#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2010 09:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο σουλτάνος Ερντογάν περιοδεύει στις ευρωπαϊκές επαρχίες του(Τάδε έφα the Governor of Corruptionland)Το περιβάλλον ήταν το θέμα; Το λιβάνισμα στον Ερντογάν; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Παραθέτουμε λοιπόν τα λόγια του Κυβερνήτη της Διεφθαρμένης Πολιτείας (Governor of Corruptionland), με κάποια πενιχρά σχόλια:

Απευθυνόμενος στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και παρουσία του Τ. Ερντογάν ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη περιφερειακής συνεργασίας στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των συνεπειών στο Κλίμα και υπογράμμισε τη σημασία της Πράσινης Ανάπτυξης και της μείωσης των ανισοτήτων. «Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή της Μεσογείου στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Κανκούν του Μεξικού» σημείωσε.

Το σύνθημα της μεσογειακής ομάδας θα είναι «Όλα τα ρακούν πάνε στο Κανκούν». Ο φερετζές θα είναι προαιρετικός. Τον Μπερλουσκόνι τον ρωτήσαμε ή θα πάμε μόνο αγκαζέ με τους γείτονες, σαν φτωχός συγγενής που χρωστάει στα μισά μέλη της διάσκεψης;

Όσοι είναι αλλεργικοί με την πράσινη ανάπτυξη να μη συνεχίσουν την ανάγνωση. Υπάρχει κίνδυνος εξανθημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα απειλούνται όσα μας παρέχει απλόχερα η φύση λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Βασικά με τη σοσιαλιστική αλλαγή δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο: από πολίτες χώρας της ΕΕ και του ευρώ, πλέον είμαστε τριτοκοσμική χώρα χρεωμένη ενυπόθηκα στο ΔΝΤ, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

"Αυτή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που τα ζούμε με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Γι' αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με τον Τ. Ερντογάν, γιατί στη Μεσόγειο επαληθεύεται το χειρότερο σενάριο. Έχουμε πραγματικούς κινδύνους μπροστά μας. Ίσως κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή. Ιστορικής σημασίας οι αλλαγές. Απειλείται όχι μόνο το κλίμα, αλλά ο πολιτισμός μας".

Τώρα και τρομολάγνος. Μπορεί και να κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή μπορεί και όχι, που να ξέρουμε το ζώδιο και τον ωροσκόπο της το 10.000 π.Χ που γεννήθηκε. Τέτοιος που είναι ο πολιτισμός μας λέτε να στενοχωρηθούν οι μελλοντικές γενιές αν χαθεί; Τώρα αν κόπτεται ειδικά για το μουσειακό είδος του «πασοκάνθρωπου», με τη τζάμπα μαγκιά, τη λαμογιά στο μάτι, τη φτήνεια του βλαχονεοπλουτισμού, την ευκαμψία, το θράσος και τη δειλία (ανάλογα) και την κάθε είδους λιγουριά, συμφωνούμε να μπει στα είδη προς εξαφάνιση και να παρθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για την  προστασία του. Με μουσάκι όμως, το μουστάκι ξεπεράστηκε.


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προφανώς είναι οι βροχές το Φθινόπωρο, το κρύο το χειμώνα, τα λουλούδια την Άνοιξη και η ζέστη το καλοκαίρι. Ποιο είναι το σενάριο που επαληθεύεται; Ποιος έκανε τη σκηνοθεσία;

Χάνονται οι έννοιες. Και της «ιστορικής» και της «σημασίας». Η Ιστορία θα σου δώσει την πρέπουσα σημασία, don’t worry.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το γεγονός της παρουσίας του κ. Ερντογάν στη διάσκεψη αποδεικνύει ότι δύο χώρες μπορούν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να είναι ενωμένες μπροστά στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης μπορεί να είναι ενωμένες στα θέματα των τυφώνων, της εξεύρεσης απολιθωμάτων δεινοσαύρων και στο θέμα της προστασίας του Αμαζονίου, αλλά  αλλάζει κάτι στις διμερείς σχέσεις;

Πάντως να ευχαριστήσουμε τον σουλτάνο Ερντογάν που για δεύτερη φορά φέτος κάνει περιοδεία στις –υπό την επιρροή του- ευρωπαϊκές επαρχίες του.

"Μπροστά στην απειλή ίσως υπάρχει μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία. Να φτιάξουμε περιφερειακά δίκτυα που λειτουργούν με ανανεώσιμους πόρους" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι  με τους ηγέτες θα συνυπογράψουν μια συμφωνία που θα εντείνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους.

Παρακαλώ τους μορφωμένους του σάιτ να μας εξηγήσουν «τα περιφερειακά δίκτυα που λειτουργούν  με ανανεώσιμους πόρους» γιατί εκτός από αγράμματος (λειτουργικά) είμαι και ά-πορος.

"Σκοπός μας είναι όλες οι χώρες να είναι ισότιμοι εταίροι. Πάνω από πολλά περιφερειακά προβλήματα υπάρχουν και πολλά που μας ενώνουν. Το πρόγραμμα θα διευκολύνει το διάλογο μεταξύ κυβερνήσεων, ΜΚΟ, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Σήμερα μαζί μας δεν έχουμε μόνο αντιπροσωπείες των γειτόνων, αλλά και ακτιβιστές του περιβάλλοντος και επιστήμονες που θέλουμε να μας βοηθήσουν για να θέσουμε σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα".

Το ΜΚΟ το ξέρω. Είναι κάτι καλοί κύριοι που προστατεύουν ότι κινείται με ένα μικρό αντάλλαγμα (σε εκατομμύρια ευρώ). Αυτά με τους ισότιμους εταίρους ακούνε τα λιβανιστήρια και θα ζητάνε Υπουργεία.

Η στενότερη συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί η παγκοσμιοποίηση έχει επιδεινώσει καταστάσεις για πολλούς, δημιουργώντας ανισότητες στον πλούτο, διατροφική κρίση και κρίση στη διαχείριση των υδάτων.

Η κακή παγκοσμιοποίηση φταίει για όλα, είναι σαφές και κατανοητό. Θα το πω στη θεία μου τη Φρόσω, που σε βρίζει νυχθημερόν, πλην Κυριακής που εκκλησιάζεται, γιατί της ψαλίδισες την πενιχρή σύνταξη του μακαρίτη του Πελοπίδα. Στην αρχή νόμιζε ότι δικαιώθηκε δικαστικά η γκόμενα του εκλιπόντος και πήρε το μερτικό της.Στη συνέχεια έθεσε την αναγκαιότητα να εξανθρωπιστεί η παγκοσμιοποίηση.  "Λόγω της ραγδαίας αλλαγής που έφερε οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους για να διαχειρίζονται με επάρκεια τις απειλές. Υπάρχει αβεβαιότητα και σκεπτικισμός, ότι πάμε πίσω στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως έχει δείξει η συνεργασία στον ΟΗΕ φαίνεται ότι είναι το δυσκολότερο πράγμα. Ο πλανήτης είναι ένας ενιαίος χώρος που πρέπει να προστατεύσουμε".

Τώρα μπερδεύτηκα πάλι. Άμα την εξανθρωπίσουμε θα γίνει καλή; Και ποια μορφή θα πάρει; Του Πάγκαλου, του Τατούλη, ή άλλη. Να το διευκρινίσουμε αυτό γιατί είμαι οπτικός τύπος. Και να θυμάσαι θεία που θες να ψηφίσεις "το ψηλό το παλικάρι" στις περιφερειακές, για όλα φταίει ο ΟΗΕς.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντισταση avatar
  αντισταση 24/10/2010 09:13:41

  EΡΝΤΟΓΑΝ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΝΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  http://www.youtube.com/watch?v=au1grR7Y5o8

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/10/2010 09:30:11

  Τη θερμή καλημέρα μου από το Σουλτανάτο.
  Οι μουεζίνιδες του Νεοθωμανισμού έχουν βγει από το πρωί στους τηλεοπτικούς μιναρέδες του πράσινου εκσυχρονισμού και καλούν τους πιστούς στο τζαμί ενώ με τα χέρια στραμμένα στον ουρανό ψάλλουν "Γιώργο ου άκμπαρ"

  Άφεριμ Ερντογάν εφέντ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/10/2010 09:40:20

   Νομίζω οτι ο Μικρός Οδυσσέας κατέκτησε στο πεδίο της καθημερινής μάχης επαξίως μια θέση στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης. Θα αποδομεί την επιχειρηματολογία του αντιπάλου.
   Εκήβολος!

   Υ.Γ. Παρακαλώ την τελευταία λέξη να την αναλύσει με σχόλια και παρατηρήσεις ο αυτοανακηρυχθείς ηγέτης των ...τουπαμάρος Β. Ελλάδος κ. Τσιλιβίθρας.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/10/2010 14:31:53

   Καλημέρα έστω και καθυστερημένα. Μάζευα ψήφους χθες. 5 για τον Κικίλια 2 για τον Παφίλη, 1 για τον Τσίπρα. Πολυσυλλεκτική παρεά. Και κρυφοντορικό είχε

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 24/10/2010 14:33:37

    Πόρτα πόρτα κι εσύ?

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Μικρός Οδυσσέας 24/10/2010 14:41:57

    ταβέρνα-ταβέρνα ή καλύτερα κεμπάπ-κεμπάπ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/10/2010 14:34:43

   Κώστα μεγαλύτερη τιμή από την αποδοχή του απαιτητικού και ψαγμένου κοινού του αντινιούζ δεν υπάρχει. Για τη Ρηγίλλης υπάρχουν καλύτεροι και καταλληλότεροι

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 24/10/2010 14:38:54

    Μη βάλεις στοίχημα.
    Μάλλον θα το χάσεις.

    Υ.Γ. Για τη Ρηγίλλης λέω

 3. aengus avatar
  aengus 24/10/2010 11:01:59

  (…) Η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σε βηματισμό σ' αυτό τον κατήφορο και γι' αυτό έλαβε τις δημόσιες ευχαριστίες του γγ του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν. Αποδέχθηκε «μυστικές» συνομιλίες πάνω σε τουρκική πρόταση, η οποία παρουσίαζε σαν παραχώρηση την αυτονόητη διακοπή των τουρκικών υπερπτήσεων (μέσα στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη των 6 μιλίων), με αντάλλαγμα την ουσιαστική στρατιωτική συνδιαχείριση του Αιγαίου. Παρακολούθησε σαν παθητικός θεατής τις ερευνητικές εισόδους του «Τσεσμέ» και του «Πίρι Ρέις» στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
  Παρουσιάζει τώρα σαν ελπιδοφόρα λύση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής την πρόταση του «Αιγαίου της Πράσινης Ενέργειας». Μια πρόταση που περιλαμβάνει το κλείσιμο των συμβατικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά και την πρόσδεσή τους στο ηλεκτρικό δίκτυο της Τουρκίας ώστε να διευκολυνθούν τα επενδυτικά σχέδια των ομίλων της πράσινης ενέργειας και να εδραιωθεί η οικονομική βάση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου.
  Αντίστοιχα, στο σκέλος των αγωγών μεταφορών ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή, είναι σαφής η έμφαση που δίνεται στην προώθηση σχεδίων αγωγών που προκρίνουν οι ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πρόταση σύνδεσης του ελληνοϊταλικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου με το αντίστοιχο σχέδιο για μεταφορά φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω Αλβανίας (ITGI και ΤΑΡ) και η υποβάθμιση της υλοποίησης του ρωσικού σχεδίου αγωγού «Σάουθ Στριμ» στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου. Μόνο για την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την υπογραφή συμφωνίας που διασφαλίζει τη συμμετοχή του αμερικανικού ομίλου «Chevron».
  (Ριζοσπάστης, 24 Οκτωβρίου 2010)

 4. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 24/10/2010 11:17:29

  Ορε γκιαούρηδες 190 χρόνια δεν σας έφτασαν θέλετε και άλλα;

  βάι βάι ορε γιουνανηδες...

 5. Σαος avatar
  Σαος 24/10/2010 11:27:55

  Η Άντα γιατί δεν φοράει μαντίλα ή μπούργκα;;; Μα πως προσβάλει έτσι τον Χερντογκάν Πασά;;;;

 6. Greco avatar
  Greco 24/10/2010 12:00:42

  http://www.facebook.com/group.php?gid=128884463816740

  να μην το επιτρεψουμε,θελουν να μας ξανακανουν μαροκο!(οπως ελεγε και ο αδαμαντιος κοραης)

  φωτια και τσεκουρι!Γκρεμισμα οσα εμειναν!

  • Σαος avatar
   Σαος @ Greco 24/10/2010 16:27:39

   Το είδα και φρίκαρα! Επίσης βλέπω "πόντιους" και "κρητικούς" να υπερασπίζονται τα μνημεία της οθωμανικής κατοχής! Ξέρω βέβαια πως υπάρχουν πληθυσμοί που έχουν ξενική καταγωγή και έχουν ελληνικά επώνυμα.

 7. Spiros avatar
  Spiros 24/10/2010 13:32:29

  Ο σουλτάνος έχει πάρει ή πρόκειται νά πάρει,από τίς γερμανικές
  τράπεζες,πού ξεφορτώνουν,τά δάνεια τής Ελλάδος.

  Οπως κάθε σώφρων επανδυτής,έρχεται στήν Αθήνα γιά τίς εμπράγματες
  ασφάλειες τού δανείου.

  Δηλαδή τή συνεκμετάλευση= εκχώρηση τού Αιγαίου,τήν ανεξαρτησία τών
  τούρκων τής δυτ.Θράκης,ένα τζαμί κάτω από τήν Ακρόπολη καί ένα στό
  Βοτανικό....

  Αδέλφια έρχονται εκλογές,ΑΕΡΑ!!!!!!!!

 8. Feax avatar
  Feax 24/10/2010 14:57:47

  "Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προφανώς είναι οι βροχές το Φθινόπωρο, το κρύο το χειμώνα, τα λουλούδια την Άνοιξη και η ζέστη το καλοκαίρι. Ποιο είναι το σενάριο που επαληθεύεται; Ποιος έκανε τη σκηνοθεσία;"

  ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (ειδικά χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό κράτος) η οποία να πραγματεύεται, αποδεικνύει και επιβεβαιώνει με δεδομένα (όλες) τις επιρροές της αύξησης του φαινομένου του Θερμοκηπίου στην περιοχή μας ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ. Μη μου αναφέρεται για περιφερόμενα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών (Ω! τι γελοία χώρα μονο η Αθήνα έχει Ακαδημία στην οποία κάνουν αίτηση για να μπούν οι εκάστοτε!!).
  Με μηδενική χρηματοδότηση έρευνας, βγαίνουν οι ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΙ, αναγιγνώσκουν και αναμασούν ότι διαβάζουν στο διαδίκτυο και το σερβίρουν ως γνώση για να κανουν (οικονομική!!!!ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ) πολιτική.
  Σίγουρα ούτε που ξέρουν τι είναι το STERN REPORT αλλά και μαύρα μεσάνυχτα για τους δείκτες και παραμέτρους που ποσοτικοποιούν την κλιματική αλλαγή.
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και συνεχίζουν να προσκαλούν ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ για να μασσάνε.
  ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ????? ('ετσι θα φτάσουμε λένε στα 20% που εισηγείτε η Ε.Ε.).

 9. malaxias avatar
  malaxias 24/10/2010 15:39:18

  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ) ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.