#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2010 08:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «φόρος ζωής» και οι σοσιαληστέςΝα μια πεθαμένη αγορά: Η αγορά για ...αέρια του θερμοκηπίου. Με κλικ στο διάγραμμα φαίνεται ότι η αγορά έκανε μια φούσκα τον Απρίλιο του 2006 με την ταινία του Al Gore, και άρχισε να πεθαίνει τον Απρίλιο του 09, πριν την Κοπεγχάγη, και τώρα είναι flat. Μηδέν όγκος, μηδέν τιμή. Πάντα χαίρομαι να βλέπω ότι η αγορά, ακόμα και η απόκρυφη ή δυσνόητη αγορά «ξέρει».
Ποτέ μου δεν πολυκατάλαβα την αγορά εμπορίας ρύπων, στην πράξη την εμπορία CO2, αλλά, στην πράξη «κάρβουνου». Έχουν γραφτεί πολλά, και ομολογώ ότι τα βαριέμαι, και η αγορά αυτή έχει παρασκήνιο στην ίδρυσή της και, εν πάσει περιπτώσει, είναι, για την ώρα, μάλλον πεθαμένη. Όποιος ενδιαφέρεται να μορφωθεί, μπορεί να αρχίσει από εδώ, αλλά και εδώ.

Όλο το παραμυθάκι ξεκίνησε από μία διατριβή, που συνέδεε βιοτικό επίπεδο με χρήση γήινων πόρων.... Οι ανεπτυγμένες χώρες καταναλώνουν πολύ, οι φτωχές λίγο. Ας φορολογήσουμε τους πλούσιους να σώσουμε τους φτωχούς, και το χρύσωμα του χαπιού είναι η σωτηρία του πλανήτη. Ελικρινά μου θυμίζει ειρηνιστικά κινήματα του 1965. Η περίληψη που έχω καταλάβει είναι ότι κάθε ανθρώπινη (και βιολογική) δραστηριότητα εμπλέκει κάρβουνο και εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.

Η ιδέα λοιπόν είναι να πληρώνεις επειδή εκπέμπεις διοξείδιο του άνθρακα, ένα είδος φόρου ύπαρξης, ή για την ακρίβεια φόρου "ζωής". Δεν χρειάζεται εξυπνάδα ποιοί καλούνται να πληρώσουν και δεν έχουν καμία πρόθεση να το κάνουν, ειδικά τώρα, αν και μερικοί το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο να πουλήσουν αιολικά -- που θα πεθάνει και αυτό αφού τα καημένα τα αιολικά, τώρα που διαβάζετε, λιάζονται ή ξεκουράζονται -- αλλά τα Υ/Η και τα πυρηνικά είναι στην διάθεσή σας.

Η αγορά ρύπων και αερίων θερμοκηπίου πέρασε μέρες ελπίδας (αναζωπύρωσης της φούσκας) και μέρες κατήφειας (ρεαλισμού). Σήμερα, όπου δουλεύει σαν ελεύθερη αγορά είναι πεθαμένη, όπου δουλεύει με το ζόρι (στην Ευρώπη) υπάρχει. Αγορές με το ζόρι, δεν είναι αγορές, είναι κάτεργα. Το μόνο που πετυχαίνουν τα κάτεργα, είναι φυγή κόσμου στις ελεύθερες αγορές. Και αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Είμαι βέβαιος για ένα πράγμα: Όταν κάτι είναι εξαιρετικά δυσνόητο, είναι επίτηδες δυσνόητο. Ο κόσμος είναι απλός. Είτε είναι ο κόσμος της φυσικής, είτε των οικονομικών. Τον κόσμο τον κάνουν πολύπλοκο οι άνθρωποι, οι διάφοροι μανδαρίνοι που ζούνε πουλώντας εξηγήσεις, και οι πλούσιοι στα εξειδικευμένα χρηματιστήρια. Αλλά αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη: Βγήκε βρώμα, ότι μέσω κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ο Ομπάμα είναι από τους ...ιδρυτές(!) του χρηματιστηρίου αερίων του θερμοκηπίου. Και μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα αυτή η διαρροή, αλλά δεν αναιρεί την υποψία μου ότι όλη η ανθρωπογενής κλιματολογία, είναι μια στημένη δουλειά, για προσωπικά οικονομικά συμφέροντα, και δεν θα εκπλαγώ καθόλου όταν και εάν αποδειχθεί ότι και το περιβάλλον της Κυβέρνησής μας είναι στην ίδια άσκηση με τον ομοϊδεάτη σοσιαληστή Ομπάμα. Ίδια γλώσσα, ίδια επιχειρήματα, ίδιες ενέργειες, ίδια ψευδοεπιστήμη. Ντροπή!

Η ελεύθερη αγορά λέει ότι η απάτη έχει μάλλον τελειώσει.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. klausevitz avatar
  klausevitz 02/07/2010 11:59:12

  Σωστά! Οι αγορές έχουν πάντα δίκαιο!
  Για όσο χρόνο καθορίζουν αυτές τους κανόνες του παιγνιδιού!
  Δε μπορεί...κάποια στιγμή...η αρρώστια τελειώνει!

 2. undercover gpr avatar
  undercover gpr 02/07/2010 12:17:51

  Το εντυπωσιακό είναι πως αυτό πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο :

  "Νόμος-σταθμός αλλάζει την Wall Street"
  (h**p://www.antinews.gr/?p=52198)

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/07/2010 13:19:15

  χμμμ... μάλλον έγινε παρεξήγηση με τοπ λογοπαίγνιο που έκανα με την ελέυθερη αγορά.

  Η αγορά στο χρηματιστήριο ρύπων στην Αμερική, μηδενίστηκε. Στην Αμερική. ήταν μία εθελοντική (ελεύθερη) αγορά. Ο κόσμνος δεν αγοράζει, μηδενίστηκε (και αυτό δείχνει το σχεδιάγραμμα στο πρώτο link). Η Ευρώπη αποφάσισε να είναι μη ανταγωνιστική μα την Αμερική και την Ασία, και το έχει κάνμει υποχρεωτικό. Κοινώς, φόρος, που μεταφράζεται σε επιδότηση σε αιολικά. Που όμως έδειξαν στην Γερμανία και την Δανία ότι δεν συμβάλλουν ποσώς στην μείωση του CO2.

  Αυτό που λέει η "αγορά ρύπων" του Σικάγο είναι ότι στην Αμερική το βαρέθηκαν το παραμύθι, ΄παρά τις προσπάθειες του ερωτύλου Al Gore στο θέμα...

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 02/07/2010 17:42:48

  Ελεύθερη αγορά. Top στην λίστα των πιο σύντομων ανεκδότων.

  Ενα διεθνές χρηματοπιστωτικό καρτέλ κεντρικά ελεγχόμενο είναι η "ελεύθερη αγορά".
  Οσο ελεύθερη είναι η "Ελευθερη Τηλεόραση" άλλο τόσο και η "ελεύθερη αγορά".
  Και όσο δημοκρατία είναι η κοινοβουλευτική "δημοκρατία".

  Κι όλο "διορθώσεις" κάνει η ελεύθερη αγορά, κι όλο δεν διορθώνεται. Η αδιόρθωτη. Σαν κορασίδα ξετσίπωτη.

  Στο μόνο πράμα που είναι ελεύθερη αυτή η αγορά είναι στο να μην ξέρουμε ποιος κατέχει τι και ποιος πουλά και αγοράζει τι και από ποιον. Ανεξαρτησία τάχα μου και κουραφέξαλα.

  Σε λίγο το δημόσιο θα απαιτήσει μέχρι και από τους κουλουρτζήδες να είναι συνδεμένοι online με το υπουργείο οικονομικών και να καταγράφεται ηλεκτρονικά κάθε συναλλαγή τους. Ωστε να ξέρουν ποιος, που, πότε και κυρίως με τι λεφτά αγόρασε το συγκεκριμένο κουλούρι. (κιαν είναι συνταξιούχος την έβαψε...)

  Αλλά στην ελεύθερη αγορά ελάχιστα είναι γνωστά για τους κατόχους μετοχών, ομολόγων και ασφαλίστρων ομολόγων, ντυμένων ή παντελώς ξεβράκωτων, καθώς και διαφόρων άλλων "τίτλων" και "προϊόντων". Χαχαχα προϊόντων. Για το "καλό της αγοράς" φυσικά. Και το κακό το δικό μας.

  Ξέρει κανείς να μας πει για παράδειγμα πόσο της εκατό κατέχει το αγγλικό δημόσιο από την τράπεζα της αγγλίας και πόσο και ποιοι μέτοχοι ονομαστικά; Μήπως ξέρει κανείς να μας πει τα αντίστοιχα νούμερα για την "κρατική" τράπεζα της ελλάδος; Ειλικρινά έχω μεγάλη περιέργεια.

  Αυτού του τύπου η "ελεύθερη αγορά" κάνει μόνο κακό στις κοινωνίες και τα έθνη.
  Αυτού του τύπου η "ελεύθερη αγορά" και το συμφέρον κοινωνιών και εθνών είναι ασύμβατα πράγματα.
  Αυτού του τύπου η "ελεύθερη αγορά" είναι η επιτομή της κερδοσκοπίας.

  Αυτή η ελεύθερη αγορά έχει έναν και μοναδικό στόχο: μας καταστήσει όλους μας σκλάβους της.


  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.