#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2011 08:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ταλαντούχος κύριος ΚαρατζαφέρηςΑίφνης μας προέκυψε θέμα αποχώρησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ από το κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του προέδρου του κου Καρατζαφέρη και με το πρόσχημα της συνευθύνης και όχι της συναίνεσης. Άλλη μια πιρουέτα και επικοινωνιακό πυροτέχνημα; Είναι μια απο τις συνήθεις προσπάθειες να τραβήξει ο κ. Καρατζαφέρης πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ή μήπως αυτή τη φορά κρύβεται κάτι πίσω από τις λέξεις;

Κατ’αρχήν, δεν φαίνεται κάποιος τρόπος με τον οποίο η αποχώρηση του ΛΑΟΣ θα προκαλέσει εκλογές όπως προέβλεψε ο πρόεδρός του. Αν οι 15 βουλευτές του ΛΑΟΣ απλά μποϋκοτάρουν το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να λειτουργεί με 15 βουλευτές λιγότερους. Συνταγματικό θέμα προφανώς δεν υπάρχει καθώς το σύνταγμα προβλέπει λειτουργία του πολιτεύματος με τουλάχιστον 200 βουλευτές. Θα πρέπει με το μποϋκοτάζ αυτό ο Παπανδρέου να διαλύσει μόνος του τη βουλή, πράγμα που δεν θέλει.

Αν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ παραιτηθούν και παραιτηθούν και οι αναπληρωματικοί τους τότε ναι, οδηγούμαστε σε κάλπες αλλά όχι σε γενικές εκλογές αλλά μόνο στις περιφέρειες που εξελέγησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ερωτηματικό βέβαια παραμένει η έδρα επικρατείας αλλά δεν νομίζω να προκυρηχθούν βουλευτικές εκλογές για την έδρα του κου Κοραντή. Αυτό θα ήταν στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας γιατί και με 299 βουλευτές η βουλή μπορεί να λειτουργήσει. Άρα πάλι ο Παπανδρέου έχει το μπαλάκι να προκυρήξει εκλογές, πράγμα που δεν θέλει. Αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ο ΛΑΟΣ πιθανότατα δεν θα εκλέξει καμία έδρα μένοντας χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα! Αυτοκτονικό σενάριο, άρα μάλλον απίθανο.

Πιθανότερο λοιπόν είναι ο κος Καρατζαφέρης να εννοεί το πρώτο σενάριο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει πως το μνημονιακό μπλόκ στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χάνει αυτομάτως 15 ψήφους. Με αυτές τις 15 ψήφους το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να είναι σίγουρο πως θα πέρναγε το μεσοπρόθεσμο αφού θα έπρεπε οι απώλειές του στην ψηφοφορία να είναι 6+15+5 (ΔΗΣΥ)=26 βουλευτές. Αν φύγουν αυτοί οι 15 από την ψηφορία τότε ο αριθμός αυτός πέφτει στους 11 και αν φύγει και η Ντόρα τότε πέφτει στους 6, κάνοντας την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου ένα πιθανό σενάριο. Η περίπτωση να είναι εκ των προτέρων συνεννοημένος με τη ΔΗΣΥ (στα πλαίσια της εθνικής συνεννόησης πάντοτε) δεν είναι απίθανη. Γιατί πιθανώς σε μια «κυβέρνηση συνευθύνης» όπως ζητάει ο κος Καρατζαφέρης θα υπάρχει θέση και για την πρόεδρό της ΔΗΣΥ. Υπάρχουν άλλωστε πολλές αμφιβολίες αν ο Καρατζαφέρης απογαλακτίστηκε ποτέ από τον μέντορά του.

Από τη στιγμή που ο Καρατζαφέρης θέτει θέμα συνευθύνης και όχι συναίνεσης είναι σαν να λέει στον πρωθυπουργό κάνε κυβέρνηση και με άλλα κόμματα αλλιώς φεύγω από τη βουλή και κινδυνεύεις να πέσεις. Φυσικά η ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς θα αρνηθούν πάλι, όπως αρνήθηκαν και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τα εξαπτέρυγα πάντως δεν θα αρνηθούν, αυτά άλλωστε το ζητάνε, έμμεσα πλην σαφέστατα.

Βέβαια το ερώτημα που έρχεται αβίαστα είναι αν κινδυνεύει ο Παπανδρέου πραγματικά από μια τέτοια εκδοχή. Ναι, κινδυνεύει! Γιατί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστό πως υπάρχουν αντιδράσεις οι οποίες με την κοινωνική πίεση του κινήματος του Συντάγματος μεγιστοποιούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή κάνοντας τις διαρροές στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου εξαιρετικά πιθανές. Θέλει εκλογές; Ασφαλώς όχι! Όπως μας δείχνει η πλατεία συντάγματος το κλίμα στους Έλληνες πολίτες για τους πολιτικούς είναι ζοφερό. Οπότε ο Παπανδρέου απειλείται με συντριβή και η χώρα με οξεία κυβερνητική κρίση. Ο Καρατζαφέρης λοιπόν εκμεταλλεύεται ανερυθρίαστα το κίνημα του Συντάγματος για να επιτύχει την υπουργοποίησή του! Αυτός είναι που παζαρεύει καρέκλα και αυτός είναι που βάζει την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα!

Σαφώς και έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως θα χτυπήσει τη ΝΔ, όπως πάντα άλλωστε. Με την κίνηση αυτή και το φόβο της καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου πιστεύει πως μια μερίδα των βουλευτών της ΝΔ θα αποσκιρτήσει ψηφίζοντας φιλομνημονιακά στο πλαίσιο της συναίνεσης! Έχει προφανώς στο μυαλό του μια αποστασία!

Ο κος Καρατζαφέρης ζητάει μια κυβέρνηση προθύμων με τον εαυτό του υπουργό αλλιώς απειλεί ευθέως τον Παπανδρέου με αποχώρηση του από την ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου και κίνδυνο καταψήφισής του και συνακόλουθης πτώσης της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα ποντάρει και σε «συναισθηματικό εκβιασμό» μερίδας βουλευτών της ΝΔ ώστε αυτοί να ψηφίσουν μνημονιακά «ερχόμενοι πρό των ευθυνών τους». Και όλα αυτά πιθανόν σε αγαστή συνεργασία με την Κα Μπακογιάννη.

Σατανικό, έτσι δεν είναι;

Κάσσανδρος ο Κυανός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 02/06/2011 08:24:33

  Πολύ καλή ανάλυση και επομένως ορθώς διεμήνυσε ο Σαμαράς από την Κρήτη, να του δώσουν επιτέλους ένα Υπουργείο να τελειώνουμε με τον κ. Καρατζαφέρη

 2. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 02/06/2011 09:06:29

  Mια χαρά τον πρόλαβε ο Σαμαράς με τη δήλωσή του περί προσφοράς υπουργείου εκ μέρους του ΓΑΠ. Όσοι την άκουσαν (εκτός του ότι έλειωσαν στο γέλιο) έπιασαν και το νόημα του τι συμβαίνει. Ίσως θέλει λίγο περισσότερο δημοσιοποίηση. Η δηλωση.

 3. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 02/06/2011 09:11:50

  Πραγματικα απορώ γιατί ο Σαμαράς κάνει τόσο μάγκα τον χυδαίο αυτό τύπο, επιτιθέμενος εναντίον του προσωπικά. Μετά από παρατήρηση διαπίστωσα ότι δημοσία μόνο στον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη έχει επιτεθεί προσωπικά. Μέχρι και στη Ντόρα δια της πλαγίας επιτίθεται.
  έχει αναγάγει τον πρώην μεταπράτη μοντέλων και τους τηλεβουλευτές του σε ρυθμιστικό παράγοντα της ζωής του τόπου.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Bloody_Ophelia 02/06/2011 12:03:57

   Μόνο κάποιος με κόκκινες παρωπίδες και πνευματική διαστρέβλωση δεν βλέπει ότι ο Καρατζαφέρης είναι όργανο το συστήματος το οποίο τον έχει αναδείξει σε καθοριστικό παράγοντα της πολιτικης ζωής με τα κανάλια του. Είνααι δυνατόν να μην το βλέπεις ,ή είσαι τόσο τυφλωμένος εναντίον του Σαμαρά;

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 02/06/2011 09:47:45

  Επειδη θα ειναι η τελευταια του συμμετοχη στη βουλη θελει να την συνδυασει με υπουργειο ο μποντυμπιλντερας ?
  Ειναι και κουτος, σε λιγο θα πεθανει ο Μητσοτακης και τοτε ποιον θα υπηρετει ? την Ντορα ? και αυτη εκτος βουλης θα ειναι.
  Θα μπορουσε να παιζει το ρολο του Λεπεν στην Ελλαδα αλλα λογω μειωμενης αντιληπτικης ικανοτητος θα παει για πουρναρια συντομα.

 5. Y. avatar
  Y. 02/06/2011 09:51:45

  Μια εκλογική ρηξηκέλευθη πρόταση, στη Συνταγμνατική Αναθεώρηση. Το ποσοστό των λευκών να ανταποκρίνεται σε κενές θέσεις βουλευτών
  30% λευκά? 210 βουλευτές στο ναό, κ.ο.κ

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 02/06/2011 09:59:42

  Σατανικό;
  Βλακώδες!

 7. Α.Κ. avatar
  Α.Κ. 02/06/2011 10:06:24

  Ναι,για να ολοκληρωσουν την προδοσια τους. Και για να συλλαβετε ποσο προδοτες ειναι οι σωτηρες μας ,κυβερνηση και εξαπτερυγα δειτε τι υπεγραψαν

  http://www.youtube.com/watch?v=fiPGY9NBHsE&feature=player_embedded

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 02/06/2011 10:21:43

  Τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Καρατζαφερ και Ντόρα αγωνίζονται να μείνουν στον αφρό ενώ το μνημονιακό καράβι βουλιάζει. Δεν έχουν θέση στην κεντροδεξιά. Ο λαός θα τους στείλει για βρούβες, για να μάθουν να συνομοτούν στις πλάτες μας και να καταστρώνουν βρώμικα παιχνίδια. Όποιος ψηφίζει ΛΑΓΟΣ ή Ντόρα, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Μνημόνιο στην ουσία. Πρέπει να το τονίσει αυτό η ΝΔ και να χαράξει βαθιά διαχωριστική κόκκινη γραμμή με Καρατζαφερ και Μητσοτάκαινα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 02/06/2011 10:32:52

   Ο Τράγκας και όλο το σύστημα ΑΛΤΕΡ-REAL στηρίζουν τον λαγό τώρα τελευταία. Ο Χατζηλαλάκης έχει μέρα παρά μέρα τον Καραγκιοζοφέρη είτε στο ραδιόφωνο είτε στο ALTER..Προσπαθούν να αποκοιμήσουν το αγράμματο κοινό τους. Χθες στο δελτίο του ALTER έπαιξαν 45 δευτερόλεπτα την περιοδεία Σαμαρά στην Κρήτη και επί 10 λεπτά ανέλυσαν τις μπαρούφες Καρατζαφέρη περί αποχώρισης κλπ. Τελικά μόνο το δελτίο του ΑΝΤ1 παίζει έντιμα και καθαρά το ρεπορτάζ του Σαμαρά. Το ALTER του Κουρή (που γκρέμισε και τον Καραμανλισμό τρομάρα του) παίζει βρώμικα παιχνίδια υπέρ της κυβέρνησης μήπως και σωθεί από το λουκέτο. Να κλείσει το χαλκείο να αναπνεύσει η δημοκρατία μας!

   • radiomedic avatar
    radiomedic @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 02/06/2011 10:45:06

    Έπρεπε να δείτε τη φάτσα του Χατζηλάστιχου όταν σε έκτακτη σύνδεση του μετέφερε ο δημοσιογράφος του τη δήλωση Σαμαρά για το υπουργείο.
    Του είχε φύγει όλη η μαγκιά! Πολύ γέλιο.

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 02/06/2011 10:35:08

  Δελτίον Ειδήσεων από το μέλλον

  Ο Υπουργός Επικρατείας κος Καρατζαφέρης εδέχθη στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κο Πάγκαλον ίνα εξετάσωσι από κοινού τας προϋποθέσεις δια την λήψιν της 6ης δόσεως εκ του Μηχανισμού (μηχανικής) Υποστηρίξεως και γενικότερον περί της θεραπείας του ασθενούς όστις βρίσκεται επί της χειρουργικής κλίνης.
  Οι δύο άνδρες απεφάσισαν ομοφώνως όπως πρέπει να προχωρήσει η αξιοποίησις της Βουλής των Ελλήνων. Μετά το κλείσιμό της, ενδιαφέρεται δια την αξιοποίησην του ακινήτου μαζί με τον περιβάλλοντα Εθνικό Κήπον, μεγάλο ξενοδοχιακόν συγκρότημα του εξωτερικού.
  Επίσης συνεφώνησαν ότι το πρόγραμμα εθελουσίας ευθανασίας των συνταξιούχων -όπως απήτησε η Ύπατος Αρμοστής Τόμσεν - πρέπει να προχωρήσει τάχιστα δια να εξοικονομηθούν περί τα 5 δις ευρώ ετησίως. Η πρότασις όπως παιτούνται εις τεχνητούς Καιάδες (κατά την παλαιάν Σπαρτιατικήν συνήθειαν) οι ΑΜΕΑ δια να εξοικονομηθούν και άλλοι πόροι, της τάξεως των 10 δις, συνεφωνήθη να μην ληφθεί τώρα διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλαι υποδομαί ακόμα.
  Τέλος οι δύο άνδραι με κοινήν δήλωσίν των εξαπέλυσαν δρυμείαν επίθεση εναντίον του Αντωνίου Σαμαρά κατηγορώντας το ως λαϊκιστήν, καιροσκόπον και ανεύθυνον, εξυπηρετούντα μικροκομματικάς σκοπιμότητας και ανήγαγαν αυτόν ως τον μοναδικόν υπέυθυνον δια την δεινή θέσιν εις την οποίαν περιήλθε η χώρα ως μη συνενούντα εις το Πρόγραμμα Εθνικής Σωτηρίας. Μάλιστα θα ενεχειριάσουν σχετικήν γραπτήν δήλωσην εις τον γενικόν γραμματέαν του ΟΗΕ κον Παπανδρέου.

  Το επόμενο δελτίον μας θα μεταδοθεί λίγο πριν την απαγόρευσιν της κυκλοφορίας, στας δέκα μετά μεσημβρίας ακριβώς.

 10. effie B. avatar
  effie B. 02/06/2011 11:17:49

  "Έχει προφανώς στο μυαλό του μια αποστασία!"
  Ακριβως αυτο. Η παραιτηση ολων των βουλευτων του Λαος και η προκληση εκλογων τοπικά, λογω κενων που υπαρχουν στον εκλογικο νομο, βρισκεται στα ορια ΘΕΣΜΙΚΗΣ παρεκτροπης.
  Ο βουλευτης επικρατειας δεν αντικαθισταται διοτι και αυτο δεν προβλεπεται.
  Γι' αυτο και ο Καρατζαφερης αλλαξε τον ορο παραιτηση σε αποσυρση! Κωλοτουμπα και παλι!
  Αν παρ' ολα αυτα τολμησει, θα τον αποσυρουν οι πολιτες και αυτο το ξερει παρα μα παρα πολυ καλα!
  Γιατι εδω προκειται για ψηφο, πραγματικα πραγματα δηλαδη, και οχι fiction δημοσκοπησεις του Σκαι!!!!

 11. fotini avatar
  fotini 02/06/2011 11:45:33

  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ . ...Η ΜΟΥΧΛΟΝΤΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Ε, ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΑΠ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ......ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑ......Α...

 12. διερωτώμαι avatar
  διερωτώμαι 02/06/2011 17:57:32

  Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης έχει να δηλώσει κάτι επί της προτάσεως του Προέδρου του;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.