#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει»

[caption id="attachment_216212" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: tumblr.com"][/caption]

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα τα αυτονόητα δεν είναι και τόσο… κατανοητά, από πολύ κόσμο. Ειδικά όταν μιλάμε για φασισμό, ναζισμό, για Χρυσαυγίτες, για τους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας που έχουν βάλει τη μάσκα του πατριώτη. Φαίνεται ότι κάποιοι, πολλοί εκ των σχολιαστών, όταν γίνεται ανάρτηση κατά της Χρυσής Αυγής, αρχίζουν και πνέουν μένεα κατά των αρθογράφων, του antinews, του κράτους, των λαθρομεταναστών, της άτιμης κοινωνίας που τους έριξε στα Τάρταρα.

Τους φταίνε όλοι, ακόμη και οι Ελοχίμ και οι Νεφελίμ, αλλά δεν κοιτάνε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η έξαρση του φασισμού η οποία κατατρώει σιγά – σιγά την ελληνική κοινωνία.

Δεν μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας μιλώντας πάντα για φασισμό από όλες τις πλευρές, για ενέργειες κι εχθρούς κατά της δημοκρατίας. Καταγγείλαμε τους μπαχαλάκηδες, ομοίως με τους Χρυσαυγίτες μπράβους που νομίζουν ότι μπορούν με τα μπράτσα να επιβάλουν το νόμο της ζούγκλας.

Κατακρίνουμε κάθε κυβέρνηση που δεν λαμβάνει μέτρα για τη λαθρομετανάστευση. Είμαστε πρώτοι που μπαίνουμε μπροστά στο πρόβλημα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.

Άλλο όμως, το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, την οικονομική κρίση ή τα κοινωνικά προβλήματα κι άλλος το αυγό του φιδιού που επωάστηκε και σιγά – σιγά μεγάλωσε και αρχίζει να τρώει από τις σάρκες μας.

Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει με τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Είτε γιατί πρόκειται για αμόρφωτους και ανιστόρητους πειρατές τους διαδικτύου και καλικάτζαρους των ηλεκτρονικών Media είτε γιατί είναι πράγματι και οι ίδιοι φασίστες που δεν έχουν θέση σε ένα απόλυτα δημοκρατικό blog όπως είναι το antinews.

Καθένας από εμάς που γράφουμε εδώ πέρα έχει μια ιστορία και μια αξιοπρέπεια που δε μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να την κηλιδώνει επειδή πιστεύει ότι έχει δίκιο. Άλλο ο ευγενής διάλογος με επιχειρήματα κι άλλο οι τζάμπα μάγκες – υποστηρικτές του νεοναζισμού που ενέσκηψαν σαν ακρίδες εσχάτως στην πατρίδα μας.

Η Ελλάδα, η πατρίδα που αγαπάμε όλοι, κι όχι κάποιοι περισσότερο από τους άλλους, έχει μια βαθιά δημοκρατική παράδοση. Είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η χώρα που πολέμησε κάθε ιμπεριαλιστή που ήρθε να την κατακτήσει. Είναι η χώρα που έλαμψε τον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο βρισκόμενη στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του γερμανικού φασισμού. Η χώρα που έχει στα νεκροταφεία της στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Αφρική, θαμμένους πάνω από 500.000 ανθρώπους της. Όλοι εμείς έχουμε παππούδες και πατεράδες που πολέμησαν κατά του ναζισμού και δεν μπορεί να ανεχόμαστε τον κάθε αγράμματο φασίστα να υποστηρίζει ανοικτά αυτούς που αιματοκύλισαν τον κόσμο.

Δεν έχει σημασία ποιος είπε και ποιος όχι το Χάιλ Χίτλερ μέσα στη Βουλή. Τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τον Παπαδόπουλο και όλον τον φασιστικό εσμό τον έφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή. Και αυτό θα είναι μια από τις πλέον ντροπιαστικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Κι αν ο ελληνικός λαός μαστίζεται από την οικονομική κρίση, παλεύει καθημερινά για την επιβίωση, εξοργίζεται από τους πολιτικούς, σιχτιρίζει τη λαθρομετανάστευση, βαθιά μέσα του αποδοκιμάζει τους νεοναζιστές. Οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι αγράμματοι, άξεστοι, απολίτιστοι, αντίχριστοι και πάνω απ’ όλα ανθέλληνες. Κι αν ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή προσωρινά, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει στο δημοκρατικό τόξο. Όταν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, κι όταν αυτή η κυβέρνηση δώσει το όραμα για μια νέα κοινωνία που επιζητεί, τα καθάρματα θα πεταχτούν στην άκρη.

Αυτό ακριβώς είναι και το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά, αλλά κι όλων όσων είναι σοβαροί στη χώρα αυτή. Να δώσει ένα διαφορετικό όραμα στους Έλληνες ώστε να απαγκιστρωθούν από τις συνθήκες «ανωμαλίας» που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Χρυσαυγίτες και οι υποστηρικτές τους.

Ξέρουμε ότι θα προκαλέσουμε κάποιους που δεν έχουν μάθει να ακούνε την αλήθεια. Και θα αρχίσουν πάλι να μας υβρίζουν ή να μας κατακρίνουν. Εμείς ένα τους λέμε: Πάνω απ’ όλα βάζουμε τη δημοκρατία μας, την οποία πρέπει να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Δημοκρατία για εμάς σημαίνει ελευθερία σκέψης, ανοχή απέναντι στον άλλο, στο διαφορετικό, σεβασμός στον άνθρωπο απ’ όπου κι αν προέρχεται. Σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και αγώνα καθημερινό για να τη δούμε καλύτερη.

Αν για κάποιους σημαίνει διχασμός, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, φίμωση της διαφορετικής γνώμης, ουδόλως μας ενδιαφέρει. Αν σημαίνει συμμορίες που χαρακώνουν ανθρώπους μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες, δικό τους πρόβλημα. Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό τους.

Ούτε φυσικά θα ακολουθήσουμε όλους εκείνους που επιχειρούν να κάνουν συμψηφισμούς για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Αρκετά ασχοληθήκαμε με όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει το ναό της δημοκρατίας σε μπαράκι από αυτά που φύλαγαν όταν ήταν μπράβοι.

Κι όσοι πιστεύετε ότι με το να βάζετε στην ίδια ζυγαριά ανόμοια πράγματα για να δικαιολογήσετε έτσι τη φασιστική δράση των νεοναζιστών, έχετε και δίκιο, γελιέστε.

Ο φασισμός είναι σαν το σαράκι. Απλώνεται παντού και τρώει τα πάντα. Όταν δε θα βρίσκει λαθρομετανάστες, θα χτυπά νόμιμους ξένους. Όταν θα εξαφανίσει κι αυτούς, θα χτυπήσει τους ιδεολογικά αντιπάλους και στο τέλος θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Όπως έλεγε κι ο Σάρτρ: «Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υ. Παραπλανημένος avatar
  Υ. Παραπλανημένος 18/05/2013 09:18:08

  "Όταν ήρθαν να πάρουν τον Κομμουνιστή γείτονά μου, δεν διαμαρτυρήθηκα. Όταν ήρθαν να πάρουν τον Εβραίο γείτονά μου, δεν διαμαρτυρήθηκα. Όταν πήραν τον ομοφυλόφιλο γείτονά μου, δε διαμαρτυρήθηκα πάλι. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν υπήρχε κανείς να διαμαρτυρηθεί..."

  • WY avatar
   WY @ Υ. Παραπλανημένος 18/05/2013 14:42:53

   Όταν **γευθής** τήν νέα νύκτα τών κρυστάλλων,σέ διαβεβαιώ,ότι τότε θά είναι πολύ πιό διαφορετικά,από ό,τι περιγράφεις!!!

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/05/2013 09:39:19

  Συγνώμη αλλά ως Καλαβρυτινός δεν μπορώ να ασχοληθώ καθόλου με ΧΑ και φασίστες υμνητές ναζιστών.
  Μην δουλευόμαστε όμως μεταξύ μας.
  Η ΧΑ δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.
  Είναι το αποτέλεσμα των προβλημάτων της χώρας.
  Το αληθινό πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό.
  Το αληθινό πρόβλημα της χώρας είναι ότι τα αντινέα δημοσιεύουν από guardian "Η ύφεση μπορεί να βλάψει, αλλά η λιτότητα σκοτώνει".
  Το πρόβλημα της χώρας είναι η ύφεση η ανεργία η σίτιση από τους κάδους οι αυτοκτονίες οι άστεγοι.
  Το πρόβλημα της χώρας είναι όχι οι μετανάστες αλλά οι λαθρομετανάστες.

  Ας λύσουν οι πολιτικοί μας λοιπόν τα προβλήματα που οι επιλογές τους, οι σκοπιμότητες που υπηρετούν και η αδράνειά τους έχουν δημιουργήσει και τα προϊόντα, τα αποτελέσματα της καλλιέργειας τους θα απαλειφθούν και την ΧΑ να εξαφανίζεται στην ανυπαρξία και ανυποληψία της γραφικότητάς της.

  Να μην χρησιμοποιούν λοιπόν ως άλλοθι, ως μπαμπούλα, οποιονδήποτε άλλοτε τους μπαχαλάκηδες άλλοτε την ΧΑ άλλοτε τον Χίτλερ και άλλοτε τον Στάλιν. Σε οποιανδήποτε χώρα πλην ετούτης όλα αυτά είναι θέματα που οι νόμοι και η εφαρμογή τους να λύνουν. Εδώ αναλισκόμαστε σε συζητήσεις χαρίζοντας προβολή ελέω σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων.
  Η αστυνομία συλλαμβάνει (όσους είτε ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών είτε πολιτών είτε όσους κατεβάζουν βιτρίνες και λεηλατούν) η δικαιοσύνη κρίνει και τέλος.
  Μην δουλευόμαστε λοιπόν από τα παράγωγα του πολιτικού μας θιάσου επί δεκαετιών και ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό.

  Τόσο απλά.

 3. WY avatar
  WY 18/05/2013 09:51:32

  Μάς έκαναν σχετική επίδειξη τόν Μάιον τού 2010,στήν Marfin!!!

 4. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 18/05/2013 09:55:01

  Άρθρο μνήμης των θυμάτων της τρομοκρατίας τα τελευταία 40 χρόνια !

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 18/05/2013 09:57:15

  Πάλι η ίδια ιστορία, όπως με τον εμπρησμό Ράιχσταγκ και χιλιάδες άλλες φορές: Όπου εμφανίζονται στο έργο ως στάρ οι φασίστες, να και οι κομπάρσοι χρήσιμοι ηλίθιοι.
  Αυτή τη φορά κομπάρσος έγινε ο ...γνωστός σε όλους ηθοποιός.
  ¨Ελα νινί στον τοπο σου, το μεταμοντέρνον και μεταπολιτικόν Γκρίεχενλαντ ύμπερ άλλες δεν παίζεται με τίποτε...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 18/05/2013 11:29:39

   Πολύ καλό!!! Πάντως, αυτός ο ανοιχτός εκφαιδρισμός (νεολογισμός δικός μου) του πολιτικού συστήματος είμαι αισιόδοξος ότι κάτι καινούριο, πιο θετικό, θα παραγάγει. Ουσιαστικά, είναι το fin de siècle. Και η ΧΑ μία φούσκα είναι. Επειδή ζω σε μία λαϊκή συνοικία, πρώην πολύ αριστερή και τώρα με αρκετή δύναμη της ΧΑ, το γνωρίζω αυτό.
   Και για να φανώ λίγο αισιόδοξος: Πιστεύω ότι θα έρθουμε, ως λαός, λίγο πιο κοντά στην αριστοτελική μεσότητα ως προς την κοινωνική μας συμπεριφορά...

 6. Μπάμπης Ηλιάκης avatar
  Μπάμπης Ηλιάκης 18/05/2013 11:07:30

  Μακάρι να είχα δέκα χέρια για να συνυπογράψω αυτό το υπέροχο άρθρο!!!. Έβαλες τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Και πράγματι, πάνω απ' όλα να προσατέψουμε τη Δημοκρατία. Μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά αν οι πολίτες είναι σκεπτόμενοι και συνειδητοποιημένοι μπορούν να παρέμβουν και να συμβάλλουν στη διόρθωσή τους. Σε ποιό άλλο πολίτευμα μπορεί να γίνει αυτό;

  • EL CID avatar
   EL CID @ Μπάμπης Ηλιάκης 18/05/2013 11:15:38

   Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες δεν είναι ούτε σκεπτόμενοι, ούτε συνειδητοποιημένοι. Μάλλον αποχαυνωμένοι είναι και ατομοκεντριστές. Γι' αυτό και χρεωκόπησε η Δημοκρατία. Η λύση βεβαίως δεν μπορεί να είναι η στροφή στον ολοκληρωτισμό. Ο μόνος δρόμος, κατά τη γνώμη μου, είναι η επιστροφή στη Βυζαντινή Χριστιανική Παράδοση!

  • kiki64 avatar
   kiki64 @ Μπάμπης Ηλιάκης 18/05/2013 13:56:40

   Τη δημοκρατία η την Γερμανική κυβέρνηση?

 7. EL CID avatar
  EL CID 18/05/2013 11:10:09

  "Δημοκρατία για εμάς σημαίνει ελευθερία σκέψης, ανοχή απέναντι στον άλλο, στο διαφορετικό, σεβασμός στον άνθρωπο απ’ όπου κι αν προέρχεται." @factorx:
  Ανοχή απέναντι στον άλλο, αλλά όχι εάν ψηφίζει Χρυσή Αυγή; Ανοχή απέναντι στο μαρξισμό, το νεοφιλελευθερισμό, τις αιρέσεις, το ισλάμ, τους ομοφυλοφίλους, τους εξωγήϊνους, αλλά χολή και μύδρους εναντίον μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας (σωστής ή λανθασμένης δεν με απασχολεί). Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι υποκρισία! Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν έκαναν μόνο οι Γερμανοί. Εναντίον της Ελλάδος δεν επιτέθηκε (ιστορικά) μόνο ο Χίτλερ. Κατά τη δική σας λογική θα πρέπει να καταδικάσουμε και τη Δημοκρατία ως πολίτευμα, αφού οι Βρετανοί κατακτητές της Κύπρου (τη δεκαετία του '50) και υπεύθυνοι για τον απαγχονισμό εκατοντάδων πατριωτών, ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ας σταματήσει επιτέλους η μονόπλευρη θεώρηση των γεγονότων και ας μάθουμε να διδασκόμεθα σωστά από την ιστορία!

 8. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 18/05/2013 11:25:39

  «Ξέρουμε ότι θα προκαλέσουμε κάποιους που δεν έχουν μάθει να ακούνε την αλήθεια.»

  Η δικτατορία του προλεταριάτου τι είναι;
  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
  Το προλεταριάτο δικαιούται να σκοτώνει;

  Δεν έγιναν και δεν είναι φασίστες οι Έλληνες , αλλά η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και η κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας εδώ και 40 χρόνια μας ειναι αν μη τι αλλο εκνευριστικη, γιατί με αυτήν φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε, άσχετα με το ποιος κυβερνούσε!
  Θέλετε να σταματήσετε τον φασισμό , πείτε τα πράγματα με το όνομα τους όπως τα λένε εκατομμύρια Ευρωπαίοι και όχι μόνο.
  Οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε αντίδραση.

 9. κανέλος avatar
  κανέλος 18/05/2013 11:40:25

  η απενοχοποιηση της ΝΔ που ξεχναει ο συγγραφευς οτι κυβερνουσε μεχρι το 2009 εναλλαξ με το ΠΑΣΟΚ και που τωρα προβαλλει ως φοινικας αναγεννημενη απο τις σταχτες της χωρας για να μας σωσει μαζι με το ΠΑΣΟΚ ... βλεπω το υπουργικο συμβουλιο και τους βουλευτες της ΝΔ και αναρωτιεμαι , οι ιδιοι δεν κυβερνουσαν και τοσα χρονια πριν ?

  • κανέλος avatar
   κανέλος @ κανέλος 18/05/2013 11:43:25

   εχω την εντυπωση παντως οτι δεν ειναι καλα τα νουμερα στις δημοσκοπησεις τωρα τελευταια .... γιαυτο οι κραυγες και οι εκτρωματικοι "αντιρατσιστικοι" νομοι , αν θα καταφερετε τιποτε ? αμφιβαλλω

 10. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/05/2013 12:24:58

  Και ο Μεταξάς σας πείραξε;; Τα στεφάνια στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν σας πείραξαν;; Στο Antinews μπαίνουμε, όχι στο lifo.gr...

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Γιώργος 18/05/2013 16:00:37

   Και τα τσιφτετέλια με τον Τζεμ !

 11. Περικλής avatar
  Περικλής 18/05/2013 12:40:44

  Επιτέλους ένα άρθρο που βάζει στη θέση του και το Μεταξά, το είδωλο των νεοφασιστών. Ναι και ο Μεταξάς μας πείραξε. Αφού ήταν καραφασίστας.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Περικλής 18/05/2013 14:23:39

   Τα στεφάνια στον Κεμάλ δεν σε πείραξαν βλέπω. Η αποκατάσταση του Στάλιν; Ούτε αυτή...

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ Περικλής 19/05/2013 13:23:23

   Και το ΚΚΕ στήριξε την αστικο-τσιφλικάδικη ήττα στη Μ.Ασία αλλά δε βλέπω να ιδρώνεις.
   Παρεμπιπτόντως όλη η Ευρώπη ήταν φασιστική εκείνη την εποχή κατά βάθος.

 12. Τεμπέλης καθηγητής avatar
  Τεμπέλης καθηγητής 18/05/2013 13:33:33

  Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή τώρα (χωρίς νομοσχέδιο Ρουπακιώτη). Οι ψηφοφόροι της αναγκαστικά θα στραφούν στα άλλα κόμματα και όσοι είναι πατριώτες θα έρθουν στη ΝΔ.

  • κανέλος avatar
   κανέλος @ Τεμπέλης καθηγητής 18/05/2013 14:17:19

   επειδη ειναι πατριωτες δεν ψηφισαν ΝΔ

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ Τεμπέλης καθηγητής 19/05/2013 00:30:18

   ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΙΖΕΣ ΠΣΚ;

   • Τεμπέλης καθηγητής avatar
    Τεμπέλης καθηγητής @ ΓΙΩΡΓΟΣ 19/05/2013 14:43:20

    Ψήφιζα ό,τι εσύ αποφασίζεις ότι ψήφιζα. Δεν θα τα χαλάσουμε σ' αυτό.

  • DexMax avatar
   DexMax @ Τεμπέλης καθηγητής 19/05/2013 09:46:19

   Σε έπιασαν και εσένα οι "δημοκρατικές" σου "ευαισθησίες" και προτείνεις διωγμούς; Πάντως πολύ εύστοχο το ψευδώνυμο σου...πρέπει να σε περιγράφει πλήρως ως χαρακτήρα για να το επέλεξες κιόλας...

   • Τεμπέλης καθηγητής avatar
    Τεμπέλης καθηγητής @ DexMax 19/05/2013 14:38:23

    Τουλάχιστον είναι γραμμένο στα Ελληνικά και δεν είναι μια ακατανόητη ξενόγλωσση συντόμευση... Και ναι, είμαι τεμπέλης, όπως όλοι οι καθηγητές. Εγώ το παραδέχομαι. Εσύ τον εαυτό σου πώς θα τον περιέγραφες, πατριώτη;

    • DexMax avatar
     DexMax @ Τεμπέλης καθηγητής 20/05/2013 01:03:17

     Αλλεργικό στους "δημοκρατικούς" διωγμούς που εσύ προτείνεις...

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ Τεμπέλης καθηγητής 19/05/2013 13:24:38

   Με ποια δικαιολογία θα την απαγόρευες;

   • Τεμπέλης καθηγητής avatar
    Τεμπέλης καθηγητής @ Λύκος 19/05/2013 14:40:27

    Θα ξεκινούσα από τα πρώτα τους χιτλερικά κείμενα και βλέπουμε...

 13. liapis avatar
  liapis 18/05/2013 13:33:40

  To epiases blepo alla vale ke ti sinenesi mou kato ap ton EL CID.

  • Τεμπέλης καθηγητής avatar
   Τεμπέλης καθηγητής @ liapis 18/05/2013 13:37:37

   Μην γράφεις σε greeklish. Σε υποτιμά ως άνθρωπο και είναι κουραστικό

 14. Τεμπέλης καθηγητής avatar
  Τεμπέλης καθηγητής 18/05/2013 13:35:51

  Η υπερψήφιση του νόμου Ρουπακιώτη από τη ΝΔ ακυρώνει την πατριωτική στροφή που θα τραβούσε κόσμο από το βόθρο της ΧΑ. Δεν το καταλαβαίνει κανείς στο Μαξίμου;

  • kkourk avatar
   kkourk @ Τεμπέλης καθηγητής 18/05/2013 13:46:20

   Κύριε καθηγητά, αν δεν με απατά η μνήμη μου κάτι παρόμοιο μ'αυτά που λέτε έγινε και στην Τουρκία με το το κομμα του Ερντογάν και νομίζω όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα.

   • Τεμπέλης καθηγητής avatar
    Τεμπέλης καθηγητής @ kkourk 18/05/2013 13:55:38

    Αυτό είναι όντως προβληματικό, αλλά στην Τουρκία το κόμμα Ερντογκαν είχε και θρησκευτική διάσταση, την οποία η ΧΑ δεν έχει, άρα το παράδειγμα δεν είναι ακριβές παράλληλο

    • kkourk avatar
     kkourk @ Τεμπέλης καθηγητής 18/05/2013 14:05:29

     Δεν είναι και δύσκολο να αποκτήσει. Ποιος αντιτιθεται στην κατασκευή τεμένους?? Εκτός αν κάποιοι λένε, θέλω να πιστεύω, ότι θα, θα, θα... το κτίσουμε, επίτηδες.

 15. karasumi avatar
  karasumi 18/05/2013 14:17:53

  Θα συνυπέγραφα ευχαρίστως το άρθρο.

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 18/05/2013 19:43:55

  Το βέβαιο είναι πως δημοκρατία και 30% ανεργία δεν μπορουν να συνυπάρξουν.
  ...είναι κάτι σαν νόμος της φύσης,
  οπότε ας μην κοροϊδευόμαστε και ας λάβουμε τα μέτρα μας.

  Το απόφθεγμα του Σαρτρ το βρίσκω λιγάκι περίεργο Δηλ. είχε στο μυαλο του μεγάλους αριθμούς θυμάτων που εξοντωθηκαν απο (προσφιλή) καθεστωτα με μη φασιστικό τροπο...

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ rally monkey 19/05/2013 13:27:53

   Να με συγχωρεί ο συγχωρεμένος κυρ Σαρτρ αλλά ο φασισμός ορίζεται ΚΑΙ από τον αριθμό των θυμάτων.

   Και το λένε γεννοκτονία. 353.000 πόντιοι.

 17. Αντιγραικύλος avatar
  Αντιγραικύλος 19/05/2013 01:04:27

  ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΤΙ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΞΕΣ?

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/05/2013 15:27:52

  Τότε, σύντροφε, να απαγορευτεί και το ΚΚΕ. Όχι;

  • Τεμπέλης καθηγητής avatar
   Τεμπέλης καθηγητής @ Γιώργος 19/05/2013 23:28:30

   Τα κομμουνιστικά κόμματα είναι ανεκτά στην ΕΕ (βλ. Χριστόφιας, ΑΚΕΛ), ενώ η ΧΑ, αν ποτέ έπαιρνε την εξουσία, θα μας έθετε αυτόματα στο στόχαστρο, κάτι σαν το Ιράν. Εξάλλου το ΚΚΕ μάλλον έχει γίνει αναιμικό και ακίνδυνο και δε χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς μαζί του, σύντεκνε

 19. petros avatar
  petros 21/05/2013 17:41:30

  Νομίζω εφόσον έχουμε δημοκρατία είναι στην Κρίση ΚΑΙ ΜΟΝΟ του Εκλογικού σώματος το αν ένα κόμα έχει θέση στη Βουλη ή όχι,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.