#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2010 22:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος «Αμερικανισμός»Σύμφωνα με κάποιον Αμερικανό στρατηγό, η εισβολή στο Αφγανιστάν δεν αποτελεί πραγματικό πόλεμο, αλλά μάλλον έναν «πόλεμο αντιλήψεων».  Ένας τέτοιος πόλεμος όμως, δεν  έχει ως κύριο σκοπό τη στρατιωτική νίκη και επιβολή, αλλά μάλλον  τη παροχή ψεύτικων, μαγειρεμένων ειδήσεων στους πολίτες των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα, προσπαθώντας να παρουσιάσει μια αποτυχημένη αποικιοκρατική εισβολή ως άξια λόγου, και ως πατριωτική ανάγκη.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που πολεμούσαν στο Βιετνάμ, έγραφαν ειρωνικά επάνω στα κράνη τους πως «ο πόλεμος είναι διασκέδαση». Ήθελαν μάλλον να δείξουν πως αν αποδειχθεί ότι ο πόλεμος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα του φανατισμού και της κερδοφορίας της βιομηχανίας των όπλων, τότε η βασική αλήθεια του θα φανερωθεί για τα καλά. Αυτό απεικονίζεται και στην αλλαγή με την οποία οι πολίτες της Βρετανίας αντιλαμβάνονται πλέον τον ρόλο του Tony Blair, που το 1997 ήταν αυτός που ήθελε «έναν κόσμο αξιών»,  ενώ σήμερα θεωρείται απλά ως ένας ψεύτης και εγκληματίας πολέμου.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία δεν απειλούνται τόσο από τους Ταλιμπάν ή κάποιους παρόμοιους φύλαρχους σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όσο από τα αντιπολεμικά συναισθήματα  των πολιτών τους. Αρκεί να αναλογιστούμε τις αυστηρότατες ποινές που τα βρετανικά δικαστήρια επέβαλλαν σε όλους όσους συμμετείχαν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις με αφορμή την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα. Εκατοντάδες νεαροί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, για παραπτώματα που σε άλλες εποχές δεν θα τιμωρούνταν καν. Τόσο στην Αμερική όσο και στην Αγγλία, η αντίδραση εναντίον του παράνομου πολέμου αποτελεί πλέον σοβαρό αδίκημα.

Η γενική σιωπή από πλευράς πολλών, επιτρέπει αυτή την ηθική κατάντια. Στις τέχνες, στη λογοτεχνία, στη δημοσιογραφία, αλλά και στο δίκαιο, οι φιλελεύθερες ελίτ έχουν από καιρό αποστασιοποιηθεί από τα «απορρίμματα» του Blair και αργότερα του  Obama, συνεχίζοντας να αδιαφορούν για τις βαρβαρότητες και τα Δυτικά πολεμικά εγκλήματα, προωθώντας βολικούς «δαίμονες» όπως είναι το φάντασμα του Saddam Hussein.  Δύσκολα να βρεθεί συγγραφέας, στοχαστής ή δημοσιογράφος του οποίου οι αρχές να μην είναι κυριευμένες από την «αξία της αγοράς», η που να μην βαυκαλίζονται από την ίδια τους τη διασημότητα.  Ποιος από όλους αυτούς μίλησε ποτέ για το ολοκαύτωμα που επεβλήθη επί μια εικοσαετία στο Ιράκ μέσω του αποκλεισμού  και των επιθέσεων εναντίον του; Ένα εσκεμμένο ολοκαύτωμα. Τον Ιανουάριο του 1991, η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών  DIA (Defence Intelligence Agency) προέβλεψε με μεγάλη λεπτομέρεια, πως ένας  σφιχτός εμπορικός αποκλεισμός θα μπορούσε να καταστρέψει την υδροδότηση  του Ιράκ και να οδηγήσει σε επιδημίες ασθενειών. Έτσι, οι ΗΠΑ προχώρησαν στη συστηματική καταστροφή της υδροδότησης της χώρας, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε και η Unicef, να πεθάνουν 500.000 νήπια.

Ο διάσημος συγγραφέας Norman Mailer είχε κάποτε πει πως η Αμερική, ακολουθώντας πορεία πολέμου και επιβολής επί των άλλων, έχει εισέλθει σε μια «προ-φασιστική εποχή». Ο φασισμός όμως δεν φαίνεται να είναι ο σωστός όρος, καθώς παραπέμπει σε γερμανική και ιταλική μορφή πολιτικής καταστολής. Ο  Henry Giroux ήταν πιο ακριβής όταν πρόσφατα σημείωσε πως ο αμερικανικός απολυταρχισμός είναι λιγότερο θεατρικός, πιο ύπουλος, λιγότερο κατασταλτικός και με κύριο σκοπό του τη χειραγώγηση των μορφών συναίνεσης…

Αυτός λοιπόν είναι ο νέος «Αμερικανισμός». Η μόνη «θηρευτική» ιδεολογία που αρνείται ότι αποτελεί ιδεολογία. Η άνοδος δηλαδή πολυπλόκαμων εμπορικών επιχειρήσεων, που από μόνες τους αποτελούν κανονικές δικτατορίες, και ενός στρατού που αποτελεί κράτος εν κράτη, πίσω από τη βιτρίνα μιας «δημοκρατίας» που αγοράζεται από 35.000 λομπίστες της Ουάσιγκτον, και από μια λαϊκίστικη κουλτούρα, που είναι σχεδιασμένη να διαστρέφει και να αποχαυνώνει τις μάζες.

Απόδοση S.A.

Από το New Statesman

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/03/2010 22:47:07

  Έχω μια απορία... Το New Statesman είναι δήθεν αριστερό περιοδικό που εκπροσωπεί ρωσογερμανικά συμφέροντα; Ή αριστερό περιοδικό που έχψει αλωθεί από τους Υπερατλαντικούς για παραπαραπληροφόρηση;

  Το γιατί το στρατοβιομηχανικό κατεστημένο είναι στο Αφγανιστάν, ομολογώ ότι δεν το ξέρω, αλλά τραβάει εκεί τους παλαβούς, κρατάει μπόσικα στο Ιράν, συνεχίζει το Μεγάλο Παιχνίδι των Άγγλων, μόνο που τώρα το βραβείο δεν είναι το τσάϊ ή το όπιο άλλά το πετρέλαιο και το αέριο. Ή απλά κάνουν πρόβες για να μην έχουν την τύχη της Ρωμαϊκής Aυτοκρατορίας;

  Παράξενε Ελκυστή, να είσαι καλά.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 26/03/2010 22:56:14

   Με τη διαφορα οτι σημερα δεν υπαρχει Κρεοντας !!!

   ΠΠ

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ archaeopteryx 26/03/2010 23:00:54

   ...Το γιατί το στρατοβιομηχανικό κατεστημένο είναι στο Αφγανιστάν,...
   follow the money baby! Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούσαν στα φόρουμ την εποχή της εισβολής ήταν η επιβολή ελέγχου στο όπιο. Οι ταλιμπανοι είχαν ανακόψει την παραγωγή σημαντικά και αυτό ζόριζε την πολιτική αφού στέρευε το νεύρο του πολέμου. ὀταν το Αφγανισταν ελευθερώθηκε όλα έγιναν όπως πριν τους Ταλιμπαν. Και η παραγωγή έκανε πάλι μπουμ και ξανάρχισαν όλα από την αρχή. Άλλωστε πολλές εταιρείες βιτρίνες τόσο του ιδρύματος Λάγκλευ όσο και της Χερτσλίγια στήνονται με αυτό τον τρόπο. Cash and carry. Και αν έχεις μερικά μύρια κας μαύρα από τέτοιες δουλειές μπορείς να αγοράσεις κυβερνήσεις ολόκληρες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/03/2010 23:19:00

   Eγω το ξερω.Επειδη εγινε η επιθεση της 11ης Σεπτεμβριου.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/03/2010 23:48:29

  Μια ευθεία γραμμή στο χάρτη της Υφηλίου ενώνει
  - το Αφγανιστάν, οπιοπαραγωγό
  - την Τουρκία, χωροφύλακα της διέλευσης του οπίου (Ερντογάν-Στρατός ερίζουν ποιος θα εισπράττει τα "διόδια", ύψους, λέγεται, 3 δις $ ετησίως)
  - το Κοσσυφοπέδιο, έδρα των εργαστηρίων επεξεργασίας του οπίου σε ηρωίνη
  - τη Δυτική Ευρώπη, τελικό προορισμό της πρέζας με την ευγενική συνδρομή της Αλβανικής Μαφίας.

  Η σύνδεση με γεωπολιτικά γεγονότα που αφορούν τους εμπλεκόμενους, όπως η "ανεξαρτησία" του Κοσσυφοπεδίου και η υπόθαλψη της "Μεγάλης Αλβανίας" ή η σταθερή στήριξη της Τουρκίας, δική σας.

 3. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 27/03/2010 00:01:19

  Στις 5 Απριλίου θα γίνει χαμός με τις ΗΠΑ για το φιλμάκι που βγάζει το Wikileaks. Δείτε παρασκήνιο.

  http://wikileaks.org/?t=a#spying

 4. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 27/03/2010 00:18:17

  archaeopteryx Θεωρείες συνωμοσίας δηλαδή...? ποιός είναι τελικά ο αξιόπιστος?
  Ο Μπλαίρ? ο Μπούς?ποιά πηγή πρέπει να εμπιστευτούμε? ? ? ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΠΑΝΑΓΟΣ 27/03/2010 01:14:29

   Πολλες.Σημερα οποιος ξερει αγγλικα μπορει να μπει σε αμερικανικα blogs και να δει νοοτροπιες και καταστασεις του λαου.
   ΟΠως γραφουμε εμεις γραφουν και εκει καθε καρυδιας καρυδι.
   Ακους γνωμες και βγαζεις συμπερασμα,

 5. strategy avatar
  strategy 27/03/2010 01:58:03

  Το 2005 τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας ότι η Al Qaeda δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κωδική ονομασία ενός μυστικού σχεδίου για την επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ στο πλανήτη. Θεωρία συνωμοσίας ή όχι, το μέλλον θα δείξει.

 6. neotera avatar
  neotera 27/03/2010 05:18:33

  Κάποιοι μπερδεύουν τους ρόλους τους εδώ μέσα... ))

 7. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 27/03/2010 11:21:56

  Αγαπητοί αναγνώστες σας χαριζω μια απόρρητη εκθεση της CIA που με την ευγενικη χορηγια του wikileaks θα μαθουμε πως η τρισκαταρατη αυτη υπηρεσια επιρρεαζει την Ευρωπαϊκη κοινη γνωμη για την συμμετοχη στο πολεμο του Αφγανισταν.

  This classified CIA analysis from March
  http://file.wikileaks.org/file/cia-afghanistan.pdf

  Περιεχόμενα:

  This classified CIA analysis from March, outlines possible PR-strategies to shore up public support in Germany
  and France for a continued war in Afghanistan. After the Dutch government fell on the issue of dutch troops in
  Afghanistan last month, the CIA became worried that similar events could happen in the countries that post the
  third and fourth largest troop contingents to the ISAF-mission. The proposed PR strategies focus on pressure points
  that have been identified within these countries. For France it is the sympathy of the public for Afghan refugees
  and women. For Germany it is the fear of the consequences of defeat (drugs, more refugees, terrorism) as well as
  for Germany’s standing in the NATO. The memo is an recipe for the targeted manipulation of public opinion in two
  NATO ally countries, written by the CIA. It is classified as Confidential / No Foreign Nationals.

 8. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 27/03/2010 11:26:42

  ΛΟΛ Τωρα το διαβαζω κι εγω.Εχει και τηλεφωνα των εσωτερικων τμηματων τους μεσα. Μη παρετε θα βρουμε κανενα μπελα. ΛΟΟΟΟΛ :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.