#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/05/2012 16:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λαός δεν είχε να χάσει τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες του


Κι όμως, ο λαός μίλησε έστω και δυσλεκτικά, βγάζοντας άναρθρη κραυγή αγωνίας ,αναγκαζόμενος προκειμένου να δώσει το μήνυμα των αναγκών του για επιβίωση, να επιλέξει ακόμη και σχηματισμούς που δεν τον εξέφραζαν ,μέσα σε ένα αδιέξοδο διλημματικό σκηνικό που τόσο έντεχνα του είχαν στήσει.

Καταδίκασε  αυτό που είχε βιώσει -το μόνο χειροπιαστό- και ρισκάρισε να στείλει μήνυμα με την ελπίδα ότι, όπως έλεγαν οι περισσότεροι,"αν δεν το πάρουν κι αυτή τη φορά δεν μας απομένει τίποτα άλλο"!!!

Γιατί, όταν φθάνεις στον πάτο, όταν χάνεις δουλειά, σπίτι, όταν ανατρέπεται όλη σου η καθημερινότητα, όταν δεν μπορείς να συντηρήσεις την οικογένειά σου, όταν ξενιτεύονται τα παιδιά σου, όταν δεν έχεις να πάρεις μια σοκολάτα στο εγγόνι σου και αποπάνω χάνεις την ανεξαρτησία της χώρας σου αλλά και την ελευθερία μέσα στην ίδια σου τη γειτονιά ,τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα γιατί το μόνο που σου έχει μείνει να χάσεις είναι αυτές οι αλυσίδες σου.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπόρεσε να πείσει για τις θέσεις που εξέφρασε ήδη από το πρώτο μνημόνιο και έκανε σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του ,κρατώντας τον κόσμο δύσπιστο μιας και επικράτησε το χειροπιαστό της συγκυβέρνησης και της ψήφισης της δανειακής.

Αποτέλεσμα η ψήφος πολλών δεξιών ψηφοφόρων πήγε σε αμφιβόλου σκοπιμότητας εναλλακτικά γειτονικά σχήματα ,σε υπερνεοφιλελεύθερους σχηματισμούς που δεν μπήκαν τελικά στη βουλή, συγκεντρώνοντας όμως, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ,σε καθαρά φασιστικά κόμματα αλλά και κόμματα της αριστεράς- τάση που πολλοί από μας την βλέπαμε μιας και αρκετοί ΝΔκράτες δήλωναν ότι δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι ο αρχηγός του κομματιδίου αρκεί να προσπίζεται τα συμφέροντά τους!!!

Αξίζει επίσης,να σημειωθεί ότι οι επιλογές των περισσοτέρων υποψηφίων που έγιναν από όσους ψήφισαν ΝΔ καταδεικνύουν -τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα μεγάλα αστικά κέντρα -κάθε άλλο παρά ανανέωση προσώπων αλλά επικράτηση γόνων και γνωστών προβεβλημένων στελεχών συνδεδεμένων με τα αρνητικά αυτής της παράταξης.

Για το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις μιάς και τα πράγματα είναι πολύ απλά. Καταδικάστηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο σαν ο βασικός εκφραστής της επιλογής του μνημονίου,εξέλιξη την οποία συναντάμε διεθνώς στο σύνολο των αντίστοιχων κομμάτων.

Βεβαίως,εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν του βασικού πυρήνα του 13% που απέμεινε ,ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του απείχε ,στοιχείο το οποίο επιτρέπει να πούμε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη εδώ αλλά όχι ενωμένο δυνατό».

Όσον αφορά το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ,το ποσοστό το οποίο έλαβε  ερμηνεύεται από όσα προαναφέρθηκαν και αυτά είναι εκείνα που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται αυτό που είπε χθες το βράδυ,ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο λαός έδωσε την εντολή για δημιουργία κυβέρνησης της αριστεράς.

Εξάλλου,ήδη σήμερα,ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για νέα προσφυγή στις κάλπες.

Κι εδώ την απάντηση την έδωσε η συντρόφισσα Αλέκα .«Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία», τόνισε αφού όπως είπε, για να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει ριζική στροφή, μια «τούμπα» όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και σε «απαράδεκτους συμβιβασμούς» όσον αφορά στα λαϊκά συμφέροντα.Κάλεσε,δε, τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες

Τέλος,σχετικά με το νέο μας απόκτημα στη βουλή,τη Χρυσή Αυγή,τί να πούμε ???!!!.

"Ελληνες...εξ-εγερθείτε "!!!!!!

Εν κατακλείδι,η  ψήφος του ελληνικού λαού κάθε άλλο παρά άτοπη ήταν στο βαθμό που δίνει την εντολή στο πολιτικό σύστημα να κάνει στροφή 180 μοιρών,τελειώνοντας τον ίδιο τον εαυτό του ως επιτελή της κρατικοδίαιτης διαπλοκής και μεταστροφής του στο αυτονόητο ...τον υπηρέτη και εκπρόσωπο του ΛΑΟΥ .

Και λύνει τα χέρια στους πολιτικούς εκείνους που θα καταλάβουν ότι τους δίνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουν από σήμερα αγώνα για σύμπραξη με το ΛΑΟ, ξεκινώντας μία πορεία για ανάδειξη ενός πατριώτη εθνικού ηγέτη συνεπικουρούμενου από άξιους από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα που θα οδηγήσουν τη χώρα αυτή έξω από τη λαίλαπα των μνημονίων και των εξαρτήσεων, αλλά και στην εσωτερική αναγέννηση θεσμών και αξιών.

Αλλιώς ο λαός δεν θα έχει παρά να ρισκάρει ξανά να μην χάσει τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες του!!!!!!!!!

Λ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/05/2012 16:54:30

  Ο λαός επέλεξε από τα πολιτικά "υλικά" που ήταν διαθέσιμα. Χωρίς να πολυψάξει, σκοτάδι γάρ.
  Δεν έφτανε που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν "ερειπωμένα κτίρια" εδώ και πολύ καιρό, γέμισαν και τις παράπλευρες οδούς με διαφυγόντα μπάζα. Τα μπάζα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τα ίδια τα ερείπια.
  Υπάρχει και η "αυθαίρετη μεζονέτα με τις συνιστώσες", για τα νεότερα νεοελληνικά γούστα.

 2. φριξος avatar
  φριξος 07/05/2012 16:56:44

  Νηφάλιος και εξαιρετικός!!!!

 3. airman avatar
  airman 07/05/2012 17:29:14

  airman είπε 5/5/12-12 pm:
  ''Αύριο ξημερώνει μια μέρα που πολλοί, περισσότεροι από όσους νομίζουμε, δεν θα ήθελαν να ξημερώσει.
  Έκαναν ότι μπορούσαν για να μη γίνουν εκλογές και να παραμείνει η Κυβέρνηση Παπαδήμου. Γιατί άραγε;
  Προεξοφλούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο. Γιατί άραγε;
  Προέβαλαν ως λύση και μετά τις εκλογές Κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου. Γιατί άραγε;
  Ομνύουν στην ανάγκη Κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμα και με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί άραγε;
  Προσπάθησαν και προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα για δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. Γιατί άραγε;
  Η απάντηση είναι απλή.
  Γιατί φοβούνται τον Αντώνη Σαμαρά ως αυτοδύναμο Πρωθυπουργό.
  Γιατί τρέμουν στο ενδεχόμενο να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
  Γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν τομές και ρήξεις που στηρίζουν κατεστημένα, προσωπικά φέουδα, συντεχνιακά προτεκτοράτα.
  Δεν νοιάζονται το λαό που δυσπραγεί, τον τόπο που υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, την Πατρίδα που έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα.
  Δεν ενδιαφέρονται για τους άνεργους, τους νέους, τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα, τα παιδιά που πρέπει να γεννηθούν σε αυτό τον τόπο.
  Όσοι είστε μαζί τους με γεια σας με χαρά σας!
  Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντί τους!
  Από τη Δευτέρα με ανεβασμένα τα μανίκια, όπως ξέρουμε, κάναμε και κάνουμε πάντα, πέφτουμε στον αγώνα!
  Καλό βόλι!''
  Τελικά είμαστε πάλι όλοι στην ίδια αφετηρία. Μόνο που πλέον έχουμε και χρήσιμα δεδομένα.
  Και πρώτα απ' ολα ότι μετά από το ΓΑΠ τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ.
  Κατά δεύτερον ότι το τελευταίο κόλπο διάσωσης δεν πέρασε. Η ΔΥΣΗ έμεινε εκτός Βουλής, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο εκβιασμός του Σαμαρά για Κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΥΣΗ και ενδεχομένως από κάποιους άλλους βουλευτές. Όσο για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, γιατί όχι ο Αντιπρόεδρος (ένας είναι ο Αντιπρόεδρος).
  Τρίτον μπαίνει η Αριστερά σε ''θέση ευθύνης'', με το ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα και τον κ. Τσίπρα να πρέπει πλέον να λάβει αποφάσεις. Ο ίδιος το ζήτησε, οι ψηφοφόροι του έδωσαν την ευκαιρία και αναμένουν αποτέλεσμα, μόνο που δεν μπορεί να σταματήσει και ο χρόνος.
  Τέταρτον προέκυψε το παράδοξο η αποχή να φτάνει το 35%, με το 19% των ψηφισάντων να μένει εκτός Βουλής (αλήθεια στην Α΄Αθηνών γιατί η αποχή έφτασε το 40%, είχαν πάει Μύκονο;).
  Αυτά τα βασικά δεδομένα πρέπει να ληφθούν υπόψη και στο λίγο αλλά ''πυκνό'' ''πολιτικό'' χρόνο που ήδη τρέχει να ''ζυγιστούν'' κατάλληλα.
  Ο στόχος ήταν και παραμένει ο ίδιος.
  Η σωτηρία της Πατρίδας, ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων, το καλό των παιδιών αυτόυ του τόπου.

 4. kotstak avatar
  kotstak 07/05/2012 17:35:30

  "Αξίζει επίσης,να σημειωθεί ότι οι επιλογές των περισσοτέρων υποψηφίων που έγιναν από όσους ψήφισαν ΝΔ καταδεικνύουν -τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα μεγάλα αστικά κέντρα -κάθε άλλο παρά ανανέωση προσώπων αλλά επικράτηση γόνων και γνωστών προβεβλημένων στελεχών συνδεδεμένων με τα αρνητικά αυτής της παράταξης."

  Έχω την αίσθηση, πως στη Β. Αθηνών μια ομάδα πολιτικών της ΝΔ έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο καρτέλ, ένα “παραμάγαζο”.
  Αυτό που διαπίστωσα είναι, πως όσοι πολιτικοί της Β. Αθηνών, προεκλογικά μου έδιναν την εντύπωση πως “γκρεμίζουν” αντί να “κτίζουν”, πήραν τους περισσότερους σταυρούς.
  Εάν μια ομάδα τεσσάρων βουλευτών δημιουργήσουν ένα ιδιότυπο καρτέλ και ο καθένας από αυτούς έχει 500 προσωπικούς ψήφους, οι πολιτικοί αυτοί θα εμφανιστούν με +1500 σταυρούς λόγω του καρτέλ.
  Εκτιμώ ότι στις μεγάλες περιφέρειες πρέπει να γίνει μια διακριτική έρευνα που να αφορά την τομή του συνόλου των σταυρών.
  Εάν πχ σε μια περιφέρεια, πάνω από το 50% των σταυρών ενός βουλευτή, προέρχονται από ψηφοδέλτια που έχουν ακριβώς τους ίδιους σταυρούς (4), είναι σχεδόν σίγουρο, πως αυτοί οι τέσσερις βουλευτές έχουν δημιουργήσει ένα ιδιότυπο καρτέλ, ένα πολιτικό παραμάγαζο.
  Σε μια τέτοια περίπτωση συναγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους.
  Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι πολιτικοί αυτοί αντιγράφουν τις μεθόδους της αριστεράς, αποδεικνύουν ότι είναι στη πολιτική άνευ λόγου και αιτίας, και σε καμιά περίπτωση δεν είναι χρήσιμοι για τον τόπο.

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/05/2012 18:16:25

  Η ψήφος που δόθηκε χθές εχει στη βάση της μια παρεξήγηση . Αυτή που εκφράζει ο τίτλος της ανάρτησης "Ο λαός δεν είχε τίποτα άλλο να χάσει παρά τις αλυσίδες του" Ετσι νομίζουν πολλοί αλλά δεν είναι έτσι Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν ακόμα να χαθούν πολλά ή ακόμα περισσότερα. Και κυρίως αυτά που χάνονται με επιλογές σαν τις χθεσινές είναι οι όποιες προοπτικές να βγούμε από το τούνελ και να μην βρεθούμε απομονωμένοι και εξαθλιωμένοι στο μέσον του πουθενά. Μπορεί ο βρεγμένος τη βροχή να μην την φοβάται αλλά θέλει κάποια στιγμή να φορέσει ένα στεγνό και ζεστό ρούχο.

  • κάποιος avatar
   κάποιος @ firiki2010 07/05/2012 20:34:11

   Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που δεν θέλει να χάσει ο κόσμος, πιο σημαντικό από το σπίτι του. Την ελπίδα. Για τη ΝΔ η οποιαδήποτε πιθανότητα να κυβερνήσει χάθηκε, όταν στέρησε από τον κόσμο την ελπίδα το Νοέμβρη και τον Φλεβάρη

 6. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 07/05/2012 18:29:51

  Ό λαός δέν έχασε ούτε τίς αλυσσίδες αλλά ούτε καί τήν βλακεία του.

  Καμμία αλυσσίδα δέν είναι ικανή νά φυλακίση τήν οργήν καί τό φρόνημά σου,αρκεί νά ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΗΣ κι όχι φυσικά, από τόν καναπέ ή μπάρ-καφέ,μέ τόν φραπέ ανά χείρας!!!

 7. aggelosview avatar
  aggelosview 07/05/2012 18:44:22

  Ο Σαμαράς πρέπει να αφήσει τον Τσίπρα και τον Καμμένο να μπουν στο παιχνίδι. Να αναλάβουν να πραγματοποιήσουν όσα εξήγγειλαν. Όλα τα άλλα θα τον φορτώσουν φθορά και τίποτε άλλο. Μια κυβέρνηση οριακή που θα εξαρτάται από τον κάθε βουλευτή δε θα τον οδηγήσει πουθενά. Ας διώξουν οι αντιμνημονιακοί την τρόικα και όταν καταρρεύσουν τα πάντα ας μπουν στα ελικόπτερα.
  Οι βλάκες που το 2009 πίστεψαν το "λεφτά υπάρχουν" τώρα ψήφισαν με τη λογική ότι θα πάρουν πίσω τα χαμένα. Αυτή είναι η λογική του Έλληνα. Έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε εκτός ευρώ. Ας το απολαύσουμε τουλάχιστον!

 8. κικι τσοχα avatar
  κικι τσοχα 07/05/2012 18:44:30

  μα ουτως η αλλως δεν υπηρχε κατι καινουργιο,να ψηφισουμε.ολοι προερχονταν απο αλλα κομματα.επιλογες για σωτηρες μηδενικες.επιλογες για καρεκλα ολες.αλλωστε φαινετε και απο το οτι δεν μπορουν να συνεργαστουν ακομα και αυτην την δυσκολη στιγμη.το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται............

  • Kanaris avatar
   Kanaris @ κικι τσοχα 07/05/2012 20:31:45

   "Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται...". Αψογη παρατήρηση αν λάβει κανείς υπόψη του το ακόλουθο:

   "Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας. Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση. Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό...."
   Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ!!

 9. Σιγή ιχθύος avatar
  Σιγή ιχθύος 07/05/2012 18:46:55

  βρε παιδιά ...
  Χρησιμοποειτε αριστερά τσιτάτα (...ο λαός δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μονό τιε αλυσιδες του ...) όταν το....101 % των αναγνωστών σας ακουει αριστερά και βγάζει σπυράκια !!! (αλβανοπακιστανούς τους ανεβάζετε τους αριστερούς μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους τους κατεβάζετε)....θέλετε να το βάλουν στα ποδια οι αναγνωστες σας???

  • factorx avatar
   factorx @ Σιγή ιχθύος 07/05/2012 19:22:16

   Οι δεξιοί που βγάζουν σπυράκια μπορούν να αποχωρήσουν και να διαβάζουν το ΒΗΜΑ του κ. Ψυχάρη. Ο λαός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος

 10. Aris. A avatar
  Aris. A 07/05/2012 19:38:23

  Nα προσθέσω αγαπητέ Λ.Α στην γήινη αναλυσή σου ότι ο κόσμος γελάει με την απειλή ακυβερνησίας που του εξαπολύουν διάφοροι.

  Δηλαδή η χώρα όλα αυτά τα χρόνια πιστεύει κανείς ότι κυβερνιόνταν πραγματικά;;

  Μήπως είναι η Ελλάδα Αυστρία ή Ελβετία για να φοβηθεί ο κόσμος μην χάσει ένα οργανωμένο και σοβαρό κράτος;;

  Είμαστε μια διαλυμένη χρεωκοπημένη χώρα με ευθύνη λιγότερο ή περισσότερο όσων την διοίκησαν.

  Για να σκεφθεί κάποιος πόσο απαράδεκτοι και αδιάφοροι ήσαν όσοι μας κυβέρνησαν φτάσαμε για να γίνει έλεγχος για ΑΙΝΤΣ στις πουτάνες να περάσει μια εικοσαετία από τότε που ήρθαν οι Ανατολικές και έπρεπε να κινδυνεύει η πρωτιά του Λοβέρδου για να ασχοληθεί κάποιος με ένα τεράστιο θέμα υγείας όπως αυτό.

  Για τον Σαμαρά τι να πω.

  Ο κόσμος τον έκανε πανίσχυρο με συντριπτικό ποσοστό και αυτός διαπραγματευότανε με την μούχλα της ΝΔ.

  Εκανε ασύληπτα λάθη και δίνει την αίσθηση πλήρους απώλειας της πραγματικότητας.

  Κανείς δεν βλέπει ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος να βάλει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όποιον είναι αναμεμειγμένος στην διοίκηση της χώρας τα τελευταία είκοσι χρόνια.

  Ο Τζήμερος με 60.000 ευρώ πήγε καλύτερα από την Μπακογιάννη που διασύρθηκε και ο κωλοτούμπας πήγε σπίτι του.

  Είναι χαρακτηριστικό στους οργανισμούς που πεθαίνουν ότι δεν μπορούν να δουν καθαρά να αναδιατάξουν τις δυνάμμεις τους και να διορθωθούν.

  Ο Βενιζέλος του 13% έθεσε όρους.

  Αυτός ακόμα νομίζει ότι είναι στην Τρέμη.

 11. tak avatar
  tak 07/05/2012 19:41:25

  Πανωλεθρία!
  Το εκλογικό σώμα σάρωσε κυριολεκτικά το ΠαΣοΚ, αλλά δεν άφησε ανέγγιχτη ούτε τη Νέα Δημοκρατία, τιμωρώντας την με βαριά τιμωρία και σκληρότατο τρόπο.
  Ήταν οι ευθύνες της ΝΔ ισοδύναμες με αυτές του ΠαΣοΚ; Ασφαλώς όχι. Ακόμα η ΝΔ είχε να προτείνει στον Ελληνικό λαό ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναν από τους πλέον αξιόλογους μεταπολεμικούς πολιτικούς στη χώρα.
  Δεν εκτίμησε ο λαός την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας.
  Το γιατί, υπόθεση του ίδιου του λαού κι ας υποστεί τις συνέπειες αυτού του «γιατί».
  Το θαύμα, που θα μπορούσε να αντιστρέψει τα δεδομένα και να δώσει αυτοδυναμία ή μεγάλη δύναμη στον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήρθε και δεν έγινε, ούτε ο από «μηχανής θεός» κατέβηκε. Άλλωστε, όπως είχαμε δει καθαρά και το είχαμε επισημάνει, πολλοί ντιντήδες στη Νέα Δημοκρατία, είχαν σηκώσει τα χέρια τους ψηλά, περιμένοντας το ωραίο –που στάθηκε μοιραίο όμως, αγνοώντας προφανώς πως οι αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ πριν την ώρα τους.
  Στη Νέα Δημοκρατία οι κοινοβουλευτικοί, πλην του Αντώνη Σαμαρά και ελαχίστων εξαιρέσεων, είχαν εγκαταλείψει τον εκλογικό αγώνα. Το θεωρούσαν προφανώς τελειωμένη υπόθεση. Πέρα από την προσωπική τους προσπάθεια για επανεκλογή, δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους για να βοηθήσουν στην κοινή υπόθεση. Προφανώς οι υπόλοιποι, τα άλλα στελέχη πέραν των κοινοβουλευτικών, με κυρίαρχη περίπτωση το κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μάλλον δεν θα πρέπει να είχαν αντιληφθεί πως ο τόπος βρίσκονταν σε προεκλογική περίοδο και πως θα γίνονταν εκλογές στις 6 Μαΐου του 2012.
  Εμείς τα είχαμε επισημάνει από καιρό.
  Ο Αντώνης Σαμαράς δε μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος του, Δε μπορούσε να επισκεφτεί όλα τα σπίτια των Ελλήνων, ούτε να σφίξει όλα τα χέρια, οι άλλοι όμως μπορούσαν.
  Συνεπώς δεν έχουμε κάτι άλλο, που δεν σας το είπαμε, να σημειώσουμε.
  Μόνο η εκλογική συντριβή, η πανωλεθρία για μας, είναι το νέο στοιχείο.
  Η πανωλεθρία ήρθε από τη χαμηλή ή μηδενική αγωνιστικότητα του κόμματος και των μηχανισμών του.
  Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν έκαναν το καλύτερο, δεν αγωνίσθηκαν όσο θα έπρεπε, βρέθηκαν εκτός τόπου και χρόνου, είπαν περισσότερες λάθος κουβέντες, από όσες έπρεπε να ακουστούν.
  Δε μπορεί να λέει για παράδειγμα ο πρόεδρος του κόμματος και να … ξελέει ο αντιπρόεδρος.
  Κάποιοι από τους μανδαρίνους της Συγγρού και περιχώρων, απομόνωσαν τη βάση του κόμματος αλλά και τον ελληνικό λαό από τον αρχηγό του συντηρητικού χώρου, χτίζοντας στεγανά και προσθέτοντας εμπόδια ποικίλα με αποτέλεσμα να φέρουν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση.
  Είναι αυτοί οι οποίοι πάντα «κοίταζαν την πάρτη τους», κατά το κοινώς και σοφά λεγόμενο.
  Είναι όλοι αυτοί για τους οποίους η εξουσία ήταν καθαρά αυτοσκοπός και η ανέλιξή τους το πρωτεύον ζήτημα, τη στιγμή που το «καζάνι» της λαϊκής αγανάκτησης έβραζε και ήταν έτοιμο να εκραγεί.
  Προφανώς δεν είχαν πάρει χαμπάρι πως ο λαός δεν σκαμπάζει από τέτοια τερτίπια, αυτά δηλαδή που έκαναν οι βολεμένοι όλοι μαζί και ατομικά ο καθένας τους.
  Δυστυχώς για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και πλήρωσε, όπως πάντα, το «μάρμαρο», οι εκλεκτοί της σε σημαντικότατο βαθμό και ποσοστό αποδείχθηκαν ανάξιοι εκπρόσωποί της, κατώτεροι των περιστάσεων και επιζήμιοι για το σύνολο.
  Η πολιτική απαιτεί «άνδρες» σώφρονες και σοφούς, που θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τα τρεχούμενα και να έχουν κατά νου τα μελλούμενα.
  Την κατάσταση και την κρίση στην Νέα Δημοκρατία δεν τη δημιούργησε η βάση του κόμματος, αλλά όλοι αυτοί που νομίζουν πως το κόμμα υπάρχει για να τους υπηρετεί..
  Το επαναλαμβάνουμε.
  Ο εξαιρετικός Αντώνης Σαμαράς φταίει, επειδή δεν άκουσε ούτε το ένστικτό του αλλά ούτε και όλους εμάς και δεν έπιασε όλους αυτούς τους κυρίους από το αυτί έγκαιρα οδηγώντας τους στην έξοδο. Και αυτό το τίμημα πληρώνει ο ίδιος σήμερα… Το ότι χρονοτρίβησε μαζί τους και δεν τους ξαπόστειλε όταν και όπως έπρεπε. Όταν δεν τον ενημέρωναν σωστά ή του έκρυβαν πράγματα και καταστάσεις, όταν του δημιουργούσαν τετελεσμένα, όταν τον εξέθεταν με πράξεις και παραλείψεις τους. Όταν κάποιοι από αυτούς παρίσταναν τους «goldenboys» και ζούσαν αναλόγως, αδιαφορώντας για τα σχόλια του λαού και του κοσμάκη. Τέλος πάντων, οι τομές δεν κάνουν πάντα κακό, έστω κι αν γίνονται τέλος εποχής. Υπάρχει πάντα η προσδοκία της επόμενης άνοιξης.

 12. elli avatar
  elli 07/05/2012 19:42:46

  Μακράν το καλύτερο άρθρο σου factorX ! Και όσοι από τους πολιτικούς δε λάβουν αυτό το μήνυμα που γράφεις και εσύ, και που τους έστειλε ο ελληνικός λαός, από εδώ και πέρα θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους.

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/05/2012 20:01:42

  Αυτή η Αλέκα, της δόθηκε μια φορά στη Βουλη της να φτιάξει νέα "Κυβέρνηση του Βουνού" και λέει όχι! Τσιπραίοι, Κουκουέδες, Ρεπούσηδες, όλη η παλιά καλή Αριστερά μαζί. Και το ΜουΛου-Κουκουέ και το Κουκουέ-ΜουΛου εξωτερικοί συνεργάτες, και ο Ανταρσύας με τους μαύρους και τους πρεζέμπορους. Θα βρίσκονταν και τίποτα πρόθυμοι αριστερόστροφοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα θυμόντουσαν ότι ο Μάρκος είχε διατελέσει και βουλευτής του ¨Κινήματος" και θα προσχωρούσαν στο νέο ΕΑΜ. Και για λόγους συμβολικούς, θα την έκαναν την νέα Κυβέρνηση του Βουνού στους Κορυσχάδες, που τώρα πλέον είναι ένα πολύ σικ ορεινό θέρετερο, με ξενώνες, ταβέρνες ακριβές κλπ. Οχι σαν τότε, που είχαν τα πρόβατα στην πλατεία...
  Τώρα, και λόγω ηλικίας, μόνο για τσάι του βουνού τη βλέπω την Αλέκα.

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 07/05/2012 22:50:38

  Παρατηρώ από τα σχόλια των περισσοτέρων μια απαξιωτική ανάλυση για την λαϊκή ετυμηγορία. Μου φέρνει στο νου εικόνες από κινηματογραφικές ταινίες όπου κάποιοι αριστοκράτες υποτιμούσαν τα λαϊκά αιτήματα χαρακτηρίζοντας τον λαό ως μάζες ηλιθίων ανίκανων να ρυθμίσουν με τις αποφάσεις τους το παρόν και το μέλλον τους. Σε λίγο εδώ μέσα στο antinews θα προτείνετε και χειραγώγηση του λαού όπως το πάτε. Παρουσιάζετε τον αρχηγό της ΝΔ ως άλλο μεσσία που ο τυφλός λαός δεν είδε το μεγαλείο του. Μετά από τόσες πολλές ξεπουλημένες προσδοκίες, τα τελευταία 32 χρόνια και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Με μια αριστερά και με τα κομματόσκυλα συνδικαλιστές μαζί και των δύο μεγάλων κομμάτων που τακτική τους ήταν να κλείσουν και οι υγιείς και σοβαρές επιχειρήσεις μαζί με τις παράγκες εργοστάσια παραγωγής φασόν της κρατικοδίαιτης με διαρκείς δανεισμούς ελληνικής δήθεν παραγωγικότητας. Αγέλη απατεώνων όλοι αυτοί οι δήθεν επιχειρηματίες που είναι συνυπεύθυνοι για την παρούσα οικονομική τραγωδία της Ελλάδας, μαζί με το πολιτικό καστ που συνυπάρχει στο Κοινοβούλιο από το 1980 μέχρι σήμερα. Μετά από ατιμώρητα σκάνδαλα, άθλια διαπλοκή και διαρκή ακόρεστη κλεπτοφιλία κάποιων από τους πολιτικούς , αλλά και την διαρκή ανοχή των υπολοίπων μη συμμετεχόντων στα εγκλήματα, αλλά συντηρούντων την συνέχιση της ανομίας με την άνανδρη ανοχή τους. Με τον κάθε μισθωμένο στυλογράφο δημοσιογράφο της πλάκας να αναδεικνύεται -διαπλοκής ωθούσης -σε προσωπικότητα που ο δοτός λόγος του καταλογιζόταν ως η απόλυτη λύση. Με κραυγές και θεατρινισμούς από όλον αυτόν τον θίασο των αρλεκίνων και παλιάτσων της εν Ελλάδι ενημέρωσης στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αλλά και στο ραδιόφωνο από κάποιους χαρισματικούς γελωτοποιούς υβριστές καραγκιόζηδες, λίγο δημοσιογράφους, λίγο εκδότες. Μετά από όλα τα όσα σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί και πόσα άλλα είναι ακόμα θαμμένα και αναμένουν στην σειρά για την αποκάλυψή τους. Μετά από όλο αυτό το δείγμα Βυζαντινής παρακμής και κοινωνικής σαπίλας που εξέθρεψε η δήθεν Δημοκρατία των τελευταίων 35 ετών. Μια άθλια φαυλοκρατική δικτατορία της μίζας της αρπαχτής και του κουκουλώματος. Μετά από όλα αυτά τι περιμένατε; Εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα για το ένα ή το άλλο από τα πρώην μεγάλα κόμματα που μας κυβέρνησαν; Ευσεβείς πόθοι για κάποιους η κυβερνητική εξουσία για το κόμμα τους αφού έτσι θα τακτοποιούσαν κατά την πάγια τακτική της διαπλοκής και τους γόνους τους. Οι όσες ελπίδες πολλών σχολιαστών σε αυτό το μπλόγκ, όλες τις προηγούμενες ημέρες γκρεμίστηκαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ο λαός δεν έκρινε κανέναν κατάλληλο για να τον κυβερνήσει ούτε αυτοδύναμα ούτε και σε συγκυβέρνηση. Πάμε πάλι για εκλογές απ’ ότι δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα. Το χειρότερο κακό όμως είναι ότι ως αποτέλεσμα της ηλίθιας αδιαφορίας των ανδρείκελων που μας κυβέρνησαν κατάφεραν να πάρουν έδρα στην Βουλή και οι τραμπούκοι υμνητές του Ναζισμού που κατέκαψε την Ελλάδα. Το μόνο καλό είναι ότι δεν θα επιτευχθούν κάποιες συμφωνίες που είχαν προετοιμάσει θέσεις και οφίκια για να δοθούν σε κάποιους γιούς και θυγατέρες από την Β Πειραιώς και από την Μεσσηνία εν αγνοία πάντα του αρχηγού του κόμματος. Οι αρχηγοί αλλάζουν, οι Πάπες αποθνήσκουν , το κονκλάβιο της σκιώδους διακυβέρνησης όμως που ενυπάρχει σε κάθε κόμμα και οργανισμό, δηλαδή τα άθλια κατάπτυστα παράσιτα ποτέ.

 15. Τάκης Μπακατσιας avatar
  Τάκης Μπακατσιας 08/05/2012 00:59:47

  Ρε παιδιά λέγατε για αυτοδυναμία και δεν βλέπατε ότι δεν υπήρχε περίπτωση λΕΣ και δεν είχε ευθύνη πουθενά η ΝΔ και ο Σαμαρας. Μη σας φανεί παράξενο αύριο αν η αριστερά κάνει την αλλαγή.

 16. anideos avatar
  anideos 08/05/2012 04:22:58

  Ο λαος δενεχασε τιποτα. Ζει ακομα στην κοσμαρα του.
  Στον κοσμο της διαφθορας, τον διορισμων, του λεφτα υπαρχουν.
  Ο θυμος και η οργη ειναι αποτελεσματα των περικοπων ναι.
  Γιατι ομως κλεινουν τα ματια οι συνελληνες οταν καποιος τους προτηνει εναν σχεδιο
  που δεν εχει ΠΑΡΟΧΕΣ αλλα κοστολογημενη προσπαθεια εξοδου απο
  την κριση;
  Ποια κομματα νεοφιλελευθερα η ακρος φιλελευθερα μειναν εκτος βουλης;
  Μηπως αυτα που λεγαν για απολυσεις στο δημοσιο τομεα;
  Τι εκανε χιλιαδες ΝΔτες να μην ψηφισουν το κομμα ξανα;
  ΟΙ Ντιντιδες;
  Οχι γιατι ουτε αυτοι πηραν τους σταυρους αλλων εποχων.
  Μια ματια στο ΠΑΣΟΚ θα μας δειξει τι ακριβως παιχτηκε.
  Τα ΨΕΜΜΑΤΑ και οι ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ τελειωσαν, οι ΠΑΡΟΧΕΣ μονο με το σταγονομετρο.
  Τι μπορουσε να ταξει ο Εθυημιου;
  Τι η Διαμαντοπουλου, ο Παγκαλος ο καθε πασοκος βολευτης;
  Αυτοι που κατακλεψαν το δημοσιο και επρεπε να καθονται στη στενη
  ζητουσαν και την ψηφο του λαου.
  Ο Λαος ομως δεν μασαει, ψηφιζει μονο αν του δωσεις θεση στο δημοσιο
  η κατι παραπλησειο.
  Γιατι το ζηταει;
  Γιατι ετσι τον μαθανε.

  Αγαπητε Αντωνη Σαμαρα

  Πως τολμας να νομιζεις πως θα εχεις την
  παραμικρη υποστηρηξη η ψηφο του λαου, χωρις να ταξεις ενα οτι βρε αδερφε;

  Πως τολμας να λες την αληθεια, εστω και καλα πακεταρισμενη, πως δλδ οχι μονο
  δεν θα προσλαβεις αλλα θα διωξεις κιολας;

  Πως τολμας να χεις σχεδιο τη στιγμη που οι αλλοι ειναι στον κοσμο τους;

  Ο Ελληνας ψηφοφορος δεν εχει αλυσιδες εχει απλα καλο στον εγγεφαλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.