#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λαός δεν μασάει (ευτυχώς)!Επειδή πέρα από το διαδίκτυο, στο οποίο συμμετέχω γράφοντας και αναδημοσιεύοντας ότι μου κατέβει, έχω και κανονική ζωή, με κανονική δουλειά, χωρίς να είμαι πολιτικός ή δημοσιογράφος και άρα να ζω σε εικονική πραγματικότητα, και επειδή κυκλοφορώ, συζητώ, και παρατηρώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, βγάζω κάποια συμπεράσματα.

Και στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης, που έχει στείλει την Ελλάδα αρκετά χρόνια πίσω, δυο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που με εντυπωσιάζουν.

Το πρώτο δεν με εκπλήσσει, αλλά το δεύτερο ναι….

Το πρώτο λοιπόν, είναι η αγανάκτηση που συναντώ καθημερινά σε όλα τα επίπεδα συναναστροφών μου με κανονικούς (και όχι πολιτικούς) ανθρώπους.

Και η αγανάκτηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο μέσος πολίτης σήμερα νιώθει τον ουρανό να πέφτει καθημερινά στο κεφάλι του.

Άλλος επειδή είναι άνεργος, άλλος επειδή εργάζεται νυχθημερόν και πάλι δεν τα βγάζει πέρα, άλλος διότι έχει τρελαθεί από τα συνεχή χαράτσια και τους φόρους, και άλλος επειδή έτσι του λέει ο Τράγκας, ή ο Στρατούλης.

Και όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν κάτι το ιδιαίτερο, αφού σε εποχή οικονομικής ύφεσης η αγανάκτηση θεωρείται φυσιολογική, αν δεν ενείχαν και έναν επικίνδυνο παράγοντα.

Ποιος είναι αυτός;

Η ενδυνάμωση όχι του αυγού, αλλά του ίδιου του φιδιού.

Διότι, οι περισσότεροι από όσους συναναστρέφομαι, και που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι για να πυκνώσουν τις τάξεις του Σύριζα (ολέ), βρίσκουν αποκούμπι στην Χρυσή Αυγή!

Η οποία στα μάτια τους αποτελεί «την μόνη δύναμη αντίδρασης στο φαύλο πολιτικό κι οικονομικό καθεστώς που διαχειρίζεται τις τύχες μας εδώ και δεκαετίες».

Μιλάω για άτομα ηλικίας 25-45 χρόνων, όχι κοντοκουρεμένα φασιστάκια,  όχι ιδιαίτερα διαβασμένα, και όχι αρκετά μεγάλα σε ηλικία ώστε να έχουν κάποια ανάμνηση για το τι ακριβώς ήταν η χούντα.

Στο μυαλό τους όμως, έχουν μυθοποιήσει την περίοδο της εφταετίας, αναφέροντας το πόσο εύκολο ήταν να πάρει κανείς δάνειο, το πόση τάξη και ασφάλεια επικρατούσε, και όλα αυτά αγνοώντας την σκοτεινή πλευρά της χούντας, και μη λαμβάνοντας υπόψη το τότε διαμορφωμένο παγκόσμιο οικονομικό (και γεωπολιτικό) σύστημα, που καμία σχέση δεν έχει με το σημερινό.

Εν ολίγοις, μπροστά στη σημερινή μαυρίλα, θεωρούν πως μια χούντα θα ήταν προτιμότερη!

Τι να πει κανείς…

Πάντως, αν και διαφωνώ κάθετα, εν τούτοις αυτή τη κατηγορία των αγανακτισμένων την κατανοώ.

Δεν κατανοώ την άλλη, αυτήν που στρέφεται μαζικά στον Τσίπρα, ελπίζοντας πως με ένα μαγικό ραβδί θα τα λύσει όλα, και πως άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τον Σκουρλέτη και τους άλλους «αριστερούς» μαϊντανούς όλα θα επιστρέψουν στην προτεραία τους κατάσταση, και θα τρώμε και πάλι με χρυσά κουτάλια, καπνίζοντας κοχίμπας, και πετώντας γαρδένιες στον … Κιάμο.

Για μια γενιά που μεγάλωσε με ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια, αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, αφού γαλουχήθηκε να κάνει restart και reboot, μόλις το παιχνίδι χάνονταν.

Ναι αλλά η πραγματική ζωή δεν έχει δεύτερες ευκαιρίες, ούτε απεριόριστες ζωές…

Και όλοι αυτοί που στρέφονται προς τον «σωτήρα» Αλέξη, μιλώντας για Αργεντίνικες εμπειρίες και για ελικόπτερα διαφυγής, ξεχνούν πως αυτοί που την έκαναν με τα ελικόπτερα στο Μπουένος Άιρες δεν ήταν οι αντίστοιχοι Σαμαράδες, αλλά οι επόμενοι, οι γιαλαντζί σωτήρες, οι Αλέξηδες δηλαδή.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε…

Το δεύτερο κυρίαρχο στοιχείο που πραγματικά με εκπλήσσει, και που μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να πιστεύω στον άνθρωπο, ή στο αισθητήριο του λαού, είναι το γεγονός της σταθερής δημοσκοπικής στασιμότητας του Σύριζα (ολέ).

Μιλάμε για ένα κόμμα που έχει ήδη υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες.

Έχει αμολήσει την κάθε πιθανή παπαριά, και έχει πάρει με το μέρος του τον κάθε πικραμένο, υποσχόμενο να τον ξανακάνει … μπρούκλη.

Μιλάμε για ένα κόμμα που υπόσχεται προσλήψεις στο δημόσιο, επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δ.Υ., ακόμη και πρόσληψη στο δημόσιο όλων των απολυθέντων του ιδιωτικού τομέα (Λαφαζάνης)!!!!!!

Για να μην αναφερθώ στην «ανάγκη καταβολής επιδόματος στους λαθρομετανάστες», ή στην πρόσκληση και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, «για να μην αισθάνονται μόνοι».

Και όλα αυτά, όχι βγαλμένα από το μυαλό μου, αλλά αποτελούν διατυπωμένες απόψεις στελεχών του Σύριζα σε κομματικά όργανα, συνέδρια, και ΜΜΕ.

Εδώ έφτασε ο Αλέξης να θέλει και δραχμή και ευρώ, και μνημόνιο, αλλά και επανάσταση, προσπαθώντας να πείσει όλα τα γούστα του λαού, μπας και πάρει ψηφαλάκια.

Και όμως!

Παρόλα αυτά, ο μέσος (σκεπτόμενος) πολίτης δεν μασάει.

Διότι αν μασούσε, τι πιο εύκολο από τον Τσίπρα να χτυπάει 70αρια στα γκάλοπ, ειδικά μέσα σε αυτό το συνεχές χάλι που ζούμε;

Έτσι, έχουμε από τη μια τους ζαλισμένους που θεριεύουν τον φασισμό, και άλλους που δηλώνουν «όψιμοι κομμουνιστές», και από την άλλη τους σώφρονες που δεν πείθονται από τις χάντρες και τα τζιβιτζιλίκια του Αλέξη, αλλά ούτε και ξεχνούν τι σημαίνει χούντα και ναζισμός.

Και στη μέση αυτών των δυο, έχουμε τον Σαμαρά, που δουλεύει νυχθημερόν σαν σκυλί, με τη συνδρομή ελαχίστων εξίσου εργασιομανών συνεργατών του, υποσκαπτόμενος από διάφορους «νοσταλγούς» μέσα στο κόμμα του,  μπας και ορθοποδήσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία, και μπας και  βγούμε καμιά φορά από το μαύρο αυτό τούνελ, στο οποίο μας ρίξανε όλοι αυτοί που θαυμάζει, μιμείται, και που θέλει να ξαναφέρει στο προσκήνιο ο Τσε Παπάρα.

Βοήθειά μας…

Strange Attractor

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας Κατσής avatar
  Ηλίας Κατσής 29/11/2013 08:50:30

  Τώρα, τι είναι αυτό;

 2. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 29/11/2013 09:32:51

  Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ερώτημα όμως παραμένει: Πόση υπομονή να κάνει ο απλός κόσμος; Αυτός που θέλει να αποκηρύξει τη φαυλότητα του πρόσφατου παρελθόντος, να ξεφύγει από την αμαρτωλή πολιτική "μέγγενη" που τον έπνιγε τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να υποκύψει στις σειρήνες της αριστεροθολοκουλτούρας ή της ΧΑ. Φοβάμαι ότι, αν δεν γίνει κάτι, συνταρακτικά ΚΑΛΟ, που να επηρεάσει θετικά, όχι μόνο την ψυχολογική, αλλά και την οικονομική κατάσταση αυτής της μεγάλης μερίδας ανθρώπων, μέσα στο Α' τρίμηνο του 2014, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ, θα δούμε άσχημες καταστάσεις.....Μακάρι να μην επαληθευθεί αυτή μου η πρόβλεψη....
  Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

 3. George avatar
  George 29/11/2013 09:35:28

  Ο λαός δεν μασάει, συχνά όμως μασάει η κυβέρνηση και γίνεται έρμαιο μικροσυμφερόντων που φέρανε την χώρα εδώ. Ο λαός είναι μπροστά και η κυβέρνηση νομίζει ότι το παίζει leader. Το ότι ο Σαμαράς δουλεύει 24χ7 δεν είναι καλό σημάδι. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κακό να μην ασχολείσαι επίσης κακό όμως, να μην μπορείς να βρεις συνεργάτες.

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 29/11/2013 09:38:40

  Απλά υποκλίνομαι, έχετε περιγράψει ακριβώς την Ελληνική πραγματικότητα....Συγχαρητήρια.

 5. thor avatar
  thor 29/11/2013 10:15:27

  .......ο κοσμος περιμενε δικαιοσυνη κ αξιοκρατια απο τον Σαμαρα....αντι γ αυτο βλεπει οοοοολοι οι ασχετοι πασοκοι να διοριζονται (που το antinews δεν εχει αναφερει ουτε τους μισους) για να διαλυσουν οτι δεν προλαβαν, για να μας πουν οτι πχ τα ΕΑΣ πρεπει να κλεισουν κ φταινε οι εργαζομενοι κ οχι ο πασοκος η νδατης προεδρος που ηταν προεδρος ,κ οοοοοολοι οσοι φταινε κ ειναι μεσα στα σκανδαλα να κυκλοφορουν κ να μας κανουν μαθηματα.....ο λαος εχει πληρωσει πολλα! οι τραπεζες? οι πολιτικοι?τα καναλια? οι διαπλεκομενοι επιχειρηματιες?

 6. thor avatar
  thor 29/11/2013 10:20:38

  που ειναι ο Παπακων/νου ? περιμενουμε να παραγραφει ? που ειναι ο Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ ? που ειναι ο ΓΑΠ ? ο Βενιζελος?σι τραπεζες θα ελεχθουν για τα θαλασσοδανεια που εδωσαν σε κομματα κ κολλητους? ....γ αυτο κ ο κοσμος στρεφεται στην ΧΑ, οχι φυσικα επειδη τους πιστευει,αλλα απο αντιδραση χτυπαει καμπανακι στο πολιτικο συστημα,

 7. Ήρων avatar
  Ήρων 29/11/2013 10:24:23

  Αλήθειες που ο καθένας διαπιστώνει πλέον καθημερινά. Ο λαϊκισμός του Αλέξη θα τον καταστρέψει. Οι σύμβουλοι επικοινωνίας του μάλλον πρέπει ν'αλλάξουν επάγγελμα. Σήμερα το παν είναι επικοινωνία. Αυτή είναι η απάντηση γιατί δεν ξεφεύγει δημοσκοπικά...

 8. Δρυς avatar
  Δρυς 29/11/2013 10:59:04

  Strange, δεν έσκασες μύτη στον τόπο έτσι ξαφνικά είδες το πολιτικό πλαίσιο απότομα. Υπήρχε προϊστορία, και μάλιστα κοντή στη θύμηση για να φτάνει στις ερμηνείες σου.

 9. Karanus avatar
  Karanus 29/11/2013 11:14:25

  Πολύ σωστό κείμενο.
  Αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Αλήθεια, τα διαβάζει αυτά κανείς απο τους χοντροκέφαλους της ΝΔ;

 10. ΑπόΜηχανήςΦτωχός avatar
  ΑπόΜηχανήςΦτωχός 29/11/2013 13:26:18

  "Δεν κατανοώ την άλλη, αυτήν που στρέφεται μαζικά στον Τσίπρα, ελπίζοντας πως με ένα μαγικό ραβδί θα τα λύσει όλα, και πως άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τον Σκουρλέτη και τους άλλους «αριστερούς» μαϊντανούς όλα θα επιστρέψουν στην προτεραία τους κατάσταση, και θα τρώμε και πάλι με χρυσά κουτάλια, καπνίζοντας κοχίμπας, και πετώντας γαρδένιες στον … Κιάμο."

  Αυτή η μερίδα δεν υπάρχει. Όσοι παριστάνουν τους μ' αυτόν τον τρόπο εξαπατημένους, απλώς ψάχνουν θέση στο νέο σκηνικό και προσπαθούν να πάνε με το ρεύμα.

 11. Eva avatar
  Eva 29/11/2013 13:30:56

  Ε καλά πόσοι απολυθήκανε για να πάρει ο σύριζα 70%?
  Στη θέση τους είναι μιά χαρά όλοι.

  Όσο για τις 865,000 (αορίστου, ορισμένου,αναπληρωτές,συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι 2004-2009) στον συριζα ήταν πάντα.
  Και ευχαριστούμε που μας επιλέξατε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Eva 29/11/2013 14:10:05

   Αυτοί που φοβούνται μην έρθει η σειρά τους πάνε στον Αλέξη.
   Όσο για τις 865.000 που λες ότι ανέκαθεν ήταν συριζαίοι, μάλλον ξεχνάς ότι ο σύριζας (ολέ) ανέκαθεν ήταν στο 2-4%.
   Οπότε πόθεν προκύπτουν τα νούμερα που αναφέρεις;

   • Eva avatar
    Eva @ Strange Attractor 29/11/2013 15:40:02

    Άντε, ήταν κάπου αλλού και τώρα είναι στον σύριζα.

    Ήταν τα παιδιά του πασοκ (προεδρικό διάταγμα-συμβασιούχοι που εγιναν αορίστου)
    και τέκνα νεοδημοκρατών γονέων που ψηφίζουν ανταρσύα.
    Αυτούς διορίσατε κ. Ευχαριστούμε τους μετανάστες που μας επέλεξαν.

 12. aris1 avatar
  aris1 29/11/2013 15:52:04

  Φίλε strange ,λες οτι: "Πάντως, αν και διαφωνώ κάθετα, εν τούτοις αυτή τη κατηγορία των αγανακτισμένων την κατανοώ. Δεν κατανοώ την άλλη, αυτήν που στρέφεται μαζικά στον Τσίπρα."
  Ομως ασυνείδητα στο κείμενό σου εχεις δώσει την απάντηση . Ας πούμε οτι οι Συριζαίοι Δ.Υ. είναι 500.000 και οι φήφοι της οικογένειάς τους είναι κατά μ. όρο 3. Εχουμε αμέσως 1.500.000 ψηφοφόρους. Αν υπολογίσεις τους δίκαια αγανακτισμένους και απόλυτα αηδιασμένους απο τη συγκυβέρνηση πολίτες άνω των 45 ετών που θυμούνται και ξέρουν καλά τι σημαίνει χούντα και φασισμός και επομένως ποτέ δεν θα ψηφίσουν Χ.Α. καταλαβαίνεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι πρώτο κόμμα...Το θαύμα είναι πως η ΝΔ κρατάει? ακόμα πάνω απο 20%...

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/11/2013 17:06:21

  Το "δεν μασάει ο λαός", αν ίσχυε, δεν θα τα έλεγε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη πενταπλασίασε την δύναμή του επειδή "ο λαός μασάει".
  Αλλά, και εσύ τον ξέχασες, τον περιθωρικό ΣΥΡΙΖΑ του 3-4% προ πεντεατίας και τον πήρες για σοβαρό κόμμα. Τόση, λοιπόν, "μνήμην και κρίσιν" (κατά Γέρον Παπανδρέου) έχει ο λαός...
  Τις ψήφους δεν τις κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις χάνει, λόγω δικαίας οργής, το Σύστημα, λόγω αβελτηρίας...

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/11/2013 18:31:48

  Το δεν μασάει ο λαός προκύπτει ότι παρά τη δυστυχία και την οικονομική δυσπραγία, και παρά τις χιλιάδες υποσχέσεις του Αλέξη, ο Σύριζας (ολέ) παραμένει στο 20% σταθερά στις δημοσκοπήσεις.

  • Eva avatar
   Eva @ Strange Attractor 29/11/2013 20:31:26

   Το οποίο 20% έχει μασήσει(φάει)
   στο παρελθόν
   με σαράντα μασέλες
   και μας έστειλε τον λογαριασμό.

 15. Κωστας avatar
  Κωστας 29/11/2013 21:33:42

  Eκλογες στην ΑΔΕΔΥ....22 πασκε 19 νδ 14 συριζα......που ειδατε τους Δ.Υ στον συριζα ? Υποθεσεις κανετε μαλλον ε ?

 16. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 01/12/2013 16:26:26

  Ο λαος σε ολο τον πλανητη δεν πολυμασαει πλεον. Το 2008, ας ειναι καλα οι τραπεζες και οι φιλελευθεροι που εστρωσαν την ελευθερη ανευ εποπτειας αγορα που κατερρευσε και μαζι της πηρε τα προσωπεια και τις καπες των γυμνων και κακασχημων βασιλιαδων που ντυνονταν δημοκρατες πολιτικοι. Απο το 2008 σε ολο τον πλανητη αλλα κυριως στην χαζοβιολα Γηραια Ηπειρο που καταφερε να προκαλεσει την μεγαλυτερη ζημια στον εαυτο της απο μια παγκοσμια κριση που θα μπορουσε να αντιμετωπισει πολυ πιο "ησυχα" και "off the books", οι κοινωνιες αμφισβητουν τους παντες και τα παντα. Ομως, σε μερικες χωρες, οι γυμνοι φεουδαρχες που ντυνονταν δημοκρατες πολιτικοι ανακαλυψαν το ελλειμμα οικονομικων γνωσεων των λαων τους (πρωτος ο υπεροχος Χενρι Φορντ το επισημανε) και το μοντελο των επιχειρηματων απλα αλλαξε θεματολογια επικλησης στο συναισθημα. Ο θεος της οικονομιας εγινε ταυτοχρονα και θεος της ηθικης, παροτι ηθικη και οικονομια ειναι λεξεις που αν χρησιμοποιηθουν μαζι αποτελουν οξυμωρο σχημα, ιδιως αν στην οικονομια συμπεριλαβεις το σημερινο νομισματικο και τραπεζικο συστημα. Ομως, ο θεος της ηθικης και της οικονομιας κατα περιεργο τροπο απουσιαζει πληρως σε επιλεγμενους τομεις της οικονομιας οπως πχ. τα εργασιακα και η εποπτεια αγορων. Εκει δεν συμφερει να υπαρχει ηθικη και σαφως αφαιρειται. Με λιγα λογια, καθε ταχα μου θετικη κινηση του οποιουδηποτε θα αμφισβητειται εντονα και οι κοινωνιες απλα θα επιζητουν κι αλλο πονο και δυστυχια την οποια αναγνωριζουν ως ρεαλιστικη δικαιη θεση για αυτην. Συγχαρητηρια, για αλλη μια φορα, ελιτ. Για πανω απο 50 αιωνες καταφερνεις να κανεις ο,τι θελεις τους αφελεις. Δεν αμφεβαλλα ποτε για τις ικανοτητες σου. Εδω εστελνες ανθρωπους να σκοτωνονται και να σκοτωνουν για να παρεις τα εδαφη και τον πλουτο της γειτονος, μια μοναδικη ισως τακτικη αυξησης του πλουτου και της εξουσιας στο παρελθον, το να πεισεις τον λαουτζικο οτι η μιζερια, η δυστυχια και η φτωχεια ειναι η σωστη, δικαιη και οικονομικα ηθικη θεση τους θα δυσκολευοσουν; Ομως, αλλαγες μοντελων σαν αυτες εχουν τις συνεπειες τους. Ενδομυχα ολοι ξερουν οτι τα πολιτευματα που ταχα εχουν οι περισσοτερες χωρες σε αυτο τον πλανητη δεν εχουν καμια δουλεια με αυτη τη νεα οικονομικη πραγματικοτητα της μιζεριας και της αλα καρτ ηθικης. Το πολιτευμα το οποιο καθε αποτελεσμα ριχνει την ευθυνη στις κοινωνιες μετρα ηδη αντιστροφη μετρηση. Μιζερια και δυστυχια δεν πανε μαζι με οποιαδηποτε μορφη δημοκρατιας, εστω κι αυτη την αλα καρτ που υπαρχει στον πλανητη. Στη νεα σας προκληση εχετε και τους διψασμενους και εξοριστους παλαιοδεξιους που σας ροκανιζουν τις θεσεις και ετοιμαζουν μεχρι και θρονους σε μερικες χωρες. Δεν θα σας ευχηθω καλη τυχη. Θα πουλουσα και την ψυχη μου στον διαβολο αν με οποιονδηποτε κοστος και συνεπειες σας εβρισκα να χανετε την γη κατω απο τα ποδια σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.