#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2013 16:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο τζάμπα… υπουργός πέθανεΤελικά κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν εύκολα και για να φτιάξεις ομελέτα δεν χρειάζεται μόνο να σπάσεις αυγά αλλά και ορισμένα… κεφάλια πολιτικών.

Εμποτισμένοι με την παλαιοκομματική νοοτροπία που δε θέλει να κάνει ρήξεις γιατί θα χάσει ψηφαλάκια, ακόμη κι αν κινδυνεύει η πατρίδα, κορυφαία στελέχη όλων των κομμάτων, αλλά και νυν υπουργοί, επιχειρούν να τη… βγάλουν καθαρή ή αλλιώς να κάνουν την πάπια και να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.

Την ίδια στιγμή που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, ειδικά στο δημόσιο τομέα που χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, κάποιοι επιλέγουν την τακτική του «τζάμπα μάγκα». Βγαίνει δηλαδή μπροστά ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και δύο τρεις άλλοι υπουργοί και στελέχη, κάνουν τη «βρόμικη» δουλειά και όταν πάει καλά η χώρα καρπώνονται και οι λουφαδόροι την επιτυχία.

Αν δεν πάει καλά, τότε θα βγουν πρώτοι να ρίξουν το ανάθεμα σε μια κυβέρνηση που έχει τολμήσει να κάνει πράγματα που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου έχουν γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια ποιος υπουργός κάνει τι, αν αποτελεί βαρίδι στην κυβέρνηση, αν έχει καθυστερήσει τη δουλειά που του ανατέθηκε ή αν έχει προχωρήσει σημαντικά το έργο του.

Το πιο κρίσιμο στοίχημα της κυβέρνησης, με δεδομένες τις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο. Δε μπορεί να μιλάμε εδώ και μήνες για οργανογράμματα στα υπουργεία, καταγραφή του προσωπικού, κατάργηση φορέων και συγχωνεύσεις, και τελικά να έχουμε φτάσει στο καλοκαίρι κι ακόμη να συζητάμε.

Δε μπορεί κάθε φορά που είναι η τρόικα εδώ να εμφανίζεται μια κυβέρνηση σε οργασμό εργασίας, και όλοι οι υπουργοί να το παίζουν καλοί, και μόλις φεύγει η τρόικα να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.

Η δέσμευση είναι μια και μοναδική. Πρέπει να μειωθεί το δημόσιο. Πρέπει να απολυθούν μέχρι τον Ιούνιο 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Πρέπει να «ξεφορτωθούν» 11 εκατ. Έλληνες τις μερικές χιλιάδες επίορκων, τεμπέληδων και ανεπίδεκτων μάθησης υπαλλήλων.

Και πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις στο δημόσιο με νέους, μορφωμένους οι οποίοι θα χτίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και δε θα βολοδέρνουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Με χαμηλούς μισθούς; Ναι, αλλά με προοπτική να γίνουν καλύτεροι και να κάνουν καλύτερο  και το δημόσιο τομέα.

Αν δε γίνουν όλα αυτά, θα υπάρξει «τιμωρία» από την τρόικα με νέα μέτρα και με αποκλεισμό της μείωσης φόρων ή του νέου κουρέματος.

Το καταλαβαίνουν αυτό ορισμένοι παλαιοκομματικοί υπουργοί που δε θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αλλά θέλουν να απολαμβάνουν το… χαϊλίκι της υπουργικής καρέκλας;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει συνεχείς οχλήσεις σε συγκεκριμένους υπουργούς και υφυπουργούς που εμπλέκονται στο σχέδιο κατάργηση φορέων και οργανισμών. Αν μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε θα επιστρέψει ο Σαμαράς από την Κίνα, δεν οριστικοποιηθεί η λίστα και δε γίνουν τα πρώτα βήματα για απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων, τότε θα πέσει ο πέλεκυς.

Από σήμερα θα φτάσουν και στα υπουργικά γραφεία τα σημειώματα του πρωθυπουργού που θα δίνει εντολές για όλα όσα πρέπει να γίνουν. Αν κάποιοι υπουργοί θεωρούν ότι ο χώρος τους είναι βιλαέτι που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, τότε ας βγουν να το πουν. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν…. ηρωική έξοδο, ας την κάνουν κι ας μας αδειάσουν τη γωνιά. Από αναντικατάστατους είναι γεμάτα τα… νεκροταφεία, που λένε και στη δημοσιογραφία.

Όμως, με αρχή τον ανασχηματισμό κάποιοι πρέπει να καταλάβουν μια και καλή. Ο τζάμπα… υπουργός πέθανε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki64 avatar
  kiki64 10/05/2013 17:08:22

  Το κλειδί είναι αυτό. Με χαμηλούς μισθούς!!! Και η συνταγή μία. Με Πρετεντέρη και με Τσίμα, με το Μπάμπη και τα άλλα παιδιά, χωρίζουμε σαν τους λύκους από το κοπάδι μία μία τάξη και την λιανίζουμε. Τώρα ας πούμε τους καθηγητές.

  • B.Q avatar
   B.Q @ kiki64 10/05/2013 17:44:32

   ... Το κοπάδι ευθύνεται, που είναι τόσο.... κοπάδι. Οι λύκοι, πάντα κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/05/2013 17:38:51

  Το δούλεμα καλά κρατεί ...οι καλοί και οι κακοί...λοιπόν:

  Απολύσεις; Μαζί σας. Τα κριτήρια θα τα πει κάποιος; Γιατί έφτιαξαν Οργανογράμματα αλλά χωρίς περιγράμματα θέσεων και καθήκοντα...τώρα τα ζητούν...
  Αλλά είπαμε εμπρός για τη σωτηρία της πατρίδας. Υπακοή στα κελεύσματα και στις συμφωνίες...ας είναι λάθος τα φύλλα και οι υπολογισμοί...οι άλλοι πάντα φταίνε, ποτέ το λιβανιστήρι.
  Ας βοηθήσω λοιπόν αφού μετά από 25 χρόνια (λιγότερα βέβαια από τους ειδήμονες) αλλά κάτι γνωρίζω;

  -γιατί δεν φεύγουν 01/06/2013 όσοι εκπαιδευτικοί δεν διδάσκουν εδώ και χρόνια με χαρτί;
  -γιατί δεν φεύγουν 01/06/2013 οι μισοί ΙΔΟΧ;
  -γιατί δεν φεύγουν αύριο το πρωί όσοι είναι με ασφαλιστικά ενώ η τελευταία σύμβαση ήταν με Γ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ; ...εκτός αν τα κοινοτικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ...πολιτευτών.

  Με τα τρία παραπάνω μέτρα έχετε πάνω από 25,000 άτομα ....

  Να συνεχίσω με ΝΠΙΔ (πόσα ΝΠ ορίζει ο Νόμος ότι πρέπει να λειτουργούν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση....;) ; Με ΜΟΔ ΑΕ; Με Κανάλι της Βουλής; Με ΑΠΕ; Με 984 και λοιπά Δημοτικά ΜΜΕ;

  Αλλά όχι πρέπει να φύγουν 2,000 άτομα.
  Εεεε αφού δεν μπορούν ας γίνει δημόσια κλήρωση.
  Αφού δεν μπορούν να θέσουν κριτήρια, αφού δεν μπορούν να σκεφτούν, αφού δεν μπορούν να διοικήσουν, να σχεδιάσουν να υλοποιήσουν...ας τραβήξουν 2,000 λαχνούς.
  Ελεος μόνο με το δούλεμα.
  Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν μπορούν αλλά ότι δεν θέλουν.
  Η σκοπιμότητα του φέουδου σε όλους και τους 300 πρωτίστως.(...με την ευκαιρία αν για κάθε εκπρόσωπο η Βουλή και τα ΝΠ είχε 3 υπαλλήλους....θα είχαμε τους μισούς από τους 2,000 ...πιπέρι)

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Ο Ιθαγενής 10/05/2013 18:41:27

   Σωστός!

   Κάνει κρά ότι όντως είσαι Ιθαγενής!

   Και κάτι ακόμη: Πως θα γίνουν Οργανογράμματα αν δεν αποσαφηνιστεί το λειτουργικό πλαίσιο του Δημοσίου, δηλαδή το τι δουλειές θα κάνει, πριν ψάξει να βρεί και την καλύτερη οργάνωση με τις οποίες θα τις κάνει?

   Τι προσπαθούν να κάνουν, να στελεχώσουν τη Σοβιετία, ελληνικής κοπής, του μέλλοντος?

   ΥΓ: Όσο για τους καλούς και κακούς Υπουργούς, εγώ σέβομαι την ευθύνη του πρωθυπουργού που τους επιλέγει και τους αλλάζει κατά το δοκούν, ώστε ως "Κυβέρνηση" να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται δυναμικά. Εκείνο που ξέρω είναι ότι τα υλικά που έχει στη διάθεσή του ο Σαμαράς δεν πληρούν το τεκμήριο της ικανότητας για τις έκτακτες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα, καθώς συμμετείχαν ενεργά στη διάλυση της χώρας που ζούμε, ως επί το πλείστον (από κυβερνητικές, συνδικαλιστικές, κομματικές και άλλες θέσεις που κατείχαν στο παρελθόν)

 3. μακεδων avatar
  μακεδων 10/05/2013 17:43:48

  Με Ρουπακιωτη στα 76 του που να πας μπροστά πρόεδρε Σαμαρά ανανέωση τώρα φτάνει με τους σκελετους που έφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.