#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2007 17:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πολύς κόσμος δεν άρεσε σε ορισμένους στην ΕΣΗΕΑ

 Πίσω από τις μελό κορώνες του Σόμπολου για «τα ταμεία των Παλαμά, Μυριβήλη,  Καρκαβίτσα, Σουρή, και Ψαθά, που έρχεται τώρα η κυβέρνηση να  ισοπεδώσει» ίσως κρύβεται, όπως ακούμε, μια πολύ δυσάρεστη για τους δημοσιογράφους αλήθεια. Δημοσιογραφικές παρέες έλεγαν σήμερα το μεσημέρι, ότι ορισμένοι στην διοίκηση της ΕΣΗΕΑ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την …μεγάλη συμμετοχή στην προχθεσινή συγκέντρωση και πορεία εναντίον του Ασφαλιστικού. Και ξέρετε για ποιο λόγο; Αυτοί οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές (πολύ παλιοί και έμπειροι και γνωρίζουν τα θέματα των ταμείων απ΄ έξω κι ανακατωτά) έχουν ήδη ανοικτή  γραμμή επικοινωνίας με την κυβέρνηση (λέγε με Θόδωρο). Στόχος, να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια συμβιβαστική και αμοιβαία αποδεκτή λύση. Πίσω από τις πλάτες φυσικά των δημοσιογράφων. Πόνταραν λοιπόν οι εν λόγω «συνδικαλιστές» στην αδιαφορία των συναδέλφων τους, αλλά οι εξελίξεις τους διέψευσαν. Την πάτησαν και τώρα δεν διευκολύνονται καθόλου στην επίτευξη μιας γρήγορης και μυστικής διευθέτησης με την κυβέρνηση. Λέγεται, επίσης, αλλά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ότι κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιμένει και μια συμφωνία για την διανομή των κρατικών διαφημίσεων στον επαρχιακό Τύπο. Θα μας πει κάποιος τις σημαίνουν όλα αυτά; Γνωρίζει τίποτα ο κ. Ρουσόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nada avatar
  Nada 29/11/2007 19:12:35

  Μιας κι'εγραψες και για Σουρή, να ένα μικρό δείγμα του:


  Ὁ Ῥωμηὸς στὸν Παράδεισο
  Θεούλη μου, τί σοῦ ῾λθε νὰ μ᾿ ἁγιάσεις;
  νομίζεις πῶς θὰ μ᾿ ἔμελλε καθόλου,
  ἂν ἤθελες κι ἐμένα νὰ κολάσεις
  καὶ μ᾿ ἔστελνες παρέα τοῦ διαβόλου;
  Μ᾿ ἀρέσει ὁ Παράδεισος, ἀλήθεια,
  χωρὶς δουλειὰ σκοτώνω τὸ καιρὸ
  βλέπω ἁγίους γύρω μου σωρό,
  διαβάζω συναξάρια, παραμύθια,
  κι ἀκούω καὶ τραγούδια θεϊκά,
  μά, ἔλα ποὺ δὲν ἔχετε συνήθεια,
  νὰ λέτε κι ἕνα δυὸ πολιτικά!
  Σὺ κυβερνᾷς γιὰ πάντα μὲ γαλήνη
  κι ὤρα ἀπ᾿ τὸ θρόνο σου δὲ πέφτεις...
  Ἂς ἦταν δυνατὸν Θεὸς νὰ γίνει
  καὶ ἄλλος σὰν ἐσένα, λίγο ψεύτης,
  νὰ μοιρασθεῖ τῶν οὐρανῶν τ᾿ ἀσκέρι,
  νὰ πᾶνε καὶ μ᾿ ἐκεῖνον οἱ μισοί,
  νά ῾ρχεται αὐτός, νὰ πέφτεις σύ,
  νὰ γίνεται λιγάκι νταραβέρι...
  Μὰ ὅλα ἐδῶ εἶναι τακτικά,
  ὁ οὐρανὸς Θεὸ ἐσένα ξέρει,
  καὶ δὲ μιλοῦν πολιτικά!
  Ἐδῶ ποὺ μ᾿ ἡσυχία ὅλοι ζοῦνε,
  γιὰ μένα εἶναι κόλαση μεγάλη,
  πολιτικὰ τ᾿ αὐτιά μου ἂς ἀκοῦνε,
  κι ἂς εἶμαι καὶ στὴ κόλαση, χαλάλι!
  Ἂν εἶχες εἰς τὸ νοῦ νὰ μὲ κολάσεις,
  καὶ μ᾿ ἔφερες κοντά σου γιὰ ποινή,
  νά! κόλαση γιὰ ῾μὲ ἀληθινή...
  Μά, φθάνει πιά, Θεέ μου, μὴ μὲ σκάσεις,
  καὶ διῶξε με στὸ λέω παστρικά,
  γιατὶ ἀλλιῶς στιγμὴ δὲ θὰ ῾συχάσεις...
  Μονάχος θὰ μιλῶ πολιτικά!

 2. Ntina Mpatzia avatar
  Ntina Mpatzia 30/11/2007 00:22:33

  Αυτή η απεργία "γέννησε" και κάτι ακόμη. Μια πρωτοβουλία που αφορά εκατοντάδες δημοσιογράφους. Ακολουθεί το πρώτο κείμενο της Πρωτοβουλίας. Επικοινωνήστε μαζίμας.

  Πρωτοβουλία Εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ
  με Αναγκαστική Υπαγωγή στο Δελτίο Παροχής (Δ.Π.Υ.)
  για τη Δημιουργία Σωματείου

  Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου τα τελευταία χρόνια εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να δουλεύουν με Δ.Π.Υ. ως δήθεν ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, εκείνη τους αρνείται την ένταξή τους στο μισθολόγιο. Η δε πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επιμένει να τους αγνοεί.

  Η αναγκαστική «ελεύθερη» σχέση εργασίας με Δ.Π.Υ. σημαίνει:
  -Την υπαγωγή στο ΤΕΒΕ, με υπέρογκα ασφαλιστικά έξοδα, που επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τα οποία αναπροσαρμόζονται ετησίως ασχέτως του ύψους των εισοδημάτων.
  -Τον αποκλεισμό από την ΕΣΗΕΑ, αφού το καταστατικό ορίζει ως προϋπόθεση της εγγραφής στην Ένωση την ένταξη στο μισθολόγιο και την υπαγωγή στο ΤΣΠΕΑΘ.
  -Την απουσία οποιασδήποτε συνδικαλιστικής κάλυψης και την αδυναμία συλλογικής διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων.

  Το κομμάτι των συναδέλφων-μελών της ΕΣΗΕΑ που αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό τόσο για τα δικά μας, όσο και για τα δικά του εργασιακά-οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν έχει δυστυχώς κατορθώσει να ανατρέψει τους συσχετισμούς στο Δ.Σ. της Ένωσης ώστε να αλλάξει το καταστατικό και να επιλυθεί το ζωτικό ζήτημα της ένταξής μας στον κλάδο. Δεν έχει καν κατορθώσει να επιβάλλει την τήρηση του, οριζόμενου από το καταστατικό, χρόνου μαθητείας και υποχρεωτικής ένταξης στο μισθολόγιο αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοσίας.

  Η εργασία μας απαξιώνεται και κοστολογείται κατά το δοκούν. Οι αυξήσεις των εισφορών του ΤΕΒΕ μας εξωθούν στο κυνήγι των όποιων συνεργασιών με το κομμάτι. Οι εργοδότες μας χρησιμοποιούν για να μην ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο. Οι εισφορές μας βγαίνουν από την τσέπη μας για να καταλήξουν σε άλλο ασφαλιστικό Ταμείο από εκείνο που θα έπρεπε. Μας πετάνε όποτε θέλουν, απλώς σταματώντας να δημοσιεύουν τη δουλειά μας, ειδικά όταν αρχίζουμε να στοιχειοθετούμε δικαίωμα νομικής προσφυγής για τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης σε σχέση μισθωτού αορίστου χρόνου, ή αναπτύσσουμε συνδικαλιστική δράση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι χάνουμε τόσο εμείς, όσο και ολόκληρος ο κλάδος από την κατάσταση που μας έχει επιβληθεί.

  Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ με Δ.Π.Υ. που:
  -δεν επέλεξαν την εργασιακή σχέση με το δελτίο παροχής αλλά τους επιβλήθηκε,
  -δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα μισθολόγιο επιχείρησης του Τύπου,
  -η δημοσιογραφία είναι η κύρια επαγγελματική τους δραστηριότητα
  -επιθυμούν την ένταξή τους στο μισθολόγιο της επιχείρησης στην οποία εργάζονται,
  -επιθυμούν την ένταξή τους στο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου τους
  αλλά και στους συναδέλφους που, χωρίς να βρίσκονται στη θέση μας, επιθυμούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

  Δεδομένου ότι η εργοδοσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία μας στερούν τα δικαιώματά μας θεωρούμε επιβεβλημένο να συγκροτηθούμε ως ξεχωριστό σώμα με απώτερη-άμεση προοπτική τη δημιουργία σωματείου που θα αγωνιστεί για την απόδοση των δικαιωμάτων μας και την αναγνώριση της δημοσιογραφικής μας οντότητας.

  ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/2007, στις 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΟΡΟΦΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977238673, 6934245943
  http://mme-gia-somateio.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.