28/05/2008 07:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μπολσεβικισμός στην υπηρεσία του γιουροβιζιονισμού

«Μάι σίκρετ κομπινέισον» και παλάβωσε το νέισον – ή περίπου. Και επειδή το έθνος, καλά δασκαλεμένο επί χρόνια, κοντεύει να πιστέψει ότι εθνικό δεν είναι το αληθινό αλλά το αυτοκολακευτικό και το αυτολατρικό, καλείται τώρα να πειστεί ότι για μας τους γεννημένους νικητές, η τρίτη θέση στην ελαφρότατη Γιουροβίζιον ήρθε επειδή άθλιοι συνωμότες μάς έκλεψαν την πρωτιά. «Οι συμμαχίες μάς στέρησαν την πρώτη θέση» ενημέρωναν σε πολεμικούς τόνους τα εθνοπρεπή κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, κι έπεφταν βροχή οι βαθυστόχαστες αναλύσεις, από ξεσκολισμένους γιουροβιζιονολόγους και βετεράνους τραγουδιστές, και βέβαια από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, που αν δεν φοβόταν ότι υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο, ίσως να υπέβαλλε εντέχνως την ιδέα ότι αυτός πρέπει να πάει στον επόμενο διαγωνισμό, για να λάβουν επιτέλους σάρκα τα όνειρα των Ελλήνων. Και επειδή η Ιστορία έχει το χούι να κάνει φάρσες, φτάσαμε να ακούμε ανθρώπους καλά βολεμένους στον γυαλιστερό τους κόσμο να εύχονται «να ξαναγίνει επανάσταση και να συγκροτηθεί εκ νέου η Σοβιετική Ένωση», ώστε να μην ψηφίζουν ξεχωριστά όλες αυτές οι «απίθανες χώρες» που μας στερούν την πρωτοκαθεδρία. Ιδού λοιπόν ο μπολσεβικισμός στην υπηρεσία του γιουροβιζιονισμού…

Με την ίδια αυτοαθωωτική ευκολία που αναθεματίζουμε τους «μιλημένους» δασκάλους αν το παιδί μας δεν σαρώνει στους βαθμούς ή τους «πουλημένους» διαιτητές αν η ομάδα μας δεν σαρώνει τίτλους, αναθεματίζουμε τον ύπουλο «ξένο δάκτυλο» (τους Αμερικανούς, τους Εβραίους, το «ανατολικό μπλοκ», την κινεζική φαρμακοβιομηχανία κ.ο.κ.), όποτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδίασε η φαντασιοπληξία μας. Αν το καλοσκεφτούμε, θα δούμε ότι ακόμα και το σωματικό μας ύψος το «τεντώνουμε» ώστε να καταγραφεί μεγαλύτερο στα χαρτιά, λες και η γλώσσα μας έχει τις ικανότητες του Προκρούστη. «Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» μας παρότρυνε βέβαια ο Σεφέρης, αλλά μάλλον δεν είχε κάτι τέτοιο στο νου του.

(Του Παντελή Μπουκάλα, από την «Καθημερινή»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 28/05/2008 07:12:58

  καλα μονο καραμανλισμο θα εχουμε παιδια

 2. doing avatar
  doing 28/05/2008 09:42:25

  Μεγάλη παπαριά το άρθρο του Μπουκάλα.
  Κι αυτό γιατί τα κουτσομπολοκάναλα ουδόλως ασχολούνται με τις έννοιες έθνος,αληθές κτλ.

  Το να βρει κανείς ευκαιρία με την γιουροβίζιον να του βγουν τα αντεθνικά του βίτσια μάλλον πάει για γιουροβίτσιον.

 3. ant avatar
  ant 28/05/2008 14:37:40

  Kαλά, doing, τον ίδιο χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείς για το άρθρο θα μπορούσε να δώσει κανείς και στο δικό σου σχόλιο, εθνικούλη!

 4. doing avatar
  doing 28/05/2008 15:50:34

  @ant
  Καλέ μου διεθνιστούλη. Αν δεν πιάνεις την κουτοπόνηρη αφέλεια του κειμένου είσαι έτοιμος για fan του Καμμπύλη και Μανδραβέλη.

 5. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 28/05/2008 18:10:16

  Καλά στο Θεό μας, καταφέραμε και γίναμε εθνικά υπερήφανοι ακόμη και για το χάλκινο της Καλομοίρας; Δεν κρατάμε μια πισινή λέω γω μην της κάνουν κάνα doping control και τρέχουμε πάλι! Όσο για τους γνήσιους "διεθνιστούληδες" ε μη μου πείτε πως δεν ενθουσιάστηκαν με τα άψογα αμερικανικούλια της νέας Αλίκης!

 6. ant avatar
  ant 29/05/2008 02:02:08

  doing, δεν πας και εσύ να πάρεις την ευχή του Πατριάρχα μήπως σε φωτίσει ο Θεούλης;

 7. doing avatar
  doing 29/05/2008 14:04:35

  ant. Μα είμαι ο Πατριάρχης!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.