#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2010 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος υπουργός υγείας, να ΜΗΝ μπει με το αριστερόΜε αφορμή την πρώτη συνέντευξη του Αντρέα Λοβέρδου σαν υπουργού υγείας, είπα να ρίξω μια ματιά στις κυβερνητικές εξαγγελίες των τελευταίων τριάντα ημερών για το χώρο της υγεία και να κάνω ένα ταμείο τύπου, ‘’έγινε – δεν έγινε’’.  Δυστυχώς  όμως, το ταμείο μου προέκυψε ‘’αλήθεια – ψέματα’’ και πραγματικά δεν θα με πείραζε (μέρες που περνάμε), εάν δεν μου καρφωνότανε στο μυαλό η πρόταση με την οποία έκλεισε τη συνέντευξη ο Λοβέρδος.   ‘’Χρειάζεται περισσότερη λογική ...’’   Για να δούμε όμως το ταμείο  :

(α). ΕΞΑΓΕΛΙΑ à 89 ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις, χορηγούνται πλέον από τα φαρμακείας της γειτονιάς, δεν χρειάζεται δηλαδή να τρέχουν οι ασθενείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύονται. Αυτό διαβάζεται σαν μια κοινωνική παροχή και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του πολίτη. Πραγματικά ευφυέστατο κόλπο. Μεταφέρουμε το κόστος αυτών των φαρμάκων στα φαρμακεία (τα οποία έχουν λαμβάνειν), τα νοσοκομεία δείχνουν λιγότερες αγορές ακριβών φαρμάκων (να η μείωση των δαπανών για την τρόικα), βάζουμε τον κόσμο να τσακώνεται με τους φαρμακοποιούς (διαίρει και βασίλευε)  και όλα καλά. Κορυφαίο….

(β). ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ à 93 εξετάσεις είναι πλέον διαθέσιμες για τους ασφαλισμένους στο ταμείο του δημοσίου (ΟΠΑΔ) και φθηνότερες κατά 15%. Κατ’ αρχήν, αυτές οι εξετάσεις δεν υπήρχαν μέχρι τώρα στους καταλόγους των εξετάσεων που καλύπτονταν από τον ΟΠΑΔ και δεν είχαν κοστολογηθεί. Έτσι το 15% φθηνότερες, λογικά δεν στέκει ούτε σαν έκφραση. Φθηνότερες, σε σχέση με ποια προηγούμενη τιμή ? Ξέχωρα όμως από αυτό, ας υποθέσουμε ότι η εξαγγελθείσα ‘’μείωση’’ συγκρίνεται με τιμές ιδιωτικών εργαστηρίων. Ε και τι έγινε ? Όσες από αυτές γίνονται σε νοσοκομεία θα έχουν σαν αποτέλεσμα, ο μεν ΟΠΑΔ να δείχνει λιγότερα έξοδα εξετάσεων, τα δε νοσοκομεία λιγότερα έσοδα από παροχή υπηρεσιών υγείας. Αποτέλεσμα μηδέν. Εάν δε γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια, ο πολίτης θα βάζει το χέρι στη τσέπη για να πληρώνει τη διαφορά. Απλά πράγματα.

(γ). ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ à Οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν από 20% έως 40%. Όντως οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν, οι συνολικές φαρμακευτικές δαπάνες όμως ? Δυστυχώς για τη κυβέρνηση, αυτές μειώθηκαν μόνο κατά 1,41%. Το γιατί είναι πολύ απλό, η κυβέρνηση το ξέρει, αλλά η επικοινωνιακή εξαγγελία, εξαγγελία…

(δ). ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ à Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτή θα την είχαμε από το Σεπτέμβριο σε πλήρη λειτουργία και θα έφερνε στη τρόικα ούτε λίγο, ούτε πολύ και 20.000.000€ . Αμ, δε. Καμία προεργασία δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, ούτε κοστολόγιο έχει προκύψει, ούτε συμφωνίες με τα ασφαλιστικά ταμεία (έστω ένα) έχουν προέλθει, ούτε με τους γιατρούς έχει γίνει καμία συζήτηση. Πάει και αυτό το αναμενόμενο έσοδο και να δούμε τώρα, πως και από που θα κλείσουμε και αυτή τη τρύπα !!!!

(ε). ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ à Νέο σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων. Εδώ και εάν δεν ήταν η μεγάλη γκάφα. Αντί για εξορθολογισμό και εξοικονόμηση χρημάτων, παραλογισμός, υψηλότερο κόστος, κενά εφημεριών και αναβρασμός γιατρών.

Ναι, συμφωνώ με το νέο υπουργό υγείας. Αυτές τις χρονικές συγκυρίες απαιτείται περισσότερη λογική. Αλλά όμως χρειάζεται και περισσότερη ειλικρίνεια. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο νέος υπουργός υγείας, ο οποίος δεν παύει να είναι ένα από τα σοβαρά στελέχη της παράταξης που υπηρετεί, εκτός από ‘’εξολοθρευτής των συνταξιούχων’’ και  ‘’ισοπεδωτής των μισθών  των ελλήνων‘’, θέλει να μείνει στην ιστορία και σαν ‘’Health Killer’’.

Θ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. GRAEKUS avatar
    GRAEKUS 18/09/2010 12:45:10

    Σοβαρό στέλεχος της παράταξης ο LOVERDOS ...
    Θα με πιάσει κανένα υστερικό και θα αρχίσω να πετάω αρβύλες και τσαρούχια.

    • Drifty avatar
      Drifty @ GRAEKUS 18/09/2010 13:25:30

      ''Από τα σοβαρά στελέχη της παράταξης που υπηρετεί.'' Σωστό, υπηρέτης είναι. Τώρα πόσο σοβαρή είναι η παράταξη του, είναι το ζητούμενο. Εδώ νομίζω δεν χρειάζεται απάντηση.

  2. zackii avatar
    zackii 18/09/2010 13:15:12

    Δεν υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί. Οι λίγοι που υπήρξαν και δεν τους ταίριαζε ο ρόλος του γιουσουφακίου έφυγαν βλ.Δρεττάκης
    Οι υπόλοιποι γλύφτες και αναξιοπρεπείς. Γυμνοσάλιαγκες και καρπαζοεισπράκτορες του εκάστοτε αρχηγού, που μόλις τους καλέσει στην Ιπποκράτους, Αχαρνών,Ρηγίλλης η Συγγρού χέζονται πάνω τους, μη χάσουν αυτοί την έδρα, η πόλη μάλαμα και η Βενετιά βελόνι

  3. stefan avatar
    stefan 18/09/2010 14:22:47

    Σοβαρό στέλεχος ο Λοβέρδος; Εγώ πάντως νομίζω οτι τον αδίκησε μετα την παράσταση που έδινε νυχθημερόν στα παραθυρα, όταν ψηφιζόταν το ασφαλιστικό έπρεπε να πάει στο Υπουργείο Πολιτισμού

  4. kiki avatar
    kiki 18/09/2010 15:27:11

    Ειπαμε ο Λοβερδος,οταν θα συνταξιοδοτηθει θα παρει τεσσερεις συνταξεις,γιαυτο δεν τον νοιαζει για εμας τους υπολοιπους.
    Και εχουμε και λεμε
    1η. Ταμειο Νομικων
    2η.Βουλευτικη και σαν υπουργος κατι επιπλεον.
    3ηΠαν/μιο =Παντειο Παν/μιο,καθηγητης
    4η.Ταμειο Θεατρου και κιν/φου,ως ο καλυτερος μετα τον Βασιλακη Καιλα στους ρολους,αμαρτησα για ο Μνυμοσηνο,ο γιος μας ο Σοσιαλιστης,κλπ.

  5. η Dimi avatar
    η Dimi 18/09/2010 15:49:42

    Βρυσομάνα του γοργού,
    νερού καθάριου, Υγεία,
    της Ωδής μου υψώνεται
    για σε η δοξολογία.

    Όλο το μαγιάπριλο να σου
    πλεχτεί, στεφάνι,
    και ό,τι μόσκος μέσα του
    να σου καεί λιβάνι.

    Σ’ έπλασε στο μάρμαρο
    του αρχαίου κι η σμίλη εσένα,
    μεστωμένη, ατάραχη,
    μυριάνθιστη, παρθένα,

    κι ένα φίδι σου έβαλε
    στα χέρια τα δικά σου,
    μερωμένο και άβουλο
    κάτου απ'το μάγεμά σου.

    Μαγικό, στο χέρι σου
    κουλουριαστό, στολίδι
    ζωής από το χέρι σου
    γάλα ρουφάει το φίδι.

    Όμως εγώ θα ήθελα,
    ζωής βυζάστρα, μοιράστρα,
    να στυλώσω σου άγαλμα
    που να σε φέρει ως τα άστρα

    ~Κωστής Παλαμάς: Yγεία

  6. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 16:25:30

    h**p://www.youtube.com/watch?v=L6kqHyfcSCI&feature=related

    • η Dimi avatar
      η Dimi @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 18/09/2010 16:41:44

      Αυτός είναι το Φίδι το κουλουριαστό που ρουφάει γάλα της ζωής από το χέρι της Υγείας. Ο Παλαμάς όπως πάντα, Επίκαιρος και Διαχρονικός..

  7. Misha avatar
    Misha 18/09/2010 17:56:47

    20 χρόνια στέλνουν πελάτες στα ιδιωτικά πολυκαταστήματα υγείας, με προσκλητική και χυδαία απαξίωση του ΕΣΥ.
    Το κόλπο είναι τεράστιο , πρασινομπλές αποχρωσεως και με εκατομμύρια θύματα.

  8. μαιρη avatar
    μαιρη 18/09/2010 18:30:30

    Εύχομαι ολόψυχα στον κ. Λοβέρδο να είναι απο κείνους τους τυχερούς που θα χουν την εμπειρία του δημόσιου νοσοκομείου.Να χρειάζεται εντατική και να μην υπάρχουν κρεβάτια εξοπλισμένα.

    • η Dimi avatar
      η Dimi @ μαιρη 18/09/2010 20:12:46

      Mαίρη, αξίζει να δεις το video του Ρήγα Φεραίου γιά να καταλάβεις το ήθος του πολιτικού ανδρός. Να το θυμηθούμε κι αυτό το μπουμπούκι στις επόμενες βουλευτικές Εκλογές.

  9. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
    ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 19/09/2010 11:24:57

    ΕΠΕΙΔΗ,
    1. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ,
    2. ΟΙ ΑΜΕΛΕΙΕΣ-ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ,
    3. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΑΛΛΩΝ ΤΟΜΕΩΝ
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΌ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑς ΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ 3 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,
    Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Γ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.

  10. Drifty avatar
    Drifty 19/09/2010 19:21:42

    Πολυ ωραία ιδέα. Ας το συντονίσει κάποιος....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.