25/10/2009 16:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πολεμοχαρής Barack Obama.Ο βραβευμένος με Νόμπελ ειρήνης Barack Obama, σχεδιάζει ακόμη έναν πόλεμο, ο οποίος και θα προστεθεί στο ήδη πλούσιο ενεργητικό του. Να μη ξεχνάμε, πως αποτελεί καθημερινότητα στο Αφγανιστάν, η συστηματική  εξόντωση αμάχων και μη, με τη χρήση οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως οι περιβόητες ρουκέτες Hellfire, που κυριολεκτικά «ρουφάνε τον αέρα μέσα από τα πνευμόνια»! Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 338.000 μωρά πεθαίνουν αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, καθώς η συμμαχία της οποίας ηγείται ο Obama, επιτρέπει μόλις $29 το χρόνο  αξία ιατρικής περίθαλψης για τον  κάθε κάτοικο της πολύπαθης αυτής χώρας.

Λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε έναν ακόμη πόλεμο στο Πακιστάν, αναγκάζοντας ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Παράλληλα απειλεί το Ιράν, με την υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton να δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να το εξαφανίσουν από προσώπου γης. Όλα αυτά με το πρόσχημα πως οι Ιρανοί απέκρυψαν την ύπαρξη ενός δεύτερου εργοστασίου, που όμως είχε ήδη αναφερθεί από αυτούς στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ. Σε συνεργασία με το Ισραήλ, ο Obama δωροδόκησε την παλαιστινιακή αρχή στο να αποκρύψει τη κρίση του ΟΗΕ, που αφορούσε στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία κατηγορήθηκαν οι Ισραηλινοί, σε σχέση με την εισβολή τους στη Γάζα, όπου χρησιμοποίησαν αμερικανικά όπλα τα οποία είχε κρυφά εγκρίνει ο Obama λίγο  πριν αναλάβει τη προεδρία της χώρας του.

Πίσω στην Αμερική, ο άνθρωπος της ειρήνης ενέκρινε έναν στρατιωτικό προϋπολογισμό που είναι ο μεγαλύτερος από τη λήξη του Β`Π.Π και εντεύθεν. Πρόσφατα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G20 στο Pittsburgh, οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές, κάνοντας χρήση μιας συσκευής που δεν είχε εμφανιστεί ποτέ πριν, της Long-Range Acoustic Device, η οποία και παράγει έναν άθλιο ήχο που τρυπάει τα ανθρώπινα αφτιά. Αποτελεί μέρος του νέου οπλοστασίου που έχει δημιουργηθεί για τον έλεγχο των όχλων, και κατασκευάστηκε από την περιβόητη Raytheon. Πέραν των παραπάνω, συνεχίζει να λειτουργεί η βάση στο Guantanamo, την οποία είχε υποσχεθεί να κλείσει, ενώ συνεχίζονται σταθερά οι μυστικές δολοφονίες, τα βασανιστήρια αλλά και οι παράτυπες μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πιο τελευταίος πόλεμος του βραβευμένου ειρηνιστή, είναι για πολλούς άγνωστος. Στις 15 Ιουλίου, η Αμερική έκλεισε συμφωνία με τη Κολομβία, βάσει της οποίας θα έχει πλέον στη διάθεσή της 7 πελώριες στρατιωτικές βάσεις στη λατινοαμερικανική χώρα. Ο σκοπός, σύμφωνα με το ΑΡ, είναι να καταστεί η Κολομβία διεθνές κέντρο για τις παράνομες επιχειρήσεις του πενταγώνου. Πρακτικά, οι Αμερικανοί μπορούν να αγνοήσουν πλέον τις δημοκρατικές προόδους αλλά και τις προσπάθειες ανεξαρτησίας των λαών της Βολιβίας, της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ και της Παραγουάης, χώρες που προσπάθησαν να απεμπλακούν από την έννοια της αμερικανικής σφαίρας επιρροής. Το κολομβιανό καθεστώς που διατηρεί ομάδες θανάτου, και που έχει το πλέον αρνητικό ρεκόρ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απολαμβάνει στρατιωτικής στήριξης εκ μέρους των ΗΠΑ, σε επίπεδο που μόνο το Ισραήλ έχει γνωρίσει έως τώρα. Η δε Βρετανία παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση. Καθοδηγούμενοι από αμερικανικούς δορυφόρους, Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί εισβάλλουν στη Βενεζουέλα με απώτερο σκοπό την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης του Hugo Chávez, μια ανατροπή που δεν μπόρεσε να πετύχει ο George W Bush το 2002.

Ο πόλεμος εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας που εξαπέλυσε ο Obama στη λατινική Αμερική, ακολουθεί το μοτίβο που πρωτοεφάρμοσε ο ίδιος στην ανατροπή του προέδρου της Ονδούρας Manuel Zelaya, τον περασμένο Ιούνιο. Ο Zelaya είχε προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου, είχε επιδοτήσει τους αγρότες, είχε μειώσει τα επιτόκια και γενικά είχε προσπαθήσει να εξαλείψει τη φτώχεια στη χώρα του. Σχεδίαζε μάλιστα  να καταργήσει το μονοπώλιο της Αμερικής στα φάρμακα και να κατασκευάζει η ίδια η Ονδούρα τα δικά της. Αν και ο Obama κάλεσε για την αποκατάσταση του καθεστώτος του Zelaya, εντούτοις αρνείται να καταδικάσει τους πραξικοπηματίες που τον ανέτρεψαν ή να ανακαλέσει τόσο τον Αμερικανό πρέσβη όσο και τους στρατιωτικούς που εκπαιδεύουν τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις. Συστηματικά μάλιστα, αρνείται να συναντηθεί με τον Zelaya, ενώ έχει εγκρίνει δάνειο ύψους $164 εκατομμυρίων προς το παράνομο καθεστώς. Το μήνυμα δηλαδή που ο πρόεδρος στέλνει είναι φωτοφανές: Οι τραμπουκισμοί και οι τραμπούκοι, δεν κινδυνεύουν από τυχόν αντίδραση εκ μέρους των ΗΠΑ.

Ο Obama, αυτός ο επιτήδειος παίκτης από το  Chicago (μέσω  Harvard), στρατολογήθηκε προκειμένου να αποκαταστήσεις αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ηγεσία» στο πλανήτη. Η πρόσφατη απόφαση της επιτροπής να τον βραβεύσει με το Νόμπελ της Ειρήνης, συμβολίζει αυτό ακριβώς τον ανάποδο ρατσισμό που έχει θεοποιήσει τον Obama απλά και μόνο διότι αποτελεί μέρος μιας φυλετικής μειονότητας και έχει απήχηση στις φιλελεύθερες ευαισθησίες, αν όχι στα μωρά του Αφγανιστάν που καθημερινά δολοφονεί. Αυτό είναι το κάλεσμα του Obama. Σαν σφυρίχτρα για σκύλους. Δεν ακούγεται από τους πολλούς αλλά αποτελεί ακαταμάχητο πόλο έλξης για τους κουφιοκέφαλους. Όπως δήλωσε και ο ηθοποιός George Clooney, «Όταν ο Obama μπαίνει σε ένα δωμάτιο, θέλεις να τον ακολουθήσεις οπουδήποτε…».

Ο Frantz Fanon, ο μεγάλος εκπρόσωπος της απελευθέρωσης των μαύρων, το είχε καταλάβει αυτό προ πολλού. Στο βιβλίο του The Wretched of the Earth, περιγράφει τον «ενδιάμεσο» που έχει ως αποστολή τη μετάλλαξη του έθνους. Επειδή η όλη πολιτική αντιπαράθεση έχει απαξιωθεί πλήρως στην εποχή μας, λόγω της μονόπλευρης κάλυψης εκ μέρους των ΜΜΕ, η φυλή, το φύλο, η τάξη… όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όργανα προπαγάνδας και αντιπερισπασμού. Στη περίπτωση του Obama, αυτό που μετράει, όπως προείπε ο Fanon, είναι η τάξη της οποία υπηρετεί. Άλλωστε, ο κλειστός κύκλος των συνεργατών του Bush, ήταν πολυφυλετικός. Η Condoleezza Rice, ο Colin Powell, και Clarence Thomas, όλοι τους υπηρετούσαν έναν ακραίο και επικίνδυνο σκοπό.

Η Βρετανία έχει ζήσει κάτι ανάλογο. Τη μέρα που ορκίστηκε ο Blair (1997), η εφημερίδα Observer, σημείωνε πως «θα δημιουργούσε νέους παγκόσμιου κανόνες ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώ η Guardian πανηγύριζε «για την ταχύτητα με την οποία άνοιγαν οι πύλες της αλλαγής!». Ο Βρετανός βουλευτής   Denis MacShane, παλιός οπαδός των λουτρών αίματος του Blair, δήλωσε ασυναίσθητα πριν από ένα χρόνο: «Κλείνω τα μάτια όταν τον ακούω (Obama) και είναι ακριβώς όπως ήταν ο Tony. Κάνει ακριβώς τα ίδια που κάναμε και εμείς το 1997…».

 Strange Attractor

Πηγή: Newstatesman.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 25/10/2009 17:52:37

  Strange,αραγε τι απεγιναν οι Μαυροι Πανθηρες;

 2. ambrosiac avatar
  ambrosiac 25/10/2009 18:36:22

  Για πιο σωστη περιγραφη,

  http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Range_Acoustic_Device


  Ουτε και ειναι κατι που δεν μπορει να σκαρωσει ικανος ερασιτεχνης σπιτι του.

 3. ziouzitsou avatar
  ziouzitsou 25/10/2009 21:26:40

  Για πιο σωστη περιγραφη,

  http://en.wikipedia.org/wiki/AGM-114_Hellfire

  ...η συστηματική εξόντωση αμάχων και μη, με τη χρήση οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως οι περιβόητες ρουκέτες Hellfire, που κυριολεκτικά «ρουφάνε τον αέρα μέσα από τα πνευμόνια»!...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Thermobaric_weapons

 4. Edo avatar
  Edo 26/10/2009 13:15:25

  Μακελειό στο Ιράκ
  Στους 155 οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
  Στους 155 έφτασαν οι νεκροί, ενώ ξεπέρασαν τους 500 οι τραυματίες, από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Βαγδάτης με στόχους δύο κυβερνητικά κτίρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.