07/12/2007 19:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πιλότος χάθηκε επειδή «κόλλησε» ο ..διαγωνισμός

Ξέρετε γιατί βρήκαν οι Τούρκοι πρώτο το σωρό του άτυχου πιλότου του F-16; Επειδή τα πανάκριβα αεροσκάφη, που θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας, δεν διαθέτουν σύγχρονους πομπούς εντοπισμού του πιλότου, αφού εκτιναχθεί από το μαχητικό. Γι αυτό και βρήκε πρώτη τον άτυχο πιλότο μια τουρκική φρεγάτα και τον παρέδωσε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το ελληνικό F-16 είχε στον εξοπλισμό του δυο πομπούς προσδιορισμού της θέσης του πιλότου ξεπερασμένης τεχνολογίας. Ο ένας, ενσωματωμένος στο κάθισμα, όταν εκτινάχθηκε εξέπεμψε για μερικά δευτερόλεπτα και σταμάτησε. Ο δεύτερος, ο οποίος ενεργοποιείται χειροκίνητα, δεν στάθηκε δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία, γιατί ο πιλότος ήταν ήδη νεκρός. Γιατί δεν υπήρχαν σύγχρονοι πομποί, που ενδεχομένως θα έσωζαν την ζωή του πιλότου; Επειδή ο διαγωνισμός που έγινε το 2005 για την προμήθεια νέων πομπών «κόλλησε», όταν η επιτροπή αξιολόγησης έκρινε ακατάλληλους εκ των υστέρων τους πομπούς που πρόσφερε η μειοδότρια εταιρεία. Έτσι αυτή προσέφυγε στα δικαστήρια και το θέμα εκκρεμεί από τότε ! Και δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε πρόκειται για μια ακόμα σύγκρουση συμφερόντων, είτε για απίστευτη γραφειοκρατία και ανικανότητα στον πιο κρίσιμο κλάδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιωργος Μύαρης avatar
    Γιωργος Μύαρης 07/12/2007 21:00:55

    ΦΡΙΚΤΌ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ;

  2. Diaplekomenus avatar
    Diaplekomenus 08/12/2007 15:55:45

    Αληθεύει ότι η εταιρεία που βρίσκεται στα δικαστήρια με το ΓΕΑ είναι η ΤΕΟΤΕΚ, του Θεοχαράκη; Αληθεύει επίσης ότι το στέλεχός της που προώθησε τον πομπό , ήταν προηγουμένως σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου; Ο ιδιοκτήτης της ΤΕΟΤΕΚ είναι ο ίδιος το μουσείο του οποίου εγκαινίασε πρόσφατα ο Καραμανλής;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.