Ο λύκος που έγινε αρνάκι
09/05/2014 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λύκος που έγινε αρνάκι

Όπως ακριβώς τον περιμέναμε τον κ. Βενιζέλο. Ούτε έναν σωστό εκβιασμό δεν είναι ικανός να κάνει. Τα πήρε όλα πίσω τα περί αποχώρησης και στο τέλος μπορεί να μας βγάλει και τρελούς.

Όπως ακριβώς τον περιμέναμε τον κ. Βενιζέλο. Ούτε έναν σωστό εκβιασμό δεν είναι ικανός να κάνει. Τα πήρε όλα πίσω τα περί αποχώρησης και στο τέλος μπορεί να μας βγάλει και τρελούς. Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος είπε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση ούτε φυσικά απόσυρσης των υπουργών ενώ αίσθηση έκανε το «γλείψιμο» προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους οποίους είπε: «Σας εκτιμώ και σας αγαπώ».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι εκλογές δεν είναι βουλευτικές, αλλά ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσων πολιτικών εξελίξεων. Ανέφερε πως δεν μίλησε για αριθμούς και ποσοστά, αλλά μίλησε για το συνδυαστικό αποτέλεσμα αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών. Είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τελική πολιτική αίσθηση και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ότι η κυβέρνηση υπάρχει επειδή το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στις εκλογές μιλώντας καθαρά στον ψηφοφόρο. Επίσης τόνισε πως «δεν υπάρχει το σενάριο το αστείο της απόσυρσης υπουργών».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με τις αναφορές του τις προηγούμενες ημέρες πως από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών διακυβεύεται η σταθερότητα της κυβέρνησης υπήρξε μεγάλη νευρικότητα, «είδα ότι ενοχλούνται εκ δεξιών, εξ αριστερών και εκ των ένδον». Διευκρίνισε πως δεν τίθεται μόνο ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, αλλά και της οικονομίας και της χώρας και πως έχει πολύ μεγάλη αξία η σταθερότητα της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην κριτική που άκουσε σημείωσε ότι «εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες, έχουμε φεστιβάλ νευρικότητας, δωρεάν μαγκιάς». Διαχώρισε εκείνους που του άσκησαν κριτική, σε τρεις κατηγορίες:

·Σε εκείνους που δηλώνουν ότι εκτιμούν τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι δημοκράτες, αλλά ψηφίζουν ΝΔ

·Σε εκείνους που ξεκαθαρίζουν πως θέλουν σταθερότητα, πως καταλαβαίνουν ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, αλλά δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ και ότι είναι πιο chic , comme il faut

·Σε εκείνους που λένε «ΠΑΣΟΚ είμαστε, αλλά δεν γουστάρουμε τον Βενιζέλο», που θέλουν άλλη έκφραση του κόμματος και που υποστηρίζουν πως «θέλουμε κακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ για να κανονίσουμε τα εσωτερικά μας».

Τα βασικά αποσπάσματα της ομιλίας του:

·Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου και είναι κρίμα που έχει υποβαθμιστεί η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

·Είναι πολύ κρίσιμο ότι ασκούμε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μία τέτοια περίοδο.

·Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά μετέχουμε στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Το κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές λέει ποιές είναι οι συγγένειές του.

·Ενώ στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τολμήσει να ψελλίσει ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα

·Περιμένουν το βράδυ των εκλογών για να θέσουν θέματα που θα έπρεπε να τα θέσουν προ των εκλογών.

·Αυτό δικαιολογεί και την αμηχανία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τις τελευταίες πολιτικέας μας παρεμβάσεις.

·Το ζήτημα λοιπόν είναι η χαλαρότητα μέχρι τις εκλογές και μετά να θέσουν ζήτημα αντοχής της κυβέρνησης.

·Ας είμαστε ειλικρινείς διότι αυτό κυριαρχεί στις σκέψεις όλων μας. Έθεσα βέβαια ένα δίλημμα.

·Έθεσα προεκλογικά το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι αλλά θα το πουν φωναχτά σε λίγες ημέρες. Λένε κάποιοι έθεσα δίλημμα εκβιαστικό. Τι είναι εκβιαστικό; η περιγραφή της κατάστασης; η αλήθεια;

·Έπρεπε να πούμε την αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και της επικαιρότητας.

·Δεν τολμούν να πουν ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητα της κυβέρνησης. Και τι σημαίνει σταθερότητα της κυβέρνησης, σημαίνει σταθερότητα της οικονομίας και σταθερότητα της χώρας.

·Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Εχουμε διάφορους τύπους δημόσιας συμπεριφορά.

·Τρελαίνονται οι φίλοι μας της αντιπολίτευσης διότι θέλουν την Ελλάδα μέσα στην κρίση και όχι μετά την κρίση.

·Το ΠΑΣΟΚ είναι το εύκολο θύμα, το μαύρο πρόβατο.

·Στις εκλογές αυτές κρινόμαστε όλοι, μέσα και έξω από εδώ αλλά κυρίως κρίνεται η πορεία της χώρας

·Την χώρα την δίχασε η εύκολη αντιμνημονιακή δημαγωγία, το εύκολο ψέμα. Το καθήκον μας είναι να κρατήσουμε σταθερή τη χώρα, την οικονομία, την κυβέρνηση αλλά το υπέρτατο καθήκον μας είναι να ενώσουμε ξανά τη χώρα σε πραγματική βάση.

·Τώρα όμως δεν αναλύουμε το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά διαμορφώνουμε δυναμικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η παράταξη έχει βαθιές ρίζες. Δεν έχουμε κομματικά ψηφοδέλτια. Πρόσωπα κατεβαίνουν. Εμείς στηρίζουμε τον θεσμό. Υπάρχει όμως το χρώμα της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aegean times avatar
  Aegean times 09/05/2014 15:34:26

  Ο άνθρωπος είναι πολύ " υπεύθυνος " και άδικα τον κακολογούσαμε, δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του να κάνει τα νεύρα μας τσατάλια. Μιά απορία, εκείνες οι στελεχάρες που βγήκαν και έλεγαν πως αν τα ποσοστά της ελίτσας είναι χαμηλά θα τεθεί και θέμα ηγεσίας, άραγε άλλαξαν κι αυτά άποψη?

  • Μαρκος2 avatar
   Μαρκος2 @ Aegean times 09/05/2014 15:39:29

   σε αναμονή μέχρι να φάνε το χοντρό και αυτοί

 2. airman avatar
  airman 09/05/2014 17:13:31

  Ο κ. Βενιζέλος έλαβε σοβαρά υπόψη του ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το σενάριο του Νοέμβρη του 2011 διότι πολύ απλά σήμερα δεν είναι Πρωθυπουργός ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ποντάροντας στο γεγονός ότι με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η εξαγγελία του για αδυναμία στήριξης της Κυβέρνησης στην περίπτωση που η "Ελιά" ή "μετά-ΠΑΣΟΚ" δε "φούντωνε", είχε το αβαντάζ ότι αυτός ρίχνει την Κυβέρνηση ακυρώνοντας και ταυτόχρονα διευκολύνοντας το ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ξανασκέφτηκε το σενάριο με το ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι πρώτο κόμμα, έκανε την Kabaeva! Αλέξη εσύ ακάθεκτος, μη κολλάς πουθενά!

  • airman avatar
   airman @ airman 09/05/2014 17:39:33

   Πόνταρε στο γεγονός ότι με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και την εξαγγελία του για αδυναμία στήριξης της Κυβέρνησης στην περίπτωση που η "Ελιά" ή "μετά-ΠΑΣΟΚ" δε "φούντωνε", είχε το αβαντάζ ότι αυτός ρίχνει την Κυβέρνηση ακυρώνοντας και ταυτόχρονα διευκολύνοντας το ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.