#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2010 09:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ναυαγοσώστης που αφού πνίγει τον κολυμβητή σπεύδει να τον σώσειΟ Μιχάλης… Κάλαχαν της κυβέρνησης, ο κ. Χρυσοχοίδης, περιέγραψε στο Mega το όνειρό του για την Ελλάδα, το όραμα της κυβέρνησής του για τη χώρα. Αφού εκθείασε κι αυτός το Μνημόνιο γιατί δήθεν είναι ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα(μάλλον έχουν πάρει όλοι γραμμή στήριξης του Μνημονίου), επεσήμανε ότι πρέπει να υπογραφεί ένα νέο εθνικό κοινωνικό συμβόλαιο μαζί με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Τόνισε ότι βρισκόμαστε κάτω από κατάσταση πολιορκίας και τα πράγματα θα προχωρήσουν, άσχετα αν κάποιος δεν θέλει.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υλοποιήσουμε τις επιταγές του μνημονίου αν και είναι στενά τα χρονικά περιθώρια», υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ή θα γονατίσουμε ή θα κάνουμε το επόμενο βήμα για τη νέα εποχή για τη χώρα, γιατί κανείς δεν θέλει να παραδώσει μια χώρα χρεοκοπημένη. Το πρόγραμμα θα ικανοποιηθεί και θα βγει αν τρέξουμε με πρωτοφανή ταχύτητα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «όσοι μιλούν για αναδιαπραγμάτευση και γύρω από το μνημόνιο κάνουν κακό στη χώρα. Η συζήτηση είναι ζημιά στη χώρα, είναι κακό στη χώρα, είναι προδοσία. Η αντιμνημονιακή πολιτική τελείωσε, κατέρρευσε. Αυτοί που την ασκούσαν, ας κάνουν την αυτοκριτική τους».

Πολύ ωραία λόγια από τον κύριο υπουργό που μην ξεχνάμε ήταν υπουργός και της κυβέρνησης Σημίτη η οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Τότε δεν έβλεπε που πάμε;

Εν πάση περιπτώσει πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής για τα λεγόμενά του που άλλωστε είναι λεγόμενα και της κυβέρνησης:

1. Που είναι ο κ. Χρυσοχοίδης όλο αυτόν τον καιρό που όλοι λένε ότι χάνουμε κονδύλια από  το ΕΣΠΑ του οποίου είναι αρμόδιος;

2. Που είναι ο κ. Χρυσοχοίδης να μας απαντήσει γιατί αντί να μειώνονται οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται; Δεν αποφασίζει και ο ίδιος για τις αυξήσεις στον ΦΠΑ οι οποίες εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές;

3. Έχει λέει αυτός και η κυβέρνηση ένα όραμα, να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Μα οι ίδιοι που την έβαλαν βαθιά μέσα στην κρίση θέλουν τώρα να  τη σώσουν; Τι είναι ο κ. Χρυσοχοίδης, ναυαγοσώστης  που αφού πνίγει τον κολυμβητή σπεύδει να τον σώσει;

4. Επιτίθεται στη ΝΔ γιατί μιλά για αναδιαπραγμάτευση. Μα στην κυβέρνηση δεν είναι που μιλούν  για συζητήσεις που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου; Ο κ. Παπακωνσταντίνου  δε λέει ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί ανοίγοντας το δρόμο να συζητηθεί στο άμεσο μέλλον;

Βλέπουμε τους άλλους, αλλά δε βλέπουμε την καμπούρα μας ή μήπως μας φταίει ποιος μιλά για αναδιαπραγμάτευση κι όχι η κυβερνητική πολιτική που είναι αδιέξοδη;

5. Και τέλος πάντων που είναι το έργο του κ. υπουργού ο οποίος νομίζει ότι με τις δάφνες του παρελθόντος θα παίξει μπάλα στην Ελλάδα του μέλλοντος;

Δεν του είπε κάποιος του κ. Χρυσοχοίδη ότι κυκλοφορούν πιο μεγάλα αρπακτικά στην αγορά  από αυτά που κυκλοφορούν στην παρανομία; Ευκολότερο να τα βάζει με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. παρά με τους… πωλητές στις λαϊκές για την τιμή στα φασολάκια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/11/2010 09:46:37

  Να το πούμε για μια άλλη φορά. Το ΜΕΓΚΑ έχει καταντήσει το επίσημο βήμα της κυβέρνησης, κάτι σαν την εφημερίδα της κυβέρνησης. Καλείται σχεδόν κάθε μέρα και κάποιος κυβερνητικός για να αναπτύξει ανευ αντίλογου το όραμα το δικό του και της κυβέρνησης. Η προπαγάνδα και χειραγώγηση σε όλο τους το μεγαλείο.

  Οι Πάγκαλος, Χρυσοχοϊδης και όσοι υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο και η τρόικα ήταν χρήσιμα και απαραίτητα για να συμμαζέψουμε το κράτος, ομολογούν ΑΜΕΣΩΣ και ΣΑΦΩΣ την αποτυχία τη δική τους και εμμέσως την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Όλοι αυτοί οι ανεγδιήγητοι τύποι, πάντοτε ανίκανοι ανεύθυνοι διεφθαρμένοι και πολιτικά ανήθικοι, είναι αυτοί που κυβέρνησαν το τόπο τα τελευταία 36 χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή.

  Μας κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να μας σώσουν. Έλεος. Φτύστε τους.

  Επικαλούμενοι ως αναγκαία την επέμβαση των γκαουλάιτερ για να μαζευτεί το κράτος, ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  Δεν διαφέρουν σε τίποτε από κάποιους ηλίθιους που λένε ότι μια δικτατορία θα μας σώσει. Είναι όμοιοι με δωσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών στη κατοχή, που διαλαλούσαν ότι η Γερμανία θα σώσει και θα εκσυγχρονίσει την Ελλάδα.

  Δεν πρέπει απλά να πάνε στο σπίτι τους, πρέπει να πεταχτούν στα άχρηστα της ιστορίας.

  • Misha avatar
   Misha @ Αρματιστής 26/11/2010 11:37:18

   Δεν διαφέρουν σε τίποτε από κάποιους ηλίθιους που λένε ότι μια δικτατορία θα μας σώσει. Είναι όμοιοι με δωσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών στη κατοχή, που διαλαλούσαν ότι η Γερμανία θα σώσει και θα εκσυγχρονίσει την Ελλάδα.

   +++++

 2. Orestios avatar
  Orestios 26/11/2010 10:01:02

  Επειδή χρησιμοποιείται συχνά πολεμική ορολογία στις ανακοινώσεις των ανίκανων Υπουργών παραμένει αδιευκρίνιστο από τη μερία τους ποιός κάνει την επίθεση στην χώρα.
  Γιατί ως επί το πλείστον το μνημόνιο και οι υποστηρικτές του έχουν την φύση του επιτιθέμενου. Ταυτόχρονα γίνεται πολεμικό προσκλητήριο υπεράσπισης ενός εχθρικού κειμένου (με σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή όλων) και μιας εξοντωτικής πολιτικής προβάλλοντας σαν επιχείρημα ένα όφελος εξίσου αδιευκρίνιστο. Πώς μπορεί να είναι οφέλιμη μια εχθρική συμμαχία μνημονίου-κυβέρνησης όταν τα πλήγματα που επιφέρει αγγίζουν την γενοκτονία?
  Ο διπλός λόγος του στρατού των ανίκανων κυβερνώντων φανερώνει την αντιπατριωτική τους πίστη.

 3. undercover gpr avatar
  undercover gpr 26/11/2010 10:29:43

  Δυστυχώς ο Χ. σε ότι έχει να κάνει με το ΥΠ.ΑΝ είναι άσχετος.Αυτό θα κάνει μεγάλο κακό στην αγορά.

  Οι βοηθοί-σύμβουλοι του είναι επίσης άσχετοι (για να μη πω τίποτα χειρότερο) και εντελώς άπειροι.

  • Billy avatar
   Billy @ undercover gpr 26/11/2010 11:05:41

   Φυσικα και θα τα κανει μανταρα,γιατι δεν εχει τις πλατες της CIA και του FBI σ' αυτο το υπουργειο.

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/11/2010 10:42:31

  Θα σας φέρω ένα παράδειγμα για σας δείξω πόσο χρεοκοπημένο είναι το πολιτικό σύστημα που επί 36 χρόνια κυβερνά τη χώρα, πόσο ανίκανοι είναι οι δήθεν «πολιτικοί άνδρες» που κυβένησαν κυβερνούν και φιλοδοξούν να ξανακυβερνήσουν, το μέγεθος της ανεπάρκειας που κουβαλούν οι πολιτικοί και τη διαχρονική αδυναμίας τους να οργανώσουν ένα παραγωγικό και όχι πελατειακό κράτος.

  Χθες παρακολουθούσα στο ΜΕΓΚΑ το ξεκατίνιασμα μεταξύ των εργαζομένων της ΥΠΑ (Αλεβιζόπουλος) και των πρώην της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ (Πέπας), με ανταλλαγή εκατέρωθεν «Γαλλικών». Αιτία η τοποθέτηση στην ΥΠΑ 325 πιλότων και 120 τεχνικών (απολυμένων) της Ολυμπιακής. Κατήγγειλε ο Αλεβιζόπουλος ότι κατά τη διάρκεια ακρόασης σε επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της ΥΠΑ (επί ΝΔ), είχε αναφέρει ότι η ΥΠΑ μπορούσε να απορροφήσει τους πρώην της Ολυμπιακής. Και έτσι αυτοί τοποθετήθηκαν εκεί.

  Και ασφαλώς ή ΥΠΑ δεν μπορεί να τους απορροφήσει δεδομένου ότι έχει μόλις 2 αεροπλάνα.

  Για να μπορέσετε να κάνετε τις αναγκαίες συγκρίσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στις πολεμικές Μοίρες των μαχητικών (F-16, MIRAZ, F-4, A-7), κάπου 350 χειριστές. Τόσα είναι τα παιδιά που σηκώνουν καθημερινά στη πλάτη τους τη τιμή της Ελλάδας. Κάτι δηλαδή σαν τους τριακόσιους των Θερμοπυλών. Και με μισθούς που δεν φθάνουν ούτε στο 1/3 των άνεργων χειριστών της Ολυμπιακής.

  Όπως πιθανό θα γνωρίζετε, η Πολεμική Αεροπορία, καθώς και η Αεροπορία Στρατού, η Ναυτική Αεροπορία, η Αστυνομία, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ, η Υπηρεσία αεροψεκασμών, διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό αριθμό ελικοφόρων Α/Φ και ελικοπτέρων και μάλιστα έχουν και σημαντικές ελλείψεις. Υπολογίστε ότι η ΠΑ διαθέτει πάνω από 150, το ίδιο και η Αεροπορία Στρατού.

  Τι θα μπορούσε να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους;
  1) Να απολυθούν όπως γίνεται με τις ΑΕ του ιδιωτικού τομέα όταν βάζουν λουκέτο (που δεν είναι και το καλύτερο).
  2) Να τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν αντί της απόλυσης την μετάταξή τους στα παραπάνω σώματα του δημοσίου, δηλαδή να φορέσουν στολή, να δώσουν όρκο και να υπηρετήσουν τη χώρα από ένα άλλο μετερίζι, σε καθήκοντα που γνωρίζουν (ύστερα ασφαλώς από την απαραίτητη εκπαίδευση), αμειβόμενοι με το μισθό των ένστολων. Εννοείται ότι θα συμπλήρωναν και διπλά συντάξιμα.

  Αντί αυτών των δύο λύσεων, ο Χατζηδάκης αποφάσισε να τους τοποθετήσει στην ΥΠΑ, όπου χωρίς να εργάζονται ελλείψει αντικειμένου, θα συνέχιζαν να αμείβονται με τις παχυλές αμοιβές της Ολυμπιακής.

  Υπόψη ότι αυτή η κυβέρνηση θέλησε να κόψει το πτητικό επίδομα των πιλότων των μαχητικών.

  Δυστυχώς αυτοί μας κυβερνούν. Να τους χαιρόμαστε και να τους ξαναψηφίσουμε.

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 26/11/2010 10:51:24

  ΠΕΡΙ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ (το τόνο όπου θέλετε)

  Κάτι που καταγγέλθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη.

  Ύστερα από πρόταση διεύθυνσης του Υπ Οικονομικών, εκδόθηκε σχέδιο για τη φορολόγηση όλων αυτών που διαθέτουν αδήλωτες πισίνες. Υπολογίστηκε ότι το πόσο που θα μπορούσε να εισπραχθεί ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

  Τελικά αυτό δεν προχώρησε, διότι δεν το δέχθηκε ο υπουργός.

  Αν είναι αλήθεια, αυτό θα είναι όχι απλά τραγικό, αλλά μια μεγάλη αθλιότητα, μια αλητεία χωρίς όρια!!!!!!!!!!!!!!!

  Η ΝΔ το γνωρίζει και αν ναι τι κάνει;;;

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/11/2010 12:40:43

  Μιχαλη, παρε μια Global World Govenrance και πηγαινε στη γωνια σου να κλαψεις. ΦΠΑ 23% στα σουβλακια, και να πεις οτι τα τρωμε με διπλη απ ολα με αστακο... να ελεγα.. χαχαχαα

  ΠΠ

 7. George avatar
  George 26/11/2010 13:09:39

  Ωραία όλα αυτά αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα.
  Ο συγκεκριμένος κύριος (όχι από τους χειρότερους κατά τα άλλα) με είχε εκνευρίσει πολύ όταν δεν 2 τηλεοπτικές εμφανίσεις του 2-3 μήνες πριν τις εκλογές επέμενε παρουσία ότι οι τιμές μπορούν να πέσουν 10%. Σε ερώτηση δε του πρετεντέρη νομίζω, απάντησε ότι αν ήταν υπουργός θα έριχνε 10% τις τιμές σε 10 μέρες.
  Ρωτάω λοιπόν:

  Έχει ακούσει κανείς την ερώτηση στα διάφορα πάνελπου συμμετέχει:

  Πόσες μέρες είσαστε υπουργός κύριε υπουργέ?

  Για να δούμε πόσο λαικιστές και ξεφτήλες μπορούν να γίνουν και οι λεγόμενοι σοβαροί πολιτικοί.

 8. panos avatar
  panos 26/11/2010 21:07:05

  ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΟΝΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
  ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΡ........Σ
  ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ

 9. panagiotis avatar
  panagiotis 27/11/2010 15:41:15

  Εμένα μου άρεσε το εξής απίθανο. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.