Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα
08/08/2015 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα

Ποιος είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε ο Τσίπρας, άλλος είναι και ακούει στο όνομα μπάρμπα Φώτης Κουβέλης. Ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση της προηγούμενης κυβέρνησης, που έπαιξε το παιχνίδι του Αλέξη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τώρα αποφάσισε να λιβανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να προετοιμάσει την επιστροφή του στο κόμμα. Ως τι άραγε; Ως μια ακόμη συνιστώσα; Αυτός δεν ήταν που κατηγορούσε τον Τσίπρα για αριστερίστικη στροφή;

Αυτός δεν αποχώρησε το 2010 και έφτιαξε τη Δημοκρατική Αριστερά ως τη διέξοδο της ευρωπαϊκής αριστεράς; Τώρα θα προσκυνήσει τον Αλέξη για να τον πάρει πίσω; Ερωτηθείς για το αν θα τον ενδιέφερε επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό απάντησε πως... «δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό», ενώ συμπλήρωσε: «Πρόταση δεν έχω αλλά πρέπει να σας πω ότι οι πολιτικές διαδικασίες συναρτώνται με την ύπαρξη προγραμματικών συμπτώσεων... Στο βαθμό που μπορεί να υπάρξουν αυτά τα στοιχεία τότε θα έχω την συμμετοχή μου». Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του, υπογράμμισε «Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, στην πολιτική δεν έχει σημασία ποιος παίρνει τις πρωτοβουλίες σημασία έχει η συμφωνία αν υπάρχει προγραμματική σύμπτωση.»

Οι τοποθετήσεις του σχετικά με τα μέτρα και την συμφωνία, ήταν μάλιστα πολύ κοντά στις θέσεις των κυβερνητικών στελεχών «Είναι μια συμφωνία που αναμφισβήτητα έχει δύσκολους, σκληρούς όρους, έχει βαρύτατα μέτρα, θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών βεβαίως έχει και το θετικό που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίρροπο που είναι η χρηματοδότηση που περιμένει η χώρα μας με τα 85 δισεκατομμύρια και βεβαίως η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα Γιούνκερ. Κατά συνέπεια με δεδομένη αυτή τη ρευστότητα η οποία θα εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και με τα υπόλοιπα χρήματα είναι δυνατόν και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει.»

Ουσιαστικά δηλαδή ένας ακόμη τελειωμένος πολιτικός, που προσέφερε τις χείριστες υπηρεσίες στην πατρίδα του, που έβαλε τις βάσεις για την οικονομική καταστροφή της χώρας τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγκαλιές του ΣΥΡΙΖΑ. Άξιος ο μισθός του και το κέρδος από την πολιτική του διαδρομή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΡΗΤΙΚΟΣ avatar
  ΚΡΗΤΙΚΟΣ 09/08/2015 12:13:58

  Εντάξει. Κάπου παίζει να τοποθετηθεί-αξιοποιηθεί και ο Θείος Κουβέλης συν τω χρόνω. Δείχνει καλή διαγωγή, χωρίς να παραβαίνει τις ...αρχές του. Πάντα ήτανε ασαφής μεσοβέζος. Δεν έγινε δα τώρα.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/08/2015 21:47:38

  Πραγματικά μπράβο! Αν δεν ήταν ο Κουβέλης με κάποιους εκ των δημαριτών βουλευτών, ο Τσίπρας δε θα έβλεπε εκλογές και η Ελλάδα θα ήταν σε άλλη φάση, εξαιρετικά καλύτερη. Τώρα; Βουλιάξαμε! Έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες ο μπαρμπα-Φώτης...

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 10/08/2015 02:35:30

  ότι κι αν έχει κάνει ο από χρόνια γνωστός πράκτορας το ζήτημα είναι πως οχυρώθηκε η ΝΔ σε αξίες και πρόσωπα. Μήπως μας άφησε ακάλυπτους για να αποκαταστήσει κάποια ...δικά της κι όχι ιδιαίτερα ...ικανά παιδιά?? Μήπως τώρα είναι η τελευταία της ευκαιρία να επαναστελεχωθεί γιατί αυτά τα παιδάκια θα πάνε... άκλαφτα? (τουλάχιστον ας σκεφτουν κάποιοι κάποιοι τα παιδάκια τους και τα συμφεροντάκια τους...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.