#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ρεαλιστής... κύριος ΤσίπραςΤην εκτίμηση ότι ο Αντ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου εκφράζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Δεν είναι και τόσο άσχημα: άδειες περισσότερες από τις ημέρες «εργασίας», ταξίδια στο εξωτερικό, φρέσκο ψάρι στη Σέριφο. Αυτό το «τέλος» εύχονται να είχαν εκατομμύρια Έλληνες.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «ετοιμόρροπη» την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ούτε η στήριξη της κ. Μέρκελ ούτε των διαπλεκομένων ΜΜΕ θα αποδειχτούν αρκετές να την κρατήσει στην εξουσία.

Ξέρει τι λέει. Έχει κάνει στατική μελέτη. Η Κυβέρνηση θα πέφτει διαρκώς, μέχρι που κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί.

Μακροπρόθεσμα, το μόνο βέβαιο είναι ότι όλες οι Κυβερνήσεις δεν θα υπάρχουν…

«Σήμερα έχουμε μια νέα κυβέρνηση με πολύ πιο αδύναμη κοινοβουλευτική στήριξη, με σοβαρότατες εσωτερικές αντιφάσεις και με την υποχρέωση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει, ενώ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι έχει πάει την κοινοβουλευτική Δεξιά «δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό, παρά στη ΝΔ της μεταπολίτευσης».

Η ΝΔ της μεταπολίτευσης δεν ήταν το απόλυτο κακό για τις «προοδευτικές δυνάμεις»;

Έρχονται να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική πολιτική θεώρηση και αυτό τους μπερδεύει, τους κάνει ηττοπαθείς και αμήχανους. Και για αυτό την κατηγορούν, όταν δεν την εξορκίζουν.

Τελικά, η λεγόμενη «ενοχική δεξιά» ήταν πολύ βολική, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της κεντροαριστερής ηγεμονίας της μεταπολίτευσης…

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει περαιτέρω πως όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, ενώ διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους.

Αν δεν ήταν τόσο μετριοπαθής θα μας έλεγε την πλήρη αλήθεια: με τον ΣΥΡΙΖΑ  στην εξουσία θα αλλάξει και η Τανζανία, το Βιετνάμ και τα Νησιά Καϋμάν.

«Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας», σημειώνει, σε μια πρόταση που οι ΑΝΕΛ δικαίως θα παραπονεθούν για λογοκλοπή.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση».

Όλα καλά, όλα ανθηρά. Αλλά γιατί μόνο 4 χρόνια και όχι 24;

Αν είναι να παγώσουμε τους τόκους ας το κάνουμε εμφατικά, μεταθέτοντας τους τουλάχιστον μια γενιά πίσω…

Αναγνωρίζει πάντως ότι «δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα», αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Πάντα κάνει μια αναφορά στο τέλος και ξενερώνει τους χιλιάδες υποστηρικτές του. Τι σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα άμεσα;

Θα μας παραμυθιάζει ο δικός του Στουρνάρας;

Θα αναμένουμε την ανάπτυξη μελετώντας Ζίζεκ;

Τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Φτάνει να υπάρχουν για να ρυθμιστούν…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/07/2013 18:00:05

  Ο κ Τσίπρας και τα στελέχη του μας έχουν πεθάνει στον σουρεαλισμό Πιο πρόσφατη εκδήλωση του η άποψη ότι ο αντίπαλος της Μέρκελ δεν είναι είναι οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία αλλά ο αντίπαλος της είναι στην Ελλάδα και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ
  " Οι Νταλί της ...πολιτικής " στο σημερινό firiki2010

 2. Ελπιδιφορος avatar
  Ελπιδιφορος 08/07/2013 19:26:51

  “από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.”

  Εάν οι μισθοί ρυθμίζονταν με νόμους (για τον ιδιωτικό τομέα) ΟΛΟΙ οι εργάτες θα ήταν καπιταλιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα άχρηστα.

 3. airman avatar
  airman 08/07/2013 19:45:10

  ''Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση''.
  Αλέξη, ο προηγούμενος που είπε ότι λεφτά υπάρχουν ήταν ο ''Harry Potter'' της πολιτικής, ο τρισμέγιστος Γιωργάκης Α. Παπανδρέου. Αν αυτό δε σου λέει κάτι, τότε πάσο.

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 08/07/2013 20:03:07

  -Οταν ο Ρεαλισμός είναι Κίβδηλη Ευρηματικότητα-
  1) H πολιτική βούληση είναι ικανή να υπερβεί τις οικονομικές συνθήκες, απλώς αγνοώντας τες. H επιθυμία κυριαρχεί πάνω στην πραγματικότητα Τα μνημόνια δεν είναι η αιτία της κρίσης χρέους της Ελλάδας αλλά αποτελέσματα της.Η ροή χρήματος απο τις αγορές αποτελεί σημαντική παράμετρο και της Ελληνικής Οικονομίας.Η Κατάργηση των Μνημονίων με ένα άρθρο σε έναν νόμο θα έφερνε την Ελλάδα σε μια κατάσταση παραπλήσια του 2009. Ποιά ήταν αυτή; Η Ελλάδα δανείστηκε 24 δις ευρώ , χρειάστηκε 58.8 δις ευρώ ,το έλλειμμα του εμπορικού της Ισοζυγίου ήταν 35δις ευρώ
  Απο που θα καλύπτονταν η διαφορά? απο την πάταξη της φοροδιαφυγή ισχυρίζεται.Κατα συνέπεια πρώτα θα υπήρχε κάλυψη των παροχών τις οποίες και ευαγγελίζεται και μετά είσπραξη των ποσών που απαιτούνται για την κάλυψη αυτή.Ακόμα ένα παράδοξο ποιά είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φοροδιαφυγής σε πρακτικό επίπεδο; Τι δήλωνε ο Κος Τσίπρας γιά την καταβολή φόρων όπως το ειδικό τέλος επι των ακινήτων;

  2) Ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις με συντηρητική πολιτική. Η Ελλάδα θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης , μέσα απο ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί την διατήρηση των βαθιών συντηρητικών χαρακτηριστικών της με δράσεις τις οποίες και πολιτικά καλύπτει στηρίζει και υποστηρίζει

  3) Η Παντελή άρνηση της πραγματικότητας είναι και πολιτική θέση.Το είδαμε σε Κύπρο, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ιταλία στα όσα κατα καιρούς δήλωσαν και στο οτι παρήχθη.Το ίδαμε τελευταία και στην περίπτωση της Αιγύπτου.Μην σας φανεί αστείο αλλά η δομή της οικονομικής σκέψης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι παραπλήσια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ

  4) Συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν.Το μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου για το οποίο οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και σε επίπεδο Κοινής Γνώμης αδιαφορούν ενώ αυτό αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και επίπεδο πολιτικών αναζητήσεων του.

  5) Οικονομική σκέψη πολύ προηγμένη.Δάνεια με επιτόκιο 3,5% είναι τοκογλυφικά και βρέθηκαν και τα 25δις που θα βάλουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη πως; Αντί να πληρώνουμε τόκους για τα δάνεια που έχουμε πάρει, θα χρησιμοποιήσουμε τα λεφτά για επενδυτικούς σκοπούς. Μόνο που τα λεφτά αυτά δεν τα έχουμε. Θα μας τα δώσουν οι εταίροι μας και δεν θα μας τα δώσουν για να πληρώσουμε τους τόκους αλλά για επενδυτικούς σκοπούς.Δηλαδή να μας χαριστεί το μεγαλύτερος μέρος των δανεικών υποχρεώσεων, να πάψουμε να πληρώνουμε τόκους κι εκείνοι να συνεχίσουν να μας δανείζουν

  6) Φιλεργατική σκέψη ανάλογη του γεμίσματος του Φεγγαριού.Οι μισθοί κια οι συντάξεις δεν επαναφέρονται στα επίπεδα του 2009 επαναφέρεται μόνο ο κατώτατος μισθός ο οποίος και θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες για την μείωση εως εξαφάνιση της ανεργίας του 27%.

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/07/2013 20:21:07

  Του έχει διαφύγει του Αλέξη ότι τα 25 δις αυτά δεν υπάρχουν ! Δεν τα δίνουμε εμείς ! Ερχονται από τις δόσεις των τοκογλύφων!

  • airman avatar
   airman @ firiki2010 09/07/2013 19:47:45

   Ή του έχει διαφύγει ή αυτός έχει ξεφύγει!
   Το παίζω 50%-50%!!

 6. billi smart avatar
  billi smart 09/07/2013 00:44:06

  μιληστε με τα μικρομεσαια στελεχη του συρριζα....ψοφια για μασα....ζηλευουν τους βουλευτες τους....πιο κρατισμος δεν γινεται...περιμενουν ....αλλα και ο προεδρος μας πρεπει την επομενη των γερμανικων εκλογων...και οταν λεω την επομενη....εννοω σε ωρες...να κανει το αντιμνημονιακο ρεσαλτο...αν οχι....τετοια εποχη του χρονου...οχι διακοπες ...οχι διημερα σε κοντινες παραλιες...αλλα σε φουσκωτες πισινες απο το λιντλ θα ειμαστε...ολοι....και αυτοι που εχουν σπιτια στη θαλασσα...

 7. billi smart avatar
  billi smart 09/07/2013 00:53:42

  ααα...και που 'σαι αλεξ...25 θα κερδισεις απο τους τοκους....25 θα χασεις απο τα εσπα....εκτος αν περιμενουν απο τους υδρογονανθρακες....παντως εγω ...και μερικες εκατονταδες γεροξουκηδες τρομολαγνοι συνταξιουχοι που βολεψαν και καμμια κορη γιατι ηταν μεγαλο το σοι....περιμενουν τι λεζαντα θα γραψει ο αυτιας στο σκαι κατω απο τους θεωρητικους των υδρογονανθρακων,,,,μολις βλεπουν 800...πεφτουν τα φτερα...πριν δυο μηνες εγραφε η λεζαντα εναμισυ τρις....

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 09/07/2013 01:06:53

  Προχθές ο κ. Τσίπρας νεκρανάστησε τον Ανδρέα κάπου κοντά στο Καλέντζι, μας απέδειξε την αριστεροφροσύνη του, τον έκανε δικό του.
  Σήμερα προέτρεξε να ανακοινώσει, το επίσημο τέλος του ΓΑΠ (κι ας είναι βουλευτής ακόμη..).
  Kάθε συνέντευξη του κ. Τσίπρα και ένα βήμα πιο κοντά στη δεξαμενή με τα "πρώην και νυν" πράσινα ψάρια...
  Μην τον παρεξηγήσετε... Ψαρεύει απλά ... δεν έχει άλλες κακές προθέσεις.. δεν τον παίρνει κιόλας...

 9. Γιάννης Σ avatar
  Γιάννης Σ 09/07/2013 13:58:55

  ένα γενικό σχόλιο: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!

 10. αλ avatar
  αλ 09/07/2013 17:40:44

  O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση για έναν και βασικό λόγο.Δεν έχει καταφέρει και δεν πρόκειται (καθώς όσο περνάει ο καιρός είναι και δυσκολότερο) να γίνει "μόδα",και κύριως στους ψηφοφόρους εως 40 ετών.Είναι βασικό συστατικό για να αποκτήσεις πλειοψηφικό ρεύμα( ο Ανδρέας το 81 ήταν μόδα, ο Καραμανλής το 2004 ήταν μόδα). Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γλέζο , τον Φωτόπουλο και τον Μπαλασόπουλο και τον γερασμένο σε όλα (πολιτικό λόγο, ιδεολογία, έμπνευση) χωρίς όραμα, δέσμιο των νταβατζήδων Τσίπρα, απέχει πάρα πολύ από το να γίνει μόδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.