#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2007 16:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πραγματικός εχθρός του Καραμανλή

 

 

 

 

 

 

Δεν αμφισβητούμε, ούτε την εντιμότητα, ούτε τις καλές προθέσεις του Κ. Καραμανλή. Όπως λένε όμως , ο δρόμος για την κόλαση είναι γεμάτος καλές προθέσεις. Τι μπορεί πια να κάνει ακόμα κι αν κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, όταν οι βαρόνοι και οι βαρονέσες ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την επόμενη ημέρα και ακόμα και στενοί συνεργάτες του ετοιμάζονται να υποδεχθούν την επόμενη ημέρα, αφού πρώτα τον χρησιμοποιήσουν για να τους σώσει εκλογικά;Εκείνο που δεν κατάλαβε ποτέ ο Καραμανλής ήταν ότι ο αντίπαλός του δεν ήταν ποτέ ο Γ. Α. Παπανδρέου. Ήταν ο βαθύς κοινωνικός μετασχηματισμός που επέτυχαν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι. Η επιλογή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν ήταν ποτέ θέμα εμπειρίας και ικανοτήτων, ούτε καν προγράμματος. Ήταν κυρίως θέμα ηθικής, οράματος  και πολιτικού πολιτισμού. Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία το 1981 υποσχόμενο ότι θα καταργήσει το «κράτος της δεξιάς». Και το έκανε. Διέλυσε το προηγούμενο ρεβανσιστικό και πελατειακό κράτος της δεξιάς και στη θέση του οικοδόμησε ένα βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η εξάρτηση από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η ιδεολογική και πολιτική νομιμοποίηση του αμοραλισμού και του αριβισμού. Αυτός ο μετασχηματισμός αποκαλείται έκτοτε «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Αυτό το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα ήταν ο μεγάλος εχθρός του Κ. Καραμανλή και όχι ο ανήμπορος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπρεπε να πολεμήσει και στη θέση του να ξεκινήσει την οικοδόμηση ενός κράτους έντιμου και αδιάφθορου. Με τι υλικά όμως και με ποια οράματα; Όπως αποδείχθηκε,  η ΝΔ όχι μόνο δεν ενδιαφερόταν για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς που εξαπλώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε καν εδιανοείτο να το κάνει. Μόνο η εξουσία την ενδιέφερε και η νομή της. Είδαμε έτσι την κυβέρνηση της ΝΔ:  Να κάνει όλα τα χατίρια εκείνων που κάποτε κατηγορούσε ως «διαπλεκόμενους εκδότες» και «εθνικούς προμηθευτές» και τους υπουργούς της να σπεύδουν κατά σειρά ιεραρχίας να υποκλιθούν ευγενικά στους πρώην ορκισμένους εχθρούς τους. Να αμνηστεύει τα σκάνδαλα που είχε κάνει προεκλογικό μπαϊράκι το 2004 γιατί προφανώς κανείς δεν θέλει να πάθει τα ίδια. Να κόπτεται για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά να αφήνει αλώβητο το άρθρο 86 που προστατεύει τους υπουργούς από τις ποινικές διώξεις. Είδαμε τη ΝΔ να παραποιεί την ελληνική ιστορία και να παρακολουθεί αμέριμνη και αδιάφορη τις κυκλωτικές κινήσεις των εχθρών της. Και πάνω από όλα είδαμε σκάνδαλα, πολλά σκάνδαλα με κορυφαίο εκείνο των ομολόγων, που να είστε βέβαιοι ότι θα πάρει ασύλληπτες διαστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 13/09/2007 14:38:04

  Λέτε, μετά την αποκηρύξη της έκθεσης της Morgan Stanley από τον επικεφαλής του ΟΤΕ, κ.Παναγή Βουρλούμη, να πράξει σήμερα το ίδιο και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ.Τ.Αναστασόπουλος για την Merrill Lynch και J&P Morgan; Μήπως ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να ζήτηση την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς; Κι’αν δεν κάνει κάτι η τελευταία, υπάρχει και η αυτεπάγγελτη δίωξη. Ετσι δεν είναι κ. Κολιοκώστα;

 2. Ο λίγο απογοητευμένος avatar
  Ο λίγο απογοητευμένος 14/09/2007 08:10:26

  Όχι φίλε George .
  Έχουμε συνηθίσει(εδώ και χρόνια) ότι μετά από κάθε αυτεπάγγελτη δίωξη που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας αυτός οι υποθέσεις όλες πήγαν στο αρχείο ..
  Το τελευταίο κρούσμα με τον κ. Ζορμπά αποδεικνύει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.