#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πόλεμος στα Media και στο βάθος νέο κόμμαΠαρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα αρέσουν σε όλους οι θεωρίες συνωμοσίας και τα κατασκοπικά σενάρια, σε πολλές περιπτώσεις πίσω από τις γραμμές κάποιων άρθρων ή τις κινήσεις συγκεκριμένων προσώπων κρύβονται πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι φανταζόμαστε. Έτσι και τον τελευταίο καιρό, όποιος μπορεί και διαβάζει πίσω τις λέξεις και τις καταστάσεις αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο μιντιακό πόλεμο που όμως έχει στοιχεία ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά στο βάθος κρύβεται ο διακαής πόθος ορισμένων να ελέγξουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα των μετά-μνημονίων εποχής.

Επιχειρηματίες συναντώνται σε βίλες των βορείων προαστίων και κάνουν σχέδια για το πώς θα πάρουν ξανά το παιχνίδι στα χέρια τους. Μαζί τους βρίσκονται και μεγάλα ονόματα των μέσων ενημέρωσης που πρόθυμοι πάντα να παίξουν το παιχνίδι της εξουσίας, ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα.

Επίσης, απ’ ότι μαθαίνουμε, άλλοι επιχειρηματίες σκέπτονται ακόμη και τον τρόπο που θα δημιουργήσουν το νέο πολιτικό τοπίο. Ποια κόμματα δηλαδή θα υπάρχουν την επόμενη δεκαετία, αφού πρώτα γίνει το ξεκαθάρισμα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις και το ξαφνικό φλερτ με την Αριστερά επιχειρηματιών όπως ο Δ. Δασκαλόπουλος. Ούτε τυχαίο είναι ότι από το «ιερατείο» του ΣΕΒ, τους παραδοσιακούς βιομηχάνους δηλαδή, εκστομίζονται ύβρεις κατά του κ. Δασκαλόπουλου και του παιχνιδιού που επιχειρεί να παίξει.

Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι καθόλου τυχαίες ούτε διάφορες ζυμώσεις ούτε οι επανεμφανίσεις «ζωντανών – νεκρών» πολιτικών που είτε θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις, είτε ετοιμάζουν κόμματα, κινήσεις ή δεξαμενές σκέψεις. Το κενό που υπάρχει μεταξύ αριστεράς και δεξιάς και γέμιζε με το ΠΑΣΟΚ, είναι σήμερα… κενό και κάποιοι σε βίλες, δημοσιογραφικά γραφεία ή επιχειρηματικά κέντρα επιχειρούν να το γεμίσουν.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έντονων πολιτικών και μιντιακών ζυμώσεων εντάσσεται και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Είναι προφανές ότι πάει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα ή και περισσότερα που θα πάνε κόντρα στην κυριαρχία Σαμαρά και θα δημιουργήσουν ένα δίπολο εξουσίας το οποίο θα στηρίζεται μεν σε νόρμες του παρελθόντος αλλά δε θα έχει και καμιά σχέση. Θα δούμε πολλά. Συμμαχίες άλλοτε εχθρών, επιχειρηματίες να μπλέκονται σε νέα εκδοτικά -  τηλεοπτικά εγχειρήματα, πολιτικούς να μετακινούνται από εδώ κι από εκεί, πισώπλατα μαχαιρώματα νυν συνεργατών σε μεγάλες «δουλειές», ξαναμοίρασμα της πίτας σε παλαιά και νέα τζάκια.

Κάποιοι ήδη θέλουν να πάρουν θέση στο νέο τοπίο που κτίζεται μεθοδικά. Και τα πρώτα δείγματα γραφής τα είδαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ρόλος του ΔΟΛ

 

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε μάθει πως ότι γράφεται στις εφημερίδες του ΔΟΛ δεν είναι τυχαίο. Έχει πάντα κάποιο σκοπό να επιτελέσει και πολλές φορές δίνει τη γραμμή για ραγδαίες πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις.

Αν διαβάσει λοιπόν κανείς το Βήμα της Κυριακής θα αντιληφθεί ότι κάτι πολύ περίεργο και ίσως πολύ μεγάλο γίνεται στο χώρο των media, προνομιακό πεδίο εδώ και χρόνια του Σταύρου Ψυχάρη και του Συγκροτήματος.

Η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη γνώμη της, την οποία παραδοσιακά γράφει ο κ. Ψυχάρης αλλά και μια ολόκληρη σελίδα που υπογράφει κάποιος Ειδικός Συνεργάτης για να περιγράψει έναν εκδοτικό και τηλεοπτικό πόλεμο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά που φαίνεται να είναι προ το πυλών. Έχει ήδη σαλπίσει η επίθεση και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών αν και είναι δυσδιάκριτες οι γραμμές των μονομάχων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο στα λεγόμενα παλιά επιχειρηματικά και εκδοτικά τζάκια, πόλεμος ο οποίος λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς εμπλέκεται η σφοδρή επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα στο χώρο του τύπου και της τηλεόρασης.

Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας, αφού περιδιάβηκε σε όλα τα «διαπλεκόμενα» μέσα ενημέρωσης και συνομίλησε με τους «κακούς» επιχειρηματίες, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους, τώρα πάει να παίξει διαφορετική μπάλα.

Κι αυτό ακριβώς το παιχνίδι επιχειρεί να σκιαγραφήσει το Βήμα με την παρέμβασή του. Αφού κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει αιχμές για την πρόθεσή του να «γλείψει εκεί που φτύνει», δηλαδή να «αποκτήσει» κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με έμμεσο τρόπο, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές και κατά του κ. Βαρδινογιάννη. Προφανώς ο κ. Ψυχάρης πιάστηκε από τη συμφωνία για επιστροφή του Ν. Χατζηνικολάου στα τηλεοπτικά δεδομένα μέσω του Star. Και με δεδομένη την... αντιμνημονιακή στάση του ομίλου Real εκτιμάται ότι μπορεί να παιχτεί νέο παιχνίδι στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Το Βήμα αφήνει αιχμές για μη τήρηση συμφωνιών από έναν από τους επιχειρηματίες που πήραν άδεια για να φτιάξουν ιδιωτικά κανάλια και συνδέει τον κ. Τσίπρα με την εξής φράση: «Οι περιγραφόμενες εκλεκτικές συγγένειες του κ. Τσίπρα δεν πηγάζουν από την κυβέρνηση των Κορυσχάδων. Στο Κολωνάκι μιλούν απλώς για κοινές ποδοσφαιρικές, παναθηναϊκές προτιμήσεις...». Σαφής η αναφορά σε παλαίμαχο πολιτικό της αριστεράς, όπως και εμφανής μια προειδοποίηση στο κύριο άρθρο της εφημερίδας: «Όπως ο βήχας η αληθής διαπλοκή ΔΕΝ αποκρύπτεται. Ιδίως όταν υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο». Και το άρθρο πετάει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ και του ζητά να πει με ονόματα ποια είναι η διαπλοκή ενώ κλείνει ως εξής: «Ο φερετζές των εξωχώριων εταιρειών κουρελιάζεται».

Όμως, το Συγκρότημα δε σταματά εκεί και με νέο άρθρο στα "Νέα" της Δευτέρας επιτίθεται κατά πάντων, αφήνοντας αιχμές για επιχειρηματίες και πολιτικούς και κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια αιχμηρή παράγραφο γράφει: «Επιχειρηματίες - παράγοντες και φιλόδοξοι τηλεσωτήρες, που προ δεκαετίας γύριζαν γύρω από τον τότε αρχηγό της ΝΔ, περιστρέφονται σήμερα γύρω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλοθελητής που είχε κάνει τότε το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε, όπως ήλπιζε, με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλασικό νεοελληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα». Κι εδω ξεκάθαρη η αιχμή κατά του παλαίμαχου πολιτικού της αριστεράς.

 Τα άλλα media

Σε όλα όσα γίνονται δε θα μείνουν απ’ έξω οι παλιοί και νέοι παίκτες των μίντια και των επιχειρηματιών που τα στηρίζουν. Ούτε ο Μπόμπολας θα αφήσει το παιχνίδι να πέσει από τα χέρια του, ούτε και νέα ονόματα όπως ο Φιλιππόπουλος, ο Αναστασιάδης, ο Χατζηνικολάου. Όσο για το συγκρότημα Αλαφούζου, μετά την άκρατη μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, τώρα με τον Τράγκα μπροστάρη ξεκινά μια στροφή προς τους αντιμνημονιακούς, αυτούς που υπάρχουν ή όσους θα δημιουργηθούν. Στο χώρο της αριστεράς οι εφημερίδες εμφανίζονται κατακερματισμένες. Κάποιες εκδοτικές προσπάθειες απέτυχαν, όπως οι 6 Ημέρες του Δελατόλα ή η νέα Ελευθεροτυπία ενώ με νύχια και με δόντια κρατιέται η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά. Θα πρόκειται για σαφή πολιτικά και επιχειρηματικά μηνύματα που σίγουρα δε θα μένουν αναπάντητα. Το επόμενο διάστημα ο χώρος των μέσων ενημέρωσης αναμένεται να υποστεί ραγδαία μετάλλαξη. Η κρίση και οι τεράστιες ζημιές των εταιρειών θα βάλουν λουκέτο σε πολλά μαγαζιά, άλλοι παίκτες θα θελήσουν να μπουν στη μέση του παιχνιδιού ενώ παλιοί στενοί φίλοι και συνεργάτες θα συγκρουστούν μέχρις εσχάτων. Επίσης, η διείσδυση των ιντερνετικών μέσων ενημέρωσης και ιδίως οι σοβαρές ιστοσελίδες, κι όχι τα εκβιαστικά sites, είναι αυτά που σήμερα περισσότερο από ποτέ μπορούν να ελέγξουν την εξουσία.

Θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι υπέροχη και η κατάσταση. Όμως, σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο μιντιακός – πολιτικός πόλεμος που ακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολιτης avatar
  πολιτης 05/06/2013 10:12:00

  ο ρολος των μμε στην ελλαδα την τελευταια 25-30 ετια ειναι γνωστος. ο ανδρεας δημιουργησε ενα αδηφαγο τερας που κυριολεκτικα καταπινει καθε προσπαθεια εξυγιανσης και προκοπης στη χωρα. απο το πουθενα οι σημερινοι νταβατζηδες τη δεκαετια του 90 εγιναν μαγκες. αυτοι με τις ευλογιες του πασοκισταν και την ανοχη μεριδας των υπολοιπων κατοικων της βουλης των ελληνων, σε αγαστη συνεργασια με εξωθεσμικα κεντρα, αποτελεσαν την off shore λαδωματος των ελληνων πολιτικων και των υποτακτικων τους.
  εχουν απομυζησει μεγα μερος του ελληνικου σημερινου χρεους κι οχι μονο. αυτοι ειναι οι κατα παγκαλον μαζι τα φαγαμε.
  η μεγαλη ευκαιρια αλλα κι υποχρεωση της νδ χαθηκε απο τον καραμανλη την περιοδο της παντοδυναμιας της. παρα τη τοτε λαικη εντολη κι απαιτηση να σπασει το αποστημα και να αποτεφρωσει τους ολετηρες της χωρας, επιδεικνυοντας πρωτοφανη ανικανοτητα και λιποψυχια, δεν το εκανε.
  αποτελεσμα αυτου, η ολικη επαναφορα του αδηφαγου κατεστημενου με τις γνωστες ολεθριες συνεπειες που βιωνουμε σημερα.
  σημερα ο σαμαρας, αν υποτεθει οτι εχει την βουληση να πραξει τα αυτονοητα, εχει απειρως δυσκολοτερο εργο. συγκυβερνωντας με το φαυλο πασοκ και την οχι αμοιρη ευθυνων κουβελικη αριστερα, φανταζει αδυνατο να βαλει τελος στην ατυπη αλλα ουσιαστικη ομηρια της χωρας.
  μονη ελπιδα ειναι μηπως οι δυο εταιροι συναποφασισουν οτι πρεπει να λειτουργησουν, εστω και αργα, προς οφελος του εθνικου συμφεροντος παραμεριζοντας τις οποιες προσωπικες και κομματικες φιλοδοξιες αντιλαμβανομενοι οτι προεχει η σωτηρια της χωρας.
  παντως απο οτι διαφαινεται, η προσπαθειες του συστηματος εντεινονται συναπτοντας ανιερες συμμαχιες, διοτι πολυ απλα προεχει η μασα και η επιβιωση τους.
  αν μπορεσει ο σαμαρας να εξασφαλισει τις απαραιτητες συμμαχιες στη συγκυβερνηση και καταφερει να εξαρθρωσει τηις συμμοριες αυτες, ο τοπος θα ανασανει κι ο ελληνικος λαος θα εχει βρει επιτελους τον ηγετη που θα τον οδηγησει στο δρομο που του αξιζει. σε αλλη περιπτωση θα αποτελεσει κι αυτος μια ακομη περιπτωση παρονυχιδας του συστηματος που αντιμετωπιστηκε επιτυχως.

 2. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 05/06/2013 10:23:55

  αυτοι οι ''εκδοτες'' και κρατικοδιαιτοι ''επιχειρηματιες''σε μεγαλο βαθμο ευθυνονται για την καταστροφη της χωρας...αν ακομα εχουν το θρασσος να πιστευουν και να ονειρευονται οτι μπορουν να λειτουργουν οπως παλια...μαλλον κατι δεν παει καλα ....

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ αναξιμανδρος 05/06/2013 11:38:59

   To θέμα είναι οτι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο Σαμαράς όχι μόνο δεν κυνήγησε κάποιον απ' αυτούς, αλλά συνεργάζεται και "κυβερνάει"μαζί τους ...

   • galis avatar
    galis @ Αρχιμήδης 05/06/2013 15:31:17

    Το ίδιο έκανε και ο Καραμανλής...
    Δυστυχώς στην ΝΔ κυριαρχεί η ηττοπάθεια και ο φόβος.

  • Απλός χαζός αστός avatar
   Απλός χαζός αστός @ αναξιμανδρος 05/06/2013 11:48:25

   Αν δεν υπήρχαν οι εκδότες και τα κανάλια με τον γνωστό τους ρόλο δεν θα ήταν τόσο εύπεπτο το ξεπούλημα της χώρας και ο οικονομικός μαρασμός των Ελλήνων.

 3. Ντάμα Σπαθί avatar
  Ντάμα Σπαθί 05/06/2013 11:22:45

  Τα δόντια των αδίστακτων αυτών σαρκοβόρων, αφαιρούνται ΑΝ κάποιος τολμήσει να κλείσει εντελώς τις κάνουλες του θαλασσοδανεισμού τους.
  Θα τολμήσει κανείς να τους πετάξει απ΄το παιχνίδι, αντί να συνδιαλέγεται και να ''ωφελείται'', ώσπου ν΄αποφασίσουν το άδειασμα και την αντικατάστασή του απ΄τον επόμενο;

 4. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 05/06/2013 11:37:29

  Δεν νομίζω ότι πρόκειται για πόλεμο των Media. Μάλλον για μια ακόμα προσπάθεια στυγνού εκβιασμού της κυβέρνησης από τα κρατικοδίαιτα, έως τώρα, μέσα πρόκειται. Βέβαια μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις συμμετείχαν στο πολυδάπανο, για το κράτος, ταγκό με όλους αυτούς που μέσα σε μια νύχτα απέκτησαν συχνότητες, μηχανήματα, σχολιαστές, πολιτική και κομματική δύναμη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να γίνει διαχωρισμός και πώληση των συχνοτήτων, να ορισθεί ένα σύγχρονό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας, να πάψουν οι δωρεές φόρων, κρατήσεων και λοιπών εξοργιστικών προνομίων που απολαμβάνουν οι μηντιάρχες και όποιος μπορεί. Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του, σαν ιδέα δεν είναι και τόσο άσχημη.

 5. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 05/06/2013 11:39:16

  Μην λεμε μονο για το φαυλο Πασοκ , υπαρχει η εξισου φαυλη Ν.Δ .
  Εχει γεμισει οι Δημοσιες υπηρεσιες και οι δημοι με δεξιουληδες χαραμοφαηδες διορισμενους .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Παναγιώτης 05/06/2013 13:12:39

   Σωστός, 90% πρασινοροζούληδες καί 10% others!! :lol:

 6. alex23 avatar
  alex23 05/06/2013 12:57:23

  παντως δεν ειδα να απασχολει κατι που εγραψαν τα νεα

  ' Ολοφάνερο είναι επίσης ότι η νεοαριστερή αξιωματική αντιπολίτευση του 2013 έχει ακριβώς τις ίδιες συμμαχίες στα ΜΜΕ - ας μην πούμε: και στα συμφέροντα - που είχε η νεοδεξιά αντιπολίτευση του 2003. Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

  Το θέαμα είναι ομολογουμένως παράξενο. Επιχειρηματίες - παράγοντες και φιλόδοξοι τηλεσωτήρες, που προ δεκαετίας γύριζαν γύρω από τον τότε αρχηγό της ΝΔ, περιστρέφονται σήμερα γύρω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλοθελητής που είχε κάνει τότε το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε, όπως ήλπιζε, με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλασικό νεοελληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα.'

  αρχικα ειχαμε τον 'νεοδημοκρατη' κρητικο κ.βουλγαρακη που δρουσε υπερ του κ.καμμενου και εναντια στην νδ (για λογαριασμο ποιου αραγε)
  τωρα τα νεα στελνουν μηνυμα στον κ.τσιπρα (που δεν το σχολιαζει), οτι ξερουν ποιος κανει το 'κονε' υπερ του σε ΜΜΕ και φωτογραφιζουν περα καθε αμφιβολιας το προσωπο του..

  φαινεται τελικα οτι εκει στην κρητη καποιοι(νεοδημοκρατες τουλαχιστον στα λογια) εχουν βαλθει για το προσωπικο τους συμφερον, να στρωσουν τον δρομο στον κ.τσιπρα για να ερθει στα πραγματα

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ alex23 05/06/2013 13:45:07

   Μην πιανεις στο στομα σου το κοσμο της ΝΔ στη Κρητη. Εχει δωσει αγωνες, που εσυ δεν εχεις ιδεα. Ασχετε...

   • alex23 avatar
    alex23 @ Μικρασιάτης 05/06/2013 22:45:19

    φαίνεται το 'κάποιοι' δεν έτυχε της δέουσας προσοχής ή επιλέχτηκε να αγνοηθεί, άγνωστο το γιατί..
    και το 'κάποιοι' έχει 'φωτογραφηθεί' στο κείμενο..
    και είναι για τρεις κρητικούς (πράγμα που τους κάνει να εμπιστεύονται λόγο εντοπιότητας, περισσότερο ο ένας τον άλλον) και που συνδέονται μεταξύ τους με κοινά συμφέροντα (άλλωστε ο πρώτος έγινε και υπουργός ναυτιλίας σε υπουργείο τεραστίου ενδιαφέροντος μαζί με το λιμενικό για τον επιχειρηματία, στο οποίο διατέλεσε υφυπουργός και ο σκαμμένος, που ο πρώην υπουργός διασώζει την δύσκολη ώρα, εναντία στα εκλογικά συμφέροντα του κόμματος του και τις ανάγκες του τόπου του.. τυχαίο ?) και το να τους ταυτιζει με την πολιτική συμπεριφορά όλων των υπολοίπων κρητικών είναι τουλάχιστον άστοχο..

    το ερώτημα όμως δεν είδα να σχολιάζετε, άρα να υποθέσω ότι δεν ενοχλεί αν κάποιοι μέσα στον ίδιο πολιτικό χώρο κάνουν παιχνίδια με τον 'εχθρό'.. δεν ενοχλεί που κόμματα σαν του σκαμμένου υπάρχουν σήμερα για να πολεμάνε την επίσημη νέα δημοκρατία, επειδή κάποιος 'νεοδημοκράτης' τους βρήκε 'επιχορήγηση' για να μην κλείσουν το μαγαζί ή ένας πρώην αρχηγός, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, προωθεί λύσεις ενάντια στα συμφέροντα του κόμματος που ανήκει αλλά και στην ιδεολογία του και ακόμα χειρότερα αν το κάνει για να εκδικηθεί τον σημερινό πρωθυπουργό ή να 'εκτελέσει' οδηγίες φίλων του από το εξωτερικό, που θα ήθελαν μια 'αριστερή' με ολίγη από Αντρέα λύση, δεμένη με την φιλική τους εκδοτική διαπλοκή στην Ελλάδα

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 05/06/2013 14:55:45

  ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΡΥΘΜΟ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.............ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.........ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.........ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ.........ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 8. Αθώρ avatar
  Αθώρ 05/06/2013 16:18:03

  Οι χαραμοφάηδες, εκτός από τους...γηγενείς κάθε κομματικής απόχρωσης και στάνης, είναι παντός καιρού και πάσης εξουσίας. Διαθέτουν χάριν της ιδιαιτέρως επιδέξιας γλώσσας τους τη θαυμαστή ιδιότητα να κολακεύουν, να παραπλανούν τους αφελείς και να ενδύονται κάθε φορά ακριβώς εκείνον τον μανδύα, που θα εξασφαλίσει την παρασιτική τους επιβίωση!
  Αυτοί δεν ανήκουν, αλλά η Ελλάδα δυστυχώς, ΑΚΟΜΗ τους ανήκει....

 9. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 05/06/2013 17:22:23

  Aυτό ευχόμαστε διακαώς και εμείς εδώ και πολλά χρόνια αγαπητέ Σ.Κ.Μ. αλλά δυστυχώς οι νταβατζήδες μας κυβερνούν και με τις ευχές μας δεν γίνεται τίποτε...

  • Σ.Κ.Μ. avatar
   Σ.Κ.Μ. @ Αρχιμήδης 05/06/2013 18:52:11

   Αγαπητέ Αρχιμήδη,
   Η αναφορά μου σήμερα, όπως και η ανάλογη για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ΕΜΕΙΣ και όχι οι ξένοι να κάνουμε προχθές, γίνονται γιατί ο Σαμαράς έχει ΤΩΡΑ την μοναδική ευκαιρία να διαλέξει τον "δρόμο της αρετής" και να μπει κάποτε στο βάθρο των ριζοσπαστών μεταρρυθμιστών της χώρας. Αν συνεχίσει έτσι και παρασυρθεί από τους χαρτογιακάδες που έχει [αναγκαστικά] γύρω του σε φτηνά πολιτικάντικα κόλπα του '60 χωρίς να "σπάσει" τα αυγά των μεταρρυθμίσεων κύρια στον δημόσιο τομέα, πολύ φοβάμαι ότι το κάδρο του θα τοποθετηθεί δίπλα στο κάδρο του ... συμφοιτητή του ΓΑΠ και η υστεροφημία του θα έχει την ανάλογη τύχη.
   Ας αποφασίσει τώρα. "Οι καιροί ου μενετοί", και οι θυσίες εκατομυρίων φτωχών Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Σ.Κ.Μ. 05/06/2013 19:46:22

    Για να δούμε θα το κάνει? Ή μάλλον θα προκάνει? Πού 'λεγε και ο μακαρίτης ο Χαρίλαος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.