#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2012 21:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο παλαιοκομματισμός βρυχάται ακόμη!

 Είχαμε την ελπίδα ότι σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, όλοι οι πολιτικοί, ανεξαιρέτως,  θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Θα έβαζαν την Ελλάδα πάνω από τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, και θα κοιτούσαν πώς να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών που μαστίζονται από την κρίση.

Κι ενώ, λοιπόν, περιμέναμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή που θα πήγαινε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, θα γίνονταν κάποιες αλλαγές, προσαρμογές ή ακόμη και αντικαταστάσεις άδικων μέτρων, τι μαθαίνουμε; Ότι ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί προσπαθούν μέσα στο πολυνομοσχέδιο που είναι πάνω από 300-400 σελίδες, να περάσουν ρυθμίσεις οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα φίλων τους ή τοπικιστικά ρουσφέτια που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δόση, τις μεταρρυθμίσεις, τις περικοπές κ.λπ.

Επειδή, προφανώς ο νόμος θα ψηφιστεί όλος μαζί χωρίς τη δυνατότητα καταψήφισης κάποιων άρθρων, ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης πήγαν στον Γ. Στουρνάρα φωτογραφικές διατάξεις με σκοπό την εξυπηρέτησης αλλότριων σκοπών.

Άλλος ήθελε να περάσει ρυθμίσεις για τα πανεπιστήμια, άλλος για κάτι άλλο και τρίτος για… εφορία που δεν ήθελε να καταργηθεί γιατί τον πίεζαν τοπικά συμφέροντα. Ποιος άλλωστε θα προλάβει να διαβάσει τόσες σελίδες πριν ψηφίσει;

Από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έκοβαν τις… τσόντες που έστειλαν τα διάφορα υπουργεία θέλοντας να μπουν στο πολυνομοσχέδιο.

Αυτή η παλαιοκομματική νοοτροπία που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάντια, για κάποιους έχει μπει στο DNA τους και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες. Όσοι παίζουν παιχνίδια ακόμη και τώρα, θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 05/11/2012 22:17:54

  O παλαιοκομματισμός όχι απλώς βρυχάται αλλά ζει και βασιλεύει!
  Τρανή απόδεοξη είναι το εξής που διάβασα σήμερα:

  "Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νομοσχέδιο έχει διατάξεις που συμφωνούν με όσες προτάσεις οι υπηρεσίες του κατέθεσαν σχετικά με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
  Πιστεύεται ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα τεθούν σε εφεδρεία από όπου θα επανέρχονται στην υπηρεσία τους όσοι χρειάζονται μετά τις συνταξιοδοτήσεις αυτών που έχουν το δικαίωμα."

  Και μετά ζητάει το κράτος από εμένα να είμαι συνεπέστατος στις φορολογικές μου υποχρεώσεις, να προκαταβάλω τους φόρους της επόμενης χρονιάς, να προκαταβάλω το ΦΠΑ (ενώ το κράτος μου χρωστάει 108 χιλιάρικα από επιστροφή), να πληρώνω ΤΕΒΕ για να μην πάω με χειροπέδες, να μην διώξω κανέναν συνεργάτη, να κρατήσω τους μισθούς σε Α' επίπεδο, να πληρώνω όλες τις εισφορές για τους συνεργάτες, να τους κολλώ ένσημα και επιπλέον να υπογράψω και μνημόνιο βάζοντας τα δίδυμα "ενέχυρο", ώστε να εξασφαλισθεί η μισθοδοσία των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων και όλων των Φωτόπουλων για καμιά 5αετία ακόμη και επιπλέον να σιτίζονται και να περιθάλπτονται 2,5 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες τζάμπα...

  Εμ δεν σφάξαν.......

  Έκανα αρκετή υπομονή, ξέρω από εδώ και πέρα τι να κάνω...

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Βασίλης Γκιώνης 06/11/2012 09:09:10

   Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
   Δυστυχώς στο τελος θα μας οδηγήσουν στην αυτοδικία, και το χάος.
   Και όλοι αυτοί οι ανίκανοι, συνεχώς θα μας μιλάνε για κάποια πατρίδα, δλδ την πατρίδα που αυτοί χρειάζονται για να κάνουν τις δουλίτσες τους.
   Εμ δεν σφάξαν...

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 06/11/2012 08:15:55

  Εύστοχο το άρθρο, ακόμη πιο εύστοχο και το σχόλιο του κυρίου Γκιώνη. Τι είπατε; Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα; Για να το ξανασκεφτούμε λίγο. Η επιλογές της κυβέρνησης, μονόδρομος. Επιλογές όμως, που οδηγούν εκατομμύρια κόσμο σε εξαθλίωση. Εκλογές; Αδιανόητο τούτη τη χρονική συγκυρία. Άρα, ο παλαιοκομματισμός όχι μόνο βρυχάται, μας επιβάλλεται, με πρόσχημα την εθνική ανάγκη. Τι ακολουθεί του αδιεξόδου; ΜΠΑΜ

 3. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 06/11/2012 09:54:04

  ο Αλέξης με το χαμόγελο colgate κι ο Νικολάκης με το υψωμένο χέρι αποτελούν τη χειρότερη εκδοχή του παλαιοκομματισμού.

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 06/11/2012 09:58:30

  Εκτός και αν αυτό που ζούμε, δεν είναι δημοκρατία, αλλά κάτι σαν δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.