#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2012 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λύκος κι αν εγέρασε...Προφανώς όταν κάποιος είναι 90 και βάλε, έχει πρόσφατα μια μεγάλη απώλεια κι εν πάση περιπτώσει χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, είναι ευνόητο για όλους. Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο κάποιος είναι ο Κώστας Μητσοτάκης, ο πατριάρχης της «Αγίας Οικογένειας»; Και γιατί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο Επίτιμος βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία;

Έτσι, λοιπόν, σχεδόν 20 χρόνια έχουν περάσει από την πτώση της κυβέρνησής του, και ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μας… ξαναθυμήσει τι έγινε τότε. Φυσικά από τη δική του πλευρά, παρουσιάζοντας εαυτόν ως θύμα συνωμοσίας που τον έριξε γιατί ήταν πολύ…μεγάλος πολιτικός για να τον αντέξει η Ελλάδα.

Στη δημοσιότητα βγαίνουν σιγά – σιγά αποσπάσματα από το βιβλίο που έγραψε ο κ. Μητσοτάκης το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου και παρουσιάζει την εκδοχή του για τα γεγονότα.

Το Βήμα της Κυριακής ανέλαβε να δημοσιεύσει πολλές λεπτομέρειες για το τι θα περιέχει το βιβλίο που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στον δημόσιο διάλογο. Ο πρώην πρωθυπουργός γράφοντας για την εποχή εκείνη προβάλλει τα γεγονότα στο μέλλον, δηλαδή στο σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση του και τον είχαν αφήσει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είχε προγραμματίσει η χώρα δεν θα έφτανε στην χρεοκοπία ούτε θα έμπαινε υπό την επιτροπεία των δανειστών της και του ΔΝΤ.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του αν δεν είχε πέσει θα εφάρμοζε μια εξυγιαντική και μεταρρυθμιστική πολιτική που θα εμπόδιζε την χρεοκοπία και την είσοδο του ΔΝΤ στην χώρα. Αν και αποφεύγει να κάνει κριτική στο βιβλίο στον σημερινό πρωθυπουργό ωστόσο η διαπίστωση ότι "αν με είχαν αφήσει να κυβερνήσω" εκλαμβάνεται ως αιχμή για τον κ. Σαμαρά.

Ο Κώστας Μητσοτάκης αντιθέτως αναφέρεται διεξοδικά στις διακυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου και στις πολιτικές που ακολούθησαν τις οποίες και θεωρεί συνυπεύθυνες για την χρεοκοπία και την έλευση του ΔΝΤ.

Το εντυπωσιακό: Απονέμει τα εύσημα στον Κώστα Σημίτη γράφοντας ότι η πρώτη κυβέρνηση του ακολούθησε την δική του δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα και το χρέος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι η πολιτική αυτή εγκαταλείφθηκε την δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του ξεχνά βασικά πράγματα. Όπως π.χ. ότι στη διακυβέρνησή του το εξωτερικό χρέος αυξήθηκε σημαντικά. Επίσης, ότι είχε ξεκινήσει την πώληση κρατικών εταιρειών μπιρ παρά ή ότι είχε στενές επαφές με τη διαπλοκή της εποχής.

Από την άλλη, ποια η σκοπιμότητα της νέας παρέμβασής του; Δεν ξέρει ο κόσμος ποιος είναι ο Μητσοτάκης και τι έχει κάνει κατά καιρούς στο κόμμα που τον αγκάλιασε, τον ανέδειξε και τον έκανε πρωθυπουργό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/12/2012 15:16:28

  Απο τους λίγους που υποπτεύθηκαν έγκαιρα, ότι η χώρα βαδιζει προς τον προορισμό όπου βρίσκεται τώρα.
  Το υποπτευθηκε, σχεδόν το πρόβλεψε, το είπε μεγαλοφώνως... Αλλά έπραξε ελάχιστα για να το σταματήσει. Δεν μπόρεσε, δεν το ήθελε όσο πολύ θα έπρεπε; Άγνωστο.
  Η αλήθεια να λέγεται, όσο και άν δεν αρέσει σε μερικούς.
  Και η εκτίμησή του για την περίοδο Σημίτη (διάκριση της πρώτης και δεύτερης τετραετίας), μου φαίνεται σωστή. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί άλλωστε.

  • klak avatar
   klak @ Ο Θείος 17/12/2012 20:09:24

   Ρε θείε, οδηγούσε το όχημα που πήγε στον γκρεμό τελικά, δεν ήταν περιαστικός. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβαινε? Εδώ, άσχετοι άνθρωποι, καταλαβαίναμε ότι η ευμάρεια των τελευταίων ετών ήταν πλαστή, απλώς δεν ήταν δημοφιλείς οι απόψεις μας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ klak 18/12/2012 13:23:53

    Το οδηγούσε το όχημα όντως; Έπιασε το τιμόνι; Πρόλαβε;
    Η εντύπωσή μου είναι ότι μόνον σκαλομαρία έκανε, διόμισυ χρόνια. Στη απότομη στροφή, τον πέταξε έξω η φυγόκεντρος.

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Ο Θείος 18/12/2012 10:53:35

   Καλημέρα Θείε δεν ξέρω τι λες για τον Μητσοτάκη αλλά είναι πολύ καντέμης (για τους άλλους) παναγία μου δλδ .
   Μόνος του παραδέχτηκε ότι στον βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β ΠΠ όλα τα βαγόνια στο τραίνο που ήταν ανατινάχτηκαν εκτός απο το δικό του καθώς επίσης σκοτώθηκαν και όσοι κατέβηκαν απο το δικό του βαγόνι.
   Επίσης κοντεύει την κατοσταριά και είναι νεούδι λες και έχει μηδενίσει κοντέρ και το πήρε απο την αρχή.
   Τους ''πηγαίνει όλους'' ακόμα και την Μαρίκα . Θυμήσου το Θείε αυτός θα το πάρει παραμάσχαλα και θα πάει μόνος του. Ασε που δεν μπορεί να συγκρατήσει ένα μικρούλι γελάκι έως και χαμόγελο σε κάθε κηδεία που πηγαίνει.
   Σε ότι αεροπλάνο ανέβηκε απο τα πολεμικά παλαιόθεν αν ενθυμούμε καλά μετά έπεσε.
   Μία λύση υπάρχει για να τον ''εκμεταλλευτούμε'' με την καλή την έννοια .
   1. Φωτοτυπίες από αυτή τη φωτό ή κάποιες άλλες και να τις αναρτήσουμε με μούρη προς Τουρκία και βόρεια σύνορα λέγοντας:
   Καλή σας ημέρα, με ευημερία, υγεία και πολλά λεφτά.
   2. Να τον στείλουμε σε όσους ''αγαπάμε'' να τους πει το τρόπο που θα μπορέσουν να βγουν απο το αδιέξοδο.

   YΓ. Ακόμα και το τέλος του κόσμου να έρθει στις 21/12 αυτός θα επιβιώσει είμαι πια σίγουρη.... :P :P

 2. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 17/12/2012 15:20:06

  Ουκ εα με καθευδει το του ΣΑΜΑΡΑ τροπαιον. Ουτε καν στα 90 και βαλε!

 3. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 17/12/2012 15:24:50

  Συγγνωμη , ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ και οχι καθευδει, λαθος πληκτρολογηση.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/12/2012 15:29:24

  Ενας από τους μεγαλομέτοχους της οικονομικής καταστροφής της χώρας χορτάτος ,με βολεμένα ,ανεπάγγελτα παιδιά και εγγόνια και δάσκαλος
  της ανεύθυνης και ατιμώριτης πολιτικής αρλούμπας.
  Πρέπει να ντρέπεται που μιλάει.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/12/2012 15:29:51

  Θα τολμήσωνα επισημάνω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν (με τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα) πολύ νέος το 1991-1992, για να του χρεώνεται αποκλειστικός ή ουσιαστικά πρωταγωνιστικός ρόλος για την τότε κατάσταση μη κυβερνησιμότητας, την κατάληξή της και την μοιραία επιστροφή του (ακραία παρηκμασμένου) "αντιπάλου".
  Για τους γνωρίζοντες καλά - έστω και "δημοσιογραφικά" - τα τότε εσωκομματικά, ήταν πολύ πιό πολύπλοκη η κατάσταση στην ΝΔ και πολλοί οι δρώντες παράγοντες. Και το χειρότερο, ο ίδιος ο κ. Κ.Μ. άφησε τα πράγματα να πάρουν δρόμο ανεπίστρεπτο, τρομαγμένος από το αφόρητο βάρος του "γουγκοσλαβικού" (σκόπιμα χρησιμοποιώ τον γενικευτικό όρο που περιλαμβάνει όλα), που ήταν ο σκιώδης μπερντές πίσω απο τον οποίο έπαιζαν άλλοι "παίκτες" με σωματική παρουσία.
  Έτσι ξανάρθε μετά βαίων και κλάδων ο Ανδρέας...

  • tak avatar
   tak @ Ο Θείος 17/12/2012 17:30:39

   Για ότι έγινε τότε, υπεύθυνη είναι η διγλωσσία Μητσοτάκη. Ο Σαμαράς δεν έκανε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, από το να εφαρμόσει τις οδηγίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του... Όλα τα άλλα παραμύθια και φαντασιώσεις αυτών στους οποίους αρέσουν τα σενάρια και οι συνωμοσίες.

 6. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 17/12/2012 15:45:23

  Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐκδόσεως τοῦ βιβλίου του,νά τοῦ ἀφιερώσω ἕνα τραγουδάκι:http://www.youtube.com/watch?v=s2z-fZalDeY

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Κυθήριος Τ. 17/12/2012 18:50:28

   Καλα μιλαμε για μεγαλη ..πωρωση !

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Ραβινος 17/12/2012 20:25:16

    Περαστικά!!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος Τ. 17/12/2012 20:57:40

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. fe avatar
  fe 17/12/2012 16:46:39

  ειναι ξυπνιος ο γερος.Σου λεει "ευρωπαικο συναγερμο" εσυ; εγω ( τα παιδια μου δλδ) θα κρατησω το παλιο το μαγαζι και οποιος κερδισει.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 17/12/2012 17:00:35

  Καλά ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε κρατικές μπίζνες με Κόκκαλη και Χριστοφοράκο; Ο φίλος του γνωστού για τη δράση του πατέρα του τελευταίου; Ο φίλος του γερο-Μπους; Αυτός που τους έχουν βγάλει στη δημοσιοτητα φωτο με όλη την οικογένεια μπροστά στη μασονική στοά; Αυτός που έλεγε πως θα ξεχνούσαμε το μακεδονικό σε 10 χρόνια; Αυτός που ξεπούλησε την ΑΓΕΤ; Αυτός που ουσιαστικά έκλεισε την ΠΠ με το ύπουλο σχέδιο του να δώσει την κινέζικη παραγγελία στο Λαναρά όταν η ΠΠ είχε δανειστεί για να αγοράσει πρώτες ύλες; Αυτός που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Αυτός που προκάλεσε με την παρέα του την αποστασία κα έφερε τη χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος; Η τσίπα είναι κάτι που ή το έχεις και δεν κάνεις τέτοια "λάθη", ή δε την έχεις και μιλάς και μέσα στο σπίτι του κρεμασμένου...

 9. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 17/12/2012 17:38:24

  ...Και το κερασάκι της υγειούς διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που τώρα αυτός και οι επιγονοί του ανατριχιάζουν στο ακουσμα και μόνο της λέξης "δημόσιο" : διορισμός 10.000 αγροφυλάκων με συνοπτικές διαδικασίες και σε ευρεία κλίμακα. Αλλά " δεν με άφησαν τότε.." , οπότε νομιμοποιήθηκαν μέτα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΑΚΑΤΑΚ 17/12/2012 20:37:19

   Να μην ξεχάσουμε το διορισμό στη ΔΕΗ 10.000 υπαλλήλων σε μια νύχτα!

 10. TARAMAS avatar
  TARAMAS 17/12/2012 20:42:19

  Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα από το 1980 και μετά. Παρόλα αυτά το χρέος αυξήθηκε, διότι είχε την ατυχία να έχει περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων και συνεπώς αυξανόμενου κόστος δανεισμού, που πίεζαν το συνολικό χρέος προς τα πάνω.

 11. m.s avatar
  m.s 17/12/2012 22:45:10

  Βέβαια μετά τον Μητσοτάκη , η χώρα με την καθοδήγηση του Σιδερένιου , της Μιμής , της Τουρλομούση , των μάγων (όχι των τριών αλλά όμως ΜΕ θείο βρέφος) των εργατοπατέρων ΔΕΗ, ΟΤΕ και λοιπών Σταμουλοκολλάδων , με χαρτορίχτρες , ξεματιάστρες , παπαροκάδες, με υγιή κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα , με διορισμούς , ξαναμπήκε σε τροχιά προόδου...
  απορώ που χάθηκε το παιγνίδι και καταλήξαμε εδώ.

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/12/2012 23:01:30

  Αν θυμαμαι καλα ο Κ.Μ. ειχε σχεδον συμφωνησει με τους Σκοπιανους να ονομαστουν Σλαβομακεδονια. Τοτε οι περισσοτεροι απο μας δικαιως ΔΕΝ θελαμε κανενα παραγωγο του Μακεδονια στο νεο ονομα της FYROM. Με δεδομενο οτι στη καλυτερη παμε για συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο , πχ Βορ Μακεδονια, αναρωτιεται κανεις τι απ τα 2 ηταν καλυτερο??
  Βεβαια προσφατα η Ουγγαρια αναγνωρισε τα Σκοπια ως Μακεδονια (σκετο), οποτε ισως εχουμε μια ακομα χειροτερη τελικη ονομασια. Τελικα μηπως το Σλαβομακεδονια ηταν το λιγοτερο κακο σεναριο (απ τα εφικτα) για το ονομα της FYROM ??

  (μακαρι συντομα τα Σκοπια να διαλυσουν ως χωρα, γιατι δεν βλεπω καλες εξελιξεις..)

  • ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ avatar
   ΜΥΘΟΣ ΑΙΣΩΠΟΥ @ Μικρασιάτης 18/12/2012 09:36:54

   Είχε συμφωνήσει πλήρως, όχι σχεδόν.
   Τα έχει πει ο Γκλιγκόροφ, σε πολλές συνεντεύξεις του.
   Η εξωτερική πολιτική μας βαρύνεται "τσάμπα και βερεσέ" τόσα χρόνια με το σκοπιανό ζήτημα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μικρασιάτης 18/12/2012 09:51:34

   Ποιος χ... για την Ουγγαρία; Σιγά την υπερδύναμη. Ειδικά για τα σκόπια το θέμα θα λυθεί υπέρ μας. Μόνο και μόνο που διατηρείται το προαπαιτούμενο της διευθλετησης του θέματος ονομασία για να συζητήσουν για την είσοδό τους στην ΕΕ μας φτάνει. Άρα το προτιμώ από το ξεπούλημα του Μητσοτάκη...

 13. nikos avatar
  nikos 18/12/2012 00:35:45

  ο,τι δικαιολογιες αναφέρει για τον εαυτο του ειναι ψεμματα. Αυτος ειναι ο πρωτος και ο μεγαλυτερος αποστατης της Ενώσεως Κέντρου του Γ.Παπαντρέου το 1965 . Τα επιασε χοντρά τότε για να ριξει το γερο της Δημοκρατιας.

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 18/12/2012 01:21:44

  Mα καλά, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αυτός ο οποίος είχε κυνικά ομολογήσει on SKAI camera: "..όταν είχαμε δραχμή και είχαμε ελλείμματα, υποτιμούσαμε τη δραχμή και τρώγαμε τα λεφτά του ελληνικού λαού που είχαμε σε υποθήκη";; http://tinyurl.com/buuxvzb

  Μητσοτάκης-Κατοχή http://tinyurl.com/cpxxjml

 15. τις avatar
  τις 18/12/2012 09:19:15

  Κάθε μεγάλος παράγοντας πρέπει να κρίνεται με βάση τις πολιτικές συνθήκες που έδρασε και το ιστορικό αντίπαλο δέος που αντιμετώπισε.
  Ο Κ Μητσοτάκης υπήρξε ο αντιανδρέας, από την δεκαετία του 60 ήδη.
  Αυτή ήταν η πολιτεία του και έτσι μάλλον πρέπει να κριθή λεπτομερειακά σε αντιδιαστολή μαζί του επί παντός, δεδομένου πως ο η πολιτική του Ανδρέα ήταν καθοριστικής σημασίας γιά το μέλλον της Ελλάδας και όχι μόνο το οικονομικό.
  Η μετά το 92 "προσαρμογή" της οικογένειας Μητσοτάκη στα νέα δεδομένα είναι άλλου ιερέως ευαγγέλιο έχουσα σχέση και με ρεαλισμούς στους οποίους το θυμικό κάποιων εξ ημών (που ρομαντικά θέλουμε να νομίζουμε πως οι παρόντες νεοέλληνες συλλήβδην μπορούν να αποκτήσουν αντοχές Ελλήνων του 60-70) δεν συναινεί, αλλά η ιστορία, που γράφεται από τους επικρατείς, δυστυχώς δεν ζητεί την γνώμη τους.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/12/2012 11:55:00

  Δικαιωθηκε πληρως και καθ υπερβολην στα οικονομικα ζητηματα.Ουσιαστικα το μνημονιο ειναι η μητσοτακικη πολιτικη αν και πολυ πιο προωθημενη και αποτομη.
  Η δικαιωση και στα ζητηματα εξωτερικης πολιτικης και εθνικα θεματα ειναι ζητημα χρονου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.