#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πανικός του συστήματος μας στέλνει στην δραχμήΤου Γιώργου Χαρβαλιά

Προσωπικά δεν πιστεύω στην θεωρία της «συνωμοσίας της δραχμής». Πιστεύω όμως ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε στο εθνικό μας νόμισμα από αβελτηρία του πολιτικού συστήματος εξουσίας και από τον πανικό των μέχρι πρότινος πανίσχυρων μηχανισμών της διαπλοκής που νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να επιβάλλουν στην κοινωνία τις δικές τους...συνταγές διάσωσης.

Κανένας Έλληνας τραπεζίτης δεν θα ήθελε να δει μια άτακτη χρεοκοπία. Και κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας, καναλάρχης ή εκδότης δεν εύχεται την έξοδο από την Ευρωζώνη. Γιατί ειδικά οι τελευταίοι, είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα κρατικοδίαιτοι και προσανατολισμένοι στην ολοένα και μικρότερη «πίτα» της εσωτερικής αγοράς. Ούτε εξάγουν κάτι, ούτε παράγουν κάτι που θα μπορούσε να κερδίσει σε όρους ανταγωνιστικότητας από μιά επιστροφή στη δραχμή. Το κράτος έχουν μάθει να αρμέγουν και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπότε η έξοδος από την ευρωζώνη θα αποτελέσει γι αυτούς εφιάλτη...

Το πρόβλημα είναι δυστυχώς ότι όλοι αυτοί που εξακολουθούν να νομίζουν ότι ορίζουν τις τύχες της χώρας, δεν είναι σε θέση να προασπίσουν ούτε τα συμφέροντα τους. Έχουν κυριευτεί από τρόμο και λειτουργούν υπό το κράτος ταμειακής απόγνωσης. Προσπαθούν έτσι να αποτρέψουν το μοιραίο, εκβιάζοντας ανίερες πολιτικές συμπράξεις και δίνοντας καταδικασμένη μάχη οπισθοφυλακής με τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι με αυτό το τρόπο επιταχύνουν την μετωπική σύγκρουση και τον εκτροχιασμό του τρένου της ελληνικής οικονομίας. Γιατί πρωτίστως, αρνήθηκαν να αντιληφθούν, να παραδεχτούν και να χωνέψουν το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών.

Η ψήφος της 6ης Μαΐου μπορεί να ξάφνιασε ή και να σόκαρε, είχε όμως ένα σαφέστατο πολιτικό μήνυμα. Ο ελληνικός λαός απέρριψε κατηγορηματικά την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου. Όχι επειδή αρνείται να κάνει άλλες θυσίες. Αλλά επειδή δεν έχει πεισθεί ότι με αυτή την επώδυνη συνταγή, εξασφαλίζει τη διάσωση του...

Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, υπήρξε ο απόλυτος ορισμός της ακυβερνησίας. Γιατί η ΝΔ , αν και υπέστη βαρύτατη εκλογική καθίζηση, κατάφερε να συγκρατήσει μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ, παρότι ευθύνεται για το σημερινή κατάντια, κατάφερε, προσωρινά τουλάχιστον, να μην εξαφανιστεί από τον εκλογικό χάρτη.

Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις από τη πλευρά τους, κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά, αλλά όχι τέτοια που να διευκολύνουν οποιοδήποτε σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης.

Προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων ήταν αδύνατον να υπάρξουν. Ούτε καν σε επίπεδο συνεννόησης «εθνικής προτεραιότητας». Ακριβώς γιατί οι μέν βλέπουν το μνημόνιο με τις όποιες παραλλαγές του ως μονόδρομο, και οι δε ως καταδίκη.

Το γεγονός αυτό, εξαρχής σήμαινε με βάση την κοινή λογική, ότι έπρεπε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Χωρίς χρονοτριβή και με απόλυτα διακριτό και προκαθορισμένο διακύβευμα: Τα κόμματα που τιμωρήθηκαν για την προσήλωση τους στις μνημονιακές επιταγές καλούνται να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι οποιαδήποτε μονομερής πρωτοβουλία αθέτησης πληρωμών οδηγεί αυτόματα στη δραχμή. Και ο κ. Τσίπρας καλείται να εξηγήσει τον...τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό, ή κάτι παρεμφερές που να δικαιολογεί τις ανεδαφικές του υποσχέσεις.

Ατυχώς τα μέχρι πρότινος, δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, δεν θέλησαν να επωμισθούν αυτή την ευθύνη. Και να οδηγήσουν άμεσα τον τόπο σε εκλογές προκειμένου να ξεκαθαρίσει προς τα μέσα, αλλά και προς τα έξω η τελική επιλογή του ελληνικού λαού. Υπό την πίεση του συστήματος και των εσωκομματικών τους συσχετισμών, αναλώθηκαν μία ολόκληρη εβδομάδα, σε απίθανους πολιτικαντισμούς και ασκήσεις διακομματικής υποκρισίας, ακριβώς σαν κι αυτές που τιμώρησε πριν μία εβδομάδα ο ελληνικός λαός.

Ταυτόχρονα πέτυχαν και το ακατόρθωτο. Να αναγορεύσουν σε επίσημο συνομιλητή και ενδεχόμενο κυβερνητικό εταίρο, τον κύριο Τσίπρα!  Φτάνοντας μάλιστα, να ορίζουν ως προαπαιτούμενο την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», όταν είναι προφανές ότι ο αρχηγός του αντιλαμβάνεται την «σωτηρία» με εντελώς...ανορθόδοξο τρόπο.

Δεν είμαι βέβαιος ποιος τελικά εκτίθεται και ποιος προβάλλεται ως «υπεύθυνη δύναμη» από αυτό το θέατρο του παραλόγου, αλλά το βέβαιο είναι πώς αυτή η εβδομάδα ακυβερνησίας θα στοιχίσει πολύ ακριβά στη χώρα. Γιατί οι δεύτερες εκλογές μπορεί να έχουν πολιτικό ρίσκο, αλλά δεν αποφεύγονται με κυβερνήσεις μειοψηφίας, ψήφους ανοχής, πρωθυπουργούς του 6% και άλλες τέτοιες απελπισμένες επινοήσεις...

(δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής")

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 12/05/2012 14:08:56

  ΠΗΓΗ http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2597.aspx
  Το ευρώ ήταν ανέκαθεν ένα πολιτικό νόμισμα, το οποίο ουσιαστικά υποχρεώθηκε να υιοθετήσει η Γερμανία, έναντι της ένωσης της - γεγονός που πιθανόν να σημαίνει πως θέλει πια να απεγκλωβιστεί από το κοινό νόμισμα, με τη βοήθεια της πυροδότησης κρίσεων σε όλους τους "εταίρους" της, παραμένοντας φυσικά ενωμένη.

  Από την άλλη πλευρά ορισμένοι "Αγγλοσάξονες", με τη βοήθεια των διατεταγμένων οικονομολόγων τους, μας συστήνουν επίσης το δρόμο της δραχμής – έτσι ώστε να ενισχύεται το δολάριο και να καλύπτονται τα τεράστια προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας, της βρετανικής επίσης, πίσω από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης (ας μην ξεχνάμε ότι, ο Δούρειος Ίππος, με τον οποίο «αποβιβάσθηκε» στην Ευρωζώνη το ΔΝΤ, ήταν η Ελλάδα - ενώ μέχρι το 2008 ο μοναδικός πελάτης του ΔΝΤ ήταν η Τουρκία).

  Η τρίτη πλευρά, η οποία επίσης συστήνει (συνειδητά) την έξοδο μας από το ευρώ και την ΕΕ, την υιοθέτηση της δραχμής λοιπόν, είναι αυτή που πιστεύει στην κεντρικά κατευθυνόμενη οικονομία – είτε στον κομμουνισμό, είτε στον εθνικισμό.

 2. Nik avatar
  Nik 12/05/2012 14:15:03

  Μιλάμε πολύ, επικοινωνούμε ελάχιστα. Δείγμα τρανό, το ανεκδιήγητο εθνικό σλόγκαν Macedonia is Greek που έδωσε εντελώς αντίθετο μήνυμα προς τα έξω από αυτό που εννοούσαμε. Το ίδιο συμβαίνει με το τρέχον "μνημονιακός-αντιμνημονιακός" που και αυτό δίνει εντελώς αλλοπρόσαλλο μήνυμα, προς τα μέσα αυτή τη φορά. Λες και υπάρχει επιλογή, ή πιθανότητα "καταγγελίας" μιας σύμβασης με την οποία έχουμε ήδη πάρει δεκάδες δισ. Ευρώ.

  Η διόρθωση απαιτεί σαφή εξήγηση με βάση την κοινή λογική. Δεν είναι δυνατή η όποια "καταγγελία" (repudiation) μιας σύμβασης. Να μάθει ο κόσμος ότι είμαστε συλλογικά παγιδευμένοι στο μνημόνιο και αυτό ισχύει όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές. Να μάθει επίσης ότι αν θέλει Ευρώ αυτό σημαίνει αυτόματα μνημόνιο, και αν δεν θέλει μνημόνιο αυτό σημαίνει αυτόματα δραχμή.

  Οτι τα παραπάνω δεν έχουν γίνει σαφή είναι δείγμα της επικοινωνικής ανεπάρκειας των λειτουργών του χώρου.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Nik 12/05/2012 15:44:13

   1-μια σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί όταν αντίκειται σε κανόνες ανώτερης τυπικής ισχύος, εν προκειμένω του ευρωπαϊκού δικαίου και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων (ισότητα, αναλογικότητα, κράτος δικαίου, προστατευόμενη εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια, ιδιοκτησία)
   2-το μνημόνιο καταστρέφει τα δημοσιονομικά μας και μας σπρώχνει εκτός ευρώ. ο μόνος τρόπος να μείνουμε στο ευρώ είναι με την αντικατάσταση του μνημονίου από μια διαφορετική οικονομική στρατηγική, με ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας (που την κατέστρεψε το πασοκ κυρίως και η νδ δεν έκανε τίποτα για να τη σώσει), επιβολή της ισονομίας και δημιουργία θεσμών αντιπροσώπευσης και ελέγχου των πολιτικών ώστε το προϊόν της κοινωνίας να πηγαίνει στην κοινωνία κι όχι στα κόμματα και τους πελάτες τους.
   όχι, δεν είμαι αριστερός

   • Tolis avatar
    Tolis @ Δημήτρης 12/05/2012 17:03:44

    Και πως θα ονομασουμε τα νεα.μετρα;;;;

    ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ

 3. man8os avatar
  man8os 12/05/2012 14:15:45

  Αυτη η ανευθυνοτητα των πολιτων και των πολιτικων και ολοκληρου του συστηματος διακυβερνησης και νομης της εξουσιας οδηγει σε κινδυνους για τη δημοκρατια.

 4. franc avatar
  franc 12/05/2012 14:19:51

  Aγαπητέ Γιώργο Χαρβαλιά,
  Προφανώς οι αλλοι δεν σ' ακούνε. Τουλάχιστο ο Σαμαράς θα σ' ακούσει, έστω και τώρα, ή θα συνεχίσει το Yes sir εκτελώντας τις εντολές των τραπεζιτών προσπαθώντας , ματαίως βέβαια γιατί σίγουρα ο Τσίπρας δεν είναι κουτός, για σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ? όπως θέλουν οι Επικυρίαρχοί μας?

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 14:21:58

  Άειντε πάλι, δουλεύει η πριόνα εκ δεξιών !!
  Ύστερα μας φταίει ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης και ο στράτα-στράτα.

  Κάνω μια πρόβλεψη: Την πολυκομματική κυβέρνηση του φιλο-Ευρωπαικού τόξου δεν θα την αποφύγετε τελικά κύριοι. Ούτε σεις, ούτε οι οπαδοί νόθων ακίνητων ισορροπιών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Δυστυχώς για μάς τους πολίτες, μετά από 2ο γύρο.
  Το άν θ' αποφύγουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη (μάλλον τη διάρρηξη ή καταστροφή όλης της Ευρωζώνης), δεν είναι βέβαιο. Αλλα αυτό δεν εξαρτάται (μόνον) απο τα συμβάινοντα στην Ελλάδα.

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 14:27:24

  Πρώτη φορά που θα διαφωνήσω με την προσέγγιση του Γ. Χαρβαλιά.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση ως αρχηγός του δεύτερου κόμματος από τη στιγμή που το πρώτο κόμμα η ΝΔ δεν έχει μεγάλη διαφορά από αυτό. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα υπήρχε λαϊκή αναντιστοιχία με αποτέλεσμα την αύξηση του λαϊκισμού και της αγανάκτησης των πολιτών και θα εξέπεμπε ένα μήνυμα ότι δεν εισακούστηκε ο λαός.

  Δεν αναγόρευσε κανείς τον Τσίπρα σε συνομιλητή. Το ποσοστό του τον έβαλε αναπόφευκτα στα κακά στενά: Από μονίμως διαμαρτυρόμενος αναγκάζεται να μας πει με κάθε λεπτομέρεια τί εννοεί με το πολιτικό πρόγραμμά του και αν αυτό οδηγεί στην δραχμή και την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα αφρικανικού τύπου. Ταυτόχρονα, η αφόρητα λαϊκίστικη στάση του Τσίπρα ομού με τον Καμμένο (τον προερχόμενο από τη δεξιά δίδυμό του) και η προσπάθειά του να σχηματίσει ένα αριστερό μέτωπο που οδηγεί στην δραχμή παρά την ευρωπαϊκή ρητορεία του οδηγεί στον σχηματισμό ενός Ευρωπαϊκού Μετώπου για την Ελλάδα με ηγέτη τον Α. Σαμαρά καθώς μόνον αυτός υπάρχει ως αντίπαλο δέος.

  Ο κ. Χαρβαλίας, πιστεύω, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν από πλευράς ΝΔ έχουν γίνει "λάθος" κινήσεις μετεκλογικά.

  Μάλλον έχει γίνει το καλύτερο. Αναθαρρήστε και οψόμεθα!

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 14:29:02

  Στέλιος Ράμφος σήμερα στο Μέγκα Σ/Κ:

  Το δίλημμα των νέων εκλογών που ετοιμάζονται είναι:

  ΕΥΡΩΠΗ ή Αφρική;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 14:34:34

   Nαί.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Ο Θείος 12/05/2012 17:27:53

    Ο Ραμφος το έλεγε εδώ και καιρό!

  • βορεια προαστια avatar
   βορεια προαστια @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/05/2012 18:45:29

   Τωρα που εκανε αυτη τη δηλωση ο Ραμφος,μπορω να πω οτι τρεμω απο το φοβο μου και την αλλη φορα θα ψηφισω ΝΔ για να συνεχισουμε την πολιτικη του μνημονιου και να καταδικασω το παιδι μου να βγει στη δουλεια με 250 ευρω το μηνα..... Δε πατε καλα μερικοι εδω μεσα....

 8. Doctor avatar
  Doctor 12/05/2012 14:38:08

  Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά βρε παιδί μου....τα 2 μεγάλα κομματα δεν έκαναν καθολου αυτοκάθαρση. Με στελέχη 1ης γραμμής...τα τέκνα της διαπλοκής ή τα τζάκια, ποιον ψηφοφόρο θα πείσουν; Με έναν Άκη στη φυλακή νομίζουν οτι ξεμπέρδεψαν;
  Ακούστε κύριοι: Αν δεν πάνε στον Εισαγγελέα από μεγαλοστελέχη τύπου Σουφλιά & Σηφουνάκη , έως Γιάννα Αγγελοπούλου & Τσουκάτο , μαζί με καμμιά 100στη μικροστελεχη γύρω απ' αυτούς....ο κόσμος δεν επιστρεφει στα μαντριά. Και δυστυχώς φοβάμαι (αν και απευχομαι) οτι ο κόσμος προτιμά πλέον την εθνική καταστροφή της δραχμής, ως μόνο τρόπο για να καταστρεψει (κατά τη γνωμη του) το παλαιό πολιτικό σύστημα.

 9. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 12/05/2012 15:28:55

  !!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 12/05/2012 15:39:32

  Eγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αρθρογράφο. Σε τέτοιες ώρες δεν έχει νόημα η συνταγματική τυπολατρία και μάλιστα υποκριτικού τύπου. Η ΝΔ εμφανίζει, λίγο-πολύ τον Τσίπρα ως...δαίμονα της δραχμής. Πώς μπορεί να συζητάει μαζί του ή να λέει(άκουσον-άκουσον)ότι θα του δώσει ψήφο ανοχής; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δηλαδή αν ήταν η Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα, θα ζητούσαν την συμμετοχή της ως προαπαιτούμενο σε οικουμενική κυβέρνηση; Μία είναι η λύση και κακώς η ΝΔ χρονοτριβεί: Εκλογές τον Ιούνιο. Αν καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο, έχει καλώς. Αλλιώς Τσίπρας και...δραχμούλα. Δια της βίας δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wraia ta leme 12/05/2012 19:01:01

   Ποιος χρονοτριβεί; Αυτός που επέστρεψε την εντολή αμέσως ή οι δευτεροτρίτοι που την πήγαν βόλτα μια βδομάδα και έλεγαν ότι τους κατέβαινε;

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 15:43:12

  Γιουνκέρ: "Ως προς την Ελλάδα. μόνον μια επιλογή υπάρχει για την Ευρώπη. Να περιμένει, να έχει υπομονή".
  "Να μη πιεζει υπερβολικά".
  h**p://www.spiegel.de/politik/ausland/eurogruppen-chef-juncker-warnt-vor-zu-viel-druck-auf-griechenland-a-832794.html

 12. sitting duck avatar
  sitting duck 12/05/2012 15:44:01

  Ασφαλώς και δεν έχει νόημα αυτό το θέατρο του παραλόγου. Σε μία χώρα που είναι θεσμικό μπάχαλο, όλοι τώρα κόπτονται για τους θεσμούς...Με πρώτο και καλύτερο τον Παπούλια, που έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Αλλά και η ΝΔ διαπράττει σοβαρά λάθη, τα οποία μπορεί να της στερήσουν την πρωτιά στο δεύτερο γύρο. Πρώτον έχει κάνει τον Τσίπρα μάγκα και δεύτερον, εμφανίζεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον καταστροφέα της ελληνικής οικονομίας, Βενιζέλο. Μα ο Σαμαράς δεν είχε δεσμευθεί ότι δεν θα συγκυβερνήσει; Κι άλλη κωλοτούμπα στο όνομα της...σωτηρίας της πατρίδας;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ sitting duck 12/05/2012 15:50:22

   Είχε δεσμευθεί και η Ιαπωνία ότι θα έχει πυρηνικά εργοστάσια και θα φτιάξει νέα. Είχε δεσμευθεί, πριν το τσουνάμι της Φουκουσίμα.
   Μετά ήλθε το τσουνάμι.
   Τώρα δεν έχει πυρηνικά εργοστάσια, τα έκλεισε όλα. Και δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον δεν θα έχει κανένα.
   Ξεκολλήστε αγαπητοί. Στις 6/5/2012 συνέβη "τσουνάμι της Φουκουσίμα". Όλα άλλαξαν.
   Ναι, ο Σαμαράς είχε δεσμευθεί ότι δεν θα συγκυβερνήσει. Πριν το τσουνάμι όμως. Περσινα ξινά σταφύλια πιά.

   • βορειος avatar
    βορειος @ Ο Θείος 12/05/2012 17:28:45

    Ε οχι και περσινα ξινα σταφυλια, μολις πριν μια εβδομαδα το ελεγε, ειπαμε οτι ο Ελληνας εχει μνημη χρυσοψαρου αλλα οχι και ετσι.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ βορειος 12/05/2012 21:14:11

     Τα τσουνάμι (και τα τελευταία πολιτικά), "πυροδοτήθηκαν" σε χρόνο μιάς εβδομάδας και λιγότερο. Δείτε πότε αποφάσισαν οι ψηφοφόροι, κατά τους δημοσκόπους.
     Προσοχή: Αυτό δεν είναι ελαφρυντικό για το χειρισμό. Ήξεραν στην ΝΔ ότι έχει ρευστοποηθεί η ψήφος από πολύ καιρό, αλλά συνέχισαν χειρισμούς υψηλού ρίσκου. Άγνοια κινδύνου λέγεται, ή τυχοδιωκτισμός. Είναι χειρότερο από την ασυνέπεια.

 13. Αντιφών avatar
  Αντιφών 12/05/2012 15:44:59

  Μάταιος κόπος. Διαβάστε την ιστορία για τις εκλογές του 1920. Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πείσεις να μην αυτοκτονήσει. Ποτέ, όμως, ένα λαό!

  • αισχυλος avatar
   αισχυλος @ Αντιφών 13/05/2012 12:05:44

   !!!!!!!!!! να προσθεσω οτι ειμαστε ''πολεμικος'' λαος που καταφασκει στη μοιρα του... ο κοσμος απαιτει καθαρση, οχι φυσικα ''εξυγιανση και να λειτουργησει η δικαιοσυνη'' οπως γραφουν πολλοι, η τραγωδια θα κορυφωθει ειναι το μονο σιγουρο, απλα δεν γνωριζουμε το σεναριο

 14. m.s avatar
  m.s 12/05/2012 16:28:43

  Το σύστημα έχει παρκάρει Ελβετία, Αγγλία, Λουξεμβούργο, έχει πάρει μια τσουγκράνα νούμερο 6(ξέρετε γιατί...) περιμένει να μαυρίσουμε λίγο ακόμα να βάλουμε κοκαλάκι στη μύτη και να φτιάξουμε χαρτονόμισμα του ενός δις δραχμές , για να ΄ρθει να μας σώσει (αγοράζοντας πάμφθηνα) . Τον κουβά του ΓΑΠ που έριχνε νερό στο μύλο του δολαρίου τον έχει πάρει ο Αλέξης και οι πάνσοφοι ψηφοφόροι του .

 15. Κ avatar
  Κ 12/05/2012 16:35:17

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΒΑΛΙΑ. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΕΔΩ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ, ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. 1500000 ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 16:53:16

  "Kανένας μεγαλοεπιχειρηματίας, καναλάρχης ή εκδότης δεν εύχεται την έξοδο από την Ευρωζώνη. Γιατί ειδικά οι τελευταίοι, είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα κρατικοδίαιτοι και προσανατολισμένοι στην ολοένα και μικρότερη «πίτα» της εσωτερικής αγοράς".
  Οποία ανακρίβεια ! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κ. Χαρβαλιά. Απορώ πραγματικά.
  Θα μιλήσω cleartext: Πόσοι καναλάρχες ή εκδότες δεν είναι εφοπλιστές - ή δεν εξαρτώνται άμεσα, ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ, από εφοπλιστικά κεφάλαια; Απαριθμήστε μέσα σας, άν σας κάνει κόπο να γράψετε. Που έχουν αυτοί τα assets τους και τη ρευστότητά τους; Στην Αθήνα; Δεν χρειάστηκε κάν να τα βγάλουν. Πάντα έξω ήταν.
  Να προσθέσω και τα συναφή πετροδολλάρια εξ Αραβικής Μέσης Ανατολής; Στο Ριάντ έχει ωραίους τραπεζικούς πύργους και τα θησαυροφυλάκιά τους στα υπόγεια δεν κινδυνεύουν από την Άλ Κάιντα.
  Όλοι αυτοί χρειάζεται να κράζουν; Η δουλειά γίνεται πιό ασφαλώς σιωπηλά, με "κερκόπορτες".
  Να θυμήσω και τη γραμμή του ALTER (που δεν έχει εφοπλιστές φάτσα κάρτα) επί χρόνια. Και των συνεργαζόμενων εντύπων τώρα ακόμη.
  Μας δουλεύετε κ. Χαρβαλιά;

 17. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΙΡ./ΘΕΣ. avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΙΡ./ΘΕΣ. 12/05/2012 18:00:40

  Θά παρακαλούσα κάποιον από τούς σχολιαστές νά απαντούσε στό ακόλουθο ερώτημά μου : τά χρήματα τών μνημονίων διοχετεύονται στήν αποπληρωμή τών παλαιοτέρων δανείων μας ; (κι άρα όχι στήν αναζωογόνηση τής πραγματικ΄ς οικονομίας καί τήν εκπλήρωση τών υποχρεώσεων τού κράτους;). Αν είναι έτσι , τό νά είμαστε εντός μνημονίων απλά καό μόνο μάς σώζει από τά "χειρότερα" : τήν επιστροφή στήν δραχμή ;

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΙΡ./ΘΕΣ. 12/05/2012 19:19:34

   Απαντήθηκε 1000 φορές αλλά όποιος δε θέλει κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μπορεί τα χρήματα της δανειακή σύμβασης να πηγαίνουν στην αποπληρωμή ομολόγων, αλλά πέρα από τα κεφάλαια αυτά, μιλάμε για ανακεφαλαιοποίηση την ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) και για χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας 130 δις στην ελληνική οικονομία. Ο Αλέξης να μας απαντήσει με τι κεφάλαια θα υποκατασταθεί η χαμένη ρευστότητα σε περίπτωση μονομερούς διαγραφής χρέους και που θα εκτιναχθεί η ύφεση και η ανεργία χωρίς ρευστότητα στην αγορά, όπως και πόσο θα καταβαραθρωθούν τα έσοδα του κράτους σαν επακόλουθο των παραπάνω και πως θα καλύψει το κράτος τις υποχρεώσεις του σε μισθούς και συντάξεις. Δεκτές μόνο σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ (άρα αποκλείονται Στρατούλης και Γλέζος...)

 18. m.s avatar
  m.s 12/05/2012 21:21:53

  μαθαίνω ότι ο Σύριζα έχει παραγγείλει μια μηχανή τούρμπο- ντίζελ για Χολαργό μεριά

 19. ο ξένος avatar
  ο ξένος 12/05/2012 23:20:20

  Αν και έχω στοιχηματίσει ότι θα γίνει κυβέρνηση, καθώς χρονοτριβή υπάρχει μόνο και μόνο εξαιτίας της μάταιης προσπάθειας να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ ότι το δίλημμα στο ενδεχόμενο νέων εκλογών θα έπρεπε να είναι Ευρώπη ή Αφρική. Η παραμονή στο ευρώ με τους όρους των μνημονίων εγγυάται τη μετατροπή της Ελλάδας σε αφρικανική χώρα. Είναι επισήμως διακηρυγμένη η θέληση της Γερμανίας για υποδοχή 200 χιλιάδων (καταρτισμένων) μεταναστών ανά έτος, οι οποίοι δίχως άλλο θα αντικαθίστανται από αφροασιάτες με μισθούς πείνας. Όπως τα παιδιά στη Θεσσαλία χτύπαγαν πρωτιές στις πανελλήνιες για να ξεφύγουν απ'το χωράφι, έτσι στο μέλλον τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα ονειρεύονται να σπουδάσουν για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

 20. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 12/05/2012 23:20:28

  Διαβάζουμε συνεχώς ο ελληνικός λαός καταψήφισε το Μνημόνιο. Αυτό που δεν διάβασαν καν οι πολιτικοί μας; Το διάβασε ο ψαρά και ο κτηνοτρόφος; ο εργάτης κι ο έμπορος;
  Αερολογούμε γενικεύοντας.
  Ο ελληνικός λαός καταψήφισε την περικοπή της σύνταξης για την οποία πλήρωνε μια ζωή.
  Καταψήφισε διότι καταβάλει ασφάλιστρα και πρέπει να πληρώσει το γιατρό και τα φάρμακα! Τι τη χρειάζεται τέτοια ασφάλιση;
  Καταψήφισε την πολιτική που έκανε τα λεφτά των ταμείων δομημένα ομόλογα.
  Καταψήφισε το πελατειακό κράτος της αρπαχτής και της λαμογιάς.
  Το δε πελατειακό κράτος πήγε παραλία καθώς τα έχει βγάλει Κύπρο κι Ελβετία.
  Τα λάθη κι οι παραλείψεις και της δικής μας Παράταξης γίναν το όπλο των αντιπάλων μας.
  Ενόψει του 2ου γύρου καλό είναι να τα περιορίσουμε. Έγραψε ο Κ. Ροδινός σήμερα διεξοδικά κι εύστοχα επ΄αυτού. Θα ήθελα όμως να επισημάνω επιπλέον ότι ένα φιλελεύθερο κόμμα καλό θα ήταν να ακούει και να τροφοδοτεί τη συζήτηση με ιδέες ακόμη και των "αιρετικών" συγγενών του όπως ο Τζήμερος κι ο Μάνος. Ο πατριωτισμός δεν είναι ταυτόσημος του άκριτου κρατισμού.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εύμηλος 13/05/2012 02:08:10

   Εύστοχο σχόλιο, από πολλές απόψεις.

 21. momas avatar
  momas 14/05/2012 22:03:04

  Κριτική για τους άλλους αλλά τσιμουδιά για ποιος έφαγε 30 χρόνια τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών; Παραγράφηκαν στο μυαλό μας ανάλογα με το κόμμα που ψηφίζουμε. Μια και μιλάμε για φιλελευθερισμό και ελεύθερη οικονομία, συσχέτισα την δικιά μου εμπειρία. Πλήρωσα σε ελληνική Ασφαλιστική εταιρία σε αποταμιευτικό πρόγραμμα πριν 12 χρόνια 8.000 ευρώ συνολικά και επειδή είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά δεν πλήρωσα μία δόση. Αποτέλεσμα, πήρα 2.300 ευρώ μετά από 12 χρόνια.
  Έπαιξα και έχασα. Το ίδιο δεν πρέπει να ισχύει και για τους επενδυτές δανειστές μας. Γιατί τέτοια πρεμούρα μην και χάσουν καμία δεκάρα από τα κέρδη; Μόνοι τους το επέλεξαν. Τουναντίον κουρεύτηκαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που αναγκάστηκαν με το έτσι γουστάρω να επενδύσουν στα Ελληνικά ομόλογα. Έρχεται στο μυαλό μου η σκέψη ότι πρέπει να έχουν δώσει πάρα πολλά. Σαν πόσα μπορεί να πουληθεί μια χώρα με πλούτο
  6 δις ΕΥΡΩ πάνω και κάτω από το έδαφος της;

  • momas avatar
   momas @ momas 14/05/2012 22:58:55

   Διόρθωση 6 τρίς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.