#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2011 16:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ρυθμιστής του .... χάους


Γράψαμε και χθες για την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Βουλή για τον προϋπολογισμό. Επειδή όμως έχει γίνει του συρμού τελευταία η σκληρή κριτική στον Σαμαρά. για δήθεν εγκατάλειψη του αντιμνημονιακού αγώνα, για παράδοση των όπλων, για συμβιβασμό και άλλα τέτοια θεαματικά και αστήρικτα, κρίνουμε αναγκαίο να δημοσιεύσουμε σήμερα μερικά εκτεταμένα αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του


Από όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια προκύπτει σαφέστατα ότι ο Α. Σαμαράς στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου επειδή την στιγμή που γενικευόταν η κρίση στην ευρωζώνη, δεν μπορούσε η Ελλάδα να μένει πλήρως απομονωμένη και ουσιαστικά ακυβέρνητη, όπως θα συνέβαινε αν πηγαίναμε αμέσως σε εκλογές τότε. Και η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μονόδρομος (κάτω  από το βάρος των αφόρητων πιέσεων) προκειμένου η Ελλάδα  να παραμείνει στο ευρώ, να εξασφαλίσει την 6η δόση  και – κυρίως – να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους της. Επαναλαμβάνει επίσης κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, μέχρι να γίνουν οι εκλογές στις προθεσμίες που έχουν τεθεί.


Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν ο Σαμαράς δεν συμφωνούσε στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου θα διακινδύνευε μια ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας, την έξοδο από το Ευρώ και ...όλα τα κακά του κόσμου, με λίγα λόγια - τα οποία επιπλέον θα τα φόρτωναν στις πλάτες του.  Αυτό ήταν το δίλημμα και ο Σαμαράς δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει πολιτικά. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να βρισκόμαστε σε κουβέντα και να κάνουν τζόγο οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας. Γιατί το θέμα δεν είναι να λέει ο καθένας "όχι" στο ένα και "όχι" στο άλλο. Πρόγραμμα έχει;


Είναι επίσης σαφές ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και ελίσσεται μέσα στο χάος της κατάρρευσης και της Ευρώπης και του εγχώριου πολιτικού συστήματος (και της ...ΝΔ)  - αν δεν την επιδιώκει με την τακτική του όπως έχουμε εξηγήσει αλλού (και θα επανέλθουμε επ΄ αυτού).


Τις ημέρες εκείνες το Antinews είχε πάρει θέση και είχε προτείνει ψήφο ανοχής και όχι ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές να πράξουν κατά συνείδηση. Παρόλα αυτά ο Σαμαράς με την χθεσινή ομιλία του παρουσίασε ισχυρότατα επιχειρήματα υπέρ της τακτικής που ακολούθησε και θα διαβάσετε στη συνέχεια.


Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή του ομιλία αποδεικνύει το βασικό πρόβλημα σήμερα της ΝΔ :


1. Αυτός ξέρει τι κάνει και έχει και συνολική αντίληψη της κατάστασης και σχέδιο


2. Το κάνει όμως ... μόνος του με ένα κόμμα που αδυνατεί να επικοινωνήσει με τις λαϊκές μάζες και να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών.


Ίσως, πάλι, να επιδιώκει μόνος του αυτό το ...χάος. Για να γίνει μέσα σε αυτό το απύθμενο χάος της καθημερινής ακυβερνησίας, οικονομικής δυσπραγίας, μπαχαλάκηδων, «σταγονιδίων», κομματικής φαγωμάρας, σκανδάλων, μέσα δηλαδή στο απέραντο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα, ο ... παράξενος ελκυστής που επί δυο χρόνια τώρα παραμένει αταλάντευτος στις θέσεις του, προσελκύοντας γύρω του τον σχηματισμό μιας τάξης μέσα στην αταξία.


Επειδή στο μόνο σημείο που διαφωνούμε με την ομιλία πουν θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι η φράση του : "η ΝΔ είναι σήμερα ο ρυθμιστής των εξελίξεων". Θα ήταν ακριβέστερο να έλεγε ..."ο ρυθμιστής του χάους"!


Αλλά διαβάστε τα αποσπάσματα από τη ομιλία:


Πέρα από την Ελληνική κρίση και πέρα από την Ευρώπη ακόμα, στο χώρο της ευρύτερης γειτονιάς μας υπάρχει πρωτοφανής αποσταθεροποίηση καθεστώτων. Στη Βόρειο Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Στον Αραβικό κόσμο και πέραν αυτού…


Η κρίση αυτή, γεωπολιτικού χαρακτήρα, συμπίπτει με τη κρίση της Ευρώπης, συμπίπτει με την ακόμα πιο οξυμένη εσωτερική κρίση στην Ελλάδα και – το σπουδαιότερο - βρίσκεται δίπλα μας!


Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, έχουμε και την πρωτοφανή αποσταθεροποίηση όλου του περίγυρού μας και τα κύματα των λαθρομεταναστών που μαζεύονται τα σύνορά μας, περνάνε στην επικράτειά μας και σωρεύονται στις πόλεις μας, ενώ την ίδια στιγμή η τοπική αυτοδιοίκηση έχει παραλύσει λόγω δραματικών περικοπών.


Και αυτή η πραγματικότητα καθιστά τη θέση της Ελλάδας πολύ-πολύ πιο επικίνδυνη.


Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, είχαμε μια κυβέρνηση που επί δύο χρόνια άσκησε ολέθρια πολιτική. Και τελικά κατέρρευσε, αφού έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Ας δούμε, λοιπόν, που βρισκόμαστε σήμερα και πως θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτή την πρωτοφανή «καταιγίδα» που απειλεί να σαρώσει τα πάντα.


Στην Ευρώπη έχουμε μια νομισματική Ένωση 17 χωρών αλλά δεν έχουμε Κεντρική Τράπεζα με αντίστοιχες αρμοδιότητες, όπως εκείνες των άλλων κεντρικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργεί ως «δανειστής έσχατης ανάγκης», δεν μπορεί να εκδίδει ευρωομόλογα, δεν μπορεί – τυπικά τουλάχιστον - να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.


Μετά τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και σε άλλες χώρες – Ιταλία και Ισπανία - και μετά την αδυναμία που επέδειξε η Ευρώπη να φτιάξει «αναχώματα» για να τους αντιμετωπίσει, δεν αρκούν ούτε τα ευρωομόλογα ούτε η παρέμβαση του Μηχανισμού Στήριξης στην δευτερογενή αγορά. Πρέπει να υπάρξει απευθείας ενίσχυση της ρευστότητας. Δηλαδή να βγάλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το «υπέρ-όπλο» της -το «μπαζούκα» όπως καθιερώθηκε να λέγεται - και να γίνει ο «δανειστής έσχατης ανάγκης», να δώσει νέο χρήμα, φρέσκο χρήμα, στην ευρωζώνη.


Αλλά αυτό δεν το θέλει η Γερμανία, γιατί φοβάται τον πληθωρισμό, από τα ιστορικά τραύματα που υπέστη στις αρχές της δεκαετίας του 1920...Κι έτσι τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο: Σήμερα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων έχει μπει και η Γαλλία και το Βέλγιο. Ενώ και η ίδια η Γερμανία δυσκολεύεται να δανειστεί στα χαμηλά επιτόκια που δανειζόταν ως τώρα.


Οι Οίκοι αξιολόγησης απειλούν τώρα τα «τρία άλφα», του Γαλλικού χρέους. Κι αν συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, το EFSF θα χάσει την αξιοπιστία του. Τώρα πλέον η χρήση του «μπαζούκα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι απαραίτητη. Αλλά οι αντιρρήσεις παραμένουν...


Αλλά, ακόμα κι αν γίνουν όλα όσα δεν έγιναν ως τώρα – το ευρωομόλογο, η ενίσχυση του ταμείου EFSF, και η νομισματική παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - ο κίνδυνος δεν θα ξεπεραστεί. Γιατί δυστυχώς, υπάρχει κι ένας ακόμα, πολύ σοβαρός παράγοντας ανησυχίας: Με τα προγράμματα μονομερούς λιτότητας που εφαρμόζονται πλέον σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, η ίδια η Ευρώπη κατευθύνεται πια σε γενικευμένη ύφεση! Και με πιθανότητα, αυτή τη φορά, να παρασύρει όλο τον υπόλοιπο κόσμο…


Κινδυνεύει να συμβεί σε όλη την Ευρώπη, αυτό που έγινε ήδη στην Ελλάδα: Όπου επιβλήθηκε μια σκληρή λιτότητα, χωρίς ταυτόχρονα μέτρα ανάκαμψης. Και το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθεί η ύφεση, να παραμείνουν υψηλά τα ελλείμματα και να εκτοξευθεί το χρέος. Τώρα αυτό κινδυνεύει να συμβεί πανευρωπαϊκά... Γι’ αυτό και η τελευταία είδηση: ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης προειδοποιούνται από τον S&P πως κινδυνεύουν με πιστοληπτική υποβάθμιση!


Αλλά αν η Ευρώπη ξαναμπεί σε ύφεση, τότε τα ελλείμματα όλων των χωρών θα αυξηθούν. Και τα χρέη τους θα εκτοξευθούν. Και τότε είναι πιθανό, ακόμα και μια συμφωνία μεθαύριο στις Βρυξέλλες, που μοιάζει «επαρκής» τώρα, να αποδειχθεί σε λίγους μήνες εντελώς ανεπαρκής. Και τότε μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αυτό που θέλουμε όλοι να αποφευχθεί: το τέλος της ευρωζώνης!


Στην Ελλάδα υπάρχουν τρείς μείζονες προτεραιότητες για τους επόμενους μήνες, όχι για τον επόμενο χρόνο:
Πρώτον, να τακτοποιηθεί οριστικά η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Με το εθελοντικό κούρεμα που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου…
Δεύτερον, να εξασφαλιστεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Τρίτον, και υπέρτατο χωρίς το οποίο όλες οι άλλες δεν έχουν νόημα: η Ανάκαμψη!

Προέχει επίσης να ρυθμιστεί το συνολικό χρέος της Ελλάδας το ταχύτερο:
Αυτό απαιτεί έναν «οδικό χάρτη» δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το έχουμε πει εξ αρχής, δεν διαφωνούμε με τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. Συμφωνούμε πλήρως να εξαλειφθεί το έλλειμμα και να μειωθεί το χρέος.
Προσθέτουμε, όμως, ένα ακόμα, το σπουδαιότερο: Ανάκαμψη τώρα!
Επαναλαμβάνουμε τη διαφωνία μας με μέτρα οριζόντιων περικοπών και με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις που δεν μειώνουν την παραοικονομία, εξοντώνουν αυτούς που ήδη πληρώνουν.

 Ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό, πρώτον, γιατί δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα να εξασφαλιστεί τώρα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να τηρηθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεύτερον, για να ζητήσουμε αυτό που λείπει από το πρόγραμμα: Ανάκαμψη!


Υποσχέθηκα, να αποκαταστήσω τις μεγάλες αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. Να αντικαταστήσω πολλά πράγματα που υπάρχουν σήμερα, με άλλα «ισοδύναμου αποτελέσματος».


Προτείνουμε: Να σταματήσει η υπέρ-φορολόγηση, να σταματήσουν τα χαράτσια. Με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα. Μειώσεις συντελεστών θα ζητήσουμε ευθέως. Και δεν θα σταματήσουμε να το θέτουμε και να πιέζουμε, μέχρι να το καταφέρουμε.


 Με μια συνετή πολιτική, όπως αυτή που προτείνουμε, θα σταθεροποιήσουμε τη χώρα. Οικονομικά και κοινωνικά. Γι’ αυτό δεν θα σταματήσω να λέω αυτό που είπα από την αρχή: Χρειαζόμαστε Ανάκαμψη!


Χρειαζόμαστε εσωτερική σταθεροποίηση. Κατά προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ασφαλείας.


Κατά προτεραιότητα, επομένως, θα καταργήσουμε το Νόμο για την Ιθαγένεια και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.


Κατά προτεραιότητα θα προωθήσουμε την ανακήρυξη ΑΟΖ. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον εαυτό της. Πρέπει να αξιοποιήσει τον πλούτο και τα πλεονεκτήματά της. Πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της. Στο θαλάσσιο και χερσαίο ορυκτό πλούτο της.  Και πρέπει να παραμερίσει οριστικά, τους μόνιμους κήρυκες της ηττοπάθειας και την μοιρολατρίας.


Η Ελλάδα έχει «κόκκινες γραμμές» και τις τηρεί. Αλλά έχει και «γαλάζιες γραμμές», έχει και θεμιτές επιδιώξεις και τις προωθεί. Και αυτή τη στιγμή κεντρική της επιδίωξη είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Που ακόμα και η μικρή Κύπρος την αποτόλμησε. Κι εμείς δεν τολμήσαμε ακόμα.


Η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται σε ιστορικό μεταίχμιο. Έχει εισέλθει σε μεταβατική φάση. Και η Ελλάδα βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Κι έχει μεταβατική κυβέρνηση:


Εμείς πρωτοστατήσαμε να δημιουργηθεί! Όταν οι απίστευτοι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απομόνωσαν πλήρως τη χώρα και δημιούργησαν προς στιγμή τον κίνδυνο άμεσης εκδίωξης της  Ελλάδας από την Ευρώπη και ταυτόχρονης πλήρους χρεοκοπίας της.


Τη στιγμή που γενικευόταν η κρίση στην ευρωζώνη, δεν μπορούσε η Ελλάδα να μένει πλήρως απομονωμένη και ουσιαστικά ακυβέρνητη. Έπρεπε να αποκτήσει κυβέρνηση, να παραμείνει στην Ευρώπη και το ευρώ, να εξασφαλίσει την 6η δόση  – κυρίως – να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους της. Και μόλις δρομολογηθούν όλα αυτά να πάει σε εκλογές.


Αυτή είναι μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση! Δεν είναι συγκυβέρνηση. Δεν προέκυψε από κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης των κομμάτων που την αποτελούν. Τη στηρίζουμε για να επιτύχει τους στόχους της άμεσα.Δεν δίνουμε «συγχωροχάρτι» για τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης.


Όσα πρέπει να αλλάξουμε, θα το αλλάξουμε, αλλά χρειαζόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού. Και θα τα αλλάξουμε μετά τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σήμερα ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση. Τι είναι; Είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων! Είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας, η εγγύηση μετάβασης σε μια νέα εποχή.


Ζούμε μια μετάβαση από το φαύλο κύκλο της κρίσης και της ύφεσης, στον ενάρετο κύκλο της Ανάκαμψης και της Ανάπτυξης.


Το πώς θα γίνει αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Και μόνον αυτός. Και πολύ σύντομα. Το Φεβρουάριο…


Εγώ υποσχέθηκα να του εξασφαλίσω ομαλές συνθήκες εκλογών. Χωρίς αγωνίες και εκβιασμούς. Και αυτά που θα του υποσχεθώ, αυτά θα κάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιαννης Π. avatar
  Γιαννης Π. 07/12/2011 16:33:32

  +100000000000000!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 07/12/2011 16:47:12

  Κανεις δεν αμφισβητει τον Σαμαρα ,οπως επισης και το αν επραξε σωστα στην περιπτωση της κυβερνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ,η ΝΔ ειναι ο εγγυητης της αστικης δημοκρατιας στην ελλαδα ,το αντιθετο θα προδιδε τις αρχες της, οτι πανω απο ολα ειναι η πατριδα.
  Η κριτικη που του γινεται και ειναι καλοπροαιρετη σε τουτο εδω το σαιτ θελω να πιστευω,εχει να κανει ΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ,ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΓΚΕΙΟ,ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .

 3. maradona avatar
  maradona 07/12/2011 17:38:37

  Λυπάμαι αλλά δεν με πείθουν τα επιχειρήματά σας σχετικά με την αναγκαιότητα να συμπράξει ο Σαμαράς σε αυτή την ανόητη κυβέρνηση.

  Η Ελλάδα διέθετε και διαθέτει μία κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) με απόλυτη αυτοδυναμία 160 ατόμων στο κοινοβούλιο. Άρα η χώρα δεν υπήρχε περίπτωση να πάει σε ακυβερνησία. Από την στιγμή που ο ΓΑΠ άρχισε να χάνει την επαφή με την λογική τότε ήταν δουλειά του ΠΑΣΟΚ να ορίσει κάποιον λογικότερο για πρωθυπουργό (όπως και τελικά έκανε με τον Παπαδήμο) και να συνεχίσει να κυβερνά. Πολύ δε περισσότερο που υπάρχουν η Ντόρα, ο Κουβέλης και ο Καρατζαφέρης πρόθυμοι να την στηρίξουν.

  Αλλά και μετά την συμμετοχή του Σαμαρά δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι στα βασικά σημεία της χώρας μας: την έλειψη αξιοπιστίας και την απομόνωση (και πως να αλλάξει όταν στο πόστο "βιτρίνα" της χώρας, στο Υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο μετά από ψηφοφορία χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης ο κ. Βενιζέλος).

  Το μόνο που προσφέρει η συμμετοχή της Ν.Δ. στην συγκυβέρνηση αυτή, είναι αυτό δεν έβγαινε από όλους τους άλλους πρόθυμους μαζί: κουκιά..... δηλ. τους πολυπόθητους 180 ψήφους για να περάσει η δανειακή σύμβαση και να νομιμοποιηθεί και η ντροπή της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου που δεν είχε την πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

  Γι' αυτό ήταν επικίνδυνες οι εκλογές: γιατί το χωράφι (Βουλή) όπου έσπερνε τόσα χρόνια "κουκιά" η διαπλοκή υπάρχει πλέον κίνδυνος να το πνίξουν τα "ζιζάνια" της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κ.α.).

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ maradona 07/12/2011 18:09:10

   Γιατί παπαγαλίζεις αριστερές ανοησίες; Ποιό Μνημόνιο θα συνυπογράψει; Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε Μνημόνια, ούτε συμφωνίες, ούτε τίποτα... και φυσικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατάσταση της χώρας, εκτός από ένα: Οτι ο Σαμαράς διαπραγματεύται πλέον με τους δανειστές

   • Κλεόστρατος avatar
    Κλεόστρατος @ Αυτόνομος 07/12/2011 18:41:43

    Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι σε λίγο καιρό οι επιστολές και οι υπογραφές για τις οποίες μίλαγαν όλοι, δεν θα έχουν καμία σημασία.
    Ηθικά μπορεί να μας έπεσαν βαριά αυτά που έκανε ο Σαμαράς, πρακτικά όμως του επέτρεψαν να μείνει μέσα στο παιχνίδι.
    Και να γίνει ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής των Ευρωπαίων από τους Έλληνες πολιτικούς

  • φωνη avatar
   φωνη @ maradona 07/12/2011 21:37:14

   Το ΠΑΣΟΚ άνθρωπέ μου δεν μπορεί να διώξει τον ΓΑΠ από Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που είναι ο πιο αποτυχημένος πρώην Πρωθυπουργός. Δήθεν θα τον έδιωχναν και από Πρωθυπουργό..... Το μόνο που έκανε το ΠΑΣΟΚ ηταν να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

   Ο Παπανδρέου προκαλούσε την ακυβερνησία γιατί η προσπάθεια του να παραμεινει στην εξουσία οδηγουσε σε ενα επιθμητό από τη μεριά του αδιεξοδο.
   -Καταρχάς δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει καμία κίνηση μέχρι να φτάσει στη βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης. Μέχρι τότε θα άφηνε να συνεχίζεται μια εικόνα ακυβερνησίας.
   -Δεύτερον απέρριψε στη Βουλή την πρόταση του Σαμαρά για μεταβατική.
   -Κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης.
   - Πήγε την άλλη μέρα στον ΠτΔ δεν παραιτήθηκε και συνέχιζε να μην παραιτείται μέχρι τέλους ελπίζοντας να καταφέρει να σώσει την καρέκλα του.
   - Με το όνομα του Πρωθυπουργού έπαιζε είτε λέγοντας άκυρα ονόματα είτε επινοώντας όρους του Παπαδήμου ( όμως ο ίδιος το διέψευσε δημοσίως) προς το Σαμαρά, επιδιώκοντας την άρνηση του Σαμαρά και την ακύρωση της μεταβατικής. Και μιας και είχε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν είχε παραιτηθεί (όπως του ζητούσε ο Σαμαράς να κάνει) ήλπιζε να συνεχίσει.

   Τα βασικά που έχουμε σαν κέρδος από όλα αυτα είναι οτι υπογράψανε ημερομηνία εκλογών,που ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει και κάνει μπαμ ποιους τσούζει. Και απορώ με τι μούτρα θα βγουν να ζητήσουν την ψήφο του λαού αυτοί που δε θέλουν να γίνουν εκλογές! Και δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που δε θέλει εκλογές!!!

   Και ότι ο Σαμαράς στηρίζοντας την μεταβατική δεν απομονώθηκε απο την Ευρώπη (που θα έκανε κακό και στη χώρα, ειδικά σε αυτή τη στιγμή των αλλαγών για την Ευρώπη, και στη ΝΔ ). Έτσι, κατάφερε λίγες μέρες μετά να δεχτούν οι δανειστές την τροποποίηση των λανθασμένων πολιτικών.

   Αν δεν σας αρέσει που έδιωξε τον ΓΑΠ, αν δεν σας αρέσει που εξασφάλισε ημερομηνία εκλογών και αν δε σας ενδιαφέρει η δυνατότητα για τη χώρα να αλλάζει τις λάθος πολιτικές....μήπως είστε ΠΑΣΟΚ;

   A χαιρετίσματα, λοιπόν, στην Παπαρήγα που ήθελε να γίνει το δημοψήφισμα και να ψηφίσουμε έξοδο απο το ευρώ για να έρθει να αντιμετωπίσει ο κομμουνισμός το δημόσιο έλλειμμα και χρέος επιβάλλοντας τον απόλυτο κρατισμό. Η αριστερά θα στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, θα επανεκκινήσει την ιδιωτική οικονομία; Γιατί αυτά είναι τα ζόρια μας, δε γίνεται άλλο να διορίζουμε κόσμο στο δημόσιο. Κανονικά η αριστερά ούτε πρόβλημα με το χαράτσι δεν δικαιούται να έχει γιατί δεν αποδέχεται την ιδιοκτησία....αλλά ....σε αυτήν τη χώρα που ζούμε όλα τα ακούμε.

 4. ΚουαΣιμόδος avatar
  ΚουαΣιμόδος 07/12/2011 17:47:47

  "Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή του ομιλία αποδεικνύει το …. πάγιο (πλέον) πρόβλημα της ηγεσίας του στη ΝΔ:

  1. Αυτός ξέρει τι κάνει και έχει και συνολική αντίληψη της κατάστασης και σχέδιο

  ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
  ΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ Ή ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  2. Το κάνει όμως … μόνος του με ένα κόμμα που αδυνατεί να επικοινωνήσει με τις λαϊκές μάζες και να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών.

  ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ!
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ? ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

  Ίσως, πάλι, να επιδιώκει μόνος του αυτό το χάος. Για να γίνει μέσα σε αυτό το απύθμενο ...χάος της καθημερινής ακυβερνησίας, οικονομικής δυσπραγίας, μπαχαλάκηδων, «σταγονιδίων», κομματικής φαγωμάρας, σκανδάλων, μέσα δηλαδή στο απέραντο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα, ο … παράξενος ελκυστής που επί δυο χρόνια τώρα παραμένει αταλάντευτος στις θέσεις του, προσελκύοντας γύρω του τον σχηματισμό μιας τάξης μέσα στην αταξία.

  Επειδή στο μόνο σημείο που διαφωνούμε με την ομιλία πουν θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι η φράση του : “η ΝΔ είναι σήμερα ο ρυθμιστής των εξελίξεων“. Θα ήταν ακριβέστερο να έλεγε …”ο ρυθμιστής του χάους“!

  ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΛΚΥΣΤΗΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΛΚΥΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ -ΠΛΗΝ 4-5 ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ-, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΚΥΣΕΙ Ο κος ΣΑΜΑΡΑΣ!!!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
  ΑΝ ΤΟΥ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ -ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΟΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ" ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ -ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ- ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

 5. JOHN avatar
  JOHN 07/12/2011 17:51:18

  Δεν γινεσαι ποτε ρυθμιστης του χαους οταν συμμετεχεις σ αυτο!Απλουστατα μπλεκεις με τα πιτουρα και σε τρωνε οι κοττες,που λεει και ο λαος μας.

 6. SABI avatar
  SABI 07/12/2011 17:57:44

  Aγαπητέ maradona,
  Είσαι κυριολεκτικά καταπέλτης !
  Ακριβώς όπως τα λές...Ποιά η αναγκαιότητα και ποιός ο ρόλος παρουσίας του Σαμαρά και της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αν όχι η τελική υπογραφή παραχώρησης του Εθνικού μας πλούτου στο Αγγλικό Δίκαιο?
  Τελικά Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα έχει κάνει μόνο η Αριστερά (ΕΑΜ-Χούντα) και όπως φαίνεται θα είναι πάλι μόνη της στο Νέο ΕΑΜ...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ SABI 07/12/2011 22:34:19

   Το ΕΑΜ οδήγησε σε εμφύλια σύρραξη. Άσε τα ψόφια. Εθνική Αντίσταση έκαναν οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικών μαντριών και αριστερών ιδεοληψιών. Την ώρα που έμπαιναν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί είχε ο αγνός πατριώτης Έλληνας να σκεφτεί τις ιδεοληψίες του Μάρξ; Των οικιών ημών εμπιμπραμένων .... . Μετά τον ΒΠΠ πόλεμο ήρθε η "μπαρουτοκαπνισμένη" στρούγκα του ΚΚΕ και καπέλωσε τις τάξεις τις αντίστασης με στόχο την ένωση όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους της Ελλάδας με τον κομμουνιστικό παράδεισο της φαντασίας τους. Άσε λοιπόν την ταύτιση της αληθινής αντίστασης με την Αριστερά. Οργάνωση με επαναστατική φρασεολογία ναι είχε η αριστερά. Αληθινή αντίσταση που να οδηγεί στην εθνική ανεξαρτησία, όχι.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ SABI 07/12/2011 23:06:34

   Τρικυμια εν κρανιω.

 7. Kennan avatar
  Kennan 07/12/2011 18:11:51

  Διάβασες τι λέει η ανάρτηση; Ή πετάμε ανοησίες για Νέα ΕΑΜ και νέους Τσε Γκεβάρα; Θέλει όντως πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς οτι στο συστημα και την διαπλοκή βολεύουν πολύ κάποιοι άσφεροι αντιρρησίες σαν την ελληνική αριστερα και μερικούς από την εδώ πλευρα, να μην λέμε ονόματα, έτσι;

 8. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 07/12/2011 18:12:55

  Εσύ πάντως ούτε έχεις πάρει χαμπάρι τι εννοεί η ανάρτηση; Μπερδεύεις τη θεωρία του χάους με το ...χάος στο κεφάλι σου

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ αναγνωστης 07/12/2011 19:41:42

   Καλοοοο!!!!

   • διηνεκης avatar
    διηνεκης @ Ραβινος 07/12/2011 20:13:55

    πολυ καλο

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ διηνεκης 07/12/2011 23:05:16

     Καλλιστο,I may say.

 9. ΔΙΑΣ avatar
  ΔΙΑΣ 07/12/2011 18:21:02

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΓΙΑΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .
  ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ,ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 10. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2011 18:57:03

  "Δεν δίνουμε «συγχωροχάρτι» για τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης"

  Θα αναζητητηθούν ποινικές ευθύνες????????????????

 11. kimon avatar
  kimon 07/12/2011 19:23:02

  Θα προτιμούσα τον προμηθέα (τον σκεπτόμενο πριν την πράξη) παρά τον επιμηθέα (τον σκεπτόμενο μετά την πράξη) κατά τα άλλα οψόμεθα οταν γίνουν εκλογές,και να μην στρουθοκαμηλίζουμε.

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/12/2011 19:47:05

  Οπως και να το κανουμε αυτος ο Σαμαρας ειναι το κατι αλλο !Καθε φορα με ολα αυτα που γινονται λεω να δουμε τι θα κανει , τι θα πει και καθε φορα με εκπλησσει με αυτα που λεει ολοκληρωμενα ,ψυχωμενα ,λογικα ,πατριωτικα και ευχομαι ολοψυχα να του δοθει η ευκαιρια να τα κανει πραξη !Τον παω με χιλια μπραβο του !

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Ραβινος 07/12/2011 22:57:33

   Καλα εσύ... χαόθηκες νωρίς -ή 'τα κεραμίδια στάζουν'!

 13. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 07/12/2011 19:50:41

  maradona είπε:
  07/12/2011 στις 5:38 pm

  Λυπάμαι αλλά δεν με πείθουν τα επιχειρήματά σας σχετικά με την αναγκαιότητα να συμπράξει ο Σαμαράς σε αυτή την ανόητη κυβέρνηση.

  Η Ελλάδα διέθετε και διαθέτει μία κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) με απόλυτη αυτοδυναμία 160 ατόμων στο κοινοβούλιο. Άρα η χώρα δεν υπήρχε περίπτωση να πάει σε ακυβερνησία. Από την στιγμή που ο ΓΑΠ άρχισε να χάνει την επαφή με την λογική τότε ήταν δουλειά του ΠΑΣΟΚ να ορίσει κάποιον λογικότερο για πρωθυπουργό (όπως και τελικά έκανε με τον Παπαδήμο) και να συνεχίσει να κυβερνά. Πολύ δε περισσότερο που υπάρχουν η Ντόρα, ο Κουβέλης και ο Καρατζαφέρης πρόθυμοι να την στηρίξουν.
  Αγαπητέ maradona,
  Σε αυτή την περίπτωση το σκυλολόι που κυβερνά δεν θα ξεβίδωνε τις καρέκλες από τον πισινό τους ούτε το 2013, θα ρήμαζε η χώρα ηθικά και οικονομικά, εντος και εκτός, η παρέμβαση Σαμαρά λοιπόν είναι ωφελιμότατη αν μη τι άλλο, ως προς το σύρσιμο τους σε εκλογές τον φλεβάρη κ ότι περισωθεί από τη χώρα!
  και την ακόμα συντομότερη διάλυση της πιο ανθελληνικής παράταξης που πέρασε ποτέ από τη χώρα μας.
  Και κάτι ακόμα, τα γκόλ από την κερκίδα δε μετράνε, οπότε μη νοιώθετε ..κανονιέρηδες.

 14. kimon avatar
  kimon 07/12/2011 20:26:51

  Tι να τα κάνω τα λόγια τα μεγάλα, όταν στην οικονομική πολιτική περνάει μονάχα ο λόγος του βενιζέλου<>δηλαδή ο θηριώδης δολοφόνος της μεσαίας τάξης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού;;;
  Απορία ψάλτου βιξ.....

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/12/2011 20:29:49

  Οφείλουμε επί τέλους να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν Σωτήρες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η κοινωνία μας είναι σε κατάσταση φόβου και πανικού. Κι οι Πολίτες; Οι μεν περιμένουν τον Μεσσία κι οι δε κάνουν ασκήσεις φαυλοκρατίας.
  Η χώρα μας έζησε επί μακρόν στην "ευημερία" της φαυλότητας και της απάτης. Η νοοτροπία μας μολύνθηκε. Αρρώστησε.
  Σταματήσαμε να παράγουμε και μόνο απαιτούμε. Κοινωνία δημοσίων υπαλλήλων και αεριτζήδων.
  Κι όμως, υπάρχουν νηφάλιοι και ικανοί σ΄ αυτή τη χώρα.
  Η ΝΔ για να μετατραπεί σε ηγεμονική δύναμη πρέπει να υπερβεί τον εαυτόν της. Πρέπει να έλθει σε ρήξη με τον εαυτό της. Να αποβάλει τα σάπια αποκλάδια.
  Όμως, δεν πρέπει να θρέψει φλούδες ελπίδες.
  Πρέπει να ξέρουμε όλη μας ότι τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θάναι παρά καημός και πόνος. Και τούτο όχι μόνο στην Ελλάδα.
  Μιλάμε για ανάπτυξη. Ας αναρωτηθούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη και πώς επιτυγχάνεται. Πάντως όχι με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αν ήταν τόσο απλό θάχε ήδη επιτευχτεί.
  Τι πρέπει πρώτιστα να περιμένουμε από τη ΝΔ; Την αλήθεια!
  Την αλήθεια για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Την αλήθεια για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση σήμερα.
  Ο Α. Σαμαράς μπορεί αποκτήσει ηγεμονικό και ηγετικό ρόλο μόνο μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας.
  Να ηγηθεί της αλήθειας και μέσα απ΄ αυτή να δώσει κατεύθυνση στους Πολίτες και την Κοινωνία.
  Όχι κλείσιμο του ματιού! Όχι μισόλογα και παπανδρεϊκές υποσχέσεις.
  Το ζητούμενο δεν είναι η νίκη στις εκλογές, αλλά το μετά.
  Για να πετύχει το μετά πρέπει η εκλογική νίκη να είναι απόρροια ρωμαλέου Πολιτικού Λόγου.

 16. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/12/2011 21:33:49

  Ο Βενιζέλος προτίθεται να διαπραγματευτεί το νέο πακέτο μέτρων και όχι απλώς το PSI πριν τις εκλογές ζητώντας τη συμμετοχή Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις. Προτίθεται δηλαδή να δεσμεύσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετεκλογικά με συγκεκριμένα μνημονιακά μέτρα, αλλιώς δεν βγαίνει 7η δόση.

  Τι θα πράξει ο Σαμαράς κι η ΝΔ;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Γιάννης 07/12/2011 23:03:31

   Οποιοδηποτε πακετο μετρων,οπως κι ο υπερψηφισθεις προυπολογισμος,
   θα εχουν ξεπεραστει σε κλασμα χρονου.
   Ο υπερτατος μας στοχος ειναι να μην δεσμευθουμε και να μην δεσμευσουμε.
   Τελεια και παυλα.

 17. Νικήτας avatar
  Νικήτας 07/12/2011 21:35:13

  Στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι παίζετε κατά κανόνα στο επίπεδο των προθέσεων .
  Ωραία λόγια που όταν πάνε να γίνουν πράξη προσκρούουν σε
  <> και ξεχνιούνται .

  Παρ΄ολαυτά πάντα υπάρχει η ελπίδα πως κάποτε θα βγεί αυτός που εννοεί όσα λέει και είναι αποφασισμένος να παλέψει για να τα κάνει πράξη και σε κάθε περίπτωση ο λαός πάντα παρών θα κρίνει .

  Στην περίπτωση του κ. Σαμαρά τα πράγματα είναι με το μέρος μας αφού εκεί που αποφάσισε να αρμενίσει - και σωστά κατά τη γνώμη μου - έχει πολλές φουρτούνες και αν είναι όντως αποφασισμένος θα φανεί.
  Βεβαίως υπάρχουν και εσωτερικές δυσκολίες στο κόμμα του που κάνουν το ταξίδι του ακόμα πιο επικίνδυνο .
  Είναι όμως τυχερός αφού για πάρτη του έχει οπλίσει ο λαός με 800.000 γροθιές τις τορπίλες του και όσο έχει επίγνωση αυτής της προίκας δεν έχει να φοβάται τίποτα.

  Σας ευχαριστώ που διαβάσετε τις σκέψεις μου.

 18. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/12/2011 21:58:35

  Σταχυολογώ προς εμπέδωση των εκ του αγαθού πολιτικά αλλήθωρων και εκ του πονηρού επιτήδειων εθελότυφλων:

  -Ανάκαμψη

  -Τέλος στην υπέρ-φορολόγηση, τέλος στα χαράτσια.

  -Καταργήση του Νόμου για την Ιθαγένεια και αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

  -Ανακήρυξη ΑΟΖ.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Τιγράνης 07/12/2011 22:09:37

   Ανάκαμψη, με τι και πώς;

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Μανιάτης 07/12/2011 22:58:38

    Ο ...υπουργος εισαι?

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Δικερως 07/12/2011 23:21:41

     Παίζει να 'ναι κι ο ερυθρόλευκος γητευτής της μπάλας...

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Τιγράνης 07/12/2011 23:24:58

      Παντα επικαιρος Τιγρανη,παντα επικαιρος.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δικερως 07/12/2011 23:30:15

      Τι να κάνουμε ρε συ, με αυτά που ακούμε... 11 εκατομμύρια δοκησίσοφοι σ' αυτή τη χώρα...

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Δικερως 07/12/2011 23:39:18

      10.787.690 για την ακριβεια.

 19. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/12/2011 22:28:11

  Με εξέφρασες απολύτως

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/12/2011 22:35:46

  +1000

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/12/2011 23:01:21

  Δεν υπαρχει επιστροφη στο 2009.
  Δεν υπαρχει επιστροφη στο 2009.
  Δεν ειναι η ΝΔ που δεν "επικοινωνει" με τις λαικες μαζες ,ειναι οι λαικες και μη λαικες μαζες που δεν εχουν καταλαβει τι γινεται,οτι αυτα που εκανε ο Παπανδρεου ειναι μη αντιστρεψιμα.Αντε τωρα να τα βγαλεις περα π.χ. με το Χαρρυ Κλυνν και αλλους πολλους που απλως ζητουν να τιμωρηθει το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρεου (που εχουν ακομη πλειοψηφια στη βουλη) και δεν τους νοιαζουν PSI κλπ.
  Βεβαιως φταιει και η ΝΔ γιατι αφησε να καλλιεργηθει η εντυπωση οτι αρκει να "φυγει το μνημονιο" και ολα θα ειναι οπως πριν.
  Δεν εχει σημασια.Και να μην την κατηγγειλαν για "προδοσια" τωρα θα την κατηγγειλαν τους πρωτους εξι μηνες που θα κυβερνουσε και θα εβλεπαν οτι δεν γυριζουμε στο....2009.
  Σιγα σιγα ολοι θα προσαρμοσθουν.

 22. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 07/12/2011 23:17:07

  Αγαπητοι φιλοι
  Εδω εξελισσεται ενα μεγαλο παιχνιδι που και αυτοι που μετεχουν του παιχνιδιου αδυνατουν να βγαλουν ακρη,απορω πως οι περισσοτεροι εδω μεσα σχολιαστες εχουν τις μαγικες λυσεις, τι καθονται στην λ συγγρου και να πεισουν τον αρχηγο να τις υιοθετησει.
  μα δεν το βλεπω ,και κλασσικο παραδειγμα δειτε τις δεσμευσεις Σαμαρα για οταν αναλαβει την πρωθυπουργια,επαβαφορα των συνταξεων στα προτερα επιπεδα ,ποιοων συνταξεων ομως ?των ετοιμοθανατων γεροντων μιλαμε δηλαδη για τις συνταξεις των 300- 5οο ευρων που τις κοψανε 30 ευρω τον μηνα ,για την σφαγη του αιωνα των συνταξεων των συνταξιουχων που πληρωσαν 30 και 40 χρονια εισηορες και απο 2000 τις κοψανε στα 50% το αμιλητο νερο,για τις επικουρικες ,εκει καλυτερα να μην τις αναφερω,η σφαγξ των σφαγων,μιλαμε για ταπεινωτικη ισοπεδωση!!συνολο μειωσεων αυτων των συνταηεων 1000 με 1500 τον μηνα μειον, αλλα λογια να αγαπιομαστε.
  Δηλαδη η αναπτυξη και η ανασα στην αγορα,θα ερθει με την επιστροφη στα γεροντια 30 με 40 ευρω τον μηνα .
  Μιλαμε για δουλεμα ιθαγενων της Αφρικης.
  Νομιζω οτι το μνημονιο που ολοι λοιδορουμε ειναι μονοδρομος για ολους ,αποδειξη οτι σαφη και καθαρο αντιθετο λογο δεν εχουμε απο κανενα.
  για αυτο σταματειστε τις κραυγες και τα ανταρτικα, και σκεφθειτε με νηφαλιοτητα ολες τις εκδοχες αυτης της κρισεως και μετα ανοιχτε την κανουλα της κριτικης.
  τα πραγματα δυστυχως ειναι πιο ασχημα απο οτι νομιζουμε.,ο Συριζα θυμασθε τι ελεγε πριν κανα χρονο αντε δυο? να διορισει το κρατος 100 000 χιλιαδες στο δημοσιο!!! η απολυτη ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΘΙΣΘΑΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΧΑΛΑΛΙ ΤΗς ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ Μ... ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑς, ΤΟ ΙΔΙΟ?ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!!

 23. Θύμιος avatar
  Θύμιος 08/12/2011 09:26:05

  κι ο Τράγκας θέλει Λουδοβίκο!?!

 24. ektoras avatar
  ektoras 09/12/2011 01:29:26

  Μια χαρα τα ειπε ο Σαμαρας αλλα (συγνωμη για την εμμονη μου) tελικα τα χαρατσια πως θα σταματησουν? Θα τα καταργησει?? γιατι εδω εμεινε μια ασαφεια... ηθελημενη θα πει καποιος κακοπιστος ή καμενος οπως ειναι ο ελληνικος λαος....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.