτεινή» διαβεβαίωση. Μοιάζει με τους χρησμούς της Πυθίας, όπως θέλεις τους ερμηνεύει.

«Ηξεις, αφίξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις» και ένα κόμμα έστελνε το ερωτώντα στον κάτω κόσμο ενώ αυτό πίστευε ότι θα ζήσει για πάντα.

Έτσι λοιπόν και ο κ. Βενιζέλος είπε στον ελληνικό λαό ότι δε θα πάρει άλλα μέτρα εκτός αν… Η φράση του είναι όλα τα λεφτά: "Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι ο λαός έχει υποβληθεί σε πάρα πολλές θυσίες για να σωθεί η χώρα" είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο μέσα σε μια Ευρώπη που παραπαίει και ταλανίζεται. Άρα πρέπει να κάνουμε μια εθνική υπερπροσπάθεια για να βγούμε αλώβητοι, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας από την κρίση αυτή.
Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα".

Δηλαδή αν δεν είμαστε οργανωμένοι, πράγμα που σημαίνει αν δεν πληρώσουμε το άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, αν δε δεχθούμε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις συντάξεις πείνας, τα κουτσουρεμένα εφάπαξ, τη φτώχεια και τη δυστυχία, την ανεργία στο 20%. Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά τότε ο κ. Βενιζέλος θα μας ξανάρθει σαν εκείνον τον απίστευτο δολοφόνο στο Παρασκευή και 13 που όλο τον σκότωναν κι όλο εμφανιζόταν.

Επομένως, αφού είναι αδύνατο ο ελληνικός λαός να μπορέσει να τα βγάλει πέρα και να είναι… συνεπής, τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι αναπόφευκτα.

Μάλιστα ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης είπε πως «Για τα επόμενα χρόνια -το 2013, το 2014, το 2015- ούτως ή άλλως, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα: είναι 1% του ΑΕΠ περίπου, κατά μέσο όρο τον χρόνο, όταν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ. Αυτό για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά".

Για να καταλάβουμε δηλαδή πόσο μας κοροϊδεύει ο τύπος σκεφτείτε ότι ακόμη και με το καλό σενάριο του 1%, θα πρέπει κάθε χρόνο να μπαίνουν στον προϋπολογισμό μέτρα ύψους πάνω από 2 δις ευρώ. Που θα τα βρει αυτά; Από περικοπές δαπανών αδυνατώ να το πιστέψω αν κρίνω από τον προϋπολογισμό για τη Βουλή και τις επιχορηγήσεις στα πολιτικά κόμματα. Άρα… στου κασίδι το κεφάλι.

Βέβαια ο κ. αντιπρόεδρος έχει έτοιμη την απάντηση: "Κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπου κάνουμε καθημερινά πολύ σημαντικά βήματα και θέλουμε τη συμπαράσταση των πολιτών, γιατί η μεγάλη αδικία είναι η αδικία που γίνεται σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων μέσω της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής. Άρα, χρειάζεται ειλικρίνεια, χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται η χώρα να έχει κάποιους που κρατάνε γερά το τιμόνι αυτή την ώρα της τρικυμίας και πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας όλοι σε αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όχι σε θέματα μικρότερης σημασίας" κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Μας κάνει και μαθήματα διακυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος και αναγορεύει τον εαυτό του σε καπετάνιο που κρατά το τιμόνι στην τρικυμία; Έλεος με τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

Ο αποτυχημένος μαζί με τους άλλους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μιλά τώρα για καπετάνιους στην κρίση; Αυτοί ούτε για μούτσοι σε γκαζάδικο θα κάνουν και το παίζουν τώρα προστάτες της πατρίδας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kimon avatar
  kimon 27/11/2011 10:29:27

  ο άνθρωπος που επιβάλλει εκβιαστικούς και αντικοινωνκούς νόμους (ΔΕΗ)
  είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για την ελλάδα ,γιατί ψεύδεται και υπηρετεί συνειδητά την αδικία σε βάρος του συνόλου.

 2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 27/11/2011 11:33:59

  Βλέπεις να ξεφτιλίζετε ο συνάνθρωπος μας και κάποιοι το θεωρούν πρόοδο,
  να καταστρέφονται οικογένειες και τα γουρούνια δεν θέλουν να χάσουν το μηνιάτικο τους, παιδιά δεν έχουν να φάνε και η συντεχνία πασοκ μοιράζετε το δημόσιο χρήμα, απολύουν 30.000 ως πρώτη φάση και από την πασοκική πόρτα προσλαμβάνουν 46.000 πασόκους, τους φτύνει ο λαός και ο ιπποπόταμος στον κόσμο της προδοσίας, θέλεις να πείς κάποιον ηλίθιο και τον αποκαλείς με το όνομα του Μπόζου, ανίκανοι;, συμφεροντολόγοι;, κοπρόσκυλα;, αλήτες;, ρουφιάνοι;, εβραίοι;, μασόνοι;, αμερικανάκια;, ανθέλληνες;, ΠΡΟΔΟΤΕΣ;, κ.τ.λ.
  Γιατί τόσο ΜΙΣΟΣ;, γιατί τόση απανθρωπιά;, γιατί τόση ΞΕΦΤΙΛΑ;,
  ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ Μ Ι Σ Ο Σ ΡΕ ανθρωπάρια;;;;

 3. k avatar
  k 27/11/2011 16:22:36

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ . ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ..ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ. ΦΥΓΕ ΡΕ ΣΥ , ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

 4. Σταύρος avatar
  Σταύρος 27/11/2011 22:29:37

  Μούτσοι σε γκαζάδικο;;;
  Σου αρέσουν τα πυροτεχνήματα και το ζειν επικινδύνως;;;

  Κωπηλάτες σε φορτηγίδα και πολύ τους πέφτει!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.