#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2013 20:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «πόλεμος» για τα νέα μέτρα και τα προσωπικά παιχνιδάκια του ΒενιζέλουΣ' έναν απίστευτο πόλεμο με πολύ «χοντρό» παρασκήνιο, εξελίσσεται η υπόθεση των μέτρων που απαιτεί η τρόικα να πάρει η Ελλάδα και που η κυβέρνηση αρκείται μετά βδελυγμίας. Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος είναι ο Ολι Ρεν για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, εξέφρασε την Τρίτη τη... δυσαρέσκειά του για δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Την ίδια ώρα διέρρεε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα 2 δισ. ευρώ καθώς και να βάλει λουκέτο σε ΕΛΒΟ και ΕΑΣ. Μάλιστα, οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι υπάρχει δυσφορία από κυβερνήσεις άλλων κρατών γιατί η Ελλάδα δε δέχεται νέα μέτρα.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα γιατί δεν αντέχει η Ελλάδα άλλα μέτρα. Από τη Ρώμη ο πρωθυπουργός έστειλε επίσημο μήνυμα στις Βρυξέλλες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ενώ ο Βενιζέλος στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Κι ενώ ο πόλεμος για το «όχι άλλα μέτρα» της κυβέρνησης είναι πλέον ανοικτός και χωρίς προσχήματα, ο κ. Βενιζέλος, σε ρόλο Βοναπάρτη αποφάσισε να δημιουργήσει νέο θέμα με τον Γ. Στουρνάρα, στο πλαίσιο πλέον της γνωστής εμπάθειας που έχει για τον υπουργό Οικονομικών.

Η δήλωση Στουρνάρα για τις συντάξεις που χωρίζουν τους ασφαλισμένους σε πατρίκιους και πληβείους, εκλήφθηκε ως σενάριο για περικοπές στις υψηλές συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών» ταμείων. Από το υπουργείο Οικονομικών έλεγαν ότι η ομιλία Στουρνάρα έκανε λόγο για στοχευμένες δράσεις κι εννοούσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στις πρόωρες συντάξεις, σε όσους δηλαδή παίρνουν σύνταξη από τα 40 ή και ακόμη παρακάτω.

Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε στη συνέντευξή του να το παίξει «φίλος του λαού», ποιος αυτός που διέλυσε την οικονομία και καταχρέωσε τους Έλληνες.

Σηκώνοντας το γάντι που δεν του έριξε ο κ. Στουρνάρας «άδειασε» τον υπουργό για ένα θέμα που τελικά δεν υπήρξε.

Ξεκαθάρισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν ο πρωθυπουργός και ο ίδιος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος: "Υπάρχουν φήμες, σενάρια, απειλητικές πληροφορίες που αναστατώνουν τον κόσμο, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Συνεχώς μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα. Ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά με καλείτε να σχολιάσω τις φήμες οι οποίες διακινούνται". Και συνέχισε: "Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης". "Λοιπόν, ο κ. Σαμαράς κι εγώ ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνεκτιμούμε τα πάντα, κάνουμε πολύ δύσκολες σταθμίσεις, αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που έχουμε ανακοινώσει δημόσια, αυτό που έχουμε πει στον ελληνικό λαό και πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, αισιοδοξία, ασφάλεια».

Και κάπως έτσι, ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να παίξει προσωπικά παιχνίδια και να μπει μπροστά στους... ανάλγητους που θέλουν νέα μέτρα. Αντί να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, δυναμιτίζει το κλίμα και διαρρέει συγκρούσεις με τον κ. Στουρνάρα. Κάποτε αυτό το θέατρο σκιών πρέπει να τελειώνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 22/10/2013 21:16:31

  Προστατεύει ακόμα μια φορά αποτελεσματικά τους καλύτερους 'πελάτες" του. Τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ. Να εξακολουθήσουν να υπάρχουν ακόμα στην σημερινή Ελλάδα συντάξεις 2500 και 3000 €. Και τα καταφέρνει.
  Αφού λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία με τους προκλητικούς μισθούς, τα προνόμια, τα προκλητικά εφ΄ άπαξ, τα απίθανα μπόνους για πρόωρη συνταξιοδότηση, εξακολουθούν να είναι οι πατρίκιοι σε μια ρημαγμένη Πατρίδα. Και να τσιμπά η κυβέρνηση και να εμφανίζουν αυτή την πρόκληση σαν θετική παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
  Απαγορεύονται λέει στοχευμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης στοιχειώδους ισονομίας και ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος. Προφανώς στέκονται στα σπουδαία προσόντα αυτής της κατηγορίας: οι περισσότεροι με το χαρτί του Λυκείου και σημείωμα της κλαδικής. Όσοι εκείνα τα χρόνια δεν έμπαιναν στο Πανεπιστήμιο, βολεύονταν σε κρατικές Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλες ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα εδώ, ενωμένο δυνατό.

  • Valantis avatar
   Valantis @ Νίκος Α 22/10/2013 22:12:04

   ΜΠΡΑΒΟ!

   Εάν δεν απολυθούν 300.000-400.000 δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε βαρέλι δίχως πάτο!

   • cresswell avatar
    cresswell @ Valantis 23/10/2013 00:40:33

    Βρε καλώς τον με νέο όνομα ......

    Ξανά η ερώτηση: γιατί όχι 500.000; ή 600.000;

    Σάμπως προκύπτει από κάπου ο αριθμός που είπες;

    Βάρα στο σταυρό άνθρωπέ μου .... μην φοβάσαι τίποτα ...

    και ένα εκατομμύριο; κι αν δεν υπάρχουν τόσοι, δεν πειράζει .... βάλε και τους παπαδες μεσα στον αριθμό, μέχρι και τα παπαδάκια ....

 2. Περιπλανώμενος...Αιγαίου. avatar
  Περιπλανώμενος...Αιγαίου. 22/10/2013 21:24:51

  Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια....
  Και μέτρα θα παρθούν,όχι νέα αλλά αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί...
  Απλά ψάχνουν τρόπο σερβιρίσματος...
  Βαρεθήκαμε το κακό θέατρο.
  Άντε καλό χειμώνα και όποιος αντέξει...

 3. PS avatar
  PS 22/10/2013 21:26:26

  ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ;;; ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.

 4. The Camel avatar
  The Camel 22/10/2013 21:27:43

  H τοποθέτηση είναι σωστή για την στάση του Βενιζέλου.
  Ομως, αυτό που δεν λέει η κυβέρνηση και "ξεχνούν" τα ΜΜΕ για το πάπλωμα είναι κάτι άλλο.

  Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει κενό 850 εκ. ευρώ στο προυπολογισμό με την απόφαση να μην εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες περικοπές των 250 εκ. ευρώ στους ένστολους και απόστρατους και τα 600 εκ. ευρώ απο τον φόρο στον τζιρο των επιχειρήσεων.

  • Γιάννης Β. avatar
   Γιάννης Β. @ The Camel 22/10/2013 21:55:40

   Τουλάχιστον 170 εκ παραπάνω έκοψαν στους ενστόλους και αποστράτους, οι περικοπές του 2013 στην περίπτωση που δεν το ξέρατε. Το αναλύει ο κ. Κούτρας στον Ελεύθερο Τύπο της 30-4-2013 και σελίδα 13.
   Και να σας το πω διαφορετικά:Αν λοιπόν η μείωση για το 2013 (από 1-8-2012 έως 31-12-2012) είναι της τάξεως του 8%, τότε για τους 120.000 συνταξιούχους Στρατιωτικούς, με μέση ΜΙΚΤΗ μηνιαία σύνταξη 1297 ευρω, το τελικό ποσό εξοικονομήσεως πόρων για τους 17 μήνες, αγγίζει τα 212 εκατομμύρια ευρω !!!!
   Το κενό που λέτε ήδη σχεδόν...καλύφθηκε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ The Camel 22/10/2013 23:05:54

   Μη λες τέτοια πράγματα που δε στέκουν πουθενά. Διάβασε παντού με επίσημα στοιχεία το πόσο καλύτερα εκτελείται ο προϋπολογισμός από το προβλεφθέν πέρυσι τέτοια εποχή. Λόγω -κυρίως- της τεράστιας αύξησης εσόδων από τον τουρισμό, ο προϋπολογισμός του 2013 έχει αποτέλεσμα 5 δις ευρώ καλύτερα από όσο αναμενόταν. Και εσύ μιλάς για 850 εκ. που έχουν ήδη υπερκαλυφθεί κατά 6 φορές; Αυτό που εσύ κατακρίνεις είναι αυτό που οι περισσότεροι γουστάρουμε. Να ακυρώνονται στην πράξη μέτρα που ήταν άδικα. Κα μακάρι να ακυρωθούν κι άλλα μέχρι να μπούμε σε ρυθμό αύξησης του επιπέδου διαβίωσης. Δηλαδή οι ένστολοι δεν είναι αδικημένοι με τις περικοπές που έγιναν με συνυπολογισμό του ότι αλλάζουν κατοικία ανά 5 έτη κατά μέσο όρο στα πρώτα 20 έτη της καριέρας τους;

 5. Valantis avatar
  Valantis 22/10/2013 22:37:36

  Για να έχουμε "κενό" σημαίνει ότι δεν εφαρμόσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε...
  Εδώ συνεχίζουν να παίρνουνε μισθό οι επίορκοι μέχρι να αποφασίσουν τελεσίδικα τα "αρμόδια όργανα" μετά από 35 χρόνια...

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/10/2013 23:07:05

  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...δικτυωμένο -στον κρατικό μηχανισμό- και δυνατό...

 7. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 23/10/2013 06:02:02

  Εν ολίγοις τα Πασόκεμον μας ζητάνε να περικόψουμε μισθούς στρατιωτικών, συντάξεις αποστράτων και να βάλουμε λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες για να σώσουμε τις συντάξεις των βολεμένων πελατών-συνταξιούχων Πρασινοφρουρών στις ΔΕΚΟ που ξεζούμισαν με 10 μασέλες τους κρατικούς πόρους στο παρελθόν και εν καιρώ κρίσης απολαμβάνουν προκλητικές συντάξεις άνω των 1500 ευρώ.
  Τα Πασόκια έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τη Νέα Δημοκρατία με την άθλια νοοτροπία τους.
  Καμμία υποχώρηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ!
  'Αλλωστε, αν πάμε σε εκλογές είναι ζήτημα αν τα Πασόκεμον θα περάσουν το 3%!

 8. elli avatar
  elli 23/10/2013 10:47:59

  Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά ακόμα!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ elli 23/10/2013 17:30:28

   Δε θα κατέβαιναν τα άρματα στις παρελάσεις και θα είχες κάρτα του πολίτη τώρα στην τσέπη και οι λάθρο θα ήταν νόμιμοι και όχι σε μαντριά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.