#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πόλεμος του ΣΔΟΕ εναντίον ΥΠΕΞ για τη Λίστα Λαγκάρντ και ο κ. Κλης

[caption id="attachment_198776" align="alignnone" width="600" caption="O κ.Ηλίας Κλής"][/caption]

Σε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο ΣΔΟΕ και στο ΥΠΕΞ κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Ο λόγος είναι ότι με τις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αδειάζει ευθέως το στέλεχος του ΣΔΟΕ που παρέλαβε πρόσφατα από τη Γαλλία τη Λίστα. Ως γνωστόν, ο κ.Θεόδωρος Φλωράτος, κατέθεσε, ενόρκως μάλιστα, ότι το 2010, το αρχικό CD με τη Λίστα Λαγκάρντ είχε παραλάβει με όλους τους τύπους, βάσει πρωτοκόλλου, ο πρώην πρέσβης, κ.Ηλίας Κλής. Τώρα, ο κ.Δελαβέκουρας λέγει ότι δεν ήταν ο κ.Κλής που το παρέλαβε, ενώ και ο ίδιος ο πρώην πρέσβης δηλώνει πως έχει να πάει χρόνια στο Παρίσι, όπου, αξίζει να σημειωθεί, ήταν πρέσβης στην αρχή της δεκαετίας του 2000.

Παρά ταύτα, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΔΟΕ, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, επιμένουν, σημειώνοντας ότι προς άρση κάθε παρεξήγησης, και προκειμένου να ξεκαθαριστεί δια παντός το θέμα, ο εισαγγελέας επιβάλλεται να ζητήσει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής που συντάχθηκε το 2010. Σε αυτό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των στελεχών του ΣΔΟΕ, θα φανεί αμέσως ποιος ήταν ο πρέσβης που παρέλαβε το CD. Να σημειωθεί ότι, εκτός από το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θ.Φλωράτο, και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ.Πλασκοβίτης, έχει δηλώσει πως τα αρχεία είχε παραλάβει ο κ.Κλής.

Επιμένουν στο ΣΔΟΕ

Από τη μεριά του ΥΠΕΞ όμως, ο κ.Δελαβέκουρας, δεν περιορίστηκε μόνον να αποκλείσει την οιαδήποτε εμπλοκή Κλή, αλλά δήλωσε πως «ατύπως» και «χωρίς διαβιβαστικό σημείωμα», δόθηκαν το 2010 τα αρχεία στην Ελλάδα. «Τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου». Το εντελώς αντίθετο όμως, υποστηρίζει στην κατάθεσή του ο κ.Φλωράτος. «Θέλω να προσθέσω ότι στο αρμόδιο γραφείο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον Έλληνα Πρέσβη κ. Κλη», κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα. Δεν χρειάζεται και πολύ συζήτηση πάνω στο θέμα. Απλά, ζητούν από τους Γάλλους να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την πληροφορία.

Προς τι όλη αυτή η παραφιλολογία;

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ, στην κατάθεσή του επιμένει μάλιστα ότι το CD που κατά το ίδιο παρέλαβε ο κ.Κλής, είναι αυτό που πήρε και αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση. «Το κλιμάκιο των Γάλλων συναδέλφων, στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι είχαν ήδη ενημερωθεί για τον λόγο της παρουσίας μας και ότι είχαν εντολή από τον Γάλλο Υπουργό των Οικονομικών να μας παραδώσουν πιστό αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου που είχαν παραδώσει και παλαιότερα στις ελληνικές υπηρεσίες. Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής: Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι». Όσον αφορά την τυπική διαδικασία παράδοσης – παραλαβής που τηρήθηκε αυτή τη φορά, και πιθανότατα και το 2010, ήταν η εξής: «Η αρμόδια Διευθύντρια Οικονομικών Σχέσεων κ. Πιτένη αντάλλαξε τις σχετικές επιστολές παράδοσης-παραλαβής και ο παριστάμενος επικεφαλής της Γαλλικής Επιτροπής Παραδόσεως είπε ότι παραδίδεται στα πλαίσια της διοικητικής συνδρομής προς την Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Φλωράτος για την τελευταία παραλαβή της Λίστας Λαγκάρντ.

Ενεπλάκη ο Κλής;

Όλη αυτή η «φιλολογία», καθώς και τα διάφορα στοιχεία που εμφανίζονται περί πολλών «στικακίων» και CD, το μόνο που κάνουν είναι να θολώνουν τα νερά και τους πραγματικούς υπαίτιους του σκανδάλου με τη Λίστα Λαγκάρντ. Κοντολογίς, ότι ο κ.Παπακωνσταντίνου «έχασε» (!!!!) το πρωτότυπο της Λίστας, και ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επόμενος υπουργός Οικονομικών, κ.Βενιζέλος, δεν έκαναν τίποτε για να βάλουν στα ταμεία του κράτους πιθανά χρέη των μεγαλοκαταθετών στην Τράπεζα HSBC.

Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, εφόσον πράγματι αποδειχθεί ότι εστάλη σε αυτή τη «μυστική» (;) αποστολή ο κ.Κλής, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Γιατί ο συγκεκριμένος, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση, εκτός από το γεγονός ότι ήταν το 1998-2002 πρέσβης στη Γαλλία; Εάν είναι έτσι, για λογαριασμό ποίου λειτουργούσε; Πολύ περισσότερο, σε ποιόν παρέδωσε τη Λίστα; Στο ΥΠΕΞ, κάτι το οποίο αρνείται το υπουργείο, ή σε άλλη κρατική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια την προώθησε στον κ.Παπακωνσταντίνου;

Από τις δηλώσεις του κ.Δελαβέκουρα πάντως, προκύπτει και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Ότι η Λίστα Λαγκάρντ ήλθε στην Ελλάδα, στον κ.Παπακωντσταντίνου, το Σεπτέμβριο του 2010, και όχι τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αστρο1 avatar
  Αστρο1 11/01/2013 09:11:37

  Η ουσία της υπόθεσης συνοψίζεται στη φράση:
  "Κοντολογίς, ότι ο κ.Παπακωνσταντίνου «έχασε» (!!!!) το πρωτότυπο της Λίστας, και ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επόμενος υπουργός Οικονομικών, κ.Βενιζέλος, δεν έκαναν τίποτε για να βάλουν στα ταμεία του κράτους πιθανά χρέη των μεγαλοκαταθετών στην Τράπεζα HSBC."
  Όλα τ' άλλα είναι στάχτη στα μάτια του λαού...

 2. Re, ti ginetai! avatar
  Re, ti ginetai! 11/01/2013 16:11:25

  @Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής: Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι»

  Ουφ! Ησύχασα, τώρα!

  Δηλαδή, ρε, άνθρωπε, θα σου έλεγαν ..."όχι";;;

  ΥΓ. Ο Παπακ. πρέπει να φυλακισθεί για καμιά δεκαριά χρόνια, -σκαστά, εννοώ-, μόνο και μόνο για το θράσος του να λέει κατάμουτρα στον ελληνικό Λαό ότι "έχασε" το CD. Και είναι και πονηρίας ολκής, αφού εξαφάνισε το cd, γιατί ΗΞΕΡΕ πως χωρίς αυτό ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να ερευνηθεί ως προς την γνησιότητα ή μη της λίστας.

  Ήρθαν οι Σούρδοι του Κολεγίου να μας το παίξουν και μάγκες!!! ΟΥΣΤ!

 3. mezapos avatar
  mezapos 11/01/2013 17:18:13

  @Re, ti ginetai!
  Προφανώς, πρόκειται για τυπική ερώτηση. Ομως, έχει ουσία.Πολύ απλά διότι έτσι κανένας Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι του είχαν στείλει άλλη Λίστα.

  Το ίδιο μεγάλη ουσία έχει και η ερώτηση που έκανε στους Γάλλους για το ποιός Ελληνας παρέλαβε τη Λίστα. Και του είπαν ο Κλής.

  Απορώ πράγματι γιατί καλύπτουν αυτή την "παραδιπλωματία" και τον Κλή, για τον οποίο λέγεται ότι διέθετε σχέσεις με Μητσοτακέϊκο, Σημιτέϊκο και Παπανδρέου!! Εντάξει να τον καλύπτουν οι ΠΑΣΟΚοι, αλλά και οι της ΝΔ;

  Περιμένω με ενδιαφέρον πάντως, να δώ τι θα πεί ο Φλωράτος στη Βουλή (γιατί θα κληθεί και αυτός). Εάν επιμείνει στην κατάθεσή του, δεν νομίζουν κάποιοι ότι πρέπει να βρούν μέρος να κρυφτούν;

 4. mezapos avatar
  mezapos 11/01/2013 17:19:26

  Εάν ο Κλής, συνεννοήθηκε με τον έτερο διπλωμάτη και τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, κ.Μπίκα, για αυτή τη "μυστική" αποστολή, ας μας το πούν να τελειώνουμε, βρε αδερφέ!!!

  • Re, ti ginetai! avatar
   Re, ti ginetai! @ mezapos 11/01/2013 22:00:10

   Διώτης: «Ποια …Λαγκάρντ; Μυστικές υπηρεσίες μάς έδωσαν τη λίστα»(!!!)

   - Οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης δημιούργησαν νέα ερωτήματα …αντί να απαντήσουν τα παλιά κατά την ακρόασή τους από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με αποκορύφωμα τον ισχυρισμό του κ. Διώτη ότι η λίστα έφτασε στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου από μυστικές υπηρεσίες κι όχι από την κ. Λαγκάρντ…

   h**p://www.capital.gr/News.asp?id=1631016

 5. natalino avatar
  natalino 11/01/2013 17:45:54

  Εχοντας παρακολουθήσει τον τρόπο που δουλεύει το ΠΑΣΟΚ εδώ και 30 χρόνια, ειμαι σίγουρος οτι το CD πέρασε πρώτα απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μελετήθηκε επαρκώς, αντιγράφηκε σε δυο - τρία USB και μετα τις επίμονες ερωτήσεις για την τύχη της λίστας, παραδόθηκε ενα στικάκι στον Παπακωσταντίνου για τα περαιτέρω.Η αφαίρεση δε των ονομάτων έγινε για να ενοχοποιηθεί ο Παπακωσταντίνου και να κλείσει η υπόθεση.

 6. kapar13 avatar
  kapar13 11/01/2013 20:51:49

  Στο Hot Doc που κυκλοφορεί υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό σημείωμα (που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί αυτοί οι τύποι δεν έχουν γράψει ποτέ CV στη ζωή τους -δεν χρειάστηκε...) του κυρίου Κλη.
  Συνοπτικά: Κολλέγιο Αθηνών, Ίμια, Συμφωνία Μαδρίτης, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (sic), ΣΕΒ, ΔΟΛ.
  Καληνύχτα και καλή τύχη!

  • sok avatar
   sok @ kapar13 11/01/2013 21:01:19

   εξαιρετικός ο σχολιαστής.
   (σημειωτέον και ο Πλασκοβίτης έδωσε ένορκη κατάθεση λέγοντας πως την παρέλαβε ο Κλης)

  • O Bixiou avatar
   O Bixiou @ kapar13 12/01/2013 22:12:17

   Τι CV και πρασινα αλογα. Διπλωματης καριερας ηταν ο ανθρωπος. Την καριερα του την εκανε στα ποστα που τον μετεθετε το υπουργειο Εξωτερικων (μεταξυ αλλων διετελεσε και πρεσβυς στην πρεσβεια μας στο Παρισι), οπως ενας στρατιωτικος κανει την δικη του καριερα στα ποστα που τον μεταθετει το Γενικο Επιτελειο.

 7. ο Τελάλης της Αγοράς avatar
  ο Τελάλης της Αγοράς 11/01/2013 21:09:45

  Τα ονοματα των συγγενων τα εσβυσε απο τη λιστα ο Παπακος
  και φυσικα οχι για τον λογο που εως τωρα απαντες νομιζαν.

  • Re, ti ginetai! avatar
   Re, ti ginetai! @ ο Τελάλης της Αγοράς 11/01/2013 21:56:31

   Έλα, ρε, γίγαντα!

   Να... ασημώσουμε να μας πεις το "γιατί";

   • Ο Τελάλης avatar
    Ο Τελάλης @ Re, ti ginetai! 12/01/2013 01:15:21

    εσυ corky εξακολουθησε να πλεεις

    • Re, ti ginetai! avatar
     Re, ti ginetai! @ Ο Τελάλης 12/01/2013 21:31:56

     ...Κατάλαβα!

     Αλλά, τι είναι corky;;;

 8. γεωργακοπουλος δημητριος avatar
  γεωργακοπουλος δημητριος 14/01/2013 21:42:35

  Την
  5/1/2013
  Έστειλα έγγραφο
  Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
  Κύριε Πρόεδρε σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας…………………………………… τα έγγραφα που αφορά το σκάνδαλο με την ονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ που σας έστειλε η Δικαιοσύνη. ΣΧΕΤ 1 από αυτό το δημοσιεύματα προκύπτει ότι λείπει από την δικογραφία η κατάθεση της βασικής μάρτυρας κ. Σμαράγδας Πιτένη, αναπληρωτής διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, Διεύθυνση καθ' ύλην αρμόδια για τις διεθνείς συμφωνίες της Χώρας και ήταν η επικεφαλής του Ελληνικού κλιμακίου παραλαβής του νέου αντιγράφου της (( ΛΙΣΤΑΣ )) περίεργος η πιο πάνω μάρτυρας ………………………………… την 3/1/2013 για ένορκη κατάθεση οπού σύμφωνα με σχέδιο !!!! κατάθεσης ………………………………..3/1/2013
  ΣΧΕΤ 2 προκύπτει κάτι το πολύ σημαντικό ότι η πρώτη λίστα είχε 2.062 ονόματα και είχε παραληφτεί με την ίδια διαδικασία δηλαδή με την επίδειξη της και την υπογραφή παραλαβής σε έλληνα διπλωματικό εκπρόσωπο δηλαδή την παρέλαβε ένα φυσικό πρόσωπο με τα 2.062 ονόματα.
  Αλλά και από κατάθεση του Ο προϊστάμενος του γραφείου του οικονομικού εισαγγελέα Ε. Σκαρμέας καταθέτει ότι το νέο CD είναι ίδιο με εκείνο που δόθηκε προ διετίας: την24/12/2012
  ….Επί πλέον μας ανέφεραν ότι το αντίγραφο που μας παραδίδουν είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίγραφο που είχαν παραδώσει στον έλληνα Πρέσβη !!!!!! σε προγενέστερο χρόνο που είχε παραδοθεί για πρώτη φορά το υλικό στις ελληνικές αρχές. Μας διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι η ταυτότητα αυτή του περιεχομένου προέρχεται από έλεγχο που έκαναν οι ίδιοι στο σχετικό υλικό…………………………………………………………………
  Δεν αναφέρουν οι μάρτυρες για ποιες υπηρεσίες λέγουν από την κατάθεση του πρώτου συμπεραίνω ότι είχαμε και άλλη άτυπη παράδοση της λίστας στον Έλληνα Πρέσβη
  Επειδή όλοι θέλουμε την αλήθεια…………………
  Παρακαλώ λάβετε γνώση για τα νόμιμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.