#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρέπει να είναι τύπου «Πίου» 

Ο Ράπανος από ποια θέση παραιτήθηκε;

Από αυτή που θα έπαιρνε;

Τεράστιο το θέμα της αντικατάστασης του, για το οποίο έχουμε στοιχειοθετημένη άποψη: Ο  νέος Υπουργός Οικονομικών, πρέπει να είναι Ασιάτης ή Αφρικανός της υποσαχάριας Αφρικής, τύπου «Πίου» (το «μαύρο πιστόλι» της διαφήμισης)

Πρώτον, η χώρα είναι «τριτοευρωπαϊκή», άρα χρειάζεται κάποιον τριτοκοσμικό, ο οποίος και θα δίνει το παράδειγμα στους ταλαίπωρους ιθαγενείς, με τη πραγματικά λιτή του διαβίωση.

Δεύτερον, με την κρίση, στα φανάρια δεν έχει κίνηση, οι πωλητές δεν τζιράρουν και άρα κάπου πρέπει να διοχετευθεί το πλεονάζον ανθρώπινο δυναμικό.

Τρίτον, οι λαθρομετανάστες θα αποχωρήσουν οικειοθελώς, καθώς θα τρομάξουν όταν δουν  κάποιον από τις χώρες τους σε θέση ευθύνης.

Τέταρτον, στα Eurogroup αλλά και στα πολιτικά πρωινάδικα, θα μιλάει στη μητρική του γλώσσα, με αποτέλεσμα και η επαναδιαπραγμάτευση να μείνει ζωντανή και κανείς να μην καταλαβαίνει τα επερχόμενα μέτρα και χαράτσια…

Πέμπτον, δεν θα υπάρξει διαδηλωτής που θα τολμήσει να πλησιάσει την Καραγιώργη Σερβίας, να διαμαρτυρηθεί ότι πεινάει, σε έναν Υπουργό που έχει διακριθεί στο σπορ.

Έκτον, με μια τέτοια συμβολική και όχι μόνο κίνηση, θα καμφθούν όλες οι αντιστάσεις των «αριστερόστροφων» κυβερνητικών εταίρων, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να μακροημερεύσει.

Έβδομον, θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά το παραεμπόριο και τα κυκλώματα πειρατικών CD και DVD που «σκοτώνουν» τη μουσική.

Όγδοο, θα συνεργαστεί αρμονικά στα νομοσχέδια αρμοδιότητας του, με νεοεισελθόντα κόμματα στη Βουλή, με έμβλημα τον μαίανδρο.

Ένατο, η συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα θα μπει σε νέες βάσεις, κάτι που αναμένεται να βρει σύμφωνους τους εργοδότες, αλλά και την τρόικα.

Δέκατο, η ελληνική κοινωνία θα έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν είναι ρατσιστική και ξενοφοβική.

Και στην απίθανη περίπτωση που αποτύχει ο «Πίου» ως ΥΠΟΙΚ, δεν έγινε και τίποτα.

Άλλωστε, δεν θυμόμαστε και κάποιον που να καμαρώνει για τη θητεία του στο πόστο…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/06/2012 11:41:53

  Να σκεφθούμε και την πιό ριζοσπαστική εκδοχή: Μήπως χρειαζόμαστε ως υπουργό Οικονομικών μια μαïμού της υποσαχάριας Αφρικής.
  Εννοώ πραγματική μαïμού, π.χ. μπαμπουίνο. Ή ακόμη καλύτερα κάττα της Μαδαγασκάρης, την μαïμού-αιλουροειδές.
  Θα είναι ασσορτί με το μαïμού κράτος που έφτιαχναν επί 30 χρόνια. Φοροεισπρακτικός μηχανισμός μαïμού, τρίτη εξουσία (οικονομικά και φορολογικά δικαστήρια) μαïμού, διευκόλυνση επενδύσεων μαïμού, βιομηχανική πολιτική μαïμού, αγροτική πολιτική μαïμού...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Ο Θείος 26/06/2012 11:46:49

   Αυστραλοπίθηκο ή γορίλα για να ταιριάζει και με τους προηγούμενους! :)

 2. Ακατανόμαστος avatar
  Ακατανόμαστος 26/06/2012 12:15:00

  Ας αναλάβει χρέη υπουργού οικονομικών ο ίδιος ο Σαμαράς με δυο καλούς υφυπουργούς να τον βοηθούν.
  Τι καλύτερο;

  Θα δείξει πυγμή και δείγμα ευθύνης και σοβαρότητας στους ευρωπαίους και θα στείλει έτσι αδιάβαστους Βενιζέλο-Κουβέλη..

  Ο Σαμαράς πρέπει αμέσως να πάρει το λαό με το μέρος του.
  Μόνον έτσι δεν θα μπορούν να τον ρίξουν. Και ήδη και εσωκομματικά και εξωκομματικά το πριόνισμα άρχισε.

  Ο Σαμαράς αφού έγινε πλέον πρωθυπουργός δεν έχει ανάγκη τις μερικές χιλιάδες "κολλημένους" ψηφοφόρους του κάθε Κυριάκου, Όλγας, Μιλτιάδη και των άλλων "παιδιών".

  Ο Σαμαράς έχει ανάγκη της εμπιστοσύνης των εκατομμυρίων αγανακτισμένων και διαλυμένων από την κρίση ελλήνων, οι οποίοι δεν ανήκουν σώνει και καλά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά. Εξ ανάγκης άλλωστε βρέθηκαν οι περισσότεροι εκεί.

  Η ευρώπη διαλύεται, οι αμερικάνικες εκλογές είναι σε λίγους μήνες, τα περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης είναι μεγάλα. Ας λένε ότι θέλουν οι μεγαλοκαναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους. Οι μόνοι κερδισμένοι από την όλη κατάσταση της χώρας σήμερα είναι αυτοί.

  Ο Σαμαράς οφείλει να κάνει οπωσδήποτε και τάχιστα τα παρακάτω "πραγματάκια":

  1) να κόψει τα αχαμνά καναλαρχών και νταβατζήδων κι ας σούρνουν ό,τι θέλουν αυτοί (εαν αρχίσει το τσάκισμα δεν προλαβαίνουν να του κάνουν ζημιά, είναι με το ένα πόδι στον επιχειρηματικό τους τάφο)

  2) να φτιάξει και να γίνει γνωστό και εντός και εκτός της χώρας, ότι υπάρχει plan Β για την οικονομία και πάνω σε αυτό να διπραγματευτεί, άμεσα, τώρα.

  3) να διαλύσει όμορφα, με τακτ αλλά και ταχύτατα το "κράτος" του ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται να μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

  4) να βάλει φυλακή και τους υπόλοιπους κλέφτες της μεταπολίτευσης. Επιτέλους λεφτά δεν έκλεψε μόνον ο Άκης.

  5) να λύσει γρήγορα και πρακτικά το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο συν όλων των άλλων εμμέσως ανδρώνει και το νεο-ναζιστικό κίνημα στην χώρα.

  6) να τσακίσει ΜΚΟ, "ομάδες", "συλλόγους", "ιδρύματα", "αχυράνθρωπους", νταβατζήδες, καναλάρχες που δρουν ως μεσάζοντες της άσκησης soft power ξένων δυνάμεων και κυρίως των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Ρωσίας στην Ελλάδα.
  Π.χ. έχουμε πήξει να ακούμε τούρκικα στα νταβατζοκάναλα που παίζουν ολημερις κι ολοβραδίς αμεταγλώτιστα τούρκικα σήριαλ. Έχουμε πήξει στο να τρώει η νεολαία μας την αμερικανο-σαβούρα του MTV το οποίο παίζει καμπάνα, χωρίς σοβαρά έσοδα, στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Έχουμε πήξει να ακούμε για το "ξανθό γένος" σε όποιο κανάλι και σταθμό κάνουμε ζάπινγκ. Και επίσης έχουμε πήξει να ακούμε για τους μουφτήδες και τις τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη. Η Θράκη είναι ελληνική και πρέπει να λυθούν όποιες τυχόν "παρεξηγήσεις" πάνω στο θέμα. Η Ντόρα π.χ. δεν θα μπορούσε να λύσει αυτές τις παρεξηγήσεις, ο Σαμαράς μπορεί εαν θελήσει.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ακατανόμαστος 26/06/2012 14:32:02

   Χα χα, με αυτά που προτείνεις, το έλυσες το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας (μάλλον και της Ευρωζώνης), φίλτατε Ακατανόμαστε!
   Πραγματικός Ακατανόμαστος !

   • Ακατανόμαστος avatar
    Ακατανόμαστος @ Ο Θείος 26/06/2012 16:43:48

    Δηλαδή εσύ σα να λέμε γουστάρεις:
    α) καναλάρχες,
    β) μνημόνια,
    γ) πρασινοφρουρούς,
    δ) λαμόγια,
    ε) λαθρομετανάστες και
    στ) ΜΚΟ

    Ποιος είσαι ρε φίλε;
    Ο Ιός της παλιάς ελευθεροτυπιάς να πούμε;...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ακατανόμαστος 26/06/2012 14:34:35

   Αλήθεια, οι Μόσκοβοι, οι Αγιο-Πετρουπολίτες και το λοιπόν “ξανθόν γένος”, τι σου φταίξανε; Και που κολλάνε με τον "Πίου-Πίου";

 3. empty heart...open mind.. avatar
  empty heart...open mind.. 26/06/2012 22:16:26

  Likeeeeee...Πολυμήχανε και ευρυματικέ Οδυσσέα.....Προσωπικά,μόνο αν ο Σαμαράς πάρει τα ηνία της οικονομίας θα δούμε φράγκα στη τσέπη μας....Αλλά φεύ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.