#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2010 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πραγματικός σφαγέας των Βαλκανίων

Δεν συνηθίζεται να κρίνεται αρνητικά κάποιος που μόλις πέθανε, όμως και ο ίδιος ο Richard Holbrooke έδωσε το κακό παράδειγμα όταν μόλις  έμαθε για το θάνατο του Slobodan Milosevic, δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Χίτλερ και τον Στάλιν, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τέρας».

Αυτό και αν δεν είναι αγνωμοσύνη. Ειδικά αν θυμηθούμε πως ο Holbrooke όφειλε την μεγάλη του επιτυχία, τη συμφωνία του Dayton του 1995, εξ ολοκλήρου στον Milosevic. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα απομνημονεύματά του με τίτλο  To End a War, του 1998. Όμως το μεγάλο ταλέντο του Holbrooke, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, ήταν η ικανότητά του να περιγράφει τη πραγματικότητα σύμφωνα με το πώς τον βόλευε.

Η συμφωνία του Dayton παρουσιάστηκε ως μια ηρωική νίκη υπέρ της ειρήνης, που μπόρεσε και κατάφερε ο πανέξυπνος Holbrooke απέναντι σε  έναν διστακτικό Milosevic, που έπρεπε να βομβαρδιστεί για να καθίσει τελικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στη πραγματικότητα όμως, οι ΗΠΑ γνώριζαν πολύ καλά πως ο Milosevic «καιγόταν» για άμεση ειρήνευση στη Βοσνία, ώστε να σώσει τη Σερβία από τις καταστρεπτικές οικονομικές κυρώσεις. Αυτός που ήθελε τη συνέχιση των εχθροπραξιών, ήταν ο Βόσνιος Μουσουλμάνος ηγέτης Alija Izetbegovic.

Στη πραγματικότητα δηλαδή, οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τους Σέρβους για να αναγκάσουν τον Izetbegovic να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις. Και στο φινάλε, η τελική απόφαση δεν διέφερε και πολύ από αυτήν του 1992 με τη μεσολάβηση της ΕΕ, και η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο, αν δεν την υπονόμευε ο Izetbegovic ενθαρρυνόμενος από τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ Warren Zimmermann. Εν ολίγοις, η Αμερική όχι μόνο δεν ήταν ο μεγάλος ειρηνευτής των Βαλκανίων, αλλά πρώτα ώθησε  τους Μουσουλμάνους να πολεμήσουν για μια ενιαία Βοσνία, και μετά από τέσσερα χρόνια αιματοχυσίας, υποστήριξε τη δημιουργία μιας αδύναμης ομοσπονδιακής κρατικής οντότητας.

Όπως ξεκαθαρίζει στο βιβλίο του ο Holbrooke, ο σκοπός αυτής της μεθόδευσης ήταν ώστε να αποδείξουν οι ΗΠΑ πως η ΕΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, και πως η ίδια παραμένει αναντικατάστατη. Επίσης ξεκαθαρίζει πως οι Μουσουλμάνοι ηγέτες δεν ήθελαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών χωρίς ολοκληρωτική νίκη, και πως η διάθεση του Milosevic να κάνει κάποιες παραχωρήσεις ήταν αυτό που έσωσε τη συμφωνία του Dayton, και που κατέστησε τον Holbrooke ήρωα στα μάτια του κόσμου.

Ο λειτουργικός ρόλος της διπλωματίας του Holbrooke ήταν να αποδείξει πως η διπλωματία της ΕΕ ήταν αποτυχημένη. Η νίκη του, ήταν και η ήττα της διπλωματίας. Τόσο οι βομβαρδισμοί όσο και η ίδια η συμφωνία, ήταν σχεδιασμένα έτσι ώστε να δείξουν στο κόσμο πως μόνο η αμερικανική στρατιωτική ισχύς μπορεί να βάλει τέρμα σε τοπικές συγκρούσεις.

Ο Milosevic ήλπιζε πως οι παραχωρήσεις που έκανε θα οδηγούσαν τη χώρα του σε ειρήνη και σε επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ. Η μόνη του όμως ανταμοιβή ήταν ο εκ νέου βομβαρδισμός της Σερβίας από το ΝΑΤΟ το 1999, με σκοπό την απόσχιση του Κοσσόβου και τη πτώση του ιδίου. Και σε αυτό το σενάριο, ο ρόλος του Holbrooke ήταν κρίσιμος. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να φωτογραφηθεί ξυπόλητος μέσα σε αντίσκηνο, παρέα με ένοπλους Αλβανούς αυτονομιστές, που μέχρι τότε χαρακτηρίζονταν ως τρομοκράτες από το State Department! Ο Holbrooke όμως τους μεταμόρφωσε σε «μαχητές της ελευθερίας».

Ο μακαρίτης είχε μια μεγάλη σταδιοδρομία, από το Βιετνάμ έως το Αφγανιστάν. Το 1977 στάλθηκε στο ανατολικό Τιμόρ, δήθεν για να υποστηρίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά στη πραγματικότητα για να βοηθήσει τη δικτατορία του Suharto.

Οι Holbrooke και  Milosevic γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, το 1941. Όταν πέθανε ο Milosevic το 2006, ο Holbrooke έκανε μια μακρυτενή δήλωση στο BBC,  χωρίς ούτε μια κουβέντα καλοσύνης και ανθρωπιάς. «Αυτός ο εγκληματίας πολέμου διέλυσε τα Βαλκάνια, προκαλώντας 4 πολέμους και πάνω από 300.000 θανάτους, και δημιουργώντας εκατομμύρια άστεγους. Ήταν ένα τέρας όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν…», είπε.

Τον εαυτό του όμως τον παρουσίαζε ως την ενσάρκωση του καλού που μάχεται το κακό. «Όταν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον Milosevic, θα πρέπει να θυμάσαι πως πρόκειται για ένα τέρας που παίζει έναν τρομερό ρόλο στην ιστορία, και που προκάλεσε πολλούς θανάτους».

Ποιος όμως ήταν το τέρας; Κανένας, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστηρίου της Χάγης όπου ο Milosevic πέθανε από έλλειψη ιατρικής φροντίδας, δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει πως ευθύνονταν για τους θανάτους και για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αυτός που θα έπρεπε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου στο Βιετνάμ, στο ανατολικό Τιμόρ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, και στη πρώην Γιουγκοσλαβία, ήταν ο ίδιος ο Holbrooke.

Ως αυτόκλητος ηθικός γίγαντας, ο Holbrooke έκρινε τον Σέρβο ηγέτη ως έναν καιροσκόπο χωρίς πολιτικές αρχές, ούτε κομμουνιστή, ούτε εθνικιστή, αλλά έναν απλό οπορτουνιστή που το μόνο που επεδίωκε ήταν η προσωπική εξουσία και ο πλούτος.

Στη πραγματικότητα όμως, δεν έχει υπάρξει καμία απόδειξη ότι ο Milosevic επεδίωξε ή πέτυχε ποτέ να πλουτίσει. Από την άλλη, ο Holbrooke διετέλεσε, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος της Credit Suisse, διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers, αντιπρόεδρος της Perseus LLC, και μέλος του Δ.Σ. της AIG, την εποχή που η εν λόγω εταιρία ασχολούνταν με επικίνδυνα κερδοσκοπικά παιχνίδια στον ασφαλιστικό τομέα, που θα μπορούσαν να κοστίσουν δισεκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους προκειμένου να μη καταρρεύσει η AIG, και μαζί της ολόκληρο το χρηματιστηριακό σύστημα.

Ο Milosevic δικάζονταν επί 4 χρόνια χωρίς ποτέ να μπορέσει να παρουσιάσει την υπεράσπισή του, ενώ πέθανε υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. Ένα αποτέλεσμα που ο Holbrooke το ευχαριστήθηκε. Όπως είπε το 2006, «Ήξερα μόλις έφτασε στη Χάγη, πως δεν θα ξαναέβλεπε το φως της ημέρας. Η δικαιοσύνη επικράτησε τελικά, αφού πέθανε στο κελί του, και αυτό ήταν το σωστό». Πραγματικός ηθικός γίγαντας δηλαδή, ο Holbrooke.

Diana Johnstone

S.A.- Global research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 23/12/2010 10:48:37

  Κακό σιωνιστικό σκυλί...
  Διέλυσε , ελέω μπεκρή Γιέλτσιν, την πιο αυτάρκη και αναπτυγμένη(με βιομηχανικούς όρους) χώρα τών Βαλκανίων. Εξαπάτησε τον Μιλόσεβιτς στον οποίο είχε υποσχεθεί ασυλία
  Βρήκε τον δάσκαλο του από την Νέμεση αυτοπροσώπως.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Misha 23/12/2010 13:23:36

   Misha καλά κάνεις και τονίζει τί ήταν πραγματικά η Γιουγκοσλαβία για να καταλάβει ο κόσμος γιατί τοσο ΜΕΝΟΣ να την διαλύσουν.

   Ηταν μια χώρα αυτάρκης! Εφτιαχνε ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, αυτοκίνητα (ναι τα YUGO, ας φτιάχναμε κι εμείς μαζικά YUGO και θα σου λεγα μετά πόσο θα μειωνόταν το έλλειμμα) , είχε βαριά βιομηχανία αλλά και γεωργία, εκπαίδευση, δημόσια υγεία! ΚΑΙ ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική...

 2. Λεφτά υπάρχουν avatar
  Λεφτά υπάρχουν 23/12/2010 11:01:27

  Αν και συνήθως διαφωνώ μαζί σας,

  σήμερα είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω.

  Υγεία να εχετε.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Λεφτά υπάρχουν 24/12/2010 03:50:53

   δώσε και σε μάς λεφτά μπάρμπα, όσο για τον ρίτσαρντ...
   απο τις καλύτερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών με καλύτερη το πρώτο γκόλ του φούλη :P

 3. politeutis avatar
  politeutis 23/12/2010 11:03:51

  Είναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει αυτη τη στιγμή παγκόσμια.
  Ειναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό ποιοί καθορίζουν την τύχη μας.
  Ειναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό ποιοι ελέγχουν τη show biz & MME.
  Παρ όλα αυτά είναι ομοίως ευρέως γνωστό τι έκαναν οι πολιτικοί μας στη μεταπολίτευση και πόσο ευθύνονται για το σημερινό χάλι μας.
  Ομοίως είναι ευρέως γνωστό πόσο ευθύνονται και οι πολίτες αυτης της χώρας.
  Το να τα ρίχνουμε όλα στους ΕΥΡΕΩΣ γνωστούς, είναι ομοίως ευρέως γνωστή παθογένεια των ευρέως γνωστών πολιτών της μεταπολίτευσης

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/12/2010 11:19:28

  Είμαι περίεργος αν θα φτάσουν οι Ευρωπαίοι μέχρι τέλους την φρικαλέα ιστορία με τις εγχειρήσεις και στη συνέχεια τις σφαγές σέρβων αιχμαλώτων στο Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να τους αποσπάσουν πρώτα τα νεφρά και κατόπιν ζωτικά όργανα για μεταμόσχευση. Εμπλέκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, ο Θάτσι, αρχιμαφιόζος με παρελθόν (και προσωπικός...αναζωογονητής της Ωλμπράιτ, όπως φημολογείται. Θέλει και ο απελευθερωτικός αγώνας τις θυσίες του...).
  Οταν είχε πρωτοδημοσιευτεί η ιστορία αυτή με τις μεταμοσχεύσεις, ως φήμη, σε λοιδωρούσαν οι διάφοροι bien pensants αν τολμούσες να την πάρεις στα σοβαρά. Τώρα έρχεται το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης και την υποστηρίζει. Θα το ξετυλίξουν το νήμα μέχρι τέλους;
  (Λέτε να γράψει άρθρο και ο Σωμερίτης επ' αυτού; Θα έχει τρελό γέλιο).

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 23/12/2010 11:23:13

   ΒΙΣ

   Δες αυτό

   h--p://www.worldjewishcongress.org/news/globalnews/gn_archives/2009/07/gn_090727_us.shtml

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 23/12/2010 12:08:02

    Τί δουλειά είχαν "ευυπόληπτοι" ραββίνοι να εμπλέκονται σε τέτοιες βρωμοδουλειές; Αν το είχαν κάνει δικοί μας κληρικοί, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας. Θα βοούσαν κάτι ιστολόγια και σύμπαντα τα ΜΜΕ.
    Φαίνεται πάντως ότι η ιστορία με τις παράνομες λήψεις οργάνων από φτωχούς ανθρώπους σε αναπτυσσόμενες χώρες (μόνο;) είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων, από το οποίο σχεδόν τίποτα δεν γνωρίζουμε. Ανατριχιάζεις...

 5. Asterix avatar
  Asterix 23/12/2010 11:25:19

  Αυτά τα άρθα του τύπου "Αχ βρε Λαυρέντη, μόνο εγώ ήξερα τι κάθαρμα ήσουν (Αναγνωστάκης)", ομολογώ ότι μ' αρέσουν διότι είμαι σκατόψυχος άνθρωπος και μ' αρέσει η κρύα εκδίκηση περισσότερο απ' τη ζεστή.

  Οι Αμερικάνοι και οι κατά τόπους κυβερνήσεις που ελέγχουν, κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα την κάνουν καλά. Για τον Χόλμπρουκ έχουν γραφεί πολλά, το δε άρθρο της Johnstone φαίνεται ακριβές (γράφω "φαίνεται" γιατί δεν προλαβαίνω να διασταυρώσω μερικά, όπως για παράδειγμα τον ουσιώδη ρόλο του Ιζετμπέγκοβιτς). Εν πάση περιπτώσει όμως, έτσι έχουν τα πράγματα.

  Το θέμα είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Και πιστεύω ότι χθες ο Σαμαράς έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους. Δηλαδή εντάσσω και τον Σαμαρά στο ΕΜΕΙΣ. Ελπίζω να εντάσσει και εκείνος τον δικό του εαυτό στον ίδιο χώρο. Διαφορετικά θα πάμε άκλαυτοι.

 6. dimitris avatar
  dimitris 23/12/2010 11:26:51

  Παραξενη μερα σημερα , θα αναγκαστω να συμφωνησω ολοκληρωτικα με το ANTINEWS

 7. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 23/12/2010 11:28:51

  Έξοχο άρθρο. Λέει αλήθειες. Το μαύρο το κάνουν άσπρο οι αμερικάνοι. Κάτι σαν το πασόκ μας δηλαδή.

 8. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 23/12/2010 11:32:54

  Άλλο ένα κλασικό παραδείγμα της φράσης :
  " Η ιστορία γράφεται από τουν νικητές...".
  Καλό μας κουράγιο και καλά μας Χριστούγεννα. Και μην φάτε πολύ αυτές τις μέρες σαν υποσυνείδητη αντίδραση στα μέτρα λιτότητας. Τα τριγλυκερίδια, τα λίπη και η κακή χοληστερίνη πιο αδύστακτα ακόμα κι από τον ΓΑΠ και το ΦΑ.ΣΟ.Κ του. Αφήστε που πλέον η περίθαλψη κοστίζει. Και πάλι καλές γιορτές. :-)

 9. anonymous avatar
  anonymous 23/12/2010 11:40:24

  Η Αμερική στράφηκε κατά Χριστιανικής χώρας που πολέμησε τους Γερμανούς και βοήθησε μουσουλμάνους που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στο Β' παγκόσμιο. Όλα αυτά για να αποστερήσουν από τη Ρωσία ένα σύμμαχο.
  Αργά αλλά σταθερά όμως θα πληρώσει η Αμερική τα εγκλήματα που έχει κάνει και η νέμεσις θα είναι αμείλικτη όπως αμείλικτη ήταν με όλους όσους διέπραξαν εγκλήματα.
  Τ' ακούς Ψυχραιμία;

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/12/2010 11:45:08

  Ο πολεμος της Γιουγκοσλαβιας ξεκινησε το 1990 και οι πρωτοι βομβαρδισμοι εγιναν το 1995.Τα προηγουμενα 5 χρονια σφαζονταν μονοι τους.
  Διελαθε της προσοχης πολλων οτι ο αρθρογραφος ισχυριζεται οτι οι ΗΠΑ υπονομευαν την προσπαθεια ειρηνευσης της ΕΕ το 1992 για να αποδειξουν την αχρηστια της ΕΕ.Στην προσπαθεια αυτη συμμετειχε και η Ελλαδα με τη συμφωνια της Βουλιαγμενης και το ταξιδι του Μητσοτακη στη Βοσνια.
  Το αρθρο αυτο ισχυριζεται οτι αυτη την προσπαθεια υπονομευαν οι Αμερικανοι.Οσοι λοιπον το στηριζουν ενθουσιωδως θα πρεπει να σκεφθουν τα γεγονοτα της εποχης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 23/12/2010 13:47:14

   δεν είμαι γνώστης των λεπτομερειών, αλλά το αποτέλεσμα είναι, μου φαίνεται, σαφές: Δεν υπάρχει πιθανός σημαντικός πόλος φιλορωσικής συμπεριφοράς στην περιοχή. Άλλα κίνητρα δεν πολυκατάλαβα. Σαν όμως η Αμερική να έκανε την δουλειά του Γερμανού, που δεν πρόλαβε να κάνει ο ίδιος στον Β'. Σε αυτό συμφωνώ με τον ανώνυμο 11:40. Μάλλον ταύτιση απόψεων στο θέμα, άλλα έβγαλε ο Γερμανός, άλλο ο Αμερικάνος, αλλά και οι δύο, εκείνη την περίοδο τουλάχιστον έσπρωχναν την τέως ΕΣΣΔ προς Ανατολάς. Τον ρόλο τον δικό μας έχω πάψει να προσπαθώ να τον καταλάβω... Όσο για την ΕΕ, συμπαθεί τους Μουσουλμάνους Σλάβους, όσο περίπου και τι αιμοροϊδες.

   • man8os avatar
    man8os @ archaeopteryx 23/12/2010 13:57:20

    Ο δικος μας ρολος ηταν η δευτερη φωνη στο Αμερικανικο κονσερτο.

 11. Misha avatar
  Misha 23/12/2010 11:55:39

  Ψυχραιμία, επειδή παρακολούθησα εκείνα τα γεγονότα από σχετικά κοντά μετέχοντας σε κάποιες ακτιβιστικές ενέργειες του συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας, θυμάμαι πως Βατικανό-Γερμανοί στηριζαν τους νεοναζιστές Ουστάσα της Κροατίας με χρήματα και όπλα και ΗΠΑ -Σαουδαραβία -μαχητικό Ισλάμ στηριξαν μετά μανίας τους εξισλαμισμένους σλάβους της Βοσνίας, ωθώντας τους σε «ιεροπολεμικές» ακρότητες. Και οι δύο πλευρές στηριξαν τα Σκόπια και τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό στο Κόσσοβο.

  Οι μόνες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο πλευρων , όχι ωστόσο ασήμαντες, ήταν όταν οι νεοναζί κροάτες άρχισαν να συγκρούονται με τους ισλαμιστές σε κάποιες περιοχές της κεντροδυτικής Βοσνίας κυρίως , πέριξ της περιοχής του Μοσταρ .

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Misha 23/12/2010 12:59:46

   Ακριβώς! Ήδη από την περίοδο του 90 δουλειά είχαν πιάσει κάτι ΜΜΕ και ΜΚΟ. Και ποιόν βρίσκουμε εκεί; Τον επαγγελματία ανθρωπιστή σοσιαλιστή (υπουργός του Μιττερραν γαρ) ιρλανδό Κουσνερ. Κάποια στιγμή οι φρεντσι ντακτορς (το 91; 92;) είχαν γεμίσει κεντρικούς δρόμους όπως η ρου Ριβολί με αφίσσες που έβαζαν τον Μιλόσεβιτς με τον Χιτλερ δίπλα δίπλα. Δουλειά είχα πιάσει και ο άλλος ιρλανδός έμπορος αλλά "φιλόσοφος" τις ελεύθερες ώρες του γιαουρτωθείς Μπερνάρ-Ανρί Λεβύ. Και φυσικά αυτοί που έβαζαν τις σπιγκουνιές από πλευράς ΕΕ ήταν ποιοί άλλοι; Μα φυσικά οι Γερμανοί που συνεχίζουν στα σχέδια της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας και του Μεττερνιχ, έσπευσαν να αναγνωρίσουν τα πρώην φέουδά τους. (Και μιλώντας για Μακεδονία. Η Κροατία αρχικά έβαλε στην σημαία της το 92 το θυρεό της Αυστρ/κής αυτοκρατορίας. Μέσα σε μία εβδομάδα η Αυστρία την υποχρέωσε να τον αφαιρέσει. Τότε οι σκοπιανοί άρχισαν το παραμύθι με πληρωμένες καταχωρήσεις σε μέντια όπως ο Μοντ που έλεγαν ότι οι Έλληνες έχουν το μόνο κοινό με τους αρχαίους Έλληνες τον γεωγραφικό χώρο που κατοικούν.) Και φυσικά το Βατικανό το οποίο κατά παράβαση της διπλωματικής τακτικής έσπευσε να αναγνωρίσει την Κροατία ενώ για τους ίδιους λόγους για 45 χρόνια δεν αναγνώριζε το Ισραήλ. Δηλαδή χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση με γείτονες και αμφισβητούμενα σύνορα. Και βέβαια οι Γάλλοι γνωρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί των Σέρβων στην Σερμπρένιτσα στην πραγματικότητα έγιναν από τους Βογομίλους Γιουγκοσλάβους του Ιζετμπέκοβιτς για να υποχρεώσουν τους Αμερικανούς να επέμβουν. Το ίδιο έργο ξαναπαίχτηκε στην συνέχεια με τους 100000 νεκρούς ΑΛβανούς του Κοσσυφοπεδίου. Κάποιες πολύ καλές παρουσιάσεις έχει κάνει ο Emperors clothes. Δυστυχώς λόγω προβλημάτων υπολογιστών και ιντερνετ δεν μπορώ να δώσω λινκ άμεσα.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Κοντη Λιζα 23/12/2010 15:00:17

    Aκριβής,αληθής και ουσιώδης.Ετσι έιχαν και έχουν τα πράγματα..
    Για τον δε αποθανώντα , (αυτός δεν πίστευε στην μετα θάνατο δικαίωση,οπότε και δεν του την αποδίδω) , η όλη του συμπεριφορά( άνθρωπος για όλες τις δουλειές),και ο τρόπος πού έβλεπε τα πράγματα,ή εν γένει στάση και άποψή του,άς αποδωθεί σε....χμ ας πούμε "τραυματικές " εμπειρίες στην παιδική΄-πρώιμη εφηβική- ηλικία, πού επιμελώς συγκαλήφθηκε,από συγκεκριμμένους πολιτικούς έχοντας τήν στήριξη τους, με τήν είσοδό του στόν λαβύρινθο τής πολιτικής διπλωματίας,πού λέγεται Washigton D.C
    Eευκαιρία τώρα πού πήγε να συναντήσει τόν Mιλόσεβιτς-και μερικούς άλλους να μήν ξεχνιόμαστε- να ζητήσει την συγνώμη.
    Επι γής δεν θα τού την δώσουν.....

   • Ενας ημι-ασχετος avatar
    Ενας ημι-ασχετος @ Κοντη Λιζα 24/12/2010 01:27:54

    "....οι βομβαρδισμοί των Σέρβων στην Σερμπρένιτσα στην πραγματικότητα έγιναν από τους Βογομίλους Γιουγκοσλάβους του Ιζετμπέκοβιτς..."

    Αυτό πόσο σίγουρο είναι? γιατί αν ισχύει ανατρέπει τα πάντα.Οι περισσότεροι θυμάμαι γι αυτό μισουσαν τον Μιλόσεβιτς και εκεί στήριζαν το ότι ήταν "ο κακος".
    Και γενικά απο ότι βλέπω όποτε αναφερονται στα γεγονότα της γιουγκοσλαβίας,το σίγουρο και σταθερό δεδομένο είναι παντα,οτι οι Σερβοι ηταν οι κακοι και απο κει και περα παμε να συζητησουμε τα υπολοιπα

    Ειμαι λιγο ασχετος με αυτα τα γεγονοτα,αν θέλεις δωσε καμια παραπομπη για το παραπανω
    Ευχαριστω

    • Ενας ημι-ασχετος avatar
     Ενας ημι-ασχετος @ Ενας ημι-ασχετος 24/12/2010 01:29:21

     Στην Κοντη Λιζα αναφερομαι

 12. Misha avatar
  Misha 23/12/2010 12:13:22

  Ναι, σκέφτεσαι να είχε μπλέξει κάνας παπάς σε τετοιο κύκλωμα;
  όλη μερα κι όλη νυχτα θα χάλαγαν τον κόσμο.
  Εμπόριο οργάνων;
  Απλή διαδικασία: σε βάζουν να γινεις δωρητής, έχουν μέσω της υπερσυγκέντρωσης δεδομένων τα στοιχεια ιστοσυμβατότητας και μόλις κάποιος λεφτάς χρειαστει ενα όργανο , ψαχνουν τον κατάλληλο «δότη» και αν είσαι εσύ , έρχονται και παθαίνεις τροχαίο...

  Συγχρονος καννιβαλισμός

  • Μisha avatar
   Μisha @ Misha 23/12/2010 15:10:55

   βεβαίως, και αρχιεπίσκοπος ακόμη.

 13. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 23/12/2010 12:15:27

  Το ποιόν αυτού του καθηκιού το περιγράφει και ο τέως πρέσβυς Χ. Ζαχαράκης στο βιβλίο του "ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ - ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ".

 14. ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΦΕΡΑΙΟΣ 23/12/2010 12:20:59

  Τι κάνει ο φίλος Α.Ρόντος ? Ο των Βαλκανίων ?

  • Misha avatar
   Misha @ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/12/2010 12:40:41

   Ετοιμάζει το γεύμα των (μπλιάχ) χριστουγέννων του ΓΑΠ μαζί με τον Σαακασβίλι.
   Γραβάτες ψητές, βραστές, στη σουβλα, γεμιστές , γλυκό κλπ

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/12/2010 12:28:55

  Και γιατι μου το λες εμενα;Αλλο εγραψα εγω και αλλα λεει το κειμενο.
  Το κειμενο λεει οτι οι ΗΠΑ υπονομευαν την πρωτοβουλια της ΕΕ για ειρηνευση και εγω εγραψα οτι μερος της πρωτοβουλιας ηταν και η συμφωνια της Βουλιαγμενης την οποια προωθησε η ελληνικη κυβερνηση η οποια επεσε το 1993.
  Δεν εχουμε καποια διαφωνια.Και εγω με τους Σερβους ημουν στον πολεμο αυτο.

 16. koinos_nous avatar
  koinos_nous 23/12/2010 12:35:13

  Την συνεντευξη στον Alexis (σε ποιον αλλον?) την θυμαστε?

 17. Dal avatar
  Dal 23/12/2010 12:55:51

  To ζήτημα είναι ότι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι έκαναν την δουλεία τους στα Βαλκάνια. Μετά από δέκα και δεκαπέντε χρόνια αναδεικνύονται όλες οι βρομιές τους, αλλά τώρα είναι αργά. The job is done, όπως έλεγαν οι αεροπόροι μετά κάθε επιχείρηση βομβαρδισμού, επιστρέφοντας στη βάση του Aviano. Job, αποκαλούσαν την ολοσχερή καταστροφή μιας χώρας.
  Αυτά απασχολούν τα μονόστηλα η δίστηλα των εφημερίδων τώρα. Ποιος τα διαβάζει. Ανάλογα έπραξαν οι αγγλοαμερικάνοι στη Κύπρο, στο Ιράκ, στον ελληνικό εμφύλιο κλπ., αυτό κάνουν διαχρονικά.Αυτή είναι η δουλεία(job) τους.

 18. Makis avatar
  Makis 23/12/2010 13:24:19

  Kissinger of the 90's!

 19. man8os avatar
  man8os 23/12/2010 13:55:11

  Μικροψυχος,χασαπης, εγκληματιας.
  Για αυτο χρειαζεται η ΕΕνα γινει ομοσπονδη. Για να μην μπορουν αυτα τα Σιωνιστικα καθαρματα να μπουκαρουν στην Ευρωπη κατα βουληση.

  • Μisha avatar
   Μisha @ man8os 23/12/2010 15:06:47

   αγαπητέ Μάνθο
   Στράους Κοέν, Νικολά Σαρκοζύ, Ληφ Παγκρότσκυ (ο κολλητος του ΓΑΠ σουηδος υπουργός ) ίδια φάρα με τον αποβιώσαντα είναι.
   Πάρτυ κάνουν στην ΕΕ.

 20. Rotarmist avatar
  Rotarmist 23/12/2010 14:14:20

  Tην Γιουγκοσλαυια (κυριως την Σερβια)την ειχε στο ματι η Γερμανια απο τον 2ο Π.Πολεμο. Ειχε παθει μεγαλη καταστροφη απο το ανταρτικο του Τιτο οπως και με το δικο μας. Αυτο δεν το συγχωρεσε ποτε στους κομμουνιστες της Γιουγκοσλαυιας.
  Ομως πισω απο αυτα υποδαυλιζαν και οι Αμερικανοι για να ελεγξουν την Βαλκανικη..
  Τωρα ηρθε και η σειρα μας να πληρωσουμε. Οι δυο πιο ανυποτακτοι λαοι Ελληνες και Σερβοι ενοχλουν τους Σιωνιστες!

 21. Enzo avatar
  Enzo 23/12/2010 14:32:41

  ειναι αληθεια οτι ειχαν προτεινει ενωση Ελλαδας Σερβιας στον Μητσοτακη και αυτος το αρνηθηκε?

  • man8os avatar
   man8os @ Enzo 23/12/2010 14:36:37

   Κατι τετοιο ειχα ακουσει κι εγω.
   Δεν ξερω ποσο αληθευει.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Enzo 23/12/2010 15:08:05

   Οχι ένωση Ελλάδας-Σερβίας..Να συνορέψουμε με αμοιβαία ενσωμάτωση των Σκοπίων..με παράλληλη ένταξη τού Αλβανικού πληθυσμού/κομματιού (προσάρτηση) στην Αλβανία.
   Και ναι,και ακούστηκε και ελέγετο (βάσιμο) ότι υπήρχε σαν μια πρόταση πού εξέταζε,ό τότε Λευκός Οίκος.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ παγωτατζής 23/12/2010 15:11:08

    και είχε και σχέση και με την Β.Ηπειρο...
    τήν πραγματική αλήθεια περί του σχεδίου,ή οχι σιγουρα την ξέρει ο Α.Σαμαράς.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Enzo 23/12/2010 15:09:10

   Όχι μόνο το αρνηθηκε αλλά πήγε και κάρφωσε την πρόταση στον Κολ και τον Γκένσερ. Τα σχετικά τα είχε δηλώσει ο ίδιος ο Δρακουμέλ.
   Ο Σλομπο του είχε πει: κατεβαίνω εγώ , ανεβαίνεις εσύ και παιρνουμε μισα -μισά τα Σκόπια.
   Και αυτός ο ..... κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

 22. Πυθία avatar
  Πυθία 23/12/2010 15:26:58

  Είμαι πεπεισμένη ότι υπάρχει Θεία Δίκη, όχι μόνο από αυτή την περίπτωση. Χαίρομαι που επιτέλους διαπίστωσε ο κ. Χόλμπρουκ πως τα σάββανα δεν έχουν τσέπες.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Πυθία 23/12/2010 17:27:01

   Εγώ χαίρομαι που διαπίστωσε ότι τα σάββανα είναι για τους νεκρούς.

 23. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 23/12/2010 16:15:52

  ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΣΥΜΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΙΛΙΚΟΥ ΤΙΜΟΡ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

 24. miden_agan avatar
  miden_agan 23/12/2010 18:25:10

  Πάντως η πρόταση του Μιλόσεβιτς για μοίρασμα των Σκοπίων:
  1. Δείχνει το σκεπτικό του Μιλόσεβιτς.
  2. Θεωρείτε ότι οι σκοπιανοί θα μας υποδέχονταν με ροδοπέταλα?

 25. A.M. avatar
  A.M. 23/12/2010 18:53:39

  Ο Μιλόσεβιτς ΉΤΑΝ αθώος!
  Και θα παραμένει αθώος εσαεί.
  ΠΟΤΈ δεν καταδικάστηκε από ΚΑΝΝΑ ΝΌΜΙΜΟ δικαστήριο για κάποιο έγκλημα.
  Και εννοείται πως ΔΕΝ πρόκειται και ΠΟΤΈ να καταδικαστεί.

  Όσο για τον μακαρίτη τον Holbrooke..
  .. ο Θεός να τον συγχωρέσει!
  ... γιατί το χρειάζεται περισσότερο από πολλούς άλλους ανθρώπους.

 26. A.M. avatar
  A.M. 23/12/2010 19:03:56

  Έπαιζε τότε έντονα ότι είχε γίνει η πρόταση.
  Και - δική μου άποψη - αυτό θα μπορούσε να γίνει ΑΝ Ελλάδα και Σερβία είχαν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ να τους παραχωρήσουν ότιδήποτε χρειάζονται οι ΉΠΑ στα Βαλκάνια (βάσεις στρατιωτικές και άλλες διευκολύνσεις) και χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα εκ μέρους των ΉΠΑ πλήν της τριχοτόμησης των Σκοπίων που θα πήγαιναν κατά έν τρίτον σε Σερβία, έν τρίτον σε Ελλάδα και έν τρίτον σε Αλβανία.
  Δεν ξέρω όμως αν πράγματι έγινε η πρόταση και εάν ο Μήτσος είχε τα μυαλά να σκεφτεί τόσο μακρυά και να παζαρέψει σωστά.

  Αν έτσι γίνονταν το πράγμα τότε
  οι ΉΠΑ θα είχαν ότι έχουν σήμερα στο Κόσοβο και ότι άλλο ήθελαν
  το Σκοπιανό δεν θα είχε υπάρξει σχεδόν ποτέ
  η Σερβία θα ήταν μεγαλύτερη και σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα
  η Ελλάδα ευχαριστημένη και μεγαλύτερη
  η Αλβανία το ίδιο όπως και οι Αλβανοί των Σκοπίων
  δεν θα υπήρχε λόγος για δημιουργία κράτους στο Κόσοβο.

  Θα ήταν μια καλή και βολική μοιρασιά για όλους τους εμπλεκόμενους ίσως.
  Εκτός βέβαια των Γερμανών που θα έμεναν στην απ' έξω.

  Αλλά δυστυχώς για εμάς τα πράγματα εξελίχτηκαν πολύ διαφορετικά.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ A.M. 24/12/2010 16:25:15

   ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΤΟΥΣ ? ΤΗΝ
   ΘΡΑΚΗ . ΑΣ ΠΟΥΜΕ .......

 27. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/12/2010 19:51:40

  ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ(ΣΤΗΝ) ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ
  1)ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ ΕΠΙ ΤΡΙΑ
  ΧΡΟΝΙΑ?
  2)ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΕΝΙΤΣΑ ΜΕ 7.000 ΝΕΚΡΟΥΣ
  ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ? ΚΑΙ
  3)ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ
  ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ ?
  ΣΗΜ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΩ.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/12/2010 22:40:07

   Ερώτημα 3: Αφού έχει διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία γιατί να ανοίξει μύτη; Σε λίγο θα ανοίξει, για να γίνει η Μεγάλη Αλβανία.

  • A.M. avatar
   A.M. @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 24/12/2010 00:30:00

   1. Γίνονταν πόλεμος και το «κατά αμάχων» δεν επιβεβαιώνεται εκτός απ τα ελεγχόμενα απ το «ΝΑΤΟ κ σια» μέσα ενημέρωσης (εν αντιθέσει βέβαια με τους βομβαρδισμούς αμάχων Σέρβων απ τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη που βεβαιώνεται από ΌΛΟΥΣ! μέχρι και την κινεζική πρεσβεία είχαν βομβαρδίσει στο Βελιγράδι!)

   2. Η «σφαγή» της Σρεμπρένιτσα ήταν ένα καλά σκηνοθετημένο κόλπο με ήδη νεκρούς που ΠΟΤΈ δεν επιβεβαιώθηκε από ποιούς είχαν εκτελεστεί ή πως και πότε είχαν σκοτωθεί και ποιάς εθνικότητας ήταν οι νεκροί (το παλιό γνωστό κόλπο «χρήσιμοι νεκροί» που πάντα πιάνει, τόχε εφαρμόσει και ο Ντενκτάς στην Κύπρο και πολλοί άλλοι αλλού).

   3. Η ερώτηση είναι ανόητη - η ερώτηση και ΌΧΙ αυτός που την διατυπώνει - και συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό της ερώτησης αλλά είναι ανόητη.
   Η απάντηση είναι πολύ απλή:
   επειδή ΔΕΝ υπήρχε πλέον Γιουγκοσλαβία! αλλά προτεκτοράτα των Γερμανών και των ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν με την βοήθεια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
   Το σχέδιο είχε ολοκληρωθεί και ο στόχος είχε επιτευχθεί.
   Ο πόλεμος είχε τελειώσει.
   Πώς να ανοίξει μύτη;

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ A.M. 24/12/2010 09:01:28

    Nαι, και ο ήλιος ανατέλει από τη δύση.
    1. Οι σφαγές αμάχων δεν εξηγούνται/δικαιολογούνται. Εν αντιθέσει καταδικάζονται από το δίκαιο του πολέμου. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι Σερβικές δυνάμεις πολιόρκησαν επί πέντε χρόνια το Σεράγιεβο προκειμένου να αφαιρέσουν από τους Μουσουλμάνους της Βοσνίας το δικαίωμα της εθνικής τους ύπαρξης. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας σκοτώθηκαν, μεταξύ άλλων και από ελέυθερους σκοπευτές, περίπου 10.000 κάτοικοι.
    2. Oι νεκροί της σφαγής της Σρεμπρένιτσα έχουν ταυτοποιηθεί με εξέταση DNA. Επίσης ξέρουμε ότι η σφαγή "επετράπη" από την ολιγωρία - αδιαφορία των Ολλανδικών δυνάμεων του ΟΗΕ που επιτηρούσαν την περιοχή. Είναι σοφιστεία η δήλωση περί "προϋπάρχοντων νεκρών" και είναι όνειδος για την Ελλάδα η συμμετοχή Ελληνικών εθελοντικών δυνάμεων σε σφαγές στον πόλεμο της Βοσνίας.
    3. Είναι γνωστό ότι οι Σερβικές δυνάμεις είχαν τον ίδιο ακριβώς στόχο με τις Κροατο-μουσουλμανικές. Τη δημιουργία εθνικώς αμιγών περιοχών που θα συνιστούσαν στο μέλλον ένα αμιγές Σερβοβοσνιακό κρατίδιο. Ο λόγος που το βάρος της ευθύνης πέφτει στους Σερβοβόσνιους είναι ότι μέσω του ελέγχου του Γιουγκοσλαβικού στρατού κατά την έναρξη του πολέμου, διέθεταν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες εφαρμογής του σχεδίου τους και καθόλου δεν αθωώνει τους Κροατο-μουσουλμάνους που είχαν λιγότερα μέσα. Η μυωπία των Δυτικών μέσων ενημέρωσης και η φιλική τους στάση προς Κροάτες και Μουσουλμάνους ουδόλως απαλάσσει τα ελληνικά ΜΜΕ που αρνήθηκαν συλήβδην όλα τα εγκλήματα των Σέρβων.
    3. Ο Μιλόσεβιτς κρίθηκε και από το λαό του. Ο περήφανος αυτός ηγέτης όχι μόνο έσυρε το λαό του σ'ενα 5ετή πόλεμο που ήξερε ότι δεν μπορεί να κερδίσει αλλά στο τέλος εγκατέλειψε και τους Σέρβους της Κράινα με αποτέλεσμα περίπου 300.000 Σέρβοι της Κροατίας να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
    Οι δε συμφωνίες του Ντέητον, στις οποίες προήδρευε ο μακαρίτης ο Χόλμπρουκ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πρακτική της εθνοκάθαρσης στη διεθνή διπλωματία. Σέρβοι, Κροάτες και Βόσνιοι σφάζονταν επί 5 χρόνια για να δημιουργηθεί το έκτρωμα της ομοσπονδιακής Βοσνίας σήμερα.

    • Tassos avatar
     Tassos @ Γιάννης 24/12/2010 11:01:49

     1) Πόλεμος είναι, άνθρωποι σκοτώνονται.
     2) Επειδή η φιλενάδα μου είναι από κει, δεν τα ξέρεις ΟΛΑ τα πράγματα : επί 2 χρόνια ο οπλαρχηγός των μουσουλμάνων Νάσερ Οριτς σκότωσε 2-3000 Σέρβους στα περίχωρα της Σρεμπρένιτσα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνουν (χοντρά αντίποινα). Να μην καταπίνεις αμάσητο ό,τι σε λέει το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.
     3) Εγώ φίλε ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ στρατόπεδο. διαλέγω τους Κούρδους , τους Παλαιστίνιους, τους Σέρβους. Εσύ κλείνε το μάτι στους Αμερικάνους, τους Ισραηλινούς και τους Τούρκους

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Tassos 25/12/2010 12:35:37

      Αγαπητέ Τάσσο,

      1. Το επιχείρημά σου"Πόλεμος είναι, άνθρωποι σκοτώνονται", εκτός του ότι βολεύει κάθε αντιμαχόμενη πλευρά, είναι ακριβώς το αυτό που ώθησε τη διεθνή κοινότητα να δημιουργήσει Διεθνή Δικαστήρια και βεβαίως το Δίκαιο του πολέμου προκειμένου να ξεχωρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι το επιχείρημά σου χρησιμοποείται κατά κόρον από τους Τούρκους ως απάντηση στις αιτιάσεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την εισβολή του 1974. Σε κάθε περίπτωση η πολιορκία του Σεράγεβο ΕΙΝΑΙ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και επ'ουδενί δε γίνεται να δικαιολογηθεί!
      2. Οι αιτιάσεις των Σέρβων για σφαγές στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα είναι φουσκωμένες προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σφαγή 7600 Βόσνιων Μουσουλμάνων. Σύμφωνα με Σερβικές πηγές οι Σερβικές απώλειες δεν υπερβαίνουν τις 1200, αριθμός που αμφισβητείται. Σε κάθε περίπτωση και αυτό το επιχείρημα είναι έωλο: Το επικαλούνται ακόμα και σήμερα οι Τούρκοι για να δικαιολογήσουν τις σφαγές των Αρμενίων (μας έσφαξαν πρώτοι!). Καμιά μαζική σφαγή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.
      3. Δεν κλείνω το μάτι σε κάνεναν, πόσω δε μάλλον εφόσον είναι εν αδίκω. Επισημαίνω μόνο ότι η ελληνική υστερία να βρίσκει παντού εχθρούς και απειλές συνέβαλε στην πλήρη ταύτισή μας με τη Σερβική πλευρά, κλείνοντας τα μάτια σε ειδεχθή εγκλήματα που διεπράχθησαν στο όνομα της Ορθοδοξίας (;).
      Καλές γιορτές εύχομαι.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Γιάννης 25/12/2010 13:16:26

      Δεν ειναι απο πουθενα αποδειγμενο οτι συμμετειχαν Ελληνες σε σφαγες στη Σρεμπρενιτσα.Για την ακριβεια δεν υπαρχουν καν ενδειξεις,ουτε μια μαρτυρια.
      Το μονο που ειναι γνωστο ειναι οτι οταν κατεληφθη η πολη μια ομαδα Ελληνων υψωσε και την ελληνικη σημαια.
      Ειναι ακρως απιθανο να αφηναν οι Σερβοι να παρουν μερος 'η και να υπαρχουν μαρτυρες καποιοι ξενοι εστω και φιλοι τους.
      Η εθελοντικη συμμετοχη σε πολεμο απο μονη της δεν ειναι εγκλημα.
      Στοιχεια για εγκληματα πολεμου Ελληνων εκει δεν υπαρχουν.

 28. thanos avatar
  thanos 24/12/2010 00:46:02

  Μη ξεχνάμε κ τα γερμανικά συμφέροντα. Δεν βρίσκονταν τόσο στη Σερβία, αλλά στην Κροατία πρωτίστως κ στη Σλοβενία δευτερευόντως.
  Αναφέρω ευρωπαϊκή χώρα που αναμίχτηκε στον βρώμικο αυτό πόλεμο γιατί η ουσία είναι ότι χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή, οι αμερικανοί δε θα τολμούσαν τέτοια επίθεση.

 29. giannisss avatar
  giannisss 24/12/2010 11:55:35

  Δεκάδες χρόνια η Αμερικανική πολιτική ήταν καταστροφική για τους λαούς όλου του κόσμου.
  Ο κόσμος θα ηταν πολύ καλύτερος χωρίς του Αμερικάνους. Ούτε θερμοί, ούτε ψυχροί πόλεμοι, ούτε τίποτα.
  Ανατριχιάζω από συγκίνηση μόνο με τη σκέψη να έχαναν τους πολέμους που συμμετείχαν οι Αμερικάνοι, θερμούς και ψυχρούς.
  Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς.

 30. svoura avatar
  svoura 25/12/2010 22:16:25

  Οι σκοπιανοι ειναι υπόθεση μιας εβδομάδας(το πολύ).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.