#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2010 08:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «τρόπος του Obama» και ο ΣαμαράςΜία από τις πιο επιτυχημένες προεκλογικές καμπανιές των τελευταίων ετών, ήταν η καμπάνια του Barack Obama στις αμερικανικές εκλογές του 2008, με την οποία έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη καμπάνια θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία και έμεινε γνωστή στην Αμερική ως «ο τρόπος του Obama», ή «τα 7 βήματα της επιτυχίας». Σύμφωνα με τον βασικό επικοινωνιολόγο του Obama, David Plouffe, τα 7 βήματα είναι τα εξής:

- Αποφασιστικότητα

- Στενός κύκλος συνεργατών

- Προσήλωση στο σχέδιο

- Εξαντλητική προσπάθεια ώστε το σχέδιο να γίνει κατανοητό από τους πάντες

- Προώθηση της εικόνας του ηγέτη χρησιμοποιώντας τεχνικές κλειδιά του μοντέρνου marketing

- Εκμετάλλευση του διαδικτύου

- Προσεκτική επιλογή των υποψηφίων

Πολλοί θα σπεύσουν, βεβαίως, να χαρακτηρίσουν την παραπάνω καμπάνια ως «αμερικανιά» και να την αποδομήσουν λέγοντας, πχ, ότι και ο Παπανδρέου προσπάθησε να την εφαρμόσει στις προηγούμενες εκλογές και έδειχνε σαν «Αμερικανάκι». Η αλήθεια είναι όμως ότι το μόνο που διδάχθηκε ο κ. Παπανδρέου από την καμπάνια του Ομπάμα ήταν τα σηκωμένα μανίκια… άντε και η προβολή του στο διαδίκτυο.

Τι θα γινόταν, όμως, εάν ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ξαφνικά διπλές εκλογές το Νοέμβριο και ο Σαμαράς προσάρμοζε σωστά στην ελληνική πραγματικότητα και τα 7 βήματα;

Αποφασιστικότητα στην προώθηση του βασικού στόχου: Ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης, Νέα Μεταπολίτευση κλπ

Στενός κύκλος συνεργατών:  Τέσσερα – πέντε, το πολύ, άτομα, τα οποία θα εμπιστεύεται απόλυτα και τα οποία δεν θα φοβούνται να του μεταφέρουν την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας.

Προσήλωση στο σχέδιο: Συνεχής και ακατάπαυστος πόλεμος στην κυβέρνηση του Μνημονίου και πως θα βγούμε από αυτό, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.

Εκλαΐκευση του σχεδίου:  Να γίνει κατανοητό το σχέδιο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη της χώρας.

Βελτίωση και προώθηση της προσωπικής εικόνας του Σαμαρά : Το ...brand name «Σαμαράς» είναι το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο που διαθέτει η σημερινή ΝΔ και στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται ερασιτεχνισμοί.

Εκμετάλλευση του διαδικτύου: Οργάνωση μιας σοβαρής ομάδας η οποία θα γνωρίζει το αντικείμενο και θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.

Προσοχή στη επιλογή των υποψηφίων: Η επιλογή του Κικίλια ήταν άψογη. Όμως εάν στηριχτεί  ο Μπακογιάννης, τότε θα επισκιαστεί από τα ΜΜΕ η προσπάθεια ανανέωσης και στον κόσμο θα μείνει ο Μπακογιάννης…Δηλαδή η συνέχεια της οικογενειοκρατίας.

Λέτε να χάσει αν τα κάνει όλα αυτά;

Kennan

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΑBIS & BABIS avatar
  ΒΑBIS & BABIS 28/08/2010 09:37:27

  Τέρμα τα παιδιά και τα παιδιά από πολιτικά τζάκια. Νέοι στην πολιτική , πετυχημένοι στην επαγγελματική τους ζωή ,με ήθος και όρεξη για δουλειά.

 2. korios avatar
  korios 28/08/2010 10:53:40

  Me Αβραμόπουλο, Δήμα και Μαρκόπουλο αυτά δε γίνονται...

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 28/08/2010 11:05:38

  Σωστές οι επισημάνσεις, αλλά χρειάζεται πρώτα απάντηση το εξής:
  Θέλει να κυβερνήσει...τώρα, ή...αργότερα;

  • Kostas avatar
   Kostas @ ο νοών...νοείτω 28/08/2010 18:59:26

   Σωστόοος.
   Και ΠΩΣ θέλει να κυβερνήσει : Δημοκρατικά ή Αποφασίζομεν και Διαττάζομεν; Γιατί προς το δεύτερο το πάει. Και με τι κόμμα, θέλει να συνεχίσει: Με μεγάλο πολυσυλλεκτικό ή μικρό όπως η ΠΟΛ.ΑΝ;
   Ο Σαμαράς λησμόνησε γρήγορα οτι οι απλοί ψηφοφόροι είναι το κόμμα και η δύναμή του, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΜΑΣ και τους αλλάζουμε όποτε θέλουμε.

 4. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 28/08/2010 11:18:41

  το βασικό πρόβλημα της νδ είναι ότι δεν πρόκειται να ξανακυβερνήσει. χρειάζεται ένα καινούριο δεξιό κόμμα στελεχωμένο από ανθρώπους που να μπορούν να χειρίζονται τα λειψά μυαλά των γραικύλων. όπως το πασοκ δλδ. αλλά καθαρά δεξιό. και μακρυά από ντόρες, ανδριανόπουλους, μάνους, λαος κλπ, για να μην παρεξηγηθώ. μια παρέα απόφοιτων του γέηλ και του χάρβαρντ από τζάκια θα μπορούσε μαζί με τον ΚΚ να επανιδρύσουν την δεξιά.

  • Kennan avatar
   Kennan @ αναρχοδεξιός 28/08/2010 13:31:54

   Είναι δυνατόν να νομίζεις ότι ο ΚΚ μπορεί να ξαναπαίξει μπάλα; Ο ίδιος δεν τα έκανε μπάχαλο και «παρέδωσε» στον ΓΑΠ ή κάνω λάθος; Και μην σπεύσεις να μου πεις περί αμερικανικών συνομωσιών κλπ, όπως γράφουν ορισμένα sites.

 5. διονύσης avatar
  διονύσης 28/08/2010 11:50:23

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
  Ομως σήμερα η Ελλάδα περνά ΑΓΡΙΑ ΚΡΙΣΗ και είναι απαραίτητη η συμπόρευση και η συστράτευση όχι βέβαια με τον "καταλληλοτερο" αλλά με τον καλύτερο απο τους υπάρχοντες και πιστεύω πως αυτός ,τώρα ,είναι ο Παπανδρέου.
  Προσωπικά η πολιτική του με έβλαψε ΒΑΝΑΥΣΑ [έχω μέσο-ετήσιο εισόδημα περιπου 40-50000 ευρο ,αλλά έχω και ΜΗ ΑΠΟΔΙΔΟΥΣΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και εκεί μου πείνει το ΑΙΜΑ .Φόρο εισοδήματος και ΕΤΑΚ +++++> 20000 ! Αν η περιουσία ΑΠΕΔΙΔΕ καλώς να τα πάρει. Για παράδειγμα φανταστείτε να έχει ένας ενα απο τα κτίρια στην Ομόνοια-Αθηνάς που είναι παρατημένα-μονο το εισόγειο αποδίδει.....].
  Μπορούσε να επιτεθεί ΑΓΡΙΑ στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλο κεφάλαιο όχι σε μένα...
  Ομως ίσως δεν το μπορεί ,όχι απο ανικανότητα αλλά απο αδυναμία αν οι άλλοι τα έχουν φορτώσει σε ΑΕ ,ΑΤΕ ,ΕΠΕ ,offshore ,...

  Μερικές απαραίτητες ενέργειες , ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ αλλά και ΟΦΕΛΟΣ ,είναι μερικές απλές αρχές ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ :
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ [ ΛΑΚΥ ΜΕ ΑΚΟΟΟΟΥΣ] ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 50-150000 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 15-25000 !
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 60 ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ 15 !
  ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ [ ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ].
  Μετά ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ Τ Ω Ρ Α στον ΟΣΕ και δυστυχώς ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ [Δεν παράγει ,σχεδόν ,τίποτα και είναι κριμα...]
  ΚΑΙ
  Οπου υπάρχει κτηματολόγιο οι μεταβιβάσεις θα γίνονται χωρίς τα "χχχχσκυλα" που μας ξεζουμίζουν. ΜΕ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΟ....

  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 28/08/2010 12:20:25

  Η πολιτική δεν είναι ιερό ναού.

  Αναπότρεπτα πρέπει σε εσωκομματικό επίπεδο να κρατήσει ο Σαμαράς κάποιες ισσοροπίες ειδικά σε ένα κόμμα κλικαδόρων όπως η ΝΔ δεν μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω σε μια νύχτα.

  Ο απολογισμός του Σαμαρά περιλαμβάνει μόλις σε οκτώ μήνες:

  α) Διάσπαση του Ντορικού μετώπου στην Κρήτη. Πήρε μαζί του τους τρείς από τους πέντε βουλευτές του νησιού. Εκεί που πιστεύανε ότι δεν θα βρει ούτε υποψήφιο ανακοίνωσε πρώτος μέσα στην έδρα των Μητσοτάκηδων των Πλακιωτάκη και οι άλλοι κάνουν ακόμα γκάλοπ.

  β) Περιχαράκωσε την ομάδα της Ντόρας σε έναν αριθμό βουλευτών β κλάσης. Η μόνη που δημιουργεί ακόμα προβλήματα είναι η Παπαδημητρίου.

  γ) Αναγκάζει την Ντόρα να μπει σε έναν πόλεμο οπισθοφυλακών δείχνοντας ανοικτά στην μεγάλη μάζα των οπαδών της ΝΔ ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πριόνισμα της παράταξης αποξενώνοντας την ακόμα περισσότερο από την βάση.

  δ) Είπε όχι στο μνημόνιο διαχωρίζοντας δημιουργώντας σαφής γραμμές από το Πασόκ. Ηδη και η πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου μιλούν για λάθη στην οικονομική πολιτική (δες Σκαι, Καθημερινή).

  ε) Στήριξε όλες τις εξεταστικές επιτροπές για την διελεύκανση των σκανδάλων της Καραμανλικής περιόδου αλλά δεν έκανε το λάθος να πετάξει τροφή στα μέσα ενημέρωσης τον Καραμανλή όπως του ζητούσαν τα ΜΜΕ.

  ζ) Δείχνει διάθεση να προωθήσει νέα πρόσωπα. Δες Κικίλια Τζότζολα.

  η) Δείχνει αποφασιστικότητα σε θέματα εσωκομματικής πειθαρχίας τολμώντας να διαγράψει όποιον πονάει το κόμμα.

  θ) Αν το Νοέμβρη πάει στοιχειωδώς καλά στις εκλογές η Μπακογιάννη έρθει τρίτη στην Κρήτη και χαθούν οι εκλογές στο Καρπενήσι θα έχουμε οριστικά κλείσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόμματος.

  Γι αυτό χρειάζεται συστράτευση όλων στις εκλογές και να πείσουμε να πάνε να ψηφίσουν όσοι δεν πήγαν στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου.

  ΥΓ. Μπορεί να φανταστεί κανείς τι έχει να γίνει τον Νοέμβριο αν το κράτος συνεχίσει να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του και κάποιες μεγάλες εταιρίες αντιμετωπίσουν προβλήματα πληρωμών όπως είναι πολύ πιθανό. Πιστεύει κανείς ότι ο κόσμος θα ασχολείται με τον Καρατζαφέρη και την Παπαδημητρίου.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Aris. A 28/08/2010 19:03:03

   Δηλαδή η μόνη απασχόληση του Σαμαρά είναι η Ντόρα ; (ξέχασε οτι η δύναμή του πηγάζει από το λαό); Δηλαδή, η μόνη του προσπάθεια είναι να κρατάει ισσορροπίες με κομματόσκυλα και κλικαδόρους;
   Δεν πάμε καλά πατριώτ!!!!! Που να του μείνει χρόνος να ασχοληθεί με τα προβλήματά μας , τα προβλήματα του τόπου

 7. spiros avatar
  spiros 28/08/2010 13:52:07

  Δεν πρέπει να αποχωρςεί από την πολιτική και να σβήσει κα΄ποτε;

 8. Wolf avatar
  Wolf 28/08/2010 14:22:36

  Για όσους το καταλαβαίνουν, το άρθρο τα λέει όλα. Όλα όμως!!!
  Περιγράφει μια πλήρη ανατροπή, αρκεί να υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις και συνέργιες.
  Πάρα πολύ καλό.

 9. BlueSky avatar
  BlueSky 28/08/2010 16:10:50

  @aris. a:
  Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχει ένα θέμα με το γιο της Δρακουλίνας. Υπάρχει πληροφόρηση, ότι ούτε το πασόκ θα προτείνει υποψήφιο Δήμαρχο. Η ΝΔ δεν προέτεινε, για να μη ξεδιπλώσει περισότερο την αντιπαράθεση μαζί της(ενώ αυτή κάνει ότι της περνά από το χέρι) και το πασόκ δεν θα προτείνει, γιατί έχει υποχρέωση στη Δρακουλίνα ελέω μνημονίου, αλλά και επειδή έχει αναλάβει να παίξει το ρόλο ''μαξιλαράκι'' για τους πασοκοαπαγοητευμένους.
  Λαμόγια πότε θα ψοφήσετε.....

 10. geosid avatar
  geosid 29/08/2010 00:46:46

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.
  ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!

 11. Δημήτρης Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτρης Κοκκαλάκης 29/08/2010 17:52:01

  To μεγαλύτερο πρόβλημα του Αντ. Σαμαρά είναι η αναντιστοιχία μεταξύ της γενικής ρητορικής του (εναντίον του μνημονίου, η οποία είναι σωστή, αλλά αναπτύχθηκε κυρίως μετά την υπαγωγή στα δεσμά του μνημονίου) και των επιμέρους θεσεών του στα επιμέρους "εκτελεστικά" θέματα που επιβάλλονται ελέω μνημονίου στην Χώρα (σκανδαλώδης και επιζήμια εκποίηση ΑΤΕ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήθεν άνοιγμα δήθεν κλειστών επαγγελμάτων, εκλογικό σύστημα, συνενώσεις ΟΤΑ κ.λ.π) στα οποία κατ΄ ουσίαν έδωσε - ή δείχνει οτι έδωσε, δεν έχει μεγάλη σημασία το ένα ή το άλλο - πράσινο φώς, μη αντιδρώντας καθόλου, ή αντιδρώντας χλιαρά και περιληπτικά. Αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση του, σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητη πολιτική αφωνία και αδράνειά του όλο το κρίσιμο εννεάμηνο (με προφάσεις όπως το συνέδριο, οι εσωκομματικές εκλογές, η κατάρτιση του - καλού - προγράμματος που μπήκε στο αρχείο γιά να ανασυρθεί εν όψει ΔΕΘ κ.λ.π.) δημιουργούν στους πολίτες την υποψία, οτι υπάρχει μία - άτυπη τουλάχιστον -συνεννόηση με τον Παπανδρέου, και οτι μάλλον βολεύεται από την τροπή των πραγμάτων, αφήνοντας υποτίθεται στο πασοκ το βάρος να εφαρμόσει πράγματα που τον βρίσκουν βασικά σύμφωνο, αλλά που δεν θα επιθυμούσε να κληθεί να εφαρμόσει αυτός. Αυτή η εικόνα, του στερεί αξιοπιστία και αποθαρρύνει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας από το να επανακάμψει αποφασιστικά στο κόμμα.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.
  Λαμία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.