13/03/2010 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ... πιστολέρο της Α. ΔιαμαντοπούλουΕνταση σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης καινοτομιών μαθητών και εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μικρή ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού.

Ενας από τους άνδρες ασφαλείας της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος επιχείρησε να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό, να ηρεμήσουν για να μιλήσει η υπουργός, κυκλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είδαν το υπηρεσιακό του περίστροφο, αφού ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Τότε, άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της υπουργού.

Ο αστυνομικός βγήκε από την αίθουσα και η υπουργός Παιδείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αριστεία και την καινοτομία, στην οποία επιδίδονται πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως τόνισε η υπουργός, κάνουν λαμπρή δουλειά στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 13/03/2010 22:52:40

  Δεν κατάλαβα,ο άνθρωπος ήταν σε υπηρεσία.Από πότε είναι προτιμότερο να φέρουν λουλούδια?

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/03/2010 23:04:45

  Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ
  γιατί ποτέ να σ' αποκτήσω
  δεν μπορώ

  Δεν είχα φταίξει πουθενά
  κι άσε με δω στα σκοτεινά
  να προχωρώ

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/03/2010 23:24:59

  το πρόβλημα είναι περίπλοκο’’’
  οποίος παρακολουθεί τα εκπαιδευτικά δρώμενα εύκολα θα διαπιστώσει ότι
  τον τελευταίο καιρό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δηλώσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν σχεδόν χαρακτηριστεί ως «κλέφτες», απατεώνες και τσαρλατάνοι,
  οι προσβλητικοί και ταπεινωτικοί αυτοί όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τους εκπαιδευτικούς δείχνουν ότι έχει υπερισχύσει της λογικής το ένστικτο, δλδη, να εξοντωθούν οι εκπαιδευτικοί για να σωθούν οι πολιτικοί… κατά πάσα πιθανότητα η σημερινή εκδήλωση [ βραβεύσεις] έγινε για να αντισταθμίσει την οργή που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές του υπουργείου παιδείας στους εκπαιδευτικούς,

  ●λίγα λόγια για τους ωρομισθίους,

  Από το 2002 και μετά για την κάλυψη των λειτουργικών κενών στα δημόσια σχολεία πραγματοποιούνται μαζικές προσλήψεις ωρομισθίων [10-14 χιλιάδες κάθε σχολική χρονιά].
  Το ωράριο των ωρομισθίων είναι το πολύ δώδεκα ώρες,
  μετακινούνται σε δυο- τρία σχολεία την ίδια μέρα και πληρώνονται με το εξευτελιστικό ποσό των 7,74 ευρώ την ώρα (καθαρά) τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.
  Οι ωρομίσθιοι δεν πληρώνονται στις αργίες και τις σχολικές εορτές, κάνουν εφημερίες και υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο να πληρωθούν με λίγα λόγια οι ωρομίσθιοι εργάζονται σχεδόν εθελοντικά με μοναδικό δέλεαρ τη μικρή προϋπηρεσία.

  Όλα όμως αυτά έχουν συνέπειες,
  οι ανισότητες στην εργασία δημιουργούν και ανισότητες στην ποιότητα ζωής και στην υγεία .
  Το χαμηλό επίπεδο εισοδήματος κι εργασιακής τάξης δημιουργεί στρεσογόνες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. Η εργασιακή ανασφάλεια δημιουργεί νοσηρότητα και δεν αφήνει τον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει το δικό του χρόνο για κοινωνικές σχέσεις, ψυχαγωγία, άνετη διαβίωση, σωστή διατροφή, το κοινωνικοοικονομικό status του ωρομισθίου εκπαιδευτικού δεν του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει οικογένεια και όσοι έχουν οικογένεια σπάνια θα έχουν χρόνο να διαθέσουν για τα παιδιά τους, αφού είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε 2-3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, έτσι, η σωματική και ψυχική υγεία δοκιμάζονται καθημερινά, μακροπρόθεσμα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το προσδόκιμο υγιούς ζωής.

  Επίσης είναι γνωστό ότι οι μαζικές προσλήψεις ωρομισθίων δεν δημιουργούν προϋποθέσεις να υπάρχει παραγωγή ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου.

  ◙ το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά δια στόματος πολλών προβεβλημένων στελεχών του αλλά και μέσω του προγράμματος για την παιδεία, έλεγε ότι θα καταργήσει από την εκπαίδευση τον απαράδεκτο εργασιακό θεσμό του ωρομισθίου.

  • anonymous avatar
   anonymous @ o βουνίσιος 14/03/2010 00:25:15

   Εγώ φίλε μου με τους εκπαιδευτικούς στα μισθολογικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι παίρνουν λίγα. Κάνουν κανένα ιδιαιτεράκι αλλά δε με πειράζει. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι ότι κάποιοι
   1) Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους σαν επαγγελματίες και είναι λούμπεν προσωπικότητες
   2) Παρόλο που πλέον αντιστοιχεί επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών ανά μαθητή η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι τραγική. Δεν ξέρω αν φταίει το (1) ή να φταίνε οι δομές του συστήματος εκπαίδευσης (αναλυτικά προγράμματα κλπ.) ή και τα δυο μαζί.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ o βουνίσιος 14/03/2010 12:13:38

   O αείμνηστος Παπανούτσος έλεγε:"ο δάσκαλος πρέπει να είναι σαν το κερί.Να φωτίζει ενώ λειώνει".
   Ξέρεις σήμερα κανέναν τέτοιο?

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 13/03/2010 23:39:38

  Τα "πρώτα ο μαθητής", "πρώτα ο πολίτης" είναι ωραία, εύηχα συνθήματα που καλλιεργούν ένα αίσθημα ελευθερίας και ξεγνασιάς στους πολίτες μικρούς και μεγάλους. Πίσω κακοί εκπαιδευτικοί και "μπάτσοι" που καταπιέζετε τον κόσμο. Λαε μην φοβάσαι ήρθαμε εμείς να σε προστατεύσουμε.

  Μα καλά εγχειρίδια της επταετίας και την "Προπαγάνδα" του μπαμπά Πλεύρη έχουν διαβάσει; Δεν μπορώ να καταλάβω.

 5. serafino avatar
  serafino 13/03/2010 23:44:57

  γέμισε λαμόγια ο τόπος.
  τα πιο πολλά μαζεύτηκαν στο παιδείας, να πουλήσουν υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες.
  γνωστά τα ονόματα, ακόμα κι ένα διεθνές λαμόγιο πλασιέ- "επιστήμονας" του μιτ

  είναι χρέος κάθε γνωστικού, ανθρώπου της εκπαίδευσης ή όχι, να βάλει φρένο στη νέα κονομισιά στο παιδείας

 6. serafino avatar
  serafino 13/03/2010 23:49:32

  > [ βραβεύσεις]

  όσοι γνωρίζουν το χώρο, ντρέπονται, λυπούνται.

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/03/2010 00:57:26

  @ανώνυμε
  1.
  Η μικρή αντιστοιχία μαθητές ανά καθηγητή είναι ένα μεγάλο παραμύθι, το χαμηλό ποσοστό διαμορφώνει η γεωγραφική ιδιομορφία της χώρας,[ νησιά, ορεινοί όγκοι] εκεί υπάρχει μικρός αριθμός μαθητών, τα σχολεία όμως πρέπει να έχουν δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων,
  στις πόλεις η κατάσταση είναι χαοτική, όλα τα τμήματα λειτουργούν με 30-35 μαθητές,

  2.
  Τα νοήματα προκύπτουν ως αποτέλεσμα της διαντίδρασης/αλληλεπίδρασης των ατόμων, ο ρόλος όμως του εκπαιδευτικού σήμερα είναι αρκετά περιορισμένος,[εκτελεστικό όργανο] έτσι δεν μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία νέων αντικειμενικοτήτων ή μιας άλλης πραγματικότητας,
  μεγάλη ευθύνη έχουν,
  το πελατειακό κράτος, η απουσία κινήτρου, τα αναλυτικά προγράμματα, η έλλειψη ελέγχου γνώσης,[ ο εκπαιδευτικός υποβάλετε σε μακροχρόνια- άσκοπη εξεταστική δοκιμασία πριν την είσοδο στο σχολείο, μετά την είσοδο…πέρα βρέχει…], οι χαμηλοί μισθοί, οι μη αξιοκρατικές- αντικειμενικές επιλογές, η έλλειψη ευελιξίας στην επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης[ γιατί για παράδειγμα, ένα νεοδιόριστος να μην έχει τη δυνατότητα αν είναι ικανός να γίνει διευθυντής σχολείου;] η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα κ.α.

  με λίγα λόγια το σχολείο επηρεάζεται σημαντικά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει από το γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό, και οικονομικό περιβάλλον της χώρας,

 8. parsifal avatar
  parsifal 14/03/2010 01:51:42

  Μας λέτε για μαθητές, για αναλογίες και πίπες...Οι ανδρες ασφαλείας των υπουργών φέρουν τα δημόσια είδη που προβλέπονται απο την υπηρεσία. Τελεία.
  Τα υπόλοιπα είναι φθηνός λαικίστικος θόρυβος...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ parsifal 14/03/2010 02:06:56

   Με συγχωρείς αλλά ο εν λόγω άνδρας ασφαλείας μάλλον δεν έκανε σωστά την δουλειά του. Όχι γιατί έφερε όπλο και το έβγαλε, αλλά γιατί δεν υποψιάστηκε τους κινδύνους που θα υπήρχαν σε μια τέτοια εκδήλωση με τόσο κόσμο.

   Εν πάση περιπτώσει πάντως καιρός ήταν η κ. Διαμαντοπούλου να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να παίζει με τα νεύρα και το ψωμί χιλιάδων εκπαιδευτικών.

   Ας χτίσει τελος πάντων το ηγετικό της προφίλ με άλλους τρόπους. Δεν φταίνε σε τίποτα ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε η εκπαίδευση.

  • St.St. avatar
   St.St. @ parsifal 14/03/2010 11:48:12

   "...κυκλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είδαν το υπηρεσιακό του περίστροφο, αφού ο αστυνομικός έπεσε κάτω..."
   δεν λέει κάπου ότι έβγαλε το όπλο του

 9. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 14/03/2010 02:34:16

  ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΡΑΦΛΟΚΟΤΣΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Γ@ΜΩ ΤΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ, VEROS ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ, ΣΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Η΄ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΩΝ LEADER, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΜΟΙΑΖΕ...

 10. Κώστας Κ. avatar
  Κώστας Κ. 14/03/2010 05:09:27

  Κακέ...

 11. NICK avatar
  NICK 14/03/2010 08:27:27

  ΑΣΧΗΜΟ ΘΕΑΜΑ,
  ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ.
  ΟΥΤΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΣΟΚ.
  ΚΟΙΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ."Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ...ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ"
  Ο ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ.
  ΟΙ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΟΜΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ.

 12. Anonimi avatar
  Anonimi 14/03/2010 11:13:10

  Τραγικό θέαμα. Δεν θα ήθελα κανέναν από αυτούς κοντά στο παιδί μου. Ο αστυνομικός δεν θα με πείραζε

 13. nov11 avatar
  nov11 14/03/2010 14:01:31

  Ο χώρος της ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι καζάνι που βράζει.Σίγουρα χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές σ'αυτή την ισοπεδωτική και αναξιοκρατική ρουσφετολογική σούπα που επικρατεί.Όμως για όσα υπάρχουν(πρακτικές λειτουργίας και προσλήψεων )το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης αναλογεί στους εκπαιδευτικούς και μηδενικό στους άνεργους.
  Το ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ είναι το μεγάλο βαρίδι της εκπαίδευσης.
  Όσο για τους διαδραστικούς των ακτινοβολιών κλπ. θυμίζει την καλύβα του καραγκιόζη που της στρώνουν κι ένα περσικό χαλί.Με προσφορά σε μια max χρήση 30% επί του συνόλου της διδασκαλίας είναι σταγόνα στον ωκεανό στις υπάρχουσες συνθήκες και το μέγεθος των άλυτων προβλημάτων.Κινήσεις προβολής κάποιων για άλλους λόγους και το θεαθήναι.

 14. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 14/03/2010 19:44:11

  Ο σωματοφύλακας ενός υπουργού αν δεν οπλφορεί τοτε τι σόι σωματοφύλακας είναι ;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Νικηφόρος Ουρανός 15/03/2010 16:48:50

   Σωστά!

 15. oromisthios avatar
  oromisthios 15/03/2010 10:16:11

  Δυστυχώς ο τίτλος του παρόντος άρθρου είναι αποπροσανατολιστικός όπως και τα "ρεπορτάζ" των ειδήσεων:

  1. Αυτοί οι "λουμπεν" προσωπικότητες που "δε θα θέλατε να είναι εκπαιδευτικοί των παιδιών" σας είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια διδάσκουν στα παιδιά σας με αμοιβές των 300 και 400 ευρώ το μήνα, πηγαίνοντας σε 2 και 2 σχολεία την ίδια μέρα και πολλές φορές διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα σε διαφορετικούς νομούς κάθε εβδομάδα.
  Μαθαίνουν στα παιδιά τη χρήση υπολογιστών με υπολογιστές του 2002, τους φέρνουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές, τους κάνουν γυμναστική χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, τους οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις σε ώρες εκτός ωραρίου τους για τις οποίες δεν πληρώνονται, υπογράφουν συμβάσεις που τους απαγορεύουν να εργάζονται ταυτόχρονα σε ωδεία και φροντιστήρια, δηλ ότι ζουν με 350 ευρώ το μήνα.. κτλ

  2. Αυτοί οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από 3 μήνες το λιγότερο ως και ενάμιση χρόνο!

  3. ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ:

  Ομάδα ωρομίσθιων και μόνιμων εκπαιδευτικών εισήλθε στην αίθουσα ώστε να διαμαρτυρηθεί για:
  - την ύπαρξη του απαράδεκτου εργασιακού καθεστώτος της ωρομισθίας. Ένα καθεστώς το οποίο η υπουργός προεκλογικά φώναζε πως θα καταργήσει! Δείτε το πως : http://www.youtube.com/watch?v=QPIEZ_MPeaY
  - την απόφαση του υπουργείου να μειώσει από τη νέα χρονιά τους προγραμματισμένους διορισμούς εκπαιδευτικών από 6000 σε 3000 και να προσλάβει 7000 λιγότερους αναπληρωτές. Γεγονός που σημαίνει ταυτόχρονα ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ!
  - Ταυτόχρονα, παρότι δηλαδή καταβαραθρώνει τη δημόσια εκπαίδευση εξαγγέλει το "Νέο Σχολείο" και "βραβεύει την καινοτομία των εκπαιδευτικών".. ενώ συνεχώς τους συκοφαντεί και δεν προωθεί κανένα άμεσο μέτρο σοβαρής επιμόρφωσης τους
  - ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ μπήκαν στην αίθουσα μόνο για να σηκώσουν το πανό τους και να φωνάξουν συνθήματα για τα παραπάνω, αλλά δέχτηκαν την επίθεση των μπράβων..

  Τα υπόλοιπα είναι απλά για να 'χαμε να λέγαμε

  Οι ωρομίσθιοι αγωνίζονται συνεχώς από πέρσι για τα δικαιώματά τους και μια καλύτερη εκπαίδευση, αλλά μόνο τώρα (ελέω "πιστολέρο" και της δυναμικής τους αντίδρασης) γίνανε πρώτη είδηση.

  Στην πραγματικότητα όποιος ασχολείται με τα περίστροφα κι αδιαφορεί για το τι συμβαίνει στα σχολεία είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά του και την εκπαίδευση κι όχι οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται...

 16. ολγα avatar
  ολγα 15/03/2010 13:16:19

  προσθετωντας στα παραπανω το γεγονος οτι οι ωρομισθιοι ειναι απληρωτοι απο τον περασμενο Σεπτέμβρη (καποιοι ακουγεται οτι ειναι απο τον περασμενο μαϊο απληρωτοι!!) θέλω να πω ένα μεγάλο μπραβο για τον δικαιο αγωνα σας και πως εχετε την συμπαρασταση μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.