#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2011 00:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πιο «κακός ο μαθητής» ...Ο πιο «κακός ο μαθητής» αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή του στο κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης, οικονομολόγου Ρίτσαρντ Γουλφ.

Μιλώντας στους φοιτητές του, ο οικονομολόγος κ. Γουλφ εκθέτει την πρότασή του για την αντιμετώπιση της κρίσης, που είναι η φορολόγηση των εχόντων, των πλουσίων δηλαδή, σε αντιδιαστολή με την άποψη που πρεσβεύει τον περαιτέρω δανεισμό του κράτους, τη λιτότητα και τον περιορισμό των κρατικών εξόδων.

Με αρκετό χιούμορ, ο καθηγητής ανατρέπει τα όσα πολλοί πιστεύουν για τον «μονόδρομο» που επιβάλλουν τα κρατικά ελλείμματα, μιλάει με τον δικό του τρόπο για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα, για την ανισοκατανομή του πλούτου στη χώρα μας, αλλά και για τον πιο... «σκράπα» μαθητή που γνώρισε ποτέ: τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως λέει ο καθηγητής, για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα ευθύνεται ο πρώην μαθητής του, επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αναγνωρίζει ότι... έπρεπε να τον είχε διδάξει καλύτερα.

Μάλιστα, είναι τόσο διαφορετική η πολιτική του πρωθυπουργού από αυτά που τον δίδαξε ο καθηγητής του, που όταν πρόσφατα, μεσούσης της κρίσης, ο κ. Γουλφ κλήθηκε να δώσει σειρά διαλέξεων στην Αθήνα, συνάδελφοί του καθηγητές, αφού πληροφορήθηκαν ότι ο Γ. Παπανδρέου υπήρξε μαθητής του, του είπαν ότι... ίσως να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα!

πηγή video: jungle-report.blogspot.com

Ο καθηγητής Ρίτσανρτ Γουλφ έχει γεννηθεί το 1942, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, του Στάνφορντ και του Γέηλ και έχει διδάξει σε διάσημα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Άμχερστ της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει ειδικευτεί στη μαρξιστική ανάλυση και συνεργάστηκε με τον μαρξιστή φιλόσοφο Λουίς Αλτουσέρ και τον Ετιέν Μπαλιμπάρ, επίσης μαρξιστή.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=236516&cid=6

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximilien avatar
  Maximilien 11/01/2011 00:40:11

  Στο youtube υπάρχουν αρκετά βίντεό του. Έχει και σαιτ: www.rdwolff.com/

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 11/01/2011 01:17:29

  Ο Richard Wolff είναι συνεπής μαρξιστής. Αυτές είναι κάποιες άλλες προτάσεις του:

  Such a Marxian policy would aim to eliminate capitalism at the micro, individual enterprise level by fundamentally changing its class structure. As the “other” of capitalism, traditional socialism stressed the macro-level dimensions of superseding capitalism – e.g., changes in the public/private mix of ownership of productive property and changes in the mix of market and planned distributions of resources and products. Traditional socialism neglected its micro-dimensions. In contrast, the vision here of a 21st-century socialism presumes that, to succeed, those macro-level policies must henceforth be grounded on an enterprise/micro level transformation where workers become collectively the appropriators and distributors of the surpluses they produce.

  h*tp://www.rdwolff.com/content/capitalist-crisis-rediscovering-marx

  Αυτά φαίνεται θυμάται και ο "μαθητής" όταν λέει ότι είναι "αντιεξουσιαστής στην εξουσία".

 3. ΠΕΡΙΚΛΗΣ avatar
  ΠΕΡΙΚΛΗΣ 11/01/2011 02:05:53

  Με όποιο δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.
  Πάρτον ένα και βάρα τον άλλο.

 4. Maximilien avatar
  Maximilien 11/01/2011 02:49:39

  Ναι μωρέ, ένας καθηγητάκος είναι... LOL

 5. kakos avatar
  kakos 11/01/2011 07:02:40

  μα, οι "δικοί μας" φοίτητησαν στο κολλέγιο και όχι στο πανεπιστήμιο που είναι καθηγητής ο ως ανω, πως θα μπορούσαν άλλωστε !

  University of Massachusetts Amherst ≠ Amherst College

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/01/2011 07:39:25

  Cloward-Piven Stategy. Στρατηγική σοβιετικής έμπνευσης, της ψυχροπολεμικής δεκαετίας του 60, που προσπαθεί να δώσει κοινωνικές παροχές σε όλους, μα δημιουργήσει εγγυημένο εθνικό εισόδημα, και με τήν δημιουργία φόρτου απαιτήσεων στις κοινωνικές παροχές να επιφέρει την επιβολή της σοσιαλιστικής κοιωνίας. Η άνωθεν επιβολή αναδιανομής, ισότητας και σταλινικής ευτυχίας. h++p://en.wikipedia.org/wiki/Cloward%E2%80%93Piven_strategy .

  Επειδή στην Ελλάδα αυτά μας έχει καλλιεργηθεί από το 1981, και επιειδή και οι λεγόμενοι "δεξιοί" κάπου τα συμπαθούν αυτά, θέλει πολλή ποροσοχή τι πάνε να κάνουν τα ιδοεληπτικά ονειροπαρμένα. Αυτός είναι ο δρόμος για φασιμό και καταπίεση με σοσιαλιστικό πρόσωπο.

  Η δήθεν καπιταλιστική κρίση, είναι συνειδητή σοσιαλιστική προσπάθεια. Όχι ότι δεν έχουν γίνει έκτροπα από τους λεγόμενους καπιταλιστές, αλλά εκ του αποτελέσματος: Σοσιαλιστική βαλχάλα για τους χαχόλους (σας εργαείο καταπίεσης από τους νεο-φεουδάρχες. Για αυτό τους ενοχλεί η ιδέα του Έθνους.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ archaeopteryx 11/01/2011 11:36:40

   "Η δήθεν καπιταλιστική κρίση, είναι συνειδητή σοσιαλιστική προσπάθεια"
   χαχαχα
   Έχουν πάθει διεθνή παράκρουση τα Ρεπουμπλικανά ε?

   Tea my lord?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ undercover gpr 11/01/2011 14:54:47

    h++p://en.wikipedia.org/wiki/Community_Reinvestment_Act. Και εάν το ψάξεις θα δεις όλους τους φιλοσοβιετικούς συνοδοιπόρους από πίσω. Από τον Χομσκυ Τσόμσκυ, μεχρι την Hanoi Jane. Δεν το περίμενα να λέω τέτοια πράγματα, αλλά ναι, υπάρχει κρίση στον καπιταλισμό και είναι από παρόμοιες περιοχές και ίδιες μεθοδολογίες με αυτές του '60-70.

    Ψάξε την προέλευση των sub primes. CRA.

 7. Kostas avatar
  Kostas 11/01/2011 12:07:52

  Μόλις ακούσανε κάποιοι τις θέσεις του καθηγητού,για φορολόγηση των εχόντων,έβγαλαν σπυράκια.Τελικά τι θέλετε εσείς οι λαικιστές δεξιοί,κανείς δεν έχει καταλάβει.Μόλις λέμε να τα πάρουμε από τους έχοντες διαφωνείτε,μόλις λέμε να τα πάρουμε από το λαό πάλι διαφωνείτε.Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν.Αλλά μπορεί να λέτε ότι διαφωνείτε με το ''σκράπα'' τον ΓΑΠ παρόλο που έχετε ψηφίσει τα περισσότερα αντιλαικά νομοσχέδια του,αλλά δεν λέτε και τίποτα διαφορετικό.Καλό θα ήταν να ψάξετε να βρείτε και τον καθηγητή που ''δίδαξε'' και τον Σαμαρά να δούμε τι γράμματα τον έμαθε...

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/01/2011 14:49:18

  εάν δεν είσαι δογματικός, και εάν διαβάσεις πως ξεκίνησαν τα στεγαστικά σε φτωχούς επι Κάρτερ, και πολλαπλασιάστηκαν επί Κλίντον, ναι, ακριβώς έτσι. Δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αλλά (και εγώ τώρα το συνειδητοποίησα) πράγματι είχαν πίεση οι τράπεζες των ΗΠΑ νμα συμμετέχουν προκειμένου να τους δωθούν άδεις interstate.) Δεν είναι ο μόνη αιτία, όπως δεν φταίει μόνο ο Αντρέας που είμαστε στα χάλια που είμαστε (αλλά εάν το ψάξεις, μπορεί και να είναι)

  Οι Έλληνες, είναι τελειωμένοι. Είναι ή λάτρεις του σοσιαλισμού και της μετριότητας, ή του κρατισμού. Το δεύτερο, προϋπιθέτει και εγχώρια χωροφυλακή. Το πρώτο συνεπάγεται διεθνή χωροφυλακή. Διαλέγεις και παίρνεις.

  Λύσε τα Ελληνικά προβλήματα και μετά πες μας για τα ξένα. Αλλά τα ξένα σου είναι πιο απτά, το καταλαβαίνω.

 9. Πυθία avatar
  Πυθία 11/01/2011 22:00:12

  Κι αφού ήταν ανεπίδεκτος, γιατί αποφοίτησε; Τι λέει το motto αυτού του πανεπιστημίου... "Μπαίνετε βόδια και φεύγετε με πτυχίο" ;

 10. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 11/01/2011 23:10:42

  Ο κ.Καθηγητής δικαιώνει όλους όσους αποκαλούμε ΑΝΙΚΑΝΟ τον πολιτικό απατεώνα που κακή τη μοίρα μας κάθησε στο σβέρκο με τα ασύστολα ψέμματά του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.