#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχουμε ανάγκηΠριν ακριβώς ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία μπήκε για πρώτη φορά σ’ αυτό που πολλοί αποκαλούν δίκτυα αλληλεγγύης. Μέχρι τότε αναπτύσσονταν παρόμοιες δράσεις κυρίως από τη νεολαία.
Η πρωτοβουλία “ΣΤΗΡΙΖΩ” έγινε το όχημα. Για πρώτη φορά οι νομαρχιακές της παράταξης ξεκίνησαν να βάζουν τις δράσεις αλληλεγγύης στην καθημερινότητα τους. Η αντίληψη πως μπορούν έτσι να προσφερθούν σημαντικές ανάσες στους πιο αδύναμους Έλληνες κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ η εθνική αλληλοβοήθεια, γίνεται συγκροτημένη πολιτική. Οι δράσεις αυτές, συστηματοποιούνται τώρα και εντείνονται. Πρώτη εκείνη που αφορά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για πολύτεκνες οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Σήμερα λοιπόν, που οι Έλληνες δοκιμάζονται είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας σε κοινούς στόχους. Την ώρα, που η Ελλάδα βρίσκει το δρόμο της, είναι κρίσιμο όποιος μπορεί να συνεισφέρει. Είναι αναγκαίο να βάλουμε ανάλογες κινήσεις στην κορυφή των πολιτικών μας, μιας και η κοινωνική πραγματικότητα δε μπορεί να αγνοηθεί. Ξέρουμε από τα σπίτια μας, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.
Ακόμη και φιλοσοφικά αν ήθελε να το δει κανείς, ενεργοποιώντας καθένας την ατομική του συνείδηση, θα μπορούσε να συμβάλει στην ανακούφιση πολλών Ελλήνων που σήμερα δοκιμάζονται πιο σκληρά. Αλλά και να συμπράξει έτσι ώστε να ενταχθεί στο dna της πολιτικής, η εθελοντική προσφορά.
Ανάσες ανακούφισης στους ασθενέστερους της μάχης που δίνει η χώρα, είναι κοινό μας χρέος. Είναι αυτονόητη κίνηση ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στο συμπολίτη μας. Κίνηση αναγνώρισης των δυσκολιών που περνά αλλά και της βούλησης να βγούμε μαζί στην όχθη της ανάταξης. Είναι λοιπόν ευκαιρία αλλά και ανάγκη να εδραιώσουμε στις συνειδήσεις μας, την άδολη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τα δίκτυα ανθρώπων και δομών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Τελικά, μπορεί καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις αναγκαία εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ουδείς όμως πλέον μπορεί να αμφισβητήσει πως μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη θα αντλήσουμε δύναμη για να τα καταφέρουμε. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι απέναντι σε ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την κρίση. Είναι ο νέος κοινωνικός πατριωτισμός που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει το τελευταίο δύσκολο κόμβο, πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 03/09/2013 10:26:18

  ποιές νομαρχιακές θα το κάνουν αυτό; μάλλον αρκετοί περί άλλων τυρβάζουν ακόμα, άντε να γίνουν οι εσωκομματικές να αλλάξει λίγο το τοπίο, όσοι κουράστηκαν να διαλυθούν ησύχως

  • N/της avatar
   N/της @ Ελευθεριάδου Βούλα 03/09/2013 18:24:45

   Θα το κάνουν αυτές που στις τελευταίες εκλογές ο Πρόεδρός τους ήταν απών,διότι είχε θυμώσει το παιδί. Που έγινε αυτό; Στη ΝΟΔΕ Πρέβεζας.Α ρε Σαμαρά γιατί τους εμπιστευεσε ακόμη.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 03/09/2013 10:42:41

  http://www.antinews.gr/2012/01/04/141598/
  «Όσο υπάρχουν άνθρωποι…»

 3. Αγρότης avatar
  Αγρότης 03/09/2013 12:35:24

  Οι σιωπηρές δράσεις αλληλεγγύης βοηθούν τους αδύναμους συνανθρώπους μας να παραμείνουν αξιοπρεπείς.

  • tak avatar
   tak @ Αγρότης 03/09/2013 13:43:45

   Πολύ σωστή άποψη Αγρότη... Πάρα πολύ σωστή! Γιατί η ζωή θέλει αξιοπρέπεια... Ε, μη τη χάσουμε εντελώς κι αυτή!

   • Αγρότης avatar
    Αγρότης @ tak 03/09/2013 19:25:10

    Ποτέ οι Έλληνες!

 4. fitsoulas avatar
  fitsoulas 03/09/2013 13:55:57

  Θα είναι ένας καλός συμβολισμός αν τα τρόφιμα τα μοιράσει ο Βαρβιτσιώτης

 5. dioklis avatar
  dioklis 03/09/2013 14:06:09

  Πρόκειται για MKO? Δεν γνωρίζει ο γράφων ότι η προτροπή για αλληλεγγύη ηχεί στα αυτιά των πολιτών ως ελεημοσύνη? Και μάλιστα από τους ανθρώπους που κατά κύριο λόγο είναι υπεύθυνοι για τα δεινά και την καταστροφή που υπέστησαν? Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι Έλληνες πολίτες περιμένουν την τιμωρία των υπευθύνων και όχι ελεημοσύνες? Αν θέλουν να φανούν χρήσιμοι στους πολίτες να πάνε στις ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από την κρατική γραφειοκρατία και να πιέσουν την κυβέρνηση για διαρθρωτικές αλλαγές, προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Ετεοκλής avatar
   Ετεοκλής @ dioklis 03/09/2013 14:46:02

   αυτές οι ταμπέλες μας έφαγαν γι' αυτό καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Ο λαός ρε θέλει απλά πράγματα. Μη μας πουν το ένα, μη μας θεωρήσουν το άλλο. Ας ξεκολλήσουμε με τις φοβίες που μας πότισαν οι αριστεροί. Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα και πρέπει να βοηθά όπως και όσο μπορεί.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/09/2013 15:04:56

  Καλό για διάλειμμα. Γρήγορα όμως, να κάνουν γρήγορα. Μετά θ' αρχίσουν τα πάρτυ για υποδοχή πρωτοετών της ΟΝΝΕΔ και ακολούθως όλοι μαζί στη Μύκονο, παλιοί και νέοι, για ξεσάλωμα στη Νέμμος με τον Ρέμος...
  Άχ δύστυχε "Ηρακλή", εσύ στο "χώμα" στην "κάτω Εθνική", ο άλλος ούτε καν στη φυλακή.

 7. panas avatar
  panas 03/09/2013 23:38:37

  Σε τέτοιες κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης δύσκολα μπορεί να αποδεχτεί κάποιος σαν πρωτεργάτες πολιτικά κόμματα. Η στήριξη από πολιτικά κόμματα τέτοιων ενεργειών οφείλει να είναι διακριτική. Διαφορετικά νιώθει ο κάθε πολίτης πως μάλλον πρόκειται για υποκρισία και δόλο.
  Λέτε παραδοσιακό ρουσφέτι να παίξει και εδώ το ρόλο του...

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 04/09/2013 08:53:48

  *Η δύναμη των λέξεων*
  http://bit.ly/17D5F1i

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.