#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2011 22:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πόλεμος της Κερατέας συνεχίζεται μέσα στην ... κυβέρνησηΗ υπόθεση της ανακωχής στον πόλεμο της Κερατέας δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά τείνει να εξελιχθεί σε ενδοκυβερνητική κόντρα. Η πρωτοβουλία του Χρ. Παπουτσή να πάρει πάνω του το θέμα και μάλιστα να προαναγγείλει συνάντηση των κατοίκων της περιοχής με την Τίνα Μπιρμπίλη, έχει προκαλέσει “ζήτημα” που μπορεί να πάρει και διαστάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος μόνο για τους αστυνομικούς που βρίσκονται τόσους μήνες στην Κερατέα, πήρε πρωτοβουλία για να λυθεί ένα θέμα που δεν τον αφορά άμεσα. Εριξε το μπαλάκι στην Μπιρμπίλη να δει τους κατοίκους οι οποίοι θα της καταθέσουν μια πρόταση για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Ομως πρόκειται για μια πρόταση που ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών μόνο της περιοχής και δεν θα μπορεί να δεχθεί χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, όπως σκοπεύει η κυβέρνηση με τη δημιουργία του ΧΥΤΥ.

Ουσιαστικά δηλαδή δόθηκε μια ανακωχή αλλά το πρόβλημα υπάρχει, δεν έχει λυθεί.

Η κ. Μπιρμπίλη φέρεται να έχει εκνευριστεί διότι καλείται να κρατήσει την “καυτή πατάτα” και την Μ. Πέμπτη να δεχθεί την πρόταση των κατοίκων η οποία απέχει παρασάγγες από το χωροταξικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ετσι, οποιοδήποτε αδιέξοδο θα χρεωθεί στην ίδια ενώ θα έχουν βγάλει το κεφάλι τους από τον ντορβά τόσο ο αρμόδιος για το θέμα, Γ. Ραγκούσης, όσο και ο Χρ. Παπουτσής.

Εκνευρισμένος φέρεται να είναι και ο εκλεγείς στο υπόλοιπο Αττικής, αντιπρόεδρος, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος μάλλον δεν είχε ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες Παπουτσή ενώ στη μέση μπαίνει και η σύζυγός του, κ. Χριστοφάκη, που θέλει να παίξει ενεργό ρόλο στην περιοχή ώστε να εκλεγεί βουλευτής.

Μπορεί λοιπόν να σταμάτησε ο πόλεμος στην Κερατέα, ο κ. Παπουτσής να εμφανίστηκε ως ειρηνοποιός με τις ευλογίες της εκκλησίας, όμως, θα ανάψει πόλεμος εντός της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο:

Φεύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 18/04/2011 22:12:11

  Πήραν τα ΜΑΤ για να τους στείλουν σε λίγο την πολεοδομία για τα αυθαίρετα στα οποία είναι πηγμένη η περιοχή.

 2. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/04/2011 22:40:36

  Στα βασικά κύριοι, στην πηγή του προβλήματος.... το ζήτημα είναι αν βάζει νερό στο κρασί του το ολιγοπώλιο Λάτση - Μπόμπολα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται.

 3. parsifal avatar
  parsifal 18/04/2011 22:54:08

  Ακριβώς Απορία...Αυτό είναι το πρόβλημα και τα λαικίστικα περί Μπόμπολα κλπ διαπλεκομένων είναι εύκολη συνωμοσιολογία που τείνει να "εξηγεί" πλέον τα πάντα λές και οι κατακρημνιζόμενοι "ομιλοι", "συγκροτήματα" και αλλοι λούμπεν νεοελληνικής κοπής μαφιόζοι - επιχειρηματίες εχουν την ισχύ να κινούν τα πάντα σ'αυτήν την χώρα.
  Η Κερατέα ζεί και πλουτίζει απο την αυθαιρεσία, τον παρασιτισμό με την εξοχική κατοικία, τα χωματουργικά και τα μεσιτικά. Ελέγχει μια περιοχή που εκτείνεται απο τις ακτές του Σαρωνικού (Χάρακας) εως τις ακτές του Ευβοικού, είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδος σε εκταση και περιέχει μερικά απο τα εκλεκτότερα "φιλέττα" της Αττικής γής. Προεξάρχων στον "αγώνα" υπήρξε δημοτικός σύμβουλοςι της παρατάξεως του νύν δημάρχου ασκών το ευγενές επάγγελμα του καφετεριάρχη και του μεσίτη οικοπέδων στο Λαύριο που προσφέρεται περισσότερο απο την αφιλόξενη, χυδαία και αγενή Κερατέα για βιτρίνα.
  Ο εν λόγω φρόντισε να προσεταιρισθεί πλήθος καταπατητών και απο αλλες γειτονικές περιοχές τάζοντας τους οτι τα "οικόπεδα θα αυγατίσουν" αφού κρατηθεί μακριά η "υποβάθμιση που θα φέρουν τα σκουπίδια"... Οι περιοχές εφάπτονται των υψιπέδων της Κερατέας και ανήκουν πλέον στον ιδιο Δήμο Λαυρεωτικής.
  Ο κ. Παπουτσής εξέθεσε το Κράτος, συνάπτοντας "ανακωχή"τη μεσολαβήση του δαιμόνιου "Αγίου" Λαυρεωτικής με αυθαιρετούντας, παρανομούντας και ενεχομένους για πλήθος αδικημάτων απο την χρήση οπλων και εκρηκτικών εως την φθορά δημόσιας περιουσίας και την παρακώλυση συγκοινωνιών.
  Δεν θα μπώ στην ουσία της υποθέσεως "διαχείριση απορριμάτων", υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού. Ομως, ΑΦΟΥ απεσύροντο ανευ ορων τα εμπόδια, αποκαθίστατο ΕΞΟΔΟΙΣ των παρανομησάντων η προτέρα κατάσταση των οδών και αποκαθίστατο η κυκλοφορία και η νόμιμη τάξη στην περιοχή ΤΟΤΕ και μόνον θα επρεπε να αποσυρθούν οι Αστυνομικές Δυνάμεις και να γίνουν δεκτοί οι "κάτοικοι" απο κρατικούς υπευθύνους.
  Προφανώς δεν θα πρέπει να ανακληθούν οι ποινικές διώξεις και οι αστυνομικές ερευνες γαι τα τετελεσμένα αδικήματα και φθορές. Κάθε αλλο σενάριο ευτελίζει την Κρατική εξουσία και αναγνωρίζει de facto εστίες ανομίας ως παράγουσες δίκαιο.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ parsifal 18/04/2011 23:10:24

   Ελπίζω με όλα αυτά που ισχυρίζεσαι, να έχεις μούτρα να αντιμετωπίσεις τη μάνα του παιδιού που πέθανε, όταν ορμήσαν τα ΜΑΤ σα γενίτσαροι στην Κερατέα τον Ιανουάριο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΝΙΚΟΛΑΣ 19/04/2011 00:15:22

    Οι ποικίλοι Παπαχελάδες, στα -δίκην μουεζίνη- νεοφιλελεύθερα κηρύγματά τους, δεν ενδιαφέρονται για τέτοια. Τα θεωρούν "παράπλευρες απώλειες". Γι' αυτό και το μόνο που τώρα κόπτονται, είναι "η ανομία". Ολόκληρο άρθρο επ' αυτής είχε χθες η αλαφουζοφυλλάδα, στο οποίο έκανε πρόστυχη προπαγάνδα βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι το κίνημα "δεν πληρώνω" με... τον ποινικό κακοποιό που πυροβόλησε τον ελεγκτή του ΟΑΣΑ για να αποφύγει την εμπλοκή της αστυνομίας.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αυριανιστής 19/04/2011 00:22:50

     όπως τα λές. Πάντως το πόσο προπαγανδίζουν αυτοί οι κύκλοι δείχνει και το βαθμό της απελπισίας τους, γιατί ούτε το ψέμα τους κατάφερε να υπερισχύσει, ούτε κατάφεραν να τσακίσουν το ηθικό των κατοίκων. Ακόμη χειρότερα. Τους συμπαραστέκονται οι πάντες από τους γειτονικούς δήμους - πλήν Χριστοφάκη.
     Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ και παρανόμησε, και έκανε όλη τη νότια Αττική να είναι εναντίον του. Του αναγνωρίζω την ικανότητα αναδίπλωσης (να δούμε βέβαια πως θα το πάρουν Πάγκαλος και Ραγκούσης).

   • parsifal avatar
    parsifal @ ΝΙΚΟΛΑΣ 19/04/2011 00:45:47

    ΔΕν βλέπω να απαντάς επί συγκεκριμένου, αλλά λαικίζοντας το πάς στο συναίσθημα και την κοινωνική ευισθησία... Κάνε μια βόλτα στην περιοχή, δές ποιοί πρωτοστατούσαν στα επεισόδια, απο πού ερχονταν καραβιές τα εκρηκτικά, ποιοί οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν την "αντίσταση"...

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ parsifal 19/04/2011 16:30:24

     Bόλτες έχω κάνει πολλές, είμαι πιο σχετικός απ' ότι θες να νομίζεις, και αγανακτισμένος με προπαγανδιστές-δήθεν γνώστες σαν την αφεντιά σου. Παρηγοριά μου ότι το σκηνικό παραπληροφόρησης που εσύ κι οι όμοιοι σου δεν κατάφερε το σκοπό του.

  • parsifal avatar
   parsifal @ parsifal 19/04/2011 00:39:41

   Δεν συνηθίζω να γράφω κατά παραγγελία. Τώρα για την ασχετοσύνη, αποψη σου, εγώ γράφω αυτά που ξέρω και ακούω και μαθαίνω στον συγκεκριμένο χώρο...

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 19/04/2011 12:06:13

   Βόθρος βαθύς το στόμα νεοφιλελευθέρων...

 4. katalytikos avatar
  katalytikos 18/04/2011 23:02:05

  Βαρέθηκα το ¨θέατρο¨ και την καθημερινή επικοινωνιακή τακτική.
  Αύριο μεγάλη μέρα, θα ανακοινωθεί ο ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ μετασχηματισμός της Αθήνας!
  Να κλάψω.... να γελάσω....

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 18/04/2011 23:16:11

  Σε ΧΥΤΑ, ρητά αναφέρεται η σχετική εγκύκλιος. Οχι, στο παραπλανητικό ΧΥΤΥ.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ η Dimi 18/04/2011 23:59:29

   Ακριβέστατα αγαπητή Dimi, όπως το λες! ΧΥΤΑ είναι το τελικό σχέδιο, το ΧΥΤΥ είναι απλά το ζαχαρωμένο πικρό χάπι, για τους «ιθαγενείς».

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αφροδίτη 19/04/2011 22:46:51

    Aφροδίτη μου, ευτυχώς μία μία, πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας και υποκριτικής, με τα περιθώρια των μασκαρεμένων εξουσιαστών, να στενεύουν ασφυκτικά. Good show!

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/04/2011 23:58:23

  h__p://politeslavreotikis.blogspot.com/2011/04/blog-post_464.html

 7. ο ξένος avatar
  ο ξένος 19/04/2011 00:05:12

  Τί κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια; Μεγάλη Εβδομάδα, έφερε και τον αρχι-παπά της περιοχής στο γραφείο του ο Παπουτσής, για ανακωχή. Ποιος θα ήθελε επεισόδια μεγαλοβδομαδιάτικα. Εξάλλου τα ΜΑΤ είναι...μεταφερόμενα. Τα πας και τα φέρνεις.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ο ξένος 19/04/2011 00:14:23

   h__p://forkeratea.blogspot.com/2011/04/blog-post_9254.html

   Ξένε, λές να πάει κι ο Πάγκαλος την Κυριακή σην Κερατέα για αρνί;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ο ξένος 19/04/2011 00:19:56

   Α, δεν έχουν πρόβλημα οι πασόκοι με μεγαλοβδομαδιάτικα επεισόδια. Το 2003, Μεγάλη Δευτέρα πάλι νομίζω (ή Μεγάλη Τρίτη), έστειλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους κατοίκους των Βριλησσίων που διαμαρτύρονταν για την έναρξη εργασιών κατασκευής ΚΥΤ (το οποίο θα εξυπηρετούσε τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες που θα επέφερε το επερχόμενο πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας) σε ένα οικοδομικό τετράγωνο με πεύκα. Στα επεισόδια αυτά μάλιστα εδάρη ανηλεώς από τα "πράσινα" ΜΑΤ και ο τότε δήμαρχος Βριλησσίων (και νυν βουλευτής) Αργύρης Ντινόπουλος.

   • parsifal avatar
    parsifal @ Αυριανιστής 19/04/2011 00:42:12

    Το αξιοποίησε δεόντως για να εκλεγεί... Εξ'αλλου δεν "εδάρει", δεν του εκαμαν την χάρη να τον δείρουν, "ψηλός σαν τρία μήλα" οπως είναι δεν φαινόταν μέσα στον οχλο...

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ parsifal 19/04/2011 16:31:59

     Αν τον είχαν δείρει θα ήσουν ευχαριστημένος..

 8. anna avatar
  anna 19/04/2011 02:41:48

  Παρά την λύσσα του Parsifal για τους καταπατητές της Κερατέας, η ουσία είναι μία: γιατί όχι η χαβούζα στο Λαγονήσι ή στην Εκάλη? Διάλεξαν την Κερατέα γιατί εκεί μένουν φτωχοδιάβολοι, οι "δεύτερης ποιότητας" άνθρωποι, οπότε ας τους φορτώσουμε τα σκουπίδια μας. Να τα πάρετε στον δήμο και στην γειτονιά σας, κυρ Παρσιφαλ. Αλήθεια, που μένετε?

  • parsifal avatar
   parsifal @ anna 19/04/2011 11:06:11

   Αυτό το "Αννα" κάτι μου θυμίζει... Δεν δίνω συντεταγμένες στο διαδίκτυο, εμείς οι "λυσσασμένοι" παίρνωμε μέτρα αυτοπροστασίας !

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/04/2011 09:35:55

  Να πατε ν' αΓΑΠηθειτε ολοι σας.
  θελει και η αΓΑΠητη να εκλεγει... χαχαχα

  ΠΠ

 10. Best avatar
  Best 19/04/2011 17:39:27

  Ακόμα και το Antinews υποστηρίζει τους παρανομους. Αν υπάρξει μια αντίθετη φωνή να την πνίξει αυθορί και παραχρήμα. Εντάξει ρε λεβέντες εσείς εχετε το μαχαίρι εσείς και το καρπούζι ό,τι πείτε. Logokris;ia .Ας πληροφορηθούν όμως οι Κερατιείς οτι υπάρχουν αντίθετες απόψεις.
  Ευχαριστώ,
  Best,

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Best 20/04/2011 00:32:49

   Έχεις υπόψη σου το ακόλουθο άρθρο; ΣΕΒΙΑΝ: «Παγώστε» την Κερατέα, προχωρήστε τη Φυλή". Το παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) και επικεφαλής της εταιρείας «Ηλέκτωρ», Θανάσης Κατρής. Και Ηλέκτωρ σημαίνει Μπόμπολας. Όταν 1) οι ίδιοι οι βιομήχανοι συνιστούν ότι το έργο στην Κερατέα δεν πρέπει να γίνει για αντικειμενικούς λόγους, 2) όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντιδρούν στην χρησιμοποίηση τους ως στρατού κατοχής, 3)όταν οι γειτονικοί δήμοι συμπαρίστανται ομόψυχα στην Κερατέα - πλήν Χριστοφάκη- και 4) όταν οι ίδιοι οι Κερατιώτες δέχονται να εγκατασταθεί ολοκληρωμένη μονάδα σύγχρονης τεχνολογίας σε έκταση δίπλα στην πόλη, κι όχι στο προστατευόμενο από τη νομοθεσία και τα δικαστήρια Οβριόκαστρο

   Ε, τότε... μάλλον οι Κερατιώτες είναι ενημερωμένοι, ξέρουν τις αντίθετες απόψεις, δεν είναι και τόσο παράνομοι όσο νομίζεις, και η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη γιατί δεν έχει ούτε ηθική νομιμοποίηση, έχει παραβιάσει και τυπικά τη νομιμότητα, και επιμένει σε μια λύση που οικονομικά και οικολογικά είναι απαράδεκτη.

   πηγή: h__p://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_9435.html#ixzz1K0TAEJ6b

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Best 20/04/2011 00:32:49

   Έχεις υπόψη σου το ακόλουθο άρθρο; ΣΕΒΙΑΝ: «Παγώστε» την Κερατέα, προχωρήστε τη Φυλή". Το παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) και επικεφαλής της εταιρείας «Ηλέκτωρ», Θανάσης Κατρής. Και Ηλέκτωρ σημαίνει Μπόμπολας. Όταν 1) οι ίδιοι οι βιομήχανοι συνιστούν ότι το έργο στην Κερατέα δεν πρέπει να γίνει για αντικειμενικούς λόγους, 2) όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντιδρούν στην χρησιμοποίηση τους ως στρατού κατοχής, 3)όταν οι γειτονικοί δήμοι συμπαρίστανται ομόψυχα στην Κερατέα - πλήν Χριστοφάκη- και 4) όταν οι ίδιοι οι Κερατιώτες δέχονται να εγκατασταθεί ολοκληρωμένη μονάδα σύγχρονης τεχνολογίας σε έκταση δίπλα στην πόλη, κι όχι στο προστατευόμενο από τη νομοθεσία και τα δικαστήρια Οβριόκαστρο

   Ε, τότε... μάλλον οι Κερατιώτες είναι ενημερωμένοι, ξέρουν τις αντίθετες απόψεις, δεν είναι και τόσο παράνομοι όσο νομίζεις, και η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη γιατί δεν έχει ούτε ηθική νομιμοποίηση, έχει παραβιάσει και τυπικά τη νομιμότητα, και επιμένει σε μια λύση που οικονομικά και οικολογικά είναι απαράδεκτη.

   πηγή: h__p://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_9435.html#ixzz1K0TAEJ6b

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 20/04/2011 00:04:22

  Τις κάθετα αντίθετα απόψεις, τα έργα και τις ημέρες συγκεκριμένου υπουργού, οι κάτοικοι της Κερατέας βιώνουν μέχρι μυελού οστέων, επί 10ετίες.
  Το Υποθηκοφυλακείο Κερατέας, ο αδιάψευστος καθρέπτης.

 12. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 20/04/2011 00:34:12

  Βγήκε 2 φορές, παρακαλώ για την απομάκρυνση της 1 ανάρτησης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.