#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/05/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ελλάδα και οι εκλογέςΟι εκλογές στην Ελλάδα δεν γίνονται εν κενώ. Διεξάγονται σε μία περίοδο που αναδιατάσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και εντάσσονται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Άλλωστε η «μικρή Ελλάδα» πάντα ήταν τμήμα των παγκόσμιων σχεδίων.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα», «η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό» - μόνο που η Γερμανία το κάνει «θορυβωδώς και "άγαρμπα" κατά ένα μέρος, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει». Αντίθετα οι ΗΠΑ «φαίνεται ότι ευνοούν μια μεταβολή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κόμματος που έχει επιλέξει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Γερμανούς. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Πρόκειται για μία ιδεολογική προσέγγιση της ΣΥΡΙΖικής Αριστεράς με τις ΗΠΑ; Προφανώς και όχι. Απλώς η Ουάσιγκτον «αξιοποιεί» τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αφήσει το Βερολίνο «να επιβάλλει το δικό του imperium στην Ευρώπη, μετατρέποντάς την σε πολιτικό προτεκτοράτο και σε μια απέραντη γερμανική ειδική οικονομική ζώνη. Πολύ περισσότερο που αυτό συνοδεύεται από την στρατηγική προσέγγιση της Γερμανίας με τη Ρωσία» - ο παράγοντας Ρωσία (και η συμμαχία της με την Γερμανία) πρέπει να επισημανθεί διότι διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα.

Τι πιστεύουν οι Αμερικάνοι; Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», ότι «το "εργαλείο" που μπορεί να "ξηλώσει" τη γερμανική επιρροή στην Ελλάδα - με τις όποιες αναταράξεις- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», επειδή θα πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Μέρκελ. Το αμερικανικό σχέδιο είναι στη συνέχεια να «διαχυθεί» το κλίμα της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στην ευρωζώνη που είναι η «ενδοχώρα» της Γερμανίας. Δηλαδή από την Ελλάδα (και νωρίτερα από την Γαλλία) θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Μέρκελ…

Βεβαίως στο πουλόβερ της Μέρκελ είναι ραμμένο το ευρώ, που οι ΗΠΑ ευχαρίστως θα έβλεπαν την κατάρρευσή του. Οι ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα αντιμετώπιζαν και το ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από το ευρώ, διότι έτσι θα κατέρρεε η ευρωζώνη, αναλαμβάνοντας και το οικονομικό κόστος που τους αναλογεί. Γνωρίζουν καλά ότι θα υπάρξει «οικονομικός Αρμαγεδών», αλλά πρωτίστως τους αφορά «η υποχώρηση της γερμανικής επιβολής».

Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχουν ιδεολογική συγγένεια. Διότι θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα από την περίοδο Σημίτη και εντεύθεν είναι «όμηρο» και διαβρωμένο από τους Γερμανούς – ακόμα και πρωθυπουργοί που τους έλεγαν «αμερικανάκια» στο τέλος «έπαιζαν» το γερμανικό παιχνίδι. Άρα οι ΗΠΑ θέλουν νέο πολιτικό προσωπικό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ «θεωρείται  "εξελίξιμος" πολιτικός σχηματισμός ο οποίος, έχοντας ενώπιόν του  με την προοπτική ανάληψης της εξουσίας, θα λειτουργήσει σε πιο ρεαλιστική βάση και θα διατηρήσει μεν την αριστερή του φυσιογνωμία –περισσότερο απ' ότι το... ΠΑΣΟΚ- δεν θα παραμείνει όμως σε "αριστερίστικες" λογικές. Ούτε πιστεύει κανείς στη Ουάσιγκτον ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ». Τα «Επίκαιρα» λένε ότι στα αμερικανικά thinks tanks «έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις, και επί ελληνικού εδάφους, σχετικά με τη σκοπιμότητα αμερικανικής προτίμησης και στήριξης σε μια  ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου με μοχλό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την άλλη πλευρά η Γερμανία και η Μέρκελ έχουν εγκλωβιστεί στο αντιλαϊκό μνημόνιο και επιμένουν στην εφαρμογή του, παρά το ότι (ανα)γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει όποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου δεν χαροποιεί το Βερολίνο. Απλώς ανέχεται τον Σαμαρά ως την μόνη λύση από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυνατότητες για πρώτη θέση και περιορίζεται σε ρόλο συμπληρωματικής δύναμης.

Ένα ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό. Οι πληροφορίες του περιοδικού επιμένουν ότι οι πολιτικές επιλογές του παραμένουν αυτόνομες. Ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ «επέλεξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία. Να εικάσουμε ότι αυτή η «συμμαχία» ΗΠΑ – ΣΥΡΙΖΑ είναι εύθραυστη;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 31/05/2012 11:34:04

  Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει είναι το υποννοούμενο αβαντάρισμα των Γερμανών υπερ της Ν.Δ. Κάθε δήλωση ή ενέργεια της γερμανικής πλευράς ενισχύει το ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έχω να σχολιάσω ότι ναι μεν οι ξένοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδος όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία τα συμφέροντά τους ταυτίζονται. Θα υποστηρίξω ότι και οι δύο θα βολεύονταν με μια μικρή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα απενεχοποιούνταν στα μάτια των Ελλήνων αφού με το "νίπτω τας χείρας μου" θα μας είχαν καταδικάσει σε πτώχευση αλλά από την άλλη θα πετύχαιναν τη λεγόμενη επανεκκίνηση αλλά πλέον από το μηδέν. Σύγκρουση λοιπόν δεν βλέπω, αλλά θα έλεγα παίζουν θέατρο για να φέρουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Σε κάθε περίπτωση οι ξένοι δεν δίνουν τα ηνία της χώρας στη δεξιά. Τη δεξιά τη φοβούνται γιατί είναι η μόνη παράταξη που τους είπε όχι - κάποιες φορές - και το πλήρωσε. Ας μην ξεχνάμε ότι η δεξιά είναι η εθνική παράταξη. Αυτή θα στηρίζω πάντα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Δεξιόχειρας 31/05/2012 13:39:22

   Νωπές οἱ μνῆμες τοῦ ὈΧΙ στό Βουκουρέστι καί σχέδιο Ἀννάν!

 2. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 31/05/2012 11:45:08

  Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι οι Αμερικάνοι ευνοούν ΣΥΡΙΖΑ (λείπουν τα στοιχεία). Το μόνο που ξέρουμε είναι τις παρεμβάσεις των Αμερικανών στην Ευρώπη για να μην σκληρύνει τη στάση της η Γερμανία. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο και απ' αυτό προκύπτουν δύο συμπεράσματα:
  1ον Οι Αμερικάνοι φοβήθηκαν στ' αλήθεια ότι μπορεί να διαταραχτεί το ευρώ.
  2ον Οι Γερμανοί είναι πλέον απασφαλισμένοι και αυτόνομοι.
  Νταξει ρε ΕΠΙΚΑΙΡΑ, είπαμε!!! όχι κι ο Ομπάμα συνιστώσα...

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/05/2012 11:50:15

  Στα θέματα που θίγει το άρθρο, θα πρέπει κανείς κατά την γνώμη μου να εντοπίσει τρία σκληρά μπρά ντε φέρ που συμβαίνουν τώρα μπροστά μας.
  Το ένα είναι δι-ατλαντικό, της διοίκησης Ομπάμα εναντίον της κυβέρνησης CDU/FDP.
  Το δεύτερο είναι ενδο-ευρωπαικό, της σημερινής Γαλλίας του Ολλάντ εναντίον της κυβέρνησης CDU/FDP και πάλι.
  Το τρίτο είναι ενδο-γερμανικό, της γερμανικής αντιπολίτευσης SPD/Grünen εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης CDU/FDP και πάλι.
  Είναι σαν τις ρωσικές κούκλες, η μία μέσα στην άλλη. Και η μία πλευρά έχει ν' αντιμετωπίσει 3 αντιπάλους.
  Από στρατηγική άποψη, το τελικό αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό. Ο χρόνος λήξης του "μάτς" όχι.
  Αλλά η τύχη της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, δυστυχώς θα κριθεί από τον χρόνο λήξης, όχι από το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

 4. Σταράτα avatar
  Σταράτα 31/05/2012 12:29:22

  εντάξει λόγω αρθρού θά τά κάνω λιανά.εχθές έγινε τό πρώτο μεγάλο ντίλ δαβίδ ευρώπης μέσω γαλλικής τράπεζας αγόρασε από τόν δαβίδ τής αμερικής.μέχρι τέλος τού χρόνου θά ενωθουν περετέρο.ή διάλυση τού ευρώ είναι δεδομένη.ό τσίπρας θά βγεί πρώτος γιατί μπορεί νά ξεκινήση γρήγορα τήν διάλυση ό αντώνης ίσως καθυστερούσε.τόν τσίπρα θά τόν βγάλουν πρώτο σύμφωνα μέ τό μοντέλο κύπρου.ή μέρκελ είναι άθλιος διαπραγμετευτής στά ενεργειακά.μετά τήν κρίση νομίσματος στήν ευρώπη θά έρθει ή αμερική οί δύο δαβίδ θά φέρουν τό κλόμπο θές νά τό πείς?μπανκόρ? πέστε το καί έτσι.ό γάπ ξεκίνησε τό έργο ό τσίπρας θά ολοκληρώση τό ποθούμενο δλδ τό παγκόσμιο νόμισμα τήν παγκόσμια διακυβέρνηση τήν κλιματική αλλάγη ΄΄πράσινη ενέργεια ΄'τήν μεσογειακή κούζινα ''γειά σου ρέ γαπ τεράστιε''καί εμείς τώρα καθόμαστε καί μιλάμε γιά μνημόνια καί συντελεστη φορολόγισης.ούτε ένα βήμα μπροστά δέν βλέπουμε από τήν αντάρα καί τήν ομίχλη.καί άμα θέλετε τήν συνέχεια? θά σάς τήν πώ μετά τίς εκλογές

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σταράτα 31/05/2012 12:45:42

   Είναι που είναι μπερδεμένα τα πράγματα, γράφεις και σε πολύ "τεχνική" γλώσσα...
   Πιό "τεχνική" ακόμη και από την δική μου, αλλοίμονο, ότανγράφω για τράπεζες και τοξικότητα του EFSF...
   Μια μετάφραση στην κοινή νεοελληνική, είναι υπερβολικό αίτημα;

   • cielo avatar
    cielo @ Ο Θείος 31/05/2012 12:55:55

    Το διαβασες ολο;;;
    Εγω μετα το "περετερο" σταματησα.

   • Σταράτα avatar
    Σταράτα @ Ο Θείος 31/05/2012 12:56:22

    ναί είναι υπερβολική θείε .εδώ τά πράγματά δέν είναι ''τεχνικά'' μέ τόν όρο πού θέτεις .είναι πραγματικά οικονομικά απλά καί όχι σύνθετα ά νά μήν ξεχάσω ρώτα τό βατικανό καί τό πατριαρχείο οικονομικά αυτοί ξέρουν

    • Β.Α. avatar
     Β.Α. @ Σταράτα 31/05/2012 13:47:07

     Έχεις απόλυτο δίκιο. Ακόμα και την Κύπρο ή την Μάλτα θα χρησιμοποιούσαν για να μας πείσουν ότι κινδυνεύει όχι μόνον η Ευρωπαϊκή ή η παγκόσμια οικονομία αλλά ακόμα και η....διαγαλαξιακή. Χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο χρέος το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί (παρά μόνον εξυπηρετεί) και μιλάνε για ανεξακρίβωτο αριθμό από τρις δολλάρια ότι χρωστούν οι κάτοικοι της γης χωρίς να μας λένε σε ποιούς τα χρωστάμε και πού τα βρήκαν όλα αυτά τα χρήματα οι δανειστές. Μπορεί να είναι απλοϊκές αυτές οι απορίες αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τις λύσει και για να μην επαναλαμβάνονται δημιουργούνται και διογκώνονται προβλήματα τάχα μου άμεσης καθημερινότητας.

     • avanti avatar
      avanti @ Β.Α. 31/05/2012 14:13:38

      Ε και συ τώρα που θέλεις όλα να τα μαθαίνεις, δούλευε και μη ερεύνα.... είπαμε χρωστάς, χρωστάω, χρωστάμε!

  • avanti avatar
   avanti @ Σταράτα 31/05/2012 13:11:49

   Κλόμπο, μπανκόρ, τι είναι νομίσματα?
   Τι ξέρεις και δεν μας λες?
   Πάντως βλέπω ότι θα είμαστε μέσα στο κάδρο λόγω μεσογειακής κουζίνας....... τώρα αν βάλεις και τους υδρογονάνθρακες, πετάει η ομάδα.

  • anetos avatar
   anetos @ Σταράτα 31/05/2012 13:17:47

   "εντάξει λόγω αρθρού θά τά κάνω λιανά" ευτυχως ,να καταλαβουμε και κατι ....

 5. GLAD avatar
  GLAD 31/05/2012 12:45:42

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ.
  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗ (ΚΟΜΨΑ) ΑΝ ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ "ΕΠΙΡΡΟΕΣ" ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
  ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΣΙΚΟ , ΤΟ ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
  ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (ΑΓΓΛΙΑ Ή ΗΠΑ) ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ.
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΜΕΙΝΕ "ΟΡΦΑΝΗ".
  ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ" ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ" (ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΙΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 100%).
  Η ΑΝΕΥΡΗ ΔΕΞΙΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΕ , ΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ" ΚΑΙ "ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ".
  ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΛΜΗΣΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΑΘΕ BLACKOUT.
  ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ.
  ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΟΣ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Η ΝΔ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ - ΑΦΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.
  ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ) ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ , ΕΜΦΑΝΤΙΚΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ , ΣΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΛΙΟ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ?) ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ).
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΗΧΥΡΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ , ΕΝΑΝΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ.
  ΚΑΙ ΛΕΩ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ , ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.

 6. Nik avatar
  Nik 31/05/2012 12:55:06

  Δεν είναι καθόλου υπόγειος πόλεμος. Ανοικτός και δηλωμένος είναι εδώ και χρόνια για όσους άκουγαν και διάβαζαν. Αν θυμάμαι καλά ένας πρώτην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα έγραψε σε βιβλίο του ότι το δίλημμα για την Ελλάδα ήταν πάντα η επιλογή συμπόρευσης με την μεγάλη θαλάσσια δύναμη (ΗΠΑ) ή την χερσαία δύναμη (Ρωσσία παλιά, Γερμανία σήμερα). Εχοντας μειώσει την μια δύναμη σαφώς και δεν θέλουν αναγέννηση κάποιου νέου σχήματος, πχ Γερμανορωσσική σύμπραξη.

  Η Ολμπράιτ είχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ είναι ευρωπαϊκή δύναμη, δηλαδή έχουν ζωτικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Για αυτό είχαν στείλει τον υπουργό οικονομικών τους επανελειμμένα και τόνισαν ότι η λιτότητα δεν είναι το κλειδί της λύσης.

  Η πρώην Κνίτισσα Μέρκελ αγνόησε την αμερικανική συμβουλή και επέμενε στην ανοησία του οικονομικού "πόνου" και άλλα φαιδρά.

  Ακόμη μια φορά στην ιστορία τους, οι Γερμανοί θα είναι θύματα της επιτυχίας τους.

  Η δική μας φροντίδα είναι να μην την πάθουμε "εξ αγχιστείας".

 7. Α avatar
  Α 31/05/2012 12:59:33

  δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/05/2012 13:06:42

  ...porom pom pom, porom pom pero pero...
  Λόγω του εξελισσόμενου TitanoHispanic, είναι εξαιρετικά επίκαιρη και επιβάλλεται η ανάγνωση...

 9. kas avatar
  kas 31/05/2012 13:08:20

  άλλη μια ''έγκυρ'...ανάλυση
  από ένα ''εγκυρότατο''-αξιόπιστο-φερέγγυο-ακριβές'' ''περιοδικό'' (?)

  τι άλλου θα δούμε, θα ακούσουμε και θα νιώσουμε

  όχι άλλο κάρβουνο και δη τραγκικό (τράτζικ)

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/05/2012 13:12:01

  ...συνήθως γι αυτά ρωτώ τους Stiglitz, Rogoff και Roubini...
  Ο Βενέδικτος και ο δικός μας Βαρθολομαίος είναι καλοί στις συμβουλές για το μέλλον της Κτίσης, όχι γαι το μέλλον στις τιμές των ακινήτων...

  • Σταράτα avatar
   Σταράτα @ Ο Θείος 31/05/2012 13:45:07

   ποιός έχει τά μάνια καί τά κτίσματά θείε?αντί γιά ύπαλλήλους ρώτα καί δές τί λένε τά αφεντικά

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/05/2012 13:18:08

  Μίλησε και ο Σρέντερ (ως γνωστόν Γερμανο -"Ρώσος" πλέον, και όχι ιδιαίτερα "Αμερικάνος":
  "Δεν έχουν νόημα, όσα επιβάλλει το Βερολίνο στην Αθήνα'.
  Όσο για την Άγκελα Μέρκελ, ο προκάτοχός της θεωρεί ότι «σκέφτεται, πρώτα απ' όλα, βάσει εκλογικών κατηγοριών - και κάνει λάθος».
  Σαφές;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 31/05/2012 14:10:27

   Πρόβλεψη Σρέντερ: "Το 2013 δεν θα υπάρχει κυβέρνηση Μέρκελ". Δεν θα επαρκούν CDU+FDP.
   "Ακόμη και άν επιχειρήσει συμμαχία με τους Πράσινους, δεν θα δεχθούν οι Πράσινοι".

 12. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 31/05/2012 13:36:55

  Εγώ έχω μια απορία. Αν κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη τάχα οι Γερμανοί εις βάρος των Αμερικανών, τότε πώς γίνεται στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες, να ορίζουν πρωθυπουργό άνθρωπο της αμερικάνικης Goldman Sachs;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Χαρίλαος 31/05/2012 13:59:17

   Άν βάζεις λάθος ερώτημα, πως θέλεις να πάρεις σωστή απάντηση;
   Π.χ. θα σκεφτόμουν μήπως πρέπει να ρωτάμε, ποιοί Αμερικανοί και ποιοί Γερμανοί κάνουν κουμάντο - ή καλύτερα, ποιές κοινωνικές τάξεις Αμερικανο-γερμανικής και άλλης πολύπλοκης και ανάκατης σύστασης.
   Το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, αυτήν να την φροντίζουμε, την αφήνει σε μάς τους λοιπούς.

   • avanti avatar
    avanti @ Ο Θείος 31/05/2012 14:21:57

    Σου βγάζω το καπέλο .... διευκρίνιζε να μαθαίνουμε!

   • Σταράτα avatar
    Σταράτα @ Ο Θείος 31/05/2012 14:25:30

    θείε νά τό βάλω ποιό σωστά. ποιός κόβει τό χρήμα είναι ή ουσία κάί ενώ έκοψε γιά τό αμέρικα δέν κόβει γιά τήν ευρώπη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χαρίλαος 01/06/2012 01:56:43

   Τα μπέρδεψες λίγο. Δε μπορούν να επέμβουν οι Γερμανοί στο εσωτερικό μας όσο οι Αμερικάνοι. Άρα δεν όρισαν αυτοί τον Παπαδήμο. Τον δέχθηκαν απλά. Για αυτό και δε μπόρεσαν να το κρατήσουν τώρα. Ο Τσίπρας γιατί τον δέχθηκε άραγε; Αυτός ο Ρομπέν των λαθρομεταναστών και του προλεταριάτου; Αυτός ο εχθρός της δύσης και των τραπεζών;

 13. GreekInLux avatar
  GreekInLux 31/05/2012 14:00:40

  Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση η επίσκεψη στη Συγγρού αμερικανών υφυπουργών οικονομικών, δύο τον αριθμό, μετά του πρέσβη των ΗΠΑ πριν 2 ημέρες....

 14. Pasithea avatar
  Pasithea 31/05/2012 14:00:49

  Ο πόλεμος δεν είναι Αμερική-Ευρώπη αλλά Αμερική-Κίνα. Και το μελλοντικό παγκόσμιο νόμισμα είναι ένα από τα πεδία της μάχης. Το στοίχημα για την Αμερική είναι να αναγκάσει την Ευρώπη-Γερμανία να συστρατευθεί γρήγορα πίσω της - και πίσω από το δολάριο - απέναντι στην Κίνα και όχι δίπλα της ή και ολίγον απέναντι της ως παγκόσμιος τρίτος πόλος με το ευρώ.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Pasithea 31/05/2012 14:15:53

   ΕΤΣΙ Ή ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ.

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 31/05/2012 15:09:24

  "Ένα ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό."
  ......Ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ «επέλεξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία."

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έπαιζε ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό, δεν θα αποδομούσε τον Καραμανλή και τη ΝΔ, από το 2008 , από τον καιρό δηλαδή του σχεδίου Ανάν και του Βουκουρεστίου , οπότε και χάλασαν τα υπερατλαντικά σχέδια. Εκείνο τον καιρό, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είχε ακόμη κατασκευαστεί, οπότε προς τι η αποδόμηση (τι ώφελος αποκόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ);

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έπαιζε ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό, δεν θα έβαζε αξεπέραστες διαχωριστικές γραμμές (από την κεντροδεξιά και την Νέα Δημοκρατία), οι οποίες αφορούν στα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση.
  Οι αντι-πατριωτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι επί τούτου παγιωμένες και διαμορφωμένες , σε πλήρη αντίθεση με την πατριωτική κεντροδεξιά, ώστε να μην αφήνουν (θεωρητικά) περιθώρια σύγκλισης και συνεργασίας των κομμάτων, για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έπαιζε ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό, θα δεχόταν να σχηματίσει κυβέρνηση με την ψήφο ανοχής που του έδινε ο Αντώνης Σαμαράς, αφού όπως τάχα διατείνεται (εκ των υστέρων), ενδιαφέρεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έπαιζε ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό, θα δεχόταν με υποχωρήσεις δικές του, στα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση, να βρει δρόμο συνεργασίας με τον Καμμένο. Θα αξιοποιούσε επικοιδομητικά την κάθε φερόμενη ως αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη της χώρας, αλλά δεν το έκανε και δεν το κάνει.

  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έπαιζε ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό, θα επιτίθετο σε όσους λοιδορούν στη χώρα στο εξωτερικό (βλέπε Λαγκάρντ), αντί για τους Ευρωπαίους και δει νεοεκλεγέντες και σοσιαλιστές (Ολλαντρεού).

  Ο Σύριζα είχε και πολλές άλλες δυνατότητες να μας πείσει για την ανεξαρτησία του από ξένα (υπερατλαντικά) κέντρα, αλλά δεν το έκανε.

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 31/05/2012 21:06:39

  Απλά ,οι ΗΠΑ επιλέγουν αυτόν που θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην Ενωμένη Ευρώπη. Εν προκειμένω ,αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

 17. Πυθέας avatar
  Πυθέας 31/05/2012 22:46:15

  Βρέ τι κακό ειναι αυτό με μας ?
  Παλι οι Αμερικάνοι Φταίνε, εμείς τίποτε, απεξω την ουρά μας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Πυθέας 31/05/2012 23:31:51

   Εντελώς συμπτωματικά Πυθέα, οι αθώες όπως λες ΗΠΑ, εδώ και χρόνια, κάνουν προγνώσεις και σενάρια διάλυσης της Ευρωζώνης (ως) το 2014...
   Ίσως να το θεωρείς τυχαίο..
   Αν όμως, δεν πιστεύεις ότι βοηθάν λίγο ή πολύ και οι ΗΠΑ προς το σκοπό της διάλυσής, δέξου τουλάχιστον (για αρχή) ότι την ....γρουσουζεύουν την Ευρώπη...τόσα χρόνια πια, που την κακομελετάνε..

 18. Larry avatar
  Larry 01/06/2012 01:12:23

  Ένα πολύ σοβαρό λάθος στην ανάλυση των Επικαίρων.

  Οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Ομπάμα,αύξησαν 36% τις εξαγωγές τους από το 2009. Κάπου 9% μ.ο. τον χρόνο. Αν το Ευρώ καταρρέει, το δολάριο θα γίνεται σκληρό νόμισμα (ανατίμηση), οπότε πάπαλα οι αμερικανικές εξαγωγές, στη συνέχεια κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, ολική καταστροφή της ήδη βαριά χρεωμένης αμερικανικής οικονομίας.

  Εν τέλει χρεωκοπία και καταστροφή των ΗΠΑ.

  Αμέσως μετά εσωτερικοί εμφύλιοι και διάλυση των ΗΠΑ σε 13 κράτη, ξέσπασμα 15 περιφερειακών πολέμων -καθώς τα παγκόσμια δεδομένα ασφάλειας δεν θα υπάρχουν πλέον- και τοπικοί πυρηνικοί πόλεμοι.

  Γι αυτό και οι ΗΠΑ θέλουν 100% κυβέρνηση ΕΥΡΩ και όχι Τσίπρα. Αν βγει ο Τσίπρας και οι Γερμανοί του σκάσουν στα χέρια τηνεσωτερική αδυναμία πληρωμών, ο Τσίπρας θα δεσμεύσει καταθέσεις και αμέσως μετά θα φύγει με ελικόπτερο και οι Γερμανοί θα κάνουν μεταπόλιτευση με τον Χ και πρόγραμμα 20ετούς ανάκαμψης της 1ης γερμανικής αποικίας με GEURO και άλλα τέτοια παραμύθια.

  Αυτά όλα θα χαλάσουν μόνο αν βγει τώρα κυβέρνηση ΕΥΡΩ, επειδή οι Γερμανοί θα πρέπει να κρατήσουν τα προσχήματα και να αλλάξουν το μνημόνιο για να επιβιώσει η Ελλάδα.

  Έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά.

  Ας μην υποτιμάμε την δύναμη της Γερμανίας που συγκόλλησε εκ νέου τη Γαλλία του Ολάντ στην σύμπραξη, καθώς ο Ολάντ βλέπει το φθηνό Ευρώ να ανασταίνει τη γαλλική βιομηχανία με τις προοπτικές μεγάλων εξαγωγών.

 19. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 01/06/2012 09:53:29

  Είμαι βεβαία ότι οι Αμερικάνοι {εννοώ τα αμερικάνικα κεφάλαια}παίζουν το παιχνίδι της διάλυσης του ΕΥΡΩ.Χρησιμοποίησαν σε πρώτη φάση τον δικό τους άνθρωπο ,εννοώ τον ΓΑΠ,για την πολύ βρώμικη δουλειά,σε πλήρη γνώση του ίδιου,με ότι σημαίνει αυτό.Στην συνέχεια για το αποτελείωμα της δουλειάς θα χρησιμοποιήσουν το καβαλημένο καλάμι ,τον κο Τσίπρα.Ελπίζω όχι σε συννενόηση με τον ίδιο . Σε μια απορία δεν έχω ακόμη απάντηση.Τον ρόλο της εξοχοτάτης Frau Merkel.Παίζει τον ρόλο που θέλουν οι Αμερικάνοι {σαν γνήσια Ανατολικογερμανίδα},ή έχει απλά τον κάλο της καλβινίστριας πουριτανής .

 20. Σταράτα avatar
  Σταράτα 01/06/2012 13:51:51

  καλά τό πάς .νά σού λύσω απορίες.1.ογαπ ειναι εδω μέσω τσίπρα.2.η μέρκελ έχει τό σύνδρομο ενός γερμανού πού λέει είμαι ανώτερος. ο δαβίδ ευρώπης τής είπε ότι κάνε τή γερμανία μεγάλη .σέ στηρίζω καί αυτή σάν γνήσια απόγονος τόν 2 παγκοσμιον πολέμον πάτησε τήν μπανανοφλουδα.3.η αμερική είναι τό επομενο θύμα τής νομισματικής κρίσης .αύτός είναι ό λόγος πού ο δαβίδ αμερικής τής έδωσε χρήμα γιά νά τήν σώσει τώρα καί μετά τήν κρίση πού έρχεται στο νομισμα ευρώπης νά έρθει καί ή σειρά τους λόγω υπέρχρέωσεις.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ .ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΝΑ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑ. ΟΙ ΔΥΟ ΔΑΒΙΔ ΕΝΑΣ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΒΕΙ ΕΝΑΣ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΓΑΠ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ .ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,Ο ΓΑΠ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΑΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ.Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΑΒΙΔ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΑ ΚΡΑΤΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.